• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta

yumurtaya ölürüm ben tereyağına cız diye kırarken hiç aklımın ucuna gelmez kabuğunun temizliği tavuğun nersinden çıktığı sadece yumurtaya odaklanırım çokta düşünme beee

Hayir yani psikiyatristler bile gormeden,konusmadan teshis koyamazken burdaki hanimefendilerdeki ozguvene hayranim!

Egitimini almadiginiz bi bilim dali hakkinda yorum yaparken bu kadar rahat olmak hele hele isi teshis koyma noktasina getirmek hic hos degil.

Yok zaten mikroptan fln endişe etmiyorum. Lekeler var üstünde ve yumurtanın ona değmesi tuhafıma gitti.

Umarım benimki de değmiyordur:) Nerdeyse tamamı lekeli oluyor paketin. Bide islemiş icine çıkmıyor. Aslında endişem mikroptan degil tiksinme gibi bi sey oldu. Zaten tepkiliyim yumurtaya belki mana arıyorum. Tesekkur ederim bu arada

Gözünün gördüğü lekede mikrop var diye düşünüyorsun ya. Bir de gormediklerin var ohoooo. Benim eşimin akar alerjisi var. Gözle gorulemeyecek kadar küçük böcekler. Akar ya da mite diye artınca çıkıyor. Her yerimiz aslında bunlar ile kaplı. Hatta bir insanın Nerede yaşadığını yüzündeki akarlari inceleyerek bulabiliyorlarmis. Neyse bu durum beni çok etkilemiyordu. Internette genelde 3 boyutlu çizim şeklinde görselleri var çirkin bişeyler ama çok rahatsız olmuyordum.

Taaa ki mikroskop videosunda bunları canlı hareket eden yaratıklar olarak gören kadar. Allahhiimm ölüyorum sandım. O kadar korkunç ki. Her yerdeler. Günlerce kasinmaktan uyuyamadim. Yeni yeni geçiyor. Sürekli el yuz yıkmaya başladım zaten. Neyse diyeceğim o ki yumurtada ufak lekeler nolacak her yerimizde böcekler dolaşıyor.

Dün yumurta kırdım, içinden kan çıktı :cry: O kadar tiksindim ki. Tavukların adet zamanlarında bu tip olaylar olabiliyormuş, yoksa bunlar döllenmiş yumurta olmadığı için civcivin eski hali değilmiş. Konuyu görünce dünkü olay geldi aklıma :mad:

Tavuğun ne adet zamanı olacak. Öyle birşey yok . Olsa olsa ya döldur kirmizi kirmizi noktacik seklinde oluyor. ya da daha kotusu yumurta civcive dönüyordu belkide

Yok zaten mikroptan fln endişe etmiyorum. Lekeler var üstünde ve yumurtanın ona değmesi tuhafıma gitti.

Umarım benimki de değmiyordur:) Nerdeyse tamamı lekeli oluyor paketin. Bide islemiş icine çıkmıyor. Aslında endişem mikroptan degil tiksinme gibi bi sey oldu. Zaten tepkiliyim yumurtaya belki mana arıyorum. Tesekkur ederim bu arada
Lekeli olması aslında iyi birşey bu günlerde yumurtayı çamaşır suyuyla yıkayan firmalar varmış temiz olsunda müşteri çeksin diye. Ne guzel işte doğal bulmussunuz. Bende tv de haberlerde duydum bunu.

25ine kadar yememen imkansız. Hamur işi de mi yemedin?
Yedim tabiki. Yiyeceklerin icine karıştığı Zaman yiyebiliyorum. Kokmaması kaydıyla. Yani butyn halde görmemem ve kokmaması lazım. Poğaçada falan hissetmem mesela. Ama revaniydi sanırım oradaki yumurta kokusu baskın gelir yiyemem. Krep cok severim yumurtasız yaparım. Onun haricinde bütün yenilen yumurtayı haşlamaydı, tavada pisirmeydi, omletti yiyemezdim. Simdi omlet yiyorum ama nerdeyse her sabah.

Gözünün gördüğü lekede mikrop var diye düşünüyorsun ya. Bir de gormediklerin var ohoooo. Benim eşimin akar alerjisi var. Gözle gorulemeyecek kadar küçük böcekler. Akar ya da mite diye artınca çıkıyor. Her yerimiz aslında bunlar ile kaplı. Hatta bir insanın Nerede yaşadığını yüzündeki akarlari inceleyerek bulabiliyorlarmis. Neyse bu durum beni çok etkilemiyordu. Internette genelde 3 boyutlu çizim şeklinde görselleri var çirkin bişeyler ama çok rahatsız olmuyordum.

