• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtaları döllenmeyen var mı?

benmine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
78
2
86
Antalya
arkadaşlar.10 yumurtadan 5 tanesi gelişti.3 tanesinin içi dolu çıktı. ve sadece 1 tanesi döllenebillir durumda çıktı.diğer iki yumurtam geçmiş.o 1 tane yumurtada döllenmedi.Normalda döllenme olayı %60-70 diyolar ama olmadıı.ve tedevi yarım kalmış oldu. transfer olucak kadar embriyom olmadı bile. bu çok acıydı. şimdi 2 tüp bebeği düşünüyorum.ama gene aynı şeyin olmasından korkuyorum.bende yumurta rezervi ortanın altındaymış.ve bana uzun protokol uygulandı. eşimdedde morfoloji problemi var.sanki bana yanlış protokol uygulanmış gibi geldi. tüm 6000 ünitelik ilaçların hepsini bir anda kullandılar.ilaç kullanmadan bir önceki adet dönemi 15 yumurtam vardı.ama tedavi esnasında 10 tane oldu.ve yumurtalar eşit gelişmedi. sizce bu normalmi.

sevgili benmine üzüldüm bu duruma insan okadar uğraşıyor emek veriyor sonuç böyle olunca zor tabi
aslında yumurta rezervi az olanlara kısa protokol uygulanıyor ama doktorun bir bildiği vardır heralde
benimde kısa protokoldü ikiside kısaydı
şimdi 2. snde transferimin 8. günü bitti
9 yumurta toplandı sadece 3ü döllendi anca 1 tane kaldı ve transfer edildi inşallah yumoşum benimledir ve hep benimle kalır
bazzen döllenme olmayabiliyor işte
inşallah birdahakine herşey yolunda gider

canım inşallah.ama ben de doktor değişikliği oldu.ve bana göre kısa protoköl yapılması gerekirken uzun yapıldı.içimde hep bir acaba var.umarım herşey senin istedğin gibi olur ve hamile kalırsın.allah sana sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin.

arkadaşlar.10 yumurtadan 5 tanesi gelişti.3 tanesinin içi dolu çıktı. ve sadece 1 tanesi döllenebillir durumda çıktı.diğer iki yumurtam geçmiş.o 1 tane yumurtada döllenmedi.Normalda döllenme olayı %60-70 diyolar ama olmadıı.ve tedevi yarım kalmış oldu. transfer olucak kadar embriyom olmadı bile. bu çok acıydı. şimdi 2 tüp bebeği düşünüyorum.ama gene aynı şeyin olmasından korkuyorum.bende yumurta rezervi ortanın altındaymış.ve bana uzun protokol uygulandı. eşimdedde morfoloji problemi var.sanki bana yanlış protokol uygulanmış gibi geldi. tüm 6000 ünitelik ilaçların hepsini bir anda kullandılar.ilaç kullanmadan bir önceki adet dönemi 15 yumurtam vardı.ama tedavi esnasında 10 tane oldu.ve yumurtalar eşit gelişmedi. sizce bu normalmi.

güzelim o tek yumurtana klasik tüp bebek yöntemi mi uygulandı yoksa mikro enjeksiyon mu? klasik tüp bebek yönteminde döllenme olayı biraz şansa kalıyor ama mikro enjeksiyonda spermi kendileri yerleştiriyorlar yumurtanın içine yani bu durumda döllenmeme olasılığı ortadan kalkıyor? eğerki sana mikro enjeksiyon uygulamıyorsalar bence merkezinle bu konuyu konuş yada başka bi merkezle devam et...bence bu işler şansa bırakılmamalı

umarım bir dahaki denmende Allah gönlüne göre verir...çok bekletmeden kavuşturur bebeğine

güzelim o tek yumurtana klasik tüp bebek yöntemi mi uygulandı yoksa mikro enjeksiyon mu? klasik tüp bebek yönteminde döllenme olayı biraz şansa kalıyor ama mikro enjeksiyonda spermi kendileri yerleştiriyorlar yumurtanın içine yani bu durumda döllenmeme olasılığı ortadan kalkıyor? eğerki sana mikro enjeksiyon uygulamıyorsalar bence merkezinle bu konuyu konuş yada başka bi merkezle devam et...bence bu işler şansa bırakılmamalı

umarım bir dahaki denmende Allah gönlüne göre verir...çok bekletmeden kavuşturur bebeğine

