Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Allah razı olsun canım Allah sana da nasip etsin inşallah fsh benim hep normaldi, tahlillerim hep iyi çıkıyordu ama amh baktırmadım görünen köy kılavuz istemez misali hiçbir doktor istemedi ben de açıkçası moralim daha çok bozulmasın diye talep etmedim.

Canım çok sağol. Bize umut oluyorsunuz. İnşallah meleğine sağlıkla kavuşursun 41 kere maşallaş. Darısı isteyen herkesin başına.
Amin amin amin ben de hep buraya hamileyim diye yazmak nasip olacak mı diyordum Allah nasip etti inanıyorum ki sizler de bi gün yazacaksınız hikayenizi tez zamanda inşallah

Canim Allah razi olsun senden bu bilgileri paylastigin icin.bizde tup bebek icin tedaviye baslycaz sadece ari sutu bal polen yapiyordum avakadoyu duydum ona baslycaktim ama ne kadar yenilcek bilmiyorum yazdiklarinin miktarlarinida paylasabilirmisin muzla süte yazdigin gibi.

Merhaba benim amh 1.2 eşimin morfoloji %1 olduğu için tüp bebek denedik. 2 embriyo transfer edildi ama negatif sonuç aldık. Daha önce ocak ayında doğal yoldan hamile kalmistim 3.aya girerken kalbi durdu. Doktorum transfer sonrası negatifi amh ve morfoloji düşüklüğüne bağladı. Elimde dondurulmuş transfer yapılacak ama çok korkuyorum

merhaba arkadaslar sizlere bişey danısmak istiyorum ..biraz sürecimden bahsedeyim ..benim esimde azosperm vardı 4kere tup bebek denedık 4.üde oglumu kucagıma aldım cok sukur yasım 25ti ozman oglum 5 yasına gelince kardes için tekrar tedaviye basladık esim kaan aydosta tedavide ilaç kullaniyor ..benimde yasım 30 oldu ..ara kanamam olunca doktora gittim amh baktı 066 cıktı .toplamda 8 antra folıkül gordu ultrasonda ..önceden devlette yaptırmıstık tüp bebegı simdieylül ayında esimin doktoru tup bebege gecelim dedi..bana öneribileceginiz ankarada tup bebek için hastane ve doktor varmı maddi olarak zorlanacagız borc harc cok yuksek fiyatlı olmasın .ama ıyıde doktor olsun istiyorum kadın dogumcu .hem esimde azosperm var hem bende amh düşük .esim kaan aydosta mikro tese ameliyatı olacak .belirli tup bebek hastaneleriyle anlasması varmıs galiba ..bilgisi olan yardımcı olursa cok sevinirim

Allah nasip ederse kurbanda tüp bebek yapılacak. Normalde fshım yüksekti. Doktorun istediği testleri yaptırdım sonuçlar çıktı. Normal gözüküyor değil mi?

Eklentiler

• Capture+_2017-08-08-12-16-38.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 113
Ben de hulusi hocanın hastasıyım verdiği ilaçları 3 ay kullanip 4. Ay yup denedim ve gebeyim düşük amh a rağmen doğru yoldasın

Amh'ım belli zaten 1.4 ve 1.3 civarında 1 senedir. Ama antral folikül nedir ilk kez duyuyorum.
antral folikül içinde bulunduğunuz adet döngüsünün 3 veya 4. günü vajinal ulrasonla bakılıyor. o döngüdeki uyanmış küçük foliküllerinizin sayısı demek antral folikül sayısı. çok basit bir şekilde ultrason ile tespit edilebilir. tüp bebek başarı şansını artırıyor eğer antral folikül sayınız yeterliyse. ama amh testi kalan folikül miktarınız ile ilgili daha net bilgi veriyor. çünkü antral folikül sayısı döngüden döngüye değişim gösterebiliyor.örneğin bir döngüde 10 adet folikül görülebilir başşka bir döngüde ise 8 veya 12 görülebilir. bir de sayımı yapan kişinin tecrübesine ve kullanılan ultrason cihazının kalitesine göre de sayım değişeknlik gösterebilior. sizin amh değeriniz zaten aşşağı yukarı ortalama bir rezerviniz olduğu konusunda fikir veriyor sanki.

benim de bir sorum olacak arkadaşlar. birçoğunuz tüp bebek yaptığınız için doktorunuz dan bu konuda bilgi almış olduğunuzu düşünüyorum.
düüşük over rezervinden kasıt tam olarak nedir? yumurta geliştiici ilaçlar kullanmadan önce kaç tane folikülünüz vardı ultrasonda görülen? bazı arkadaşlar sadece fsh a baktırıp rezervlerinin azalmış olduğu bilgisi verildiğini söylüyorlar ama fsh bu konuda herzaman net sonuç vermiyor.
örneğin benim fsh değerim 9-11 arası çıkıyor. bu sonuca göre azalmış rezerv düşünülebilir. ama amh testi ve antral folikül sayımı da yaptırdım. bunlarda bir sorun görülmedi.
yani fsh-amh-ve AFC(antral follicle count) testlerini yaptırdıktan sonra mı rezerv azlığınız olduğu söylendi yoksa sadece fsh mı bakıldı? foliküllerinizi saydırdıktan sonra rezervinizin az olduğu söylendiyse ultrasonda kaç tane folikül gördü doktorunuz? biraz uzun oldu ama cevaplarsanız hem beni hem de diğer erak edenleri aydınlatmış olacaksınız.

canim şöyle söyleyim benim fsh 9 doktorum hiç bakmadı. bizim için yalnız usg folukul yeterliyse bska birşeye gerek yok dedi.ben özellikle üstüne basa basa soyledim.hocam dedim fsh yüksek gözüküyor dedim.beni azarladı.biz bu tahlilleri beş sene önce yapıyorduk zaten adetliyken rezerviniziniyi ve kötü olduğunu antral folukul sayiminda belli olur dedi.

evet fsh ölçümü biraz güncelliğnii yitirdi gibi. doktorunun dediği igibi düşnüüyorum bende. fsh benim de üst seviyede görünüyor ama amh ve AFC de bir problem yok dedi doktor. ltrasonda kaç tane folikül gördü doktorun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…