Taaa ki mikroskop videosunda bunları canlı hareket eden yaratıklar olarak gören kadar. Allahhiimm ölüyorum sandım. O kadar korkunç ki. Her yerdeler. Günlerce kasinmaktan uyuyamadim. Yeni yeni geçiyor. Sürekli el yuz yıkmaya başladım zaten. Neyse diyeceğim o ki yumurtada ufak lekeler nolacak her yerimizde böcekler dolaşıyor.
Canım dediğim gibi mikroptan endişelenmiyorum. Dışı kirli olunca ya çamur ya dıskıdır diye düşünüp tiksindim ben. Zaten yumurtaya da önyargılı olunca bahane buldum sanırım. Yoksa mikrop her yerde biliyorum

Lekeli olması aslında iyi birşey bu günlerde yumurtayı çamaşır suyuyla yıkayan firmalar varmış temiz olsunda müşteri çeksin diye. Ne guzel işte doğal bulmussunuz. Bende tv de haberlerde duydum bunu.
Bana da sansa hep lekeli çıkıyor anlamadım:)

İlk okulda annemin beslenmeme koyduğu haşlanmış yumurtamın içinden civciv çıkmıştı :KK70:. Hollukdan yumurta aşırıp çiğ çiğ içtiğimi de söylüyor bazı akrabalar :KK70: ayyy işte köy çocuğu olmak böyle bir şey galiba :))

Anlayacağınız yumurtadan asla tiksinmem ama yıkamadan da kırmam tavaya, hem sünnet diye biliyorum kullanmadan önce yumurtayı yıkamak,

Hatta bizim yumurtalarımız köyden gelir tahmin edersiniz ki markettekilere oranla daha pis olabiliyorlar dolapta kapaklı bir kapakta saklayıp kullanacağım zaman yıkarım, deterjan değil de biraz ılık suyla yıkarsanız daha kolay gider söylediğiniz lekeler

Bende yumurta konusunda çok çabuk tiksiniyorum. Hatta Karatay tarzı beslendiğim için sabah yumurta yemem gerek yiyemiyorum hiçbir şekilde. Zaten tavukta yiyemiyorum.
Yumurtayı dolaptan çıkarınca yıkayıp kırıyorum,sonrada ellerimi sabunla iyice yıkıyorum. Tavuğa zaten eldivensiz dokunamıyorum,o koku elimden çıkmıyor sanki.
Yıkayıp dolaba koymamak gerekiyormus,kullanacağınız zaman yıkayıp kullanın derim.

Yumurtaya başlamak için çoook yanlış bir zamanı secmissiniz. Millet yumurta yemeyi bırakıyor artık.
Bundan 10 yıl önce keşke bol bol yeseydiniz.
Şimdiki yumurtalar tavuksuz bile yapılıyor. Tamamen sağlıksız. Ha tavuğu daha civcivken kendiniz alır besler büyütür yumurtasını da yerseniz o ayrı.
Ama diğer türlü marketlerdeki yumurtalar resmen hastalık. .

Ilgincime gitti konuyu okuynca vay be,yumurtayla derdi olan insanlarda varmis dedim.hani insanin gozunun onune gelince,ufacik birsey,baya skinti olabiliyormus demekki..zaten bir cok arkadas soylemis,yumurta yikanmaz..kirinca icne kabuk dusurme iside cok nadir olur zaten,o da zamanla el pratikligi olunca tamamen biter..soyle dusunun ama,hergun milyonlrca insan bunu yiyor,kabugu bile dusmus,bulasmis olsa zehirlenip,olen olmamis daha..

kullanacağın zaman yıka yoksa bozulur yumurta

Yumurtayı önceden yerdim şimdi mesafeliyim. Endüstrileşmiş tavukçuluk hem bizim hem hayvanlar için zulüm. Paraya kıyıp serbest gezen yumurta alıyorum yada organik. Tavuk yemeyi çoktan bıraktım. Protein almak uğruna kanser olacağız bu gidişle.

temiz yumurta fabrikasyondur o yumurtaların çıktığı tavuklar antibiyotiklidir. böyle kalıptan çıkmış gibi tek şekil olurlar ki hiç faydalı değildir yemeyin daha iyi.
en sağlıklısı şekilsiz şemalsiz ve b.klu yumurtadır. tiksinmek yerine sağlığınızı düşünün derim. zira ben özellikle gezen tavuk yumurtası aramaktan helak oluyorum bulunca sürü ile alıyorum. aldığımda da ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza ediyorum. yıkama işlemini de kullanmadan önce yapıyorum hiç de tiksinmiyorum çünkü sağlıklı yumurta yediğimi biliyorum.
siz de böyle düşünmeye çalışın derim.

