Yumurtalarim dollenmedi

Memoriali çok okudum. Aklımın bir köşesinde orası da var. Ancak doktorum Erbil Beye güveniyorum.İnşallah kendi merkezimde ben de döllenme yaşayabilirim. Elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Omega 3, d vitamini ve folik asit takviyesi alıyorum. Başka şeye gerek yok dediler. Başka ne yapabilirim bilmiyorum😩inşallah siz de dileğinize kavuşursunuz🙏 daha önceki denemelerinizde embriyolarınız varmış anladığım kadarıyla. Transfer oldu mu peki hiç?
Merhaba evet insallah olacak bu denemende. Doktoruna guvenmen cok onemli. Benim 3 defa transferim oldu. Insallah bundan sonra ki ilk transferim tutar :)

Günaydın hanımlar. Her birinizin tedaviye başlama nedenini bilmiyorum ama ben size kendi yaşadığım sıkıntıyı belirteyim. Bende bir sorun çıkmayınca eşime tahlil yapıldı sperm sayısı 7 milyon gebelik olmasını sağlayan ileri hareketli sperm sayısı %5 çıkmıştı. İlk tedavimi Ankara da doktoru iyi isim yapmış bir merkezde oldum. Çok düşük dozda iğnelerle 8 yumurta toplandı 6 olgundu 6 sıda döllendi. Buraya kadar her şey güzel sonraki gün 4 embriyo kaldı iki tanesi birinci kalite merak etmeyin çok iyi iki embriyo var iki orta dendi. Birgün sonra aradıklarında çok iyi dedikleri iki embrıyomun birinin gelişimi durmuş diğeri de sadece bir hücre artırmıştı. Apar topar 3.Gün transfer oldum. Doktor neden böyle oldu bizde şaşkınız dedi. Yüz hastada sadece dördünde bu durumu yaşıyoruz dedi. Negatif sonuç aldım. İkinci tedavimde Konyada üni hastanesinde başhekimlik yapmış bir prof ile başladık. İlaç dozum biraz arttı 16 yumurta toplandı 14 tanesi olgun 9 u döllendi üç tane üçüncü gün embriyosu konuldu yine negatif. Embriyo kalitesi sorunu var yumurta rezerven çok iyi ama embriyo kalitesi sıkıntılı dedi. Üçüncü tedavim de yine merkez değişimi yaptım Ankara da Gürgan Klinik te geçmişe baktılar evet embriyo kalitesi sıkıntı gibi duruyor. Yaşın genç rezerve iyi sorun yok neden diye düşündüler. İlaç dozumu ve ilaçları beğenmedi doktorum ilk iki tedavin yok hükmünde bizim için dedi sıfırdan bir planlama yapıldı. Sperm i adam akıllı seçemeyip embriyo kaliteli değil diyorlar dedi doktorum. Milroçip yöntemi ile sperm seçimi oldu. İlaç dozum çok güzel ayarlandı. 31 yumurta toplandı 27 si olgundu ben ağladım yine bir sürü çıktı ama bir tane sperm seçip sonuç olmuyor. Eşimde bende korkuyoruz yine ne kalacak geriye diye. Aradılar 19 tanesi döllendi diye. 2. Gün aradılar sadece iki tanesi yavaş gerisi güzel gidiyor biz inanmıyoruz 3. Gün aradılar 5. Güne gidecek sayımız yüksek olacak yarın aramayacağız 5. Gün bekleyin dondurulacak olanların sayısını söylemek için arayacağız. Biz halen şoktayız nasıl üçüncü güne kaldılar üstüne beşe gidip dondurulacaklar diye. 5. Gün oldu dua ediyorum rabbim ne olur bir taneye razıyım ne olur ölmemiş olsunlar. Embriyog aradı 10 embriyo kaldı 5 6 tanesi genetik taramaya gidecek kadar iyi durumda isterseniz gönderelim isterseniz hemen iki şerli donduralım dondurun dedik. En iyi ikisinden başlayarak çiftlediler. İki ay sonra rahim dinlendikten sonra transfer oldum şu an iki miniğim benimle 12. Haftamız bitti. Erkek faktöründe doktorun hiçbir önemi yok lab çok önemli kullandığı teknolojisi çok önemli. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin ♥️ 🙏
Tesekkur ederim bizimle paylastigin icin ayni sorunu yasayan kisiler icon moral oluyor bu paylasimlar. Darisi basimiza insallah;)

kizlar moralinizi bozmayın, nasibinizde varsa emin olun dollenmeymis embriyoymis hepsi fasa fiso.bende bu sorunu yaşadım ama bol dua inançla çok şükür doğal yoldan oldu.şuan bir yaşında olduk darisi sizlerin başına.sakin umutsuz olmayın bolca dua edin

benim 3. denemem olucak. ben amerikada denemistim, burda 2 gunde bir E2 degerlerine kan tesstiyle bakiliyor. belki bi seviyee artmasi yumartalarin ilaclara tepki verdigini gosteriyor, cok hizli artmasi ilaclara gerekenden hizli tepki verdigini cabuk olgunlastigini gosteriyor , yavas artmasi da ilaclarin dusuk kaldigini gosteriyor diye hatirliyorum. sen yine arastirmani yaptir.

su an ki doktorum benim hikayemei dinlerdinlemez senin bunyen ilaclara hizli tepki veriyor, sayilar iyi ama 5. gun sayisi yok dedi. normal tup bebek prokolunde 2 kez olumsuz sonuc olman bu yuzden olabilir. kaliteyi artirmak icin mini ivf denicez ve havuz yontemi denicez. benim yas artik 37 oldu. haliyle yavas ve dusuk dozda ilaclarla gelistirip 2-3 defa mini ivf ile toplatip dondurulucak. tek seferde alicanacak yumurta sayisi 2-3 asamada toplanacak kalitesi dusmesin diye... neyse sen de arastir, farkli doktorlarla gorus insallah icine sinen bi doktorla devame dersin...ben uzun arastirmalar sonunda turk bi prof buldum, cok sukur memnunum ilgisinden...
Benim de pcos var eşimde tranklasyon ben ondan sanıyordum 38 yumurtam toplandı 2:tane 5. Güne gitti Dr unuz kim

Merhaba evet insallah olacak bu denemende. Doktoruna guvenmen cok onemli. Benim 3 defa transferim oldu. Insallah bundan sonra ki ilk transferim tutar :)
İnşallah olur her birimizin dilekleri🙏şu an döllenme olması embriyonun oluşması transferi hepsi bir hayal geliyor. Şu anki duruma bile çok zor geldik eşimin durumundan dolayı. Aslında bunları konuşuyor bile olmak benim için mucize😇 inşallah her birimizin buralara umut dolu mesajlar yazacağımız, insanlara moral olacağımız günlerde gelir🙏

Merhaba kizlar sizlerle kendi basima gelenleri anlatmak isterim ben ilk tupumde 28 yumurta cikti belliki bende de fazlaca ilaca karsi tepki vardi fakat normalde de doktorum hep sende yumurta fazla fakat kalitesi dusuk derdi,o kadar yumurtada 9 embrion olusmus 2 gune kadar cok dusuk kalitede kalmisti 5 gune kadar beni ertelediler sonrasinda bi assitan aradi ve sadece embr kalmadigini soyledi yikildim.26yasindaydim ve sanki tup yaptirdigim ay hamile kalacagima o kadar inaniyordumki... iki ay sonra farkli bi doktora gitdim.ilk doktorum bi kere tekrar deneyelim Olmazsa ucuncu kez denemek senin icin riskli olur sonucta 2 kat fazla yumurta cikiyo ohhs riski fazla falan donosyan falan demisti dunyam yikildi .. ikinci doktor uzaktan tanidigimdi o doktor sana nasil oyle soyler falan soyledi tekrar denedik daha az dozla daha kontrolle 25 yumurta ve sonuc ayni... zatenn toplanan gun embrioloq ve doktorum bu arada evliler bakismalari ve bana karsi umjtsuz konusmalarindan anladim... bu arada ikinci deneme oncesi q10 tutun ari poleni sutu falan bildiginiz ne varsa denedim ve kesin kaliteli olur diye dusunuyodum.en son tanidigim doktor istersen evlat edin yukurtalarinda genetik bozukluk var allah korusun bu sekilde embrion tutunsa bile muhtemelen saglikli bebek olmuycak diye siyledi ve donasyon icin baska bi doktora yonlendirei bi kac ay kendime gelsikten sonra donosyon yaptim ilkinde tutmadi ikinci donmuslwrla yaptim cok sukur ikiz hamileliyim var demem o ki biz 6,7 ay icinde 5 kez tup denemis olduk( birinde transfer iptal olmustu) maddi anlamda desteyinis varsa zaman kayb etmeyin. Bana gore ilaclar falan kaliteye pek bi ise yaramiyo. En azindan bende oyle oldu... simdi canimla kanimla besliyoru. Yavrularimi.. ikk duydugunda dubyam kararan seycin aylarca dua etdim yeterki tutsub diye ill negativden sonra...