arkadaşım mikro enjeksiyon yöntemi uygulandı bana.buna rağmen döllenmedi.şansımızın %60-70 olduğu söylendi.ama olmadı. bu şeklide son aşamaya kadar gelipte yarı yolda bırakmak çok acı veriyor insana. en yakınındaki bile sana acır gözlerle bakıyor. içim çok yandı transfer olmadığını duyunca.aradan yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen hala acısı içimde. transfer olupta bekleme aşamasını bile yaşayamadım..ne diyebilirim ki . nasip böyleymiş.allah ne zaman uygun görürse olacak. kimi zaman geliyor allah sana da nasip etsin diyenlere bile kızar hale geldim.bunu yaşamayan hiç kimse ne hissettiğimi bilemez. yüzüm gülüyor herkese karşı. hep olsun bu sefer olmadı diğer denemeye olur diyorum.ama içimde fırtıalar kopuyor. birde en sevdiğin arkadaşların ,dostların hamile haberlerini alınca mutlumu olucağım yoksa üzülücemmi şaşırıyorum.esasında kimseyi kıskanmıyorum.ama keşke diyotum keşke benimde böyle mutlu bir haber aldığım gün gelse.annem babama,eşim ve ailesi onlara güzel bir haber verebilsem. içimde yavrumu taşısam ve kucağıma kuzumu alıp sevsem. çok istiyorum ama olmuyor. bu kullandığım ilaçlardanmıdır bilmem psikolojim çok zor düzeldi.bir kez daha deneyeceğim ama hep korkuyorum.gene aynı şey olursa diye. neyse gene çok konuştu(yazdım) :).umarım allah herkese istediğini nasip eder.

bizde şubat ayında microenjeksiyon denedik 12 yumurtam toplandı ama hiç döllenme olmadı eşimden spermler de microtese yöntemiyle bulundu.yeni yılda tekrar deneyeceğiz döllenme olmaması beni de çok üzmüştü hiç ihtimal vermemiştim böyle bir şeye ama başımıza geldi şimdi tekrar aynı şey olacak diye korkuyorum.inşallah herşey güzel olur hakkımızda hayırlısı olsn tatlım

benmine

yazdığın tüm duyguları bende yaşadım ve yaşamaya da hala devam ediyorum...ama umutsuzluk olmamalı bu yolda korkmamalısın asla , şükürler olsun ki derdimizin dermanı var şükürler olsun ki tüp bebk yöntemini deneyebiliyoruz...ya hiç yumurtamız olmasaydı yada hiç spermimiz olmasaydı bence bunlar var olduğu sürece umut her zaman var...herşeyden önce Rabbim' e sığın derdi veren Allah dermanını da verecktir bir gün. bizim bu dünyada ki imtihanımızda böyle bişey işte ne gelir elden
Allah dermansız dert vermesin arkadaşım...önce seni yaradana inan sonrada kendine bir gün mutlaka bizede verecektir hasret çektiğimiz çocuklarımızı..

üzülme lütfen umutlu ol iyi düşün iyi olsun...hiç bir deneme bir diğerinin aynısı değildir..belki vakti zamanı gelmemişti bebeğinin Allahım kararlamıştır onlar için en hayırlı zamanı ..bize düşen sabırla beklemek ve yılmamak

kızlarrrr yaşadığınız şeyleri yaşamadımmmm
fakatt tedaviye başladığımda kist oluşmuştuu ilaçlardan dolayııı ve bende 2 aybekledimm kistin geçmesi içinnn....
biliyorum aynı şey değilll
fakat sizi az çook anlıyorumm onu demek istedimmm
innşşş diğer denemelerinizde böle sorunlarla karşılaşmazsınız...
yumurtalarınız çokk iyi gelişirr dönlenmeniz olurr ve transferiniz yaplıpp pozitif sonuç alırsınız inşşşş...

arkadaşım mikro enjeksiyon yöntemi uygulandı bana.buna rağmen döllenmedi.şansımızın %60-70 olduğu söylendi.ama olmadı. bu şeklide son aşamaya kadar gelipte yarı yolda bırakmak çok acı veriyor insana. en yakınındaki bile sana acır gözlerle bakıyor. içim çok yandı transfer olmadığını duyunca.aradan yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen hala acısı içimde. transfer olupta bekleme aşamasını bile yaşayamadım..ne diyebilirim ki . nasip böyleymiş.allah ne zaman uygun görürse olacak. kimi zaman geliyor allah sana da nasip etsin diyenlere bile kızar hale geldim.bunu yaşamayan hiç kimse ne hissettiğimi bilemez. yüzüm gülüyor herkese karşı. hep olsun bu sefer olmadı diğer denemeye olur diyorum.ama içimde fırtıalar kopuyor. birde en sevdiğin arkadaşların ,dostların hamile haberlerini alınca mutlumu olucağım yoksa üzülücemmi şaşırıyorum.esasında kimseyi kıskanmıyorum.ama keşke diyotum keşke benimde böyle mutlu bir haber aldığım gün gelse.annem babama,eşim ve ailesi onlara güzel bir haber verebilsem. içimde yavrumu taşısam ve kucağıma kuzumu alıp sevsem. çok istiyorum ama olmuyor. bu kullandığım ilaçlardanmıdır bilmem psikolojim çok zor düzeldi.bir kez daha deneyeceğim ama hep korkuyorum.gene aynı şey olursa diye. neyse gene çok konuştu(yazdım) :).umarım allah herkese istediğini nasip eder.
merhaba arkadaşım,seni öyle çok anlıyorumki...geçen yıl kasım ayında öğrendik eşimde sayı ve hareket problemi olduğunu.hemen tüp bebek dediler,bizde vakit kaybetmeden aralık ayında başladık.daha ne olduğunu anlayamadan uzun protokol tedavi ile 11yumurta toplandı,8 tanesi işlem gördü ve hiçbiri döllenmedi.bu yıkımı anlatmak mümkün değil.transfer işlemini bile yaşayamamak,bırak bir bebeğin hayalini kurmak,bir embriyon bile olmadığını öğrenmek kahretti bizi.ama olabilir dedik ve nisan ayında 2. denemeye başladık,bu kez kısa protokol uygulandı.hep dua ettim.6 yumurta toplandı,altısıda işlem gördü ama malesef sonuç aynıydı.bu kez ağlamaktan başka hiçbirşey gelmedi elimden.ilk denemede eşimi teselli etmiştim ama bu kez benimde teselliye ihtiyacım vardı.biliyorum benim imtihanım bu ama çok ağır geldi.yinede hamdolsun,Rabbim dermansız dert vermesin.sonra doktorumuz aradı bu konuda bir gelişme olduğunu yumurtalara biir işlem uygulanarak döllenmenin gerçekleşebileceğini söyledi.umutlandık.o kadar muhtaçtık ki bir ışığa,hemen olsun istedik.ağustos ayında 3.deneme yapıldı uzun protokol,12 yumurta toplandı ve 10 tanesi işlem gördü ama malesef.sonuç yine hüsran.şimdi artık uzun bir zaman ne tüp bebek nede alternatif bitkisel tedavi düşünmüyoruz.Allahtan ümidimi asla kesmedim,zamanı var inşallah,bizi boynu bükük bırakmaz.dualar ediyorum,meryem suresi okuyorum.Hz.Zekeriyaya evlat veren Rabbim bizede verir inşallah.bu süreç bizi çok yıprattı,bir yılda çok ağır şeyler yaşadık,maddi ve manevi anlamda zor günler geçiriyoruz.
Amacım senin umudunu kırmak değil,inşallah ikinci denemende sen kavuşursun evladına.a.s.Allah tan ümidini kesme çok dua et,Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.:Saruboceq:

bu arada arkadaşım belki ilgini çeker.piezo yöntemi diye yeni bir uygulama var.döllenmeyen yumurtalara elektrik akımı uygulayarak döllenmesi kolaylaştırılıyo.belki incelemek istersin,ankarada gen art ta varmış sadece bu.

benmine'cim rezervin altında olup nasıl normal döneminde 15 yumurtan oluyor hayret. ben 2 senedir normal yolla ve hep tek yumurta ile hamile kalmaya çalıştım. umutsuzluk yok ama doktoruna güvenmen çok önemli.sana samimi olması ve çok açık konuşup ticari bir adam olmaması gerekir. benim ilk denemem ve acıbadem hastanesinde yaptırdım. evet rezervim hala var ama cem bey bana ilaçlarla bile en fazla 3 tane o da iyi ihtimalle yumurta olur dedi. nitekim 2 tane toplandı ve 1 tanesi döllendi. o kadar güzel şeyler söylediki başındaki umutsuzluğum gitti.onlarca yumurta toplayıp bir tane bukadar güzel elde edemedğimiz durumlar oluyor dedi umut verdi ve bu bekleme sürecini iyi geçiyorum. protokollerden çok anlamıyorum ama sanırım ben çok yoğun bir programa tabi olmadım. az dozlarla 5 günde bitti ilaç iğne tedavisi. burda, etrafında hep araştır. yanlış doktorlarla bu işler olmuyor. belki burda bile gelip doktorlarla görüşmelisin. yanlış tedavilerden ve sinir harbinden daha iyidir diye düşünüyorum. umut herşeyi önünde ve herşeyin başı sakın unutma.

valla turkuaz bende bilmiyorum.2 ayrı tüp bebek merkezine gittim ve ikiside ortanın biraz altında dediler yumurta rezervim için.valla artık kime inanacağımı şaşırdım.banada çok az gibi gelmedi. zaten 1 yumurta yeterli diye biliyorum.artık bende bıktım.dr lara güvenmek çok zor geliyor artık.para için yapmadıkları şey kalmadı.

arkadaşlar başka yumurtası döllenmeyen yokmu?birde bişey sorucam yumurta rezervi az olanlara genelde hangi protokol uygulanır.lütfen bu konuda yardımcı olun

Bizim 2.denememiz aynı olay başımıza geldi embriyolar gelişmiyor.
Tedavimizin başında herşey olumlu (1.deneme 33 yumurta-2 deneme 28 yumurta toplandı) ve sperm değerleri normal (yumurta toplama aşamasına kadar herşey normal) ama döllenme aşamasında ikinci denememde 28 yumurtadan 20 tanesine işlem yapıldı mikroenjeksiyon yöntemi ile dölleniyor (hatta bölünmeyi kolaylaştıracak kalsiyum kullanıldığı halde) ilk gün 8 embriyo ölüyor ve ikinci gün kalan 12 embriyo kalitesi düşük en iyileri 3.kalite 4 hücreli olarak gelişimleri duruyor. Ve bu halde genede Allahtan umut kesilmez 4 tane nakil yapıldı sonuç negatif. Doktorumuz ya spermden yada yumurtadan dedi ama çözüm üretemedi. Bizimde aynı sorunumuz var.

Allah biz ve bizim gibilerin yardımcısı olsun

Arkadaslar benim sorunum yumurta rezervinde azalma. Sizin sorununuzla ilgili olarak öncelikle cok iyi bir doktor bulmanizi tavsiye ederim. Memorial hastanesi bu konuda cok iyi, orada Dr Hale Hanim gercekten cok iyi bir doktor. Ayrica yumurta veya sperm kalitesini arttirmak icin bitkisel destek de önemli bence... Sperm kalitesini arttirmak icin keciboynuzu küründen burada bircok kisi cok faydalanmis. Ben yumurta kalitesi icin tüp bebek tedavisinin basladigi adetin ikinci günü sabah aksam bal-tarcin- ezilmis cörekotu 1 kasik yedim. IIk 1 hafta adacayi günde birkez ictim. Sonraki hafta günde 1 bardak caksir otu cayi, 1 bardak da hayit oyu cayi ictim. Gercekten öncekilere göre yumurta kalitesini arttirdi. Ama tabii ki burada uygulanan tedavi protokolünün de cok önemi var. O yüzden asil bu konuda cok iyi bir doktor bulun. Bir de cok sabirli olun, yilmayin... Inanin bu zor zamanlarda bol bol dua etmek, herseyi kolaylastiriyor.

canım denizati09 sen şuan hamilemisin...yoksa tedavin sürme aşamasın damı...

canım denizati09 sen şuan hamilemisin...yoksa tedavin sürme aşamasın damı...
Ben de tedavi asamasindayim su an... Bu 4. tüp bebek tedavim. Bir kimyasal gebelik, bir de düsükle sonuclanan gebelik olustu. Bir cok kez tedaviye baslandi ama 1 hafta sonra yetersiz yumurtalik yaniti yüzünden iptal oldu ya da cogu kere tedaviye bile baslanamadi... O yüzden sabirli olmak gerektigini söylüyorum ve bitkisel desteklerden de yararlanilmasi gerektigine inaniyorum. Daha önce bitkisel destek kullanmamistim. Ancak dikkatli olmak gerekir. Ben tüp bebek tedavisine baslamadan incir kürü denemistim ve kist olustu. O nedenle tüp bebek tedavisi sirasinda hergün doktor kontrolu altindayken yapmanin en dogrusu olduguna karar verdim. Kist olusturma riski ortadan kalkiyor, nasilsa catlatma ignesi ile sonrasinda bosaltiliyor. Ayrica hergün ultrasonda büyüyen foliküller arasinda bir paralellik var mi, yoksa biri kontrolsuz mü büyüyor takip edebiliyorsunuz.

canım inan yazdıklarını okurken kendimi buldum..benimde aynen...ama ben kimyasalda olsa hamile kalmadım...RABBıM inşalllahh hamiş olmayı nasip eder canım...takip edecem seni..inşalllah kontrollerini yazarsın.........memoril çok güzel bir hastane....kontrollerini sade hale hanım mı takip ediyor...yoksa ekip olarak mı semra hanımda giriyormu....canım bu arada kaç tane yumoşun oldu....inşalllah kaliteli olup döllenirler..hayırlı haberlerini bekjliyorum...

canım inan yazdıklarını okurken kendimi buldum..benimde aynen...ama ben kimyasalda olsa hamile kalmadım...RABBİM inşalllahh hamiş olmayı nasip eder canım...takip edecem seni..inşalllah kontrollerini yazarsın.........memoril çok güzel bir hastane....kontrollerini sade hale hanım mı takip ediyor...yoksa ekip olarak mı semra hanımda giriyormu....canım bu arada kaç tane yumoşun oldu....inşalllah kaliteli olup döllenirler..hayırlı haberlerini bekjliyorum...

Bensunaz'cigim, daha gecen ay hic yanit yok diye tedavim iptalken, bu ay 2. gün basladigim bal' cörekotu, tarcin, ve caylarla 7 yumurta olustu ve bunlarin dördü ayni hizda paralel büyüyor. Daha gecen ay o kadar igne ilac ve 1 hafta sonra sadece 1 folikul gelistigi icin tedavinin iptal oldugu düsünülürse... Aydan aya cok degisiyor yumurtalik yaniti... Bir ay kötü, hic cevap yok diye moralinizi bozmayin. Her ay yilmadan tekrar umutlanin. Benim sorunum ileri yas. Hale Hanim'in izinli oldugu haftalar, günler hep diger doktorlar kontrolünü yapiyor ama tedaviye ekip olarak toplanip karar veriyorlar diye biliyorum ben. Yani ilk Hale Hanim'la baslayip sonrasinda diger doktorlarla devam etmenin ben hic olumsuz bir yanini görmedim simdiye dek. Profesyonel bir ekip nasilsa...
Transfer sonrasi yeterince dikkat ediyor musun canim? Ben bir denememde embriolar fena görünmüyordu ama transfer sonrasi hic dinlenmedim, dikkat etmedim ve tutmadi. Artik simdi cok dikkatliyim. Tranfer sonrasi o yarim saatte hic yan dönmüyorum, öne hic dogrulmuyorum, sabit sirtüstü yatiyorum, sonraki günlerde de hic öne dogrulmadan, karin bölgemi zorlayici hic bir hareket yapmadan istirahatime 3-4 gün devam ediyorum. Senin probleminde mi yumurta rezervinde azalma? Dilerim bu sefer hersey cok güzel gider ve saglikla bebegine kavusursun.

evet canım ..bendede yumurta rezervi azlığı...ben akudan sonra düşünüyorum tekrar yaptırmayı...canım 7 yumurta olması ne güzel.bende genelde 3yada 4 oluyor...ama tabiki en önemlisi 1 tane olsun kaliteli olsun...döllensin...birde bende yumurta kalitesizliği var..bal,çörekotu ,tarçını geçen ay bende denemiştim..inşalllah başlarsak tekrar düşünüyorum kürleride..........ben bu sefer yaptırırsam taransferide genel anesteziyle yaptıracam..kalktığımda herşey bitmiş olacak...dediğnin gibi bende bu sefer yaptırmamda ilk 4-5 gün yatacam.yerimden dahi kalkamayacam...lavoba hariç...canım bu arada yaş kaç..

Son düzenleme:
Back
X