Yurtdisindayim canim sagol tavsiyen icin ama TRye gelmem zor.Nerde yaptırıyosun canım istanbulda cem çelik iyiymiş
Haklisin canim embiryologtada sorun olabilir ama ilk 2sini farkli hastenede yaptirdim. Her ikisinde de sadece 1 embiryo olustu. Yani yumurta kalitesinde de bir sorun var.canim hemen kendini suclama. bu kadar yuksek sayida dollenme olmamasi suphelendici. calistiginiz embiyolog veya labarotuar cok da tucrubeli veya iyi olmayabilir.bazen doktora cok guveniyoruz ama eger embriyolog veya hastane hatasi varsa hemen dollenmedi deyip gecebiliyorlar...
Haklisin canim embiryologtada sorun olabilir ama ilk 2sini farkli hastenede yaptirdim. Her ikisinde de sadece 1 embiryo olustu. Yani yumurta kalitesinde de bir sorun var.
Selam canim. Merkez kaynakli olabilir. Nedenini aciklayabildilermi?merhaba arkadaşlar ben de aynı durumu 2 kere yaşadım birincisinde 5 yumurta toplandı döllenme olmadı ikincisinde 12 yumurta toplandı sadece 1 tanesi döllendi eşimin ve beni değerlerimde bir sıkıntı olmamasına rağmen şimdi 3.denemeyi farklı bir merkezde yapmayı düsünüyorum ama tabi korkarak...
Benim de en iyi kalite embiryolarim en dusuk yumurta sayimda oldu. 12 civarinda 1 yada 2 kalite embiryo olusuyor. Bu sefer en yuksek sayida yumurta toplandi ve hic dollenme olmadi. Haklisin bi sorayim bunu doktora cuma gunu arayacakmis. Kacinci deneme bu senin? E2yi bilmiyordum ilk defa duydum.benzer bi durumu yasadim, 17 yumurta toplanti, 12 tanesi dollendi ama sadece 1 tanesi . gune cikti. ben cok uzuldum ama doktora arastirip gitmistim. en son doktora neden E2 seviyesi cok hizli artinca ilaclarin dozunu azaltmami istemediniz, cok hizli olgunlasti yumurtalar ve kalitesi dustu dedim. yarim saat konusmanin ardindan hatasini kabul etti. Hatta tekrar deneyip, parasini almamayi teklif etti. sonuc olarak benim bunyem cok hizli tepki verdi ama onlar da gerekeni yapmadi. sonra doktor ve lab degistirdim. sana tavsiyem de bu olur. arastir, tabi kalite icin takviye kullan ama 100% sartsiz de guvenme derim... sakin pes etme, yumurta var sukur, kaliteli embriyo olucak zamanla....
benim 3. denemem olucak. ben amerikada denemistim, burda 2 gunde bir E2 degerlerine kan tesstiyle bakiliyor. belki bi seviyee artmasi yumartalarin ilaclara tepki verdigini gosteriyor, cok hizli artmasi ilaclara gerekenden hizli tepki verdigini cabuk olgunlastigini gosteriyor , yavas artmasi da ilaclarin dusuk kaldigini gosteriyor diye hatirliyorum. sen yine arastirmani yaptir.Benim de en iyi kalite embiryolarim en dusuk yumurta sayimda oldu. 12 civarinda 1 yada 2 kalite embiryo olusuyor. Bu sefer en yuksek sayida yumurta toplandi ve hic dollenme olmadi. Haklisin bi sorayim bunu doktora cuma gunu arayacakmis. Kacinci deneme bu senin? E2yi bilmiyordum ilk defa duydum.
yok canım maalesef 1 buçuk senedir araştırıyoruz hiç bir şey çıkmadı tüp bebek tedavisine tekrardan başlamaya karar verdikSelam canim. Merkez kaynakli olabilir. Nedenini aciklayabildilermi?