Anladigim ve okudujlarim kadaryla sorun yumurtaysa pek bisiy yapamiyolar spermse 1 tane en iyisini secip daha kaliteli embrion ulasa biliyorlat

kizlar moralinizi bozmayın, nasibinizde varsa emin olun dollenmeymis embriyoymis hepsi fasa fiso.bende bu sorunu yaşadım ama bol dua inançla çok şükür doğal yoldan oldu.şuan bir yaşında olduk darisi sizlerin başına.sakin umutsuz olmayın bolca dua edin
Tesekkur ederim canim bizimle paylastigin icin. Bu sorunu yasayip sonunda hem de dogal yolla birinin hamile kaldigini bilmek rahatlatti beni baya. Gule gule buyut bebisini. Darisi basimiza insallah.

İnşallah olur her birimizin dilekleri🙏şu an döllenme olması embriyonun oluşması transferi hepsi bir hayal geliyor. Şu anki duruma bile çok zor geldik eşimin durumundan dolayı. Aslında bunları konuşuyor bile olmak benim için mucize😇 inşallah her birimizin buralara umut dolu mesajlar yazacağımız, insanlara moral olacağımız günlerde gelir🙏
Insallah canim ya. Zaten hamile kalayim. Ilk isim buraya girip yasadiklarimi yazmak olacak. Cunku burda ki insanlarin buna ihtiyaci var tipki bizim gibi.

Merhaba kizlar sizlerle kendi basima gelenleri anlatmak isterim ben ilk tupumde 28 yumurta cikti belliki bende de fazlaca ilaca karsi tepki vardi fakat normalde de doktorum hep sende yumurta fazla fakat kalitesi dusuk derdi,o kadar yumurtada 9 embrion olusmus 2 gune kadar cok dusuk kalitede kalmisti 5 gune kadar beni ertelediler sonrasinda bi assitan aradi ve sadece embr kalmadigini soyledi yikildim.26yasindaydim ve sanki tup yaptirdigim ay hamile kalacagima o kadar inaniyordumki... iki ay sonra farkli bi doktora gitdim.ilk doktorum bi kere tekrar deneyelim Olmazsa ucuncu kez denemek senin icin riskli olur sonucta 2 kat fazla yumurta cikiyo ohhs riski fazla falan donosyan falan demisti dunyam yikildi .. ikinci doktor uzaktan tanidigimdi o doktor sana nasil oyle soyler falan soyledi tekrar denedik daha az dozla daha kontrolle 25 yumurta ve sonuc ayni... zatenn toplanan gun embrioloq ve doktorum bu arada evliler bakismalari ve bana karsi umjtsuz konusmalarindan anladim... bu arada ikinci deneme oncesi q10 tutun ari poleni sutu falan bildiginiz ne varsa denedim ve kesin kaliteli olur diye dusunuyodum.en son tanidigim doktor istersen evlat edin yukurtalarinda genetik bozukluk var allah korusun bu sekilde embrion tutunsa bile muhtemelen saglikli bebek olmuycak diye siyledi ve donasyon icin baska bi doktora yonlendirei bi kac ay kendime gelsikten sonra donosyon yaptim ilkinde tutmadi ikinci donmuslwrla yaptim cok sukur ikiz hamileliyim var demem o ki biz 6,7 ay icinde 5 kez tup denemis olduk( birinde transfer iptal olmustu) maddi anlamda desteyinis varsa zaman kayb etmeyin. Bana gore ilaclar falan kaliteye pek bi ise yaramiyo. En azindan bende oyle oldu... simdi canimla kanimla besliyoru. Yavrularimi.. ikk duydugunda dubyam kararan seycin aylarca dua etdim yeterki tutsub diye ill negativden sonra...
Canim be guzel hamile kalmana hem de ikizlere cok sevindim sen de zor seyler yasamissin. Donasyonu nerde yaptirdin? Pahalimiydi tup bebekten? Bi de sectigin kisinin fotograflarini falan gosteriyorlarmi sana? Nasil eslestiriyorlar donerle?

