önