Benim genetigimde sorun cikmadiEvet canım düşük amh nedeni özellikle 30 yaşından önce ise yüksek ihtimalle genetik bir sorun diyor doktorlar araştırılması gerekiyor.
Canım dün akşam izledim hatta erken menapoz sebeplerini 30 yaş altı çok ciddi şekilde araştırılmalı diyor ama tabi her zaman sebep bu olmuyor.Benim genetigimde sorun cikmadi
Nasil oldu ben de merak ediyorum amhyi yukseltmenin yolu varsa yardimci olursan sevinirimKizlar ben amh'ı yukseltmeyi basardim cok mutluyum :)
Benimde kromozom analizi temiz geldi ancak ben de 30 yaş altı erken menepoz durumum varBenim genetigimde sorun cikmadi
Benimde kromozom analizi temiz geldi ancak ben de 30 yaş altı erken menepoz durumum varBenim genetigimde sorun cikmadi
yumurta kalitesini arttırmada bunlar işe yaradı mı ?Bana quenzim q 10 melatonin dhea verdi
benim de bir sorum olacak arkadaşlar. birçoğunuz tüp bebek yaptığınız için doktorunuz dan bu konuda bilgi almış olduğunuzu düşünüyorum.
düüşük over rezervinden kasıt tam olarak nedir? yumurta geliştiici ilaçlar kullanmadan önce kaç tane folikülünüz vardı ultrasonda görülen? bazı arkadaşlar sadece fsh a baktırıp rezervlerinin azalmış olduğu bilgisi verildiğini söylüyorlar ama fsh bu konuda herzaman net sonuç vermiyor.
örneğin benim fsh değerim 9-11 arası çıkıyor. bu sonuca göre azalmış rezerv düşünülebilir. ama amh testi ve antral folikül sayımı da yaptırdım. bunlarda bir sorun görülmedi.
yani fsh-amh-ve AFC(antral follicle count) testlerini yaptırdıktan sonra mı rezerv azlığınız olduğu söylendi yoksa sadece fsh mı bakıldı? foliküllerinizi saydırdıktan sonra rezervinizin az olduğu söylendiyse ultrasonda kaç tane folikül gördü doktorunuz? biraz uzun oldu ama cevaplarsanız hem beni hem de diğer erak edenleri aydınlatmış olacaksınız.
Merhaba arkadaşlar,
ben 27 yaşında ve 4 yıllık evliyim şuanda da 4,5 aylık hamileyim,
ben 2 buçuk yıl korunmadığım halde bebeğim olmadı rahim filmi vb tüm testler yapıldı sorun yoktu hamile kalmadan 1 ay önce tüp bebek merkezine gitme kararı aldık çünkü doğal yollarla olmayacağını düşündük,
yapılan yumurta rezervi testinde yumurta rezervim çok alçak çıktı nerdeyse 50 yaşında kadının yumurtalıklarına sahiptimresmen kahroldum olmayacağını öyle benimsedim ki dosyamızı oluşturup diğer ay tüp bebek yaptırmak için başvuru yaptık fakat o ay nasıl olduysa hamile kaldım :) öncelikle rabbim nasip etti bundan ne şüphe fakat biz olmayaca diye kendimizi inandırıp rahatladık tedaviye güvendik kafamızı boşalttık bu çok büyük bir etkenmiş tabiki aklımız fikrimiz bebekken kafayı boşlatmak çok zor ama öyle bir an geliyor ki oluyor.
şimdi tek duam sağlıkla kucağıma almak ve herkesin bu duyguyu yaşaması.
Merhaba,
Bende amh testini 1 kez yaptırdım ve sonuç 0,83 çıktı sonrasındaki aylarda yapılan ultrasonlarda antral folikül sayım 6-7 çıktı.
Dehidroepiandrosteron sulfat 302.2 µg/dL 60.9 - 337
Estradiol 35 pg/mL Foliküler Faz 12,4 - 233
FSH 5.85 mIU/mL folliküler faz: 3.5 - 12.5
Lüteinleştiren hormon (LH) 2.97 mIU/mL Foliküler Faz 2.4 - 12.6
Prolaktin 14.17 ng/mL 6.0 - 29.9
Total testesteron 0.35 ng/mL 0.06 - 0.82
TSH 1.41 uIU/mL 1. Trimester 0.33 - 4.59 µIU/mL
regl 21. günü yapılan Progesteron 14.64 ng/mL 1.83 - 23.9
Sence amh testim
Merhaba,
Bende amh testini 1 kez yaptırdım ve sonuç 0,83 çıktı sonrasındaki aylarda yapılan ultrasonlarda antral folikül sayım 6-7 çıktı.
Dehidroepiandrosteron sulfat 302.2 µg/dL 60.9 - 337
Estradiol 35 pg/mL Foliküler Faz 12,4 - 233
FSH 5.85 mIU/mL folliküler faz: 3.5 - 12.5
Lüteinleştiren hormon (LH) 2.97 mIU/mL Foliküler Faz 2.4 - 12.6
Prolaktin 14.17 ng/mL 6.0 - 29.9
Total testesteron 0.35 ng/mL 0.06 - 0.82
TSH 1.41 uIU/mL 1. Trimester 0.33 - 4.59 µIU/mL
regl 21. günü yapılan Progesteron 14.64 ng/mL 1.83 - 23.9
Sence amh testim doğru mudur?
Merhaba, diğer testlerin gayet iyi görünüyor, ama antral folikül sayın az. Amh seviyen de biraz düşük çıkmış. Yani ikisi birbiriyle uyumlu. Ama tekrardan folikül sayımı yapılabilir. çünkü bu sayım işi biraz da doktorun kabiliyetine bağlı. Amh değerine de bir daha baktırabilirsin güvendiğin bir merkezde. Amh yumurta rezervi ve kalitesi hakkında bilgi veren güvenilir bir test. Değerin yine düşük çıkarsa ve uzun süredir gebelik elde edemiyorsan da destek alırsın.
Amh sağlıklı ve henüz olgunlaşma aşamasına gelmemiş foliküllerden salınıyor. Amh değerin düşük çıkarsa tekrar, bu harekete geçmek in bir işaret aslında
İkisini de kullandım arkadasım sen neden faydasını göremedin.Canlar femara ve puregon kullanan var mı? Ben neden faydasını göremedim bu ilaçların?
Merhaba
6-7 yumurta biraz az. Antral folikül sayısı aydan aya değişse eden fazla 6-7 iken 8-9 olur. Eğer amh değerin de doğruysa bu durumda normal yolla gebelik elde etme şansın afc si 10 dam yüksek, amh si 2-4 arasında olan bir kadına kıyasla düşük anlamına geliyor. Ama yumurta geliştirici tedaviler var. Klomen gibi ilaçlar ile yumurta büyütüyorlar. Eşinde herhangi bir problem var mı? Eğer sadece bu durumda sıkıntı var ise ve ovulasyon döneminde ilişkiye rağmen uzun süredir gebelik oluşmadıysa bir an evvel güvendiğin bir jinekoloğa giderek tedaviye başlayabilirsin. Acelenin sebebi yıllar ilerledikçe amh değeri daha da düşüyor. Ayrıca düşük amh ile gebe kalan çok kişi var ama şans daha az.Bu durumda yumurtalarım kalitesiz midir? antral folikül her ay değişkenlik gösterebilir demişti doktor ama 3 kez bakıldı ve 6 / 6 / 7 görüldüyumurta kalitesini nasıl arttırabilirim?
6-7 yumurta biraz az. Antral folikül sayısı aydan aya değişse eden fazla 6-7 iken 8-9 olur. Eğer amh değerin de doğruysa bu durumda normal yolla gebelik elde etme şansın afc si 10 dam yüksek, amh si 2-4 arasında olan bir kadına kıyasla düşük anlamına geliyor. Ama yumurta geliştirici tedaviler var. Klomen gibi ilaçlar ile yumurta büyütüyorlar. Eşinde herhangi bir problem var mı? Eğer sadece bu durumda sıkıntı var ise ve ovulasyon döneminde ilişkiye rağmen uzun süredir gebelik oluşmadıysa bir an evvel güvendiğin bir jinekoloğa giderek tedaviye başlayabilirsin. Acelenin sebebi yıllar ilerledikçe amh değeri daha da düşüyor. Ayrıca düşük amh ile gebe kalan çok kişi var ama şans daha az.
Yazdıklarım böyle düşünmenize neden olduğu için çok üzgünüm. Amacım kesinlikle moral bozmak değil. Tabi ki tek yumurta oluşsa da hamile kalınabilir. Ben zaten kimseye hamile kalamazsınız demedim, diyemem de. Fakat spontan gebelik şansının normal seviyede olduğunu söyleyebilmek için antral folikül sayısının en az 9-10 olması amh seviyesinin ise 2-4 arasında olması isteniyor. Bu şartlar sağlanmadı diye hamile kalınamaz demedim sadece şans azalır dedim. Hatta bu değerlerle uzun süre gebelik elde edilmemişse tedaviyi düşünebilirsiniz dedim. Yani bu değerlerle de hamile kalınabilir diye düşündüğümü gösteriyor bu da değil mi?6-7 yumurta az mı?
Bir süredir yazılanları okuyorum ve çok üzgünüm ama bu yazdıklarınız çok daha kötü durumda olanların moralini bozuyor. 6-7 yumurta hiç de azımsanacak bir sayı değildir. Burada birçok kişinin tek bir yumurtanın peşine düştüğünü düşünürsek üstelik.
Yaşım 30. 4 ay boyunca 2 den fazla yumurtam oluşmadı. Reglimin 5. Gününde çatlayayanını da gördüm, hiç oluşmadığını da. 1 yumurta için ölüp geberiyoruz yani kısacası. Ki benim gibi onlarca hikaye okudum burada.
O yüzden lütfen ama lütfen 6-7 yumurtaya az demeyin. Durumunuza şükredin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?