Yumurtalamıyor muyum ?

utopyali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2018
399
285
103
34
Kızlar ben yumurtalıyamıyormuşum sanırım chat gptye göre beni bir aydınlatır mısınız lütfen ya. Döngüm 30 31 gün arada kayma oluyor nadiren. Temmuz ayından anlatayım 24 temmuz regl başlangıcı bitisi 31 temmuz, 6 ağustos pik oldu 7 ağustos çatladı, ama ben çatlamayı görünce hep bırakırım ovulasyon testini, sonra 26 ağustos regl olup 31 ağustosta bitti yine 5 6 eylül pik ve çatlama oldu, fakat ovulasyona devam ettim 11 12 eylülde yine pik oldu ve beklenen regl tarihim 26 eylül, chat gptye göre çatlamadan sonra max 14 gün içinde regl olmam lazımmış yani ovulasyon 6sı değil 12si sayılırmış ben 6sında kasıt batması hissettim net ama pco varsa vucut yumurtalamaya çalışır başaramazsa bir daha denermiş yada hiç yumurtalayamadığım için regl geç olurmuş. Var mı fikriniz ? Nasıl anlayabilirim bunu ?

Doktora giderek? Adetin 21. Gunu progesteron testi verebilirsin ona gore sana yorum yapacaktır. Ayrica muayene ederek farkli tahlil durumlarını da değerlendirebilir.

Doktora giderek? Adetin 21. Gunu progesteron testi verebilirsin ona gore sana yorum yapacaktır. Ayrica muayene ederek farkli tahlil durumlarını da değerlendirebilir.
Gittim geçen ay, reglin 2. Gününde gittim fakat bu detayları bilmiyordum yani erken yumurtalama görüyorum adetim geç oluyor felan demedim bunları yeni fark ettim. Vajinal muayne yapıp gayet iyi durumda yumurtalar felan dedi sadece

Yumurtlama testini yaparken regli başlangıcını bir olarak say yapay zeka doğru söylemiş 12. günde pik görmüşün pik olması çatlama değil sen pik gördüğünde ilişkiye gir gün aşırı spermler üç dört gün hayatta kalır erkekte sorun yoksa her ay regli oluyosan yumurtlama var ama kaliteli değilse tutsa bile bölünemez yok olur gider kanama olur o da regli görürsün zaten umarım açıklayıcı olmuştur

Çook teşekkür ederimmm sadece küçük bir şey soracağım, evet 26 ağustostan 6 eylüle 12 gün oluyor ovulasyon için ideal, ama ovulasyondan 20 gün sonra regl olmam normal mi onun hakkında bilginiz varsa aşırı sevinirim

Hormon değerlerimize falan da bakti mi?
Chatgbt bunları bilemez. Ovulasyon testlerinin pik olduguna eminseniz belki bir ayda iki defa yumurtlamis bile olabilirsiniz.Bazi kadınlar bu durumu yasayabilir. Bunun net cevabi için progesteron hormonuna bakılır. Yumurtlamadan 7 gun sonra en yüksek seviyeye ulaşır.
Genel olarak adetin 14. Gunu yumurtlama sayılır ve 21. Gunu bu degere bakılır. Ona gore yumurtlama olmus ya da olmamiş denilebilir. Ama tabi ki herkes 14unde yumurtlamiyor :)
Siz gebelik istiyorsanız pik gördüğünüz günleri değerlendirmeye bakın. 1 yıl geçip hala gebelik olusmadiysa doktora ayrintili görünmekte fayda var.

Evet baktı hormonlarıma lh bi tık yüksek çıkmış sanırım ovulasyon testinde bu yüzden de dalgalanmalar oluyor. Ama 21 gün progesteron değerine baktırma bilgisi için teşekkür ederim en azından aklımda soru işareti kalmayacak kesinlikle yaptıracağım

ben bunu normal karşılıyorum sonuçta vucudumuz her ay farklı çalışabilir

Yumurtlama çok karmaşık bir şey öncelikle hamile kalmak için değil üç ay LH testi yap not al üç dört aylık ortalama na bak zaten her ay düzenli reglin var bu testleri de göz önünde bulundur ve ilişki yaşa direkt hamile kalmaya odaklanırsan stresten geç gelir reglin ikinci üçüncü günü benim E2 çok yüksek çıktı tüp bebeğe başlanmadı E2 yüksek çıkınca yumurtayı engelliyo dedi doktorum ben öyle anladım bu ay düşünce başlandı sol yumurtalıkta kist vardı sebebi buydu ama bana sorarsan hiç sorunum yoktu düzenliydi yani demem o ki normal kadın doğum cular tüp bebekte ki gibi ayrıntılı bakmıyorlar sen içini rahat tut en az bir sene korunmayın sonrasında tüp bebeğe başvurun sigorta yeterliyse devlet üç hak veriyor bence değerlendirin demem o ki LH hormonu tek başına bir şey değil bir de reglin ikinci günü E2 hormonu baktırın bana 50 altı olması gerekir dediler eğer yaptırırsan burdan bana atabilirsin

söylediklerinizi dikkate alacağım hatta not edeceğim unutmayım diye, şöyle ki ben bir buçuk yıldır korunmuyorum, ondan önce en son korunma iğnesi olmuştum benim bir tane çocuğum olduğu için ikincide rahat takıldım bekledim işte geçen ay değerlerime baktırdım bu kadar zaman geçip olmayınca gerçi benim ilk çocuğumda kolay olmamıştı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…