- 24 Ağustos 2012
- 6.055
- 7.342
- 398
- Konu Sahibi Pelinimben
-
hiç ara vermediniz değil mi? illa yan etkisi oluyor kullandığımız vitaminlerde kilo yapabilir. sonrasında herşey için geç olabilir.
Benim ilk iki denemem de 1. Kalite 5. Gün embriyosu kondu ama tutmadı.3. Demede artıktekrarlayan negatiflerden sonra genetiklerine bakalım dedi. Pgt bence iyi tabi yüzde yüz tutacak diye bir şey yok ama yaş 37.
Kürler ne mesela canımevet ben de neofortil ve folik asit kullanıyorum. onun dışında bazı kürler yapıyorum sadece.
Çok güzel anlatmışsınız. Benim de geçen ay şöyle oldu. 6 folikül olduğunu söylediler ama dr ilgisizliğinden ilk kontrolü 5 gün sonraya verdiler ve bir yumurta olgunlaşmıştı bile. Onu alacak oldular ama dedim 6 tane görmüştünüz hani gerisi nolcak? Toplanmadı zaten erken çatladı o tek olanda. Demek ki kalanları da olgunlaştırıp toplayabilirlerdi isteseler. Ben şu an doğal yollardan olmasını Ümit ederek bekliyorum. Ocak da tekrar gidicem. Havuz sistemi bence çok iyi çünkü şansı arttırıyor.Ben yaptırıyorum ama Trabzon’da.Rezerv az eşimde de problem var.3. Deneme ve 4. Denemelerim havuz oldu.ilk iki deneme negatif olunca doktor havuz yapalım dedi.5. Güne 1 ya da 2 embriyom kalıyordu.3. Denemede bir tane kaldı pgt yapıldı olumsuz geldi.4. Deneme de bu defa doktor değiştirdim farklı olarak arısütü ve astalife kullandım 3 4 ay.4. Denememde doktor farklı olarak bir adet döneminde iki defa toplama yaptı yani 3. Gün başladım 8 yumurtam toplandı bir hafta ara verdim tekrar ilaçlara başladım bu defa kalan küçük yumurtalar toplandı 7 tane. İlk toplamada 5 döllenen ikinci toplamada 3 döllenen 6 tane 5. Gün embriyom oldu ki bu benim için imkansızdı.pgt yaptırdım şimdi transfer bekliyorum.
Ben hayıt ekstraktı kullanıyorum. Çok etkili diyor kullananlar.Kür yapıcam 2 ay sonra tüpe devam.Kürler ne mesela canım
bol bol kabak çekirdeği yiyorum akşamları. onun dışında bal, çörek otu, tarçını karıştırıp macun kıvamına getirip yiyorum. bi de kuru incir. yakında ocağıma incir ağaçı dikicem :) bol temiz su içmeye özen gösteriyorum. artık nasip.Kürler ne mesela canım
Ben 31 yasindayim arkadaşlar. Kısaca özet geçeyim. Eşim varikosal ameliyatı oldu o zamanlar bende hiç bir sorun yoktu. Daha sonra rezervimin neredeyse tükendiğini söylediler çok acele etmemiz gerektiğini her defasında yinelediler.O surec de çok kötü bir hastanede tedavi oldum 1 yıl bekletip 1 kez tüp bebek uygulaması yapıldı rahim filmi bir sorun olmadığı halde laparoskopi ve histeroskopi ameliyati oldum.
Şuan Ist memorial hastanesinde tedavi görüyorum bana da havuz uygulaması yapılıyor.
1.tedavim ekim ayında ilk 5 gün femerayla başlayıp devamında 2 gün 150 Ganol f ve cetrodite vurdum toplamda 6 gün sürdü 2 yumurta toplandi 1 tanesi dondurukdu.
Bir regl ara verip kasımın sonunda 2.tedavime başladık. Bu sefer bir kaç aydır Kullandigim q10 mu etkili oldu bilmiyorum. 5 yumurta toplandi ilk kez 1 tanesi dillenmedi 1 tanesininde gelişimi yavaşmış 3 tane embriyom donduruldu .Bu tedavimde femera verilmedi 250 ganolf başladım 2 gün sonra 262.5 çıkartıldı 5 tane cetrodite kullandım.yumurtalarim eşit büyümemişti
Şuan 2 tedaviden 5.güne gelen 4 embriyom var pgt yapılmadı. 3.tedaviye gerek var mı yok mu doktorumla görüşeceğim. Çünkü tekrar dan ameliyat sürecim var bu yüzden kafam karışık doktorum menepozumun yakın old söylüyor. Bilsem 4 du de tutacak 3.tedaviye hoc başlamam maddi anlamda büyük külfet. Işin diyer kısmında ameliyattan sonra geri dönüşümü olmayan bir durumla karşılaşabilirim. Bir yanım kendini garantiye al diyor diğer yanım narininde varsa illki biri sana evlat olur diyor.Sizler ne düşünüyorsunuz. Hiç çocuğum yok buarada
PGT trde cok yaygin yapiliyor galiba. Burda ailede genetik bi sorun yoksa illa yapilsin denmiyor. Hatta gittim profta ayni seyi soyledi, pgt cok istersen yapariz ama ben tavsiye etmiyorum. Emriyo olusurken bazen bunyesindeki sorunlu hucreleri emriyo disa iter, ve zamanla kurtulur, daha saglikli hucreler ile buyumeye devam eder. Ama pgt testinde ebriyoun kenarindaki rast gele secilmis hucre ile karar vermek embriyo sagliksiz demek icin yetersiz dedi. Burda pgt testi sorunlu olmasina ragmen 40 yas ustu bi hastanin kalan tek embriyosu oldugu icin hasta israriyla transfer yapildigini ve kadinin saglikli bi erkek cocugu dunyaya getirdigini de baska bir amerikalidan dinledim. biz bu yuzden yapmamaya karar verdik. Tabi size kalmis.
PGT trde cok yaygin yapiliyor galiba. Burda ailede genetik bi sorun yoksa illa yapilsin denmiyor. Hatta gittim profta ayni seyi soyledi, pgt cok istersen yapariz ama ben tavsiye etmiyorum. Emriyo olusurken bazen bunyesindeki sorunlu hucreleri emriyo disa iter, ve zamanla kurtulur, daha saglikli hucreler ile buyumeye devam eder. Ama pgt testinde ebriyoun kenarindaki rast gele secilmis hucre ile karar vermek embriyo sagliksiz demek icin yetersiz dedi. Burda pgt testi sorunlu olmasina ragmen 40 yas ustu bi hastanin kalan tek embriyosu oldugu icin hasta israriyla transfer yapildigini ve kadinin saglikli bi erkek cocugu dunyaya getirdigini de baska bir amerikalidan dinledim. biz bu yuzden yapmamaya karar verdik. Tabi size kalmis.
Benim embriyom 1 tane düşünüyorduk son denemede 3 tane olunca dün doktorum 3.toplamada yine bu sayıyı toplarsak pgt göndeririz dedi.Evet burada çok yaygın sanırım. Dondurulan embriyolarima pgt yapılmadığı için şuan çok endişeliyim.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki kafanızın karışması konusunda. Ben 3. sürece bir regl arası bile veremeden başladım. Ve artık nasipte varsa olur diyorum. Bu ay ne toplanacak ne çıkacak bilmiyorum ama hiç bişi çıkmazsa da elimdeki tek embriyo ile denemek istiyorum şansımı. Çünkü hem maddi hem manevi çok yıpratıcı. Bi de biz Antalya'da oturmuyoruz. Tedavi boyunca burda kalmak zorundayız. Bu da ekstra külfet. Kısmette varsa benim de olur diye düşünüyorum ama daha devam etmeyi istemiyorum.
Sizde hiç değilse 4 tane var. Yaşınız da genç. Adet olduğunuz sürece umut var demişti biri. Çok doğru.
Sorma incirin kilosu 90 TL bende incir kürü yapayım diyorum 25 gün regl oluncada tedavime başlarımBen hayıt ekstraktı kullanıyorum. Çok etkili diyor kullananlar.Kür yapıcam 2 ay sonra tüpe devam.
bol bol kabak çekirdeği yiyorum akşamları. onun dışında bal, çörek otu, tarçını karıştırıp macun kıvamına getirip yiyorum. bi de kuru incir. yakında ocağıma incir ağaçı dikicem :) bol temiz su içmeye özen gösteriyorum. artık nasip.
Merhaba. Ben daha yarın baktiracağım rezervlere...adet sorunlarım.var. doktor bakalim dedi. Yaşım da ileri.olanlarin deneyimlerini öğrenebilmek için siteye girdim. Sürecimi paylasirimMerhaba arkadaşlar aranızda benim gibi yumurta rezervi azalmış havuz uygulaması yaptiran var mi içinizde. Kaç ay arayla opu işleminiz yapildi kac embriyomuz oluştu hangi iğne ve dozları kullandınız.Hangi merkezde tedavi oluyorsunuz sizce mantıklı bir tedavi şekli mi?Bende cevap veren arkadaşlarla birlikte cevaplayacağım
maalesef fiyatı biraz pahalı ama umut dünyası. inşallah yumuşlara yararInşallah güzel sonuçlanır hayıt otunun fsh düşürdüğünü ve kadınlar için yaratılmış bir bitki old okumuştum
Sorma incirin kilosu 90 TL bende incir kürü yapayım diyorum 25 gün regl oluncada tedavime başlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?