Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Merhaba arkadaşlar,
ben 27 yaşında ve 4 yıllık evliyim şuanda da 4,5 aylık hamileyim,
ben 2 buçuk yıl korunmadığım halde bebeğim olmadı rahim filmi vb tüm testler yapıldı sorun yoktu hamile kalmadan 1 ay önce tüp bebek merkezine gitme kararı aldık çünkü doğal yollarla olmayacağını düşündük,
yapılan yumurta rezervi testinde yumurta rezervim çok alçak çıktı nerdeyse 50 yaşında kadının yumurtalıklarına sahiptim resmen kahroldum olmayacağını öyle benimsedim ki dosyamızı oluşturup diğer ay tüp bebek yaptırmak için başvuru yaptık fakat o ay nasıl olduysa hamile kaldım :) öncelikle rabbim nasip etti bundan ne şüphe fakat biz olmayaca diye kendimizi inandırıp rahatladık tedaviye güvendik kafamızı boşalttık bu çok büyük bir etkenmiş tabiki aklımız fikrimiz bebekken kafayı boşlatmak çok zor ama öyle bir an geliyor ki oluyor.
şimdi tek duam sağlıkla kucağıma almak ve herkesin bu duyguyu yaşaması.

Merhaba,
Bende amh testini 1 kez yaptırdım ve sonuç 0,83 çıktı sonrasındaki aylarda yapılan ultrasonlarda antral folikül sayım 6-7 çıktı.

Dehidroepiandrosteron sulfat 302.2 µg/dL 60.9 - 337
Estradiol 35 pg/mL Foliküler Faz 12,4 - 233
FSH 5.85 mIU/mL folliküler faz: 3.5 - 12.5
Lüteinleştiren hormon (LH) 2.97 mIU/mL Foliküler Faz 2.4 - 12.6
Prolaktin 14.17 ng/mL 6.0 - 29.9
Total testesteron 0.35 ng/mL 0.06 - 0.82
TSH 1.41 uIU/mL 1. Trimester 0.33 - 4.59 µIU/mL

regl 21. günü yapılan Progesteron 14.64 ng/mL 1.83 - 23.9

Sence amh testim doğru mudur?

Amin inşallah rabbim hayırla sağlıkla evladını kucağına almayı nasip eder :)

Canlar femara ve puregon kullanan var mı? Ben neden faydasını göremedim bu ilaçların?

Merhaba

Arkadaşlar Merhaba benim de amh düşük olduğu için normal yolla hamile kalamadım 1 kez aşılama denedik olmadı ve 5 ayrı Dr a gittim hepside tüp bebek dedi bende istanbul çakmak erdem hastanesinde tedaviye başladım birsürü iğneler ilaçlar ve 1 yumurtam olduğunu söyledi Dr um ben çok üzüldüm ağladım gelişcekmi döllencekmi tutuncakmı diye buradan okuduklarım 10-15 yumurta ama benim sadece 1 tanecik neyse Rabbime sığındım çok dua ettim ve benim biricik yumurtam gelişti döllendi ve 2. Gün embriyosu transfer edildi ve yüce Rabbimin izni ile tutundu

Kızlar demek istediğim Allaha bol bol gönülden dua edin Rabbimin hazinesi geniş her istediğimizi en güzel şekilde verir Rabbimin ol deyipte oldurmadığı hiçbir şey yok hepimizin kucaklarını bebişlerle doldursun İnşaAllah emeklerimizi boşa çıkarmasın isteyen herkese en kısa zamanda hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin Rabbim İnşaAllah

Bu durumda yumurtalarım kalitesiz midir? antral folikül her ay değişkenlik gösterebilir demişti doktor ama 3 kez bakıldı ve 6 / 6 / 7 görüldü yumurta kalitesini nasıl arttırabilirim?
6-7 yumurta biraz az. Antral folikül sayısı aydan aya değişse eden fazla 6-7 iken 8-9 olur. Eğer amh değerin de doğruysa bu durumda normal yolla gebelik elde etme şansın afc si 10 dam yüksek, amh si 2-4 arasında olan bir kadına kıyasla düşük anlamına geliyor. Ama yumurta geliştirici tedaviler var. Klomen gibi ilaçlar ile yumurta büyütüyorlar. Eşinde herhangi bir problem var mı? Eğer sadece bu durumda sıkıntı var ise ve ovulasyon döneminde ilişkiye rağmen uzun süredir gebelik oluşmadıysa bir an evvel güvendiğin bir jinekoloğa giderek tedaviye başlayabilirsin. Acelenin sebebi yıllar ilerledikçe amh değeri daha da düşüyor. Ayrıca düşük amh ile gebe kalan çok kişi var ama şans daha az.

6-7 yumurta az mı?
Bir süredir yazılanları okuyorum ve çok üzgünüm ama bu yazdıklarınız çok daha kötü durumda olanların moralini bozuyor. 6-7 yumurta hiç de azımsanacak bir sayı değildir. Burada birçok kişinin tek bir yumurtanın peşine düştüğünü düşünürsek üstelik.
Yaşım 30. 4 ay boyunca 2 den fazla yumurtam oluşmadı. Reglimin 5. Gününde çatlayayanını da gördüm, hiç oluşmadığını da. 1 yumurta için ölüp geberiyoruz yani kısacası. Ki benim gibi onlarca hikaye okudum burada.
O yüzden lütfen ama lütfen 6-7 yumurtaya az demeyin. Durumunuza şükredin.

Yazdıklarım böyle düşünmenize neden olduğu için çok üzgünüm. Amacım kesinlikle moral bozmak değil. Tabi ki tek yumurta oluşsa da hamile kalınabilir. Ben zaten kimseye hamile kalamazsınız demedim, diyemem de. Fakat spontan gebelik şansının normal seviyede olduğunu söyleyebilmek için antral folikül sayısının en az 9-10 olması amh seviyesinin ise 2-4 arasında olması isteniyor. Bu şartlar sağlanmadı diye hamile kalınamaz demedim sadece şans azalır dedim. Hatta bu değerlerle uzun süre gebelik elde edilmemişse tedaviyi düşünebilirsiniz dedim. Yani bu değerlerle de hamile kalınabilir diye düşündüğümü gösteriyor bu da değil mi?
Bir kadının doğurganlığı hakkında konuşup moral bozmak gibi bir amacım neden olsun ki? Ben de ilk gebeliğimde dış gebelik yaşayıp bir tüpünü kaybetmiş bir kadınım. Şimdi bana tek tüple hamile kalma ihtimalin iki tüpe sahip bir kadına göre daha düşük dediklerinde incinmem mi lazım? Gerçek bu, tek tüple ihtimal düşer, sizde de durum aynı. Gerçekler sizi incitiyorsa ben ne yapabilirim? Amh seviyesi düşük afc sayısı düşük bir çok kadın tedavi görüyor, bir kısmı da tedavisiz hamile kalabiliyor tabi ki. Ben soru soran üyeye kendimce mantıklı bir cevap vermeye çalıştım sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…