yumurtalar döllenmiyor :(

diferans

nasipte varsa...
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2012
49
5
16
Kayseri
Kızlar iki gündür kan damlıyor resmen gözümden. Bu ay ikinci tüp bebeğe başladık, dün yumurta toplamam vardı, 18 tane falan oluştu, hiçbiri döllenmedi, geçen sene de benzer bişey olmuştu...yumurtaların zarlarında problem varmış, doktor da embriyolog da şaşkın..
Bişey söyleyin lütfen bana, benim gibi olan var mı, bişey söyleyin noolur :(

Canim acaba kusura bakma ozeline giriyorum ama
Acaba esinizin spermleri 'inde bi problem varsa dollemeye yeterli olmuyo
Benim bi arkadasimin hem yumurta rezervi azligi var hemde esini ameliyatla canli sperm bulmaya calisiyilar herseferin bulunuyo ama 6 yumurta hic biri dollenmiyo
Bu da olabiliyor
Insallah bi caresi vardir insallah en kisa zamanda kavusursun yavruna

Kızlar iki gündür kan damlıyor resmen gözümden. Bu ay ikinci tüp bebeğe başladık, dün yumurta toplamam vardı, 18 tane falan oluştu, hiçbiri döllenmedi, geçen sene de benzer bişey olmuştu...yumurtaların zarlarında problem varmış, doktor da embriyolog da şaşkın..
Bişey söyleyin lütfen bana, benim gibi olan var mı, bişey söyleyin noolur :(

bence de eşiniz de bir sorun olabilir.biz de de yumurtalar az dölleniyor ve 5 güne kadar hiç ulaşmıyordu.sperm dna hasarı çıktı..diğer başlıkta anlattım

Kızlar doktor kesinlikle yumurtadan diyo, sperm içeri girdikten sonra kabuk oluşmuyomuş. Bugün kromozom analizi için kan verdik, sperm morfolojisi de bozuk ama sağlıklıları da var..böyle bişey gördünüz mü duydunuz mu, noolur bişeyler yazın...:(

Kızlar doktor kesinlikle yumurtadan diyo, sperm içeri girdikten sonra kabuk oluşmuyomuş. Bugün kromozom analizi için kan verdik, sperm morfolojisi de bozuk ama sağlıklıları da var..böyle bişey gördünüz mü duydunuz mu, noolur bişeyler yazın...:(

Canım bendede yumurta rezervi z va kalitesiz 4 tüp oldum sayılır 2 keresi döllenemdei 2 kereside yerleştirdiler tutunmadı:14::14::14: mart ayında en son tedvimde 3 yumurtada döllenmedi suan ne yapıcagıma hala karar veremedim:16::16::15:

Canim oncelikle insallah bi problem yoktur
Canim bazi yazilari okudum her yumurta illa dolenecek diye bisey yomus
Fakat en cok yumurtanin bolunmemesindekifaktor erkegin spermi diyor
Bide yumurtalgin zarinda bi problem var demissin aca yumurtalarin zari cok kalinsa spermler icine girmekte zorluk cekerler
Eger sebep buysa igne ile yani mikroenjeksiyonla spermleri icine yerlestirirler
Eger yumurtanda genetik bi sorun yosa dollemenin yollari varmis canim icini ferah tut

Canim oncelikle insallah bi problem yoktur
Canim bazi yazilari okudum her yumurta illa dolenecek diye bisey yomus
Fakat en cok yumurtanin bolunmemesindekifaktor erkegin spermi diyor
Bide yumurtalgin zarinda bi problem var demissin aca yumurtalarin zari cok kalinsa spermler icine girmekte zorluk cekerler
Eger sebep buysa igne ile yani mikroenjeksiyonla spermleri icine yerlestirirler
Eger yumurtanda genetik bi sorun yosa dollemenin yollari varmis canim icini ferah tut

Canım yumurtalar hiç döllenmiyor, zarda da şöyle bir problem var, sperm girdikten sonra yumurtada çepher oluşmuyormuş, spermi tanımıyor yani, doktor da çok şaşkın, benim gibi olan var mı...:(((

Kızlar, eşime sperm dna hasarı tahlili yapıldı, sorun çıkmadı. Benim yumurtalarım döllenemeyecek kadar kalitesiz. Napayım ki? Hangi merkeze gideyim ki?

Kızlar, eşime sperm dna hasarı tahlili yapıldı, sorun çıkmadı. Benim yumurtalarım döllenemeyecek kadar kalitesiz. Napayım ki? Hangi merkeze gideyim ki?

Merhaba arkadasim. Oncelikle gecmis olsun, iyiki hasarli cikmamis cunku onu duzeltmek cok zor diye biliyorum. Hic ari sutu kullandinmi? Yumurtalar uzerinde inanilmaz bir etkisi var, adetin 2. Gunu icmeye basliyosun yumurtlayana kadar. Bence bunu bir denemelisin. Hatta arisutu bal polen karisimi da kullanabilirsin. Kolay gelsin

sen bana göre şanslılardansın. ben de 3 kez denedim. erkek faktörü ile başlamıştık. hiç yumurtalarda sorun olacağı gelmiyordu aklımıza. şok oldum. ocak ayından beri ağlamadığım gün çok azdır. hala kabullenemedim. 17 20 10 gibi oluyor yumurta sayıları. benim doktor da embriyologlar da şok. "25 yıldır bu işi yapıyorum ilk kez yanıldım" dedi embriyolog. dışarıdan mükemmel görünüyorlar. ama soyulduklarında olgunlaşmadıkları görülüyor. 1- 2 tanesi olgunlaşıyor labaratuar ortamında ama o da bir gğn sonra ancak. bu da geç oluyor. mikroenjeksiyon yapııldı ama döllenmiyorlar o zaman da. biz genetik araştırma yaptırmadık ama benim şüphem şudur ki: eşim de ben de 5-6 yıl önce accutane diye sivilce ilacı kullanmıştık. ben %90 buna bağlıyprum. bizim ailelerde yok çünkü infertilite sorunu olan. kuzenim de bekar sorun yaşıyor yumurtada o da bu ilacı içti. bu kadar tesadüf olamaz ya artık.
ben yılmadım ama hem ağlayıp hem mücadeleye devam. hayıt suyu tavsiyesi aldım bu forumdan. bir de doktor biosteron diye bir takviye vermişti. onu aldım .3 3 gündür onu içiyorum. kasım aralık gibi tekrar denemeyi düşünüyorum. yani donasyon en son. tüm doktorlar bunu öneriyor. bence daha erken bunun için. ona da başvururum ama en son..
sen de sakın yılma. bu süreçte doktorlara da çok takma. allah değiller. asla olmaz denen ne çift gördüm ben doğal yoldan anne baba oldular. sakın yılma. aa bir de akupunktura başlıyoru çok faydalı. yurtdışında hep öneriyorlar. bizde tüp bebekm erkezleri çok ticari. aldıkları paralara bakıyorlar sadece.
sakın yılma arkadaşım dertdaşım... sorunlarımız az çok aynı. sakın moralini bozma.. hoşuna giden şeyler yap ve bitkisele yüklen. ilaçlar hep zarar bize. yaşadıklarımı anlattım yukarda. ne varsa eski yöntemlerde var. akupunktur ve bitkisele odaklan ve de kendine. herşeyden önemlisi sensin :))

sen bana göre şanslılardansın. ben de 3 kez denedim. erkek faktörü ile başlamıştık. hiç yumurtalarda sorun olacağı gelmiyordu aklımıza. şok oldum. ocak ayından beri ağlamadığım gün çok azdır. hala kabullenemedim. 17 20 10 gibi oluyor yumurta sayıları. benim doktor da embriyologlar da şok. "25 yıldır bu işi yapıyorum ilk kez yanıldım" dedi embriyolog. dışarıdan mükemmel görünüyorlar. ama soyulduklarında olgunlaşmadıkları görülüyor. 1- 2 tanesi olgunlaşıyor labaratuar ortamında ama o da bir gğn sonra ancak. bu da geç oluyor. mikroenjeksiyon yapııldı ama döllenmiyorlar o zaman da. biz genetik araştırma yaptırmadık ama benim şüphem şudur ki: eşim de ben de 5-6 yıl önce accutane diye sivilce ilacı kullanmıştık. ben %90 buna bağlıyprum. bizim ailelerde yok çünkü infertilite sorunu olan. kuzenim de bekar sorun yaşıyor yumurtada o da bu ilacı içti. bu kadar tesadüf olamaz ya artık.
ben yılmadım ama hem ağlayıp hem mücadeleye devam. hayıt suyu tavsiyesi aldım bu forumdan. bir de doktor biosteron diye bir takviye vermişti. onu aldım .3 3 gündür onu içiyorum. kasım aralık gibi tekrar denemeyi düşünüyorum. yani donasyon en son. tüm doktorlar bunu öneriyor. bence daha erken bunun için. ona da başvururum ama en son..
sen de sakın yılma. bu süreçte doktorlara da çok takma. allah değiller. asla olmaz denen ne çift gördüm ben doğal yoldan anne baba oldular. sakın yılma. aa bir de akupunktura başlıyoru çok faydalı. yurtdışında hep öneriyorlar. bizde tüp bebekm erkezleri çok ticari. aldıkları paralara bakıyorlar sadece.
sakın yılma arkadaşım dertdaşım... sorunlarımız az çok aynı. sakın moralini bozma.. hoşuna giden şeyler yap ve bitkisele yüklen. ilaçlar hep zarar bize. yaşadıklarımı anlattım yukarda. ne varsa eski yöntemlerde var. akupunktur ve bitkisele odaklan ve de kendine. herşeyden önemlisi sensin :))

Canım ya çok benziyo sorunlarımız, doktor o kadar iyi konuşuyor ki toplanmadan önce, harika falan diyor, embriyo bile oluşmuyor. Duygularım yok oldu artık, çok üzüldüm, çok ağladım, üzülmekle insanın eline hiçbirşey geçmiyor. Ankaraya gittim en son, prof net konuşmadı, teşhis bile yok. Uzun protokol uygulayalım dedi, sana hiç uzun protokol uygulanmış mıydı?

