- 20 Aralık 2019
- 64
- 16
- 88
- 35
- Konu Sahibi Ruzgarrr10
Merhaba. Adetimin 2.3. ve 4.günü bakılan ultrasonda yumurtalarım olması gerekenden büyük olduğu için tüp bebek tedavisine başlayamıyorum. Bu durumda olan var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba. Adetimin 2.3. ve 4.günü bakılan ultrasonda yumurtalarım olması gerekenden büyük olduğu için tüp bebek tedavisine başlayamıyorum. Bu durumda olan var mı?
İlk gittiğimde tedaviye başlamak için iki yumurtam büyüktü çatlatma iğnesi verdiler bir gün sonra toplandı adetli olduğum için dondurdurdularMerhaba. Adetimin 2.3. ve 4.günü bakılan ultrasonda yumurtalarım olması gerekenden büyük olduğu için tüp bebek tedavisine başlayamıyorum. Bu durumda olan var mı?
Cyclo progynova verdi bana da. İlk ay 15mm, ikinci ay 15mm, üçüncü ay 12.30mm, dördüncü ay 10.95 mm derken beşinci ay düşmek yerine 13mm ye yükselmiş. 5 aydır tedaviye başlayamadık. Çok mutsuzum.ostrojen yuksekliginden olur diye biliyorum. ben de gecen ay 3. gun gittigimde 8mm olan folekul vardi, ertelendi,, yumurtlamadan sonra estadiol diye bir hap kullandim adet olana kadar. sonraki ay 2.gun 3-5mm arasiydi.
Yani yumurtaları çoğaltmak için 10 gün kadar iğne vermeden sadece büyükleri mi topladılar?İlk gittiğimde tedaviye başlamak için iki yumurtam büyüktü çatlatma iğnesi verdiler bir gün sonra toplandı adetli olduğum için dondurdurdular
Evet çünkü onlar zaten büyük olduğu için iğneye gerek kalmadıYani yumurtaları çoğaltmak için 10 gün kadar iğne vermeden sadece büyükleri mi topladılar?
Tek yumurtanız mı büyük, tüm yumurtalar mı büyük oluyor
Peki e2 değerinize bakılıyor mu o günBazen tek bazen 2
Benim sana tavsiyem normal bir kadın Doğum doktoruna git 2 günde bir yumurtalarını takip ettir bu büyük olan mı gelişip çatlıyor yada o sabit kalıp diğer yumurtalarından biri mi büyüyor aynı sorun bende de vardı meğer 11 mm görünen yumurtam sabit bir kistimmiş bazen 10 bazen 11-12 görünüyordu, düzenli takip ile onun sabit bir kist olduğunu anladı doktorum ve 2. Gün e2 değerim 50 nin altında olduğunda tedaviye başladı. Diğer bir ihtimal yumurtaların erken büyüyorsa önceki ay östrojen hap ya da bant kullanarak erken fsh salınımı baskılanıp baskın yumurtanın erken büyümesi önleniyor sanırım bu ay doktorunuz bu tedaviyi uyguluyor kist değilse bu tedavi işe yarayacaktır.Bilmiyorum bana büyük olduğu için başlayamayacağımızı söylüyo ama 10.95 mm olduğunda kan alıp östrojen salgılıyo mu diye bakmıştı. Duruma göre başlarız demişti ama sonradan yine başlayamadık. Uygun değilmiş değerlerim.
E2 değerin 50 nin altında çıkarsa tedaviye başlanır. 2. Günden sonra hiç muayene olup büyük yumurtanın büyüyüp büyümediğine bakılmadı mı?6 aydır cyclo progynova kullandım. Bu ay estrofeme geçti. Hiç kist lafı geçmedi. Peki kistse nolur?
O zaman bu ayda aynı şey olursa Balıkesir’de normal bir kadın doğumcuya gidip yumurta takibi yaptırmanı öneririm canımHayır. Ben balikesirdeyim doktorum izmirde. Ayda sadece 1 gün gidebiliyorum.
Ya bu süreçte kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki. Yazdıklarınız ufkumu açtı,içime su serpti, iyi hissettirdi. Allah razı olsun. Gerçekten çok çok çoooook teşekkür ederim.O zaman bu ayda aynı şey olursa Balıkesir’de normal bir kadın doğumcuya gidip yumurta takibi yaptırmanı öneririm canım
Ya bu süreçte kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki. Yazdıklarınız ufkumu açtı,içime su serpti, iyi hissettirdi. Allah razı olsun. Gerçekten çok çok çoooook teşekkür ederim.