Canim be guzel hamile kalmana hem de ikizlere cok sevindim sen de zor seyler yasamissin. Donasyonu nerde yaptirdin? Pahalimiydi tup bebekten? Bi de sectigin kisinin fotograflarini falan gosteriyorlarmi sana? Nasil eslestiriyorlar donerle?
Bakude yaptirdim yaklasik donore 3bin fazla odedik 4200manat tl gecince kac ediyo tam bilmiyorum. Resme baktim vallah gercekmi yalanmi bilmem ama birinin resmij igosterdiler bana cok fazla benzemiyodu ben cok beyazim o baya siyahdi neyse :)

Tesekkur ederim canim bizimle paylastigin icin. Bu sorunu yasayip sonunda hem de dogal yolla birinin hamile kaldigini bilmek rahatlatti beni baya. Gule gule buyut bebisini. Darisi basimiza insallah.
Amin ınş cnim;) Rabbim sizlere de nasib etsin İNŞALLAH❤

ben amerikada yasiyorum, ama turk bir prof ile calisiyorum canim. Dr Orhan Bukulmez, texas da...
Anladım cnm hepimiz için hayırlısı olsun bana da gonalf i basıyorlar bir sürü yumurta ama blastosist olmayınca neye yarar

Anladım cnm hepimiz için hayırlısı olsun bana da gonalf i basıyorlar bir sürü yumurta ama blastosist olmayınca neye yarar
Olur insallah bu sefer canim. Sen nerde aliyorsun tedavini kacinci bu? Ilaci degistirmeyi dusundulermi? Sanirim senin de cok embiryon olmuyor.

Olur insallah bu sefer canim. Sen nerde aliyorsun tedavini kacinci bu? Ilaci degistirmeyi dusundulermi? Sanirim senin de cok embiryon olmuyor.
İnşallah olur ara verdim bakalim

Bugün bir hamile haberi daha aldım. Önce bir hissizlik yaşadım. Konustukça yazdıklarını heyecanını okudukça içimden bir şeyler kopup gitti sanki. Duygularımı o kadar bastırdığımı fark ettim ki kendime bile itiraf edemiyorum anlatamıyorum yaşadığım çaresizliği. Hiçbir şeyden haberi olmadığı için benden ilgi beklediğini söylüyor. Bilmiyor ki konuşamayacağım bile. Dokunsalar ağlayacağım. Çok yoruldum😭yakın zamanda tekrar tedaviye başlayacağız ama çok korkuyorum. Hiç olmazsa umudum var belki olur diyorum ama yine döllenme olmazsa ve hiç bir adım ilerleyemezsek ne yapacağım bilmiyorum😩nasıl baş ediyorsunuz bu kadar duyguyla😣

Bugün bir hamile haberi daha aldım. Önce bir hissizlik yaşadım. Konustukça yazdıklarını heyecanını okudukça içimden bir şeyler kopup gitti sanki. Duygularımı o kadar bastırdığımı fark ettim ki kendime bile itiraf edemiyorum anlatamıyorum yaşadığım çaresizliği. Hiçbir şeyden haberi olmadığı için benden ilgi beklediğini söylüyor. Bilmiyor ki konuşamayacağım bile. Dokunsalar ağlayacağım. Çok yoruldum😭yakın zamanda tekrar tedaviye başlayacağız ama çok korkuyorum. Hiç olmazsa umudum var belki olur diyorum ama yine döllenme olmazsa ve hiç bir adım ilerleyemezsek ne yapacağım bilmiyorum😩nasıl baş ediyorsunuz bu kadar duyguyla😣
Aynı beni anlatmışsın yemin ederim korkarak 4. Ye başlayacaktım doktor değiştirdim asla yapmam tüp bebek önce başka işlerimiz var dedi şuan tedavi olmamak bile yetti bana ya döllenme olmazsa diye düşünüyorum hep

Back
X