Yumurta kadar güzel bir nimet tanımıyorum.
Haftada 30 tane çoğu zaman zor dayanıyor bile,maşallah...:KK37:
Gerçi biz ciddi köy yumurtası yiyoruz.
Bildiğimiz,tanıdığımız insanlardan alıyoruz yani sözde organik değil.:hamarat:
Pişirmeden hemen önce yıkanır diye duymuştum ama biz hiç yıkamıyoruz.:spor:

Ben yıkamıyorum,yıkamam da.Fazla takmıyorum açıkcası ,mikroplardan korkmuyorum :KK48:

Yumurtayı yıkamak mı :) ay ben çok pisim.hiç yumurta yıkadığımı hatırlamıyorum bişeyde olmadı şükür :)

Ben haşlayacaksam suyla yıkarım önce bi.. Tavada yapacaksam yıkamam çünki kabukla temas etmediği için gerek görmüyorum, sonrasında ellerimi güzelce yıkıyorum. Ha şunu belirteyim arkadaşlar, hani doğal köy yumurtası diye boklu boklu yumurtaları pahalıya satıyorlar ya, kandırıyorlar. Tavuğun gezdiği ya da yumurtladığı yer pisse, o yumurtaya da bulaşıyor tavuğun ayaklarından ya da yerden. Çünki hiç bir tavuk hasta değilse yumurtlarken sıçmaz.

yumurtaya ölürüm ben tereyağına cız diye kırarken hiç aklımın ucuna gelmez kabuğunun temizliği tavuğun nersinden çıktığı sadece yumurtaya odaklanırım çokta düşünme beee

Endişem mikroptan falan degil zaten dışının lekeli oluşu tiksindirdi beni. Zaten cok hoşlanmadığım bi sey olduğu icin sanırım mana buldum. Yani kırarken o dış kısmına değiyorsa dışındaki ne olduğunu bilmediğim çamur muydu dıskı mıydı neydi artık o kısma degiyo diye.
Yani atıyorum nar yiceksiniz, yenilen kısım içinde sonucta. Kesmeden önce en azından tozu çamuru gitsin diye bi sudan geçirmez misiniz? Bunun gibi bi sey iste anlatmak istediğim.

Endişem mikroptan falan degil zaten dışının lekeli oluşu tiksindirdi beni. Zaten cok hoşlanmadığım bi sey olduğu icin sanırım mana buldum. Yani kırarken o dış kısmına değiyorsa dışındaki ne olduğunu bilmediğim çamur muydu dıskı mıydı neydi artık o kısma degiyo diye.
Yani atıyorum nar yiceksiniz, yenilen kısım içinde sonucta. Kesmeden önce en azından tozu çamuru gitsin diye bi sudan geçirmez misiniz? Bunun gibi bi sey iste anlatmak istediğim.

Haklısınız, bende sizin gibi düşünüyorum. Yani düşünsenize tam kaynatma kabına koyacaksınız bi bakıyosunuz üstünde pislik var, o şekilde mi koyayım şimdi ben kabına? Bunun nesi temizlik? Görünen bir pislik olmasa bile bi sudan geçirilmesi daha iyi değil mi, sonuçta o yumurtalar hemen tavuktan çıktığı gibi gelmiyo sofraya yani.
Nasıl elmayı salatalığı kabuksuz yiyecek olsak bile yıkıyoruz -ben öyle yapıyorum yani- yumurtayı da yıkamamız normal yahu... Bunda bu kadar büyütülecek ne vardı ki...

Haklısınız, bende sizin gibi düşünüyorum. Yani düşünsenize tam kaynatma kabına koyacaksınız bi bakıyosunuz üstünde pislik var, o şekilde mi koyayım şimdi ben kabına? Bunun nesi temizlik? Görünen bir pislik olmasa bile bi sudan geçirilmesi daha iyi değil mi, sonuçta o yumurtalar hemen tavuktan çıktığı gibi gelmiyo sofraya yani.
Nasıl elmayı salatalığı kabuksuz yiyecek olsak bile yıkıyoruz -ben öyle yapıyorum yani- yumurtayı da yıkamamız normal yahu... Bunda bu kadar büyütülecek ne vardı ki...
Valla o kadar yumurta mıııı yıkanır mı hic tepkisi aldım ki bi an şüpheye duştum cok mu anormal bir sey diye. Neyse biz boyle mutluyuz boşverin

Hic normal degilsin.
Yumurta tavugun neresinden cikiyor bi dusun? Kafayi yeme sebebi olur buyuk ihtimal.