Canım ya çok benziyo sorunlarımız, doktor o kadar iyi konuşuyor ki toplanmadan önce, harika falan diyor, embriyo bile oluşmuyor. Duygularım yok oldu artık, çok üzüldüm, çok ağladım, üzülmekle insanın eline hiçbirşey geçmiyor. Ankaraya gittim en son, prof net konuşmadı, teşhis bile yok. Uzun protokol uygulayalım dedi, sana hiç uzun protokol uygulanmış mıydı?

evet canım uzun ve kısa uygulandı sonuç ne yazık ki aynı :(( sen ??

merhaba umudunsesi ve de kızlar,
ben de accutane kullanmıştım ama belki 15 sene önce... hani buradan okuyana kadar hiç aklımda değildi. hikayem özetle şudur: son 5 senede 3ay klomen, 2 aşılama 3 tüp bebek tedavisi oldum elde var sıfır. doğal yoldan 4 hamilelik yaşadım. 3ü düştü 1 i 5 aylıkken gitti. accutane değildir yaaaa... :53::53::53::53::53:

Son düzenleme:
ayrıca döllenmeme sorunu bende de var. son tedavide 12 yumurta toplandı anca biri 3. günü gördü. sonucu söylememe gerek yok. larginine max kullanıyordum bıraktım. coraspin folik asit omega 3 coenzyme de kullandım. gerci 3 ay kullanıp da tedavi olmadım ne yalan diyim. herbal support diye bir destekleyici getirttim ancak kullanmaya henüz başlamadım. sebebi maddi durumlar. tedavi için maddi gücümü toplamaya çalışıyorum. eşimle tedavinin istanbulda olmasına karar verdik gibi. istanbul tüp bebek olabilir. ama en son okuduklarıma göre memorial da döllenen yumurtalar pgt dışında genetik tanı uygulaması varmış KORPORATIF GENOMIK HIBRIDIZASYON denen. :44: ücret yumurta başına 700$....off offfffffffffffff.
Allah büyüktür diyorum. herkese sevgiler yolluyorum.:54:

kızlar benim de ikinci denemem sperm hızı yavaş diye başladık bu işe benim yumurtalarda sorun çıktı ilk denememde 3 .günü hiç biri transfer edilemez durumda idi ikinci de uzun protokol denendi embriyo gen ile (500 dolar) yumurta kalitesi artırılmaya çalışıldı şuan 2 orta kalite transfer edildi 2 tane 1. kalite donduruldu transferin 13. günü değerim çok düşük kimyasal olabilir sonuçtan haber ederim eğer iyi bişeyler çıkarsa bu embriyo gen uygulamasını deneyin derim

kızlar benim de ikinci denemem sperm hızı yavaş diye başladık bu işe benim yumurtalarda sorun çıktı ilk denememde 3 .günü hiç biri transfer edilemez durumda idi ikinci de uzun protokol denendi embriyo gen ile (500 dolar) yumurta kalitesi artırılmaya çalışıldı şuan 2 orta kalite transfer edildi 2 tane 1. kalite donduruldu transferin 13. günü değerim çok düşük kimyasal olabilir sonuçtan haber ederim eğer iyi bişeyler çıkarsa bu embriyo gen uygulamasını deneyin derim

embriyo gen uygulaması nedir??? biraz anlatır mısın?

umarım seni çook mutlu edecek sağlıklı çocukların olur...

memorial hastanesinde uygulanıyor internetten çok araştırdım fakat öyle direkt açıklama yok sadece doktorum tavsiye etti bir nevi bizde eksik olanları bununla ile tamamlıyorlarmış yurtdışından getiriliyormuş yumurta toplamadan sonra birleştirme esnasında kullandılar ama sonuç hakkında bişey diyemiyorum sadece kaliteli 2 tane embriyom oluştu ve donduruldu

Canım çok geçmiş olsun Rabbim inşallah en kısa zamanda evladına kavuşturur... e2 falan nasıl çıkıyordu? Bu arada musmutlu arkadaşın söylediği gibi organik güvenilir arı sütü bal polen yemeni tavsiye ederim... Ankarada Volkan Baltacı var sanırım iyi bir embriyolog bir araştır istersen... Rabbim yardımcın olsun...

Back
X