Denemeye devam etmek dogru karar bence. Umarim hersey yolunda gider by sefer.yok canım maalesef 1 buçuk senedir araştırıyoruz hiç bir şey çıkmadı tüp bebek tedavisine tekrardan başlamaya karar verdik
Bugun ben de konustum doktorla senin dediklerini dusunerek. Daha az doz mumkunmu diye. Olabilir dedi. 16 ocakta randevu aldim daha detayli konusmak icin. E2 degerinide sorucam.Oralarda icine sinen birini bulman iyi olmus. Ben de yurtdisindayim burda devlet karsiliyor ve 3 hakkin var. 2sini kullandim ve malesef cok klinik yok. Onun icin degistirme sansim yok ama biraz doktoru zorlicam bu sefer.benim 3. denemem olucak. ben amerikada denemistim, burda 2 gunde bir E2 degerlerine kan tesstiyle bakiliyor. belki bi seviyee artmasi yumartalarin ilaclara tepki verdigini gosteriyor, cok hizli artmasi ilaclara gerekenden hizli tepki verdigini cabuk olgunlastigini gosteriyor , yavas artmasi da ilaclarin dusuk kaldigini gosteriyor diye hatirliyorum. sen yine arastirmani yaptir.
su an ki doktorum benim hikayemei dinlerdinlemez senin bunyen ilaclara hizli tepki veriyor, sayilar iyi ama 5. gun sayisi yok dedi. normal tup bebek prokolunde 2 kez olumsuz sonuc olman bu yuzden olabilir. kaliteyi artirmak icin mini ivf denicez ve havuz yontemi denicez. benim yas artik 37 oldu. haliyle yavas ve dusuk dozda ilaclarla gelistirip 2-3 defa mini ivf ile toplatip dondurulucak. tek seferde alicanacak yumurta sayisi 2-3 asamada toplanacak kalitesi dusmesin diye... neyse sen de arastir, farkli doktorlarla gorus insallah icine sinen bi doktorla devame dersin...ben uzun arastirmalar sonunda turk bi prof buldum, cok sukur memnunum ilgisinden...
Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce biz de aynı durumu yaşadık. Eşimde sıkıntı vardı o sebeple microtese ile sperm elde edilmişti. Bize döllenmeme sebebinin sperm olduğu söylendi.Ca ionofor kullandıklarını ancak yine olmadığını söylediler. Ayrıca Benim de toplanan fazlaydı ancak olgun yumurta azdı. Bundan sonrakinde ilacı daha farklı vereceklerini vücut yapımın farklı olduğunu yumurta toplamanın da daha geç yapılacağını söylediler . Bunun üzerine piezo diye bi yöntemden bahsettiler. Makinanın alındıgını ve geleceğini o zmn tekrar deneneceğini söylediler. Elektrik aktivasyonu ile döllenmenin olması için müdahale ediliyor anladığım kadarıyla.Şimdi ikinci denemeyi yapmak için bekliyoruz.
Benim ilk denememdi ve hiç embriyo oluşmadı. Umarım bu sefer oluşur ve sağlıklı iekilde transferde olurCanim selam daha onceki denemelerim de bana hem Ca'yi hem de elektrigi denediler pek bir fark olmadi sadece olusan embiryo daha kaliteliydi sayi ayniydi. Umarim sen de fark yaratir cunku ise yarayan bir teknikmis aslinda ama benim yumurtalar tembel sanirim. Hangi merkez gidiyorsun?
Momart'I bilmiyorum. Ben memoriala gidiyordum. Simdi yurtdisindayim. Insallah bu sefer olur canim. Beslenmene dikkat et ve takviyelere.Benim ilk denememdi ve hiç embriyo oluşmadı. Umarım bu sefer oluşur ve sağlıklı iekilde transferde olurMomart'a gidiyorum ben. Siz hangi merkeze gittiniz?
Memoriali çok okudum. Aklımın bir köşesinde orası da var. Ancak doktorum Erbil Beye güveniyorum.İnşallah kendi merkezimde ben de döllenme yaşayabilirim. Elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Omega 3, d vitamini ve folik asit takviyesi alıyorum. Başka şeye gerek yok dediler. Başka ne yapabilirim bilmiyorumMomart'I bilmiyorum. Ben memoriala gidiyordum. Simdi yurtdisindayim. Insallah bu sefer olur canim. Beslenmene dikkat et ve takviyelere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?