Valla o kadar yumurta mıııı yıkanır mı hic tepkisi aldım ki bi an şüpheye duştum cok mu anormal bir sey diye. Neyse biz boyle mutluyuz boşverin

Aynen, tam tersini düşünenler doğal diye yesinler boklu boklu yumurtaları yıkamadan :)) Daha öncede yazmıştım, yine yazayım, bir ara pek çok tavuk besleme imkanım oldu. Doğal ortamda, gezen tavuk. Ürettik bayağı. Yumurtanın temiz olması demek tavuğun ve folluğun temiz olması demektir. Yumurta nasıl pislenir? Tavuk yağmurlu havada dolaşır, ayakları çamur olur, o ayaklarla gider yumurtlar, yumurta çamurlu olur ama boklu olmaz asla. Boklu nasıl olur, Folluğa daha önce hasta bir tavuk pislemiştir ve temizlenmemiştir folluk, işte o zaman o pislik iyice kuruyuncaya ya da temizlenene kadar yapılan yumurtalara o dışkılar bulaşır. Yani normalde tavuk yumurtlarken dışkı ancak bu şekilde, yani ya tavuk tutamayacak kadar ishal olursa ya da folluk pislik içinde olursa pislenir. Uzun lafın kısası ; her temiz yumurtayı fabrikasyon, her boklu yumurtayı da doğal sanmayın, üretim çiftlikleri temiz değilse o yumurtalarında pis olması kaçınılmaz. Benim marketten aldığım ve tamamen üretim çiftliği ürünü olan karton yumurtaların içinden sürekli dışkılı yumurta çıkıyor.

Hic normal degilsin.
Yumurta tavugun neresinden cikiyor bi dusun? Kafayi yeme sebebi olur buyuk ihtimal.
Biliyorum benim tavugun guzel tüylü poposuyla bir sorunum yok, ama suyun içinde haslayacagm bir yumurtanın üstünde b.k görmeme Arzum da NORMAL ve anlaşılabilir olmalı.

nasılsa ordan çıkıyor diye bariz b.klu yumurtayı kullanmadan önce yıkamamak=nasılsa içinden b.k geciyo diye iskembeydi kokoreçti yapılırken bağırsağı yıkamamakla nerdeyse eşdeğer yani

Aynen, tam tersini düşünenler doğal diye yesinler boklu boklu yumurtaları yıkamadan :)) Daha öncede yazmıştım, yine yazayım, bir ara pek çok tavuk besleme imkanım oldu. Doğal ortamda, gezen tavuk. Ürettik bayağı. Yumurtanın temiz olması demek tavuğun ve folluğun temiz olması demektir. Yumurta nasıl pislenir? Tavuk yağmurlu havada dolaşır, ayakları çamur olur, o ayaklarla gider yumurtlar, yumurta çamurlu olur ama boklu olmaz asla. Boklu nasıl olur, Folluğa daha önce hasta bir tavuk pislemiştir ve temizlenmemiştir folluk, işte o zaman o pislik iyice kuruyuncaya ya da temizlenene kadar yapılan yumurtalara o dışkılar bulaşır. Yani normalde tavuk yumurtlarken dışkı ancak bu şekilde, yani ya tavuk tutamayacak kadar ishal olursa ya da folluk pislik içinde olursa pislenir. Uzun lafın kısası ; her temiz yumurtayı fabrikasyon, her boklu yumurtayı da doğal sanmayın, üretim çiftlikleri temiz değilse o yumurtalarında pis olması kaçınılmaz. Benim marketten aldığım ve tamamen üretim çiftliği ürünü olan karton yumurtaların içinden sürekli dışkılı yumurta çıkıyor.
Tesekkur ederim guzel guzel anlatmışsın eline sağlık. Ben de marketten alıyorum organik olma ihtimali benim yumurtlamamla aynı nerdeyse. Ama pis pasak içinde iste:)

Tesekkur ederim guzel guzel anlatmışsın eline sağlık. Ben de marketten alıyorum organik olma ihtimali benim yumurtlamamla aynı nerdeyse. Ama pis pasak içinde iste:)

1- Yumurtayı karton içinde sakla, plastik ambalajlı yumurtalardan uzak durmaya çalış
2-Yumurtayı haşlamadan önce oda sıcaklığında sirkeli su içerisinde beklet, mümkünse sebzeler için de aynı yolu kullan...

Biliyorum benim tavugun guzel tüylü poposuyla bir sorunum yok, ama suyun içinde haslayacagm bir yumurtanın üstünde b.k görmeme Arzum da NORMAL ve anlaşılabilir olmalı.

nasılsa ordan çıkıyor diye bariz b.klu yumurtayı kullanmadan önce yıkamamak=nasılsa içinden b.k geciyo diye iskembeydi kokoreçti yapılırken bağırsağı yıkamamakla nerdeyse eşdeğer yani
arkadaşım kimse sana yumurtayı yıkama demedi. yumurta yıkanarak saklanmaz dedi. yani ortada bilimsel bi açıklama var. yumurtayı yıkadıktan sonra saklarsan gözenekleri açıldığından içine mikrop girme olasılığı var. aldıktan sonra o şekilde sakla kullanırken yıka diyoruz. zaten biz de b.klu b.klu kırıp yemiyoruz. kullanacağımız zaman güzelce yıkayıp kullanıyoruz.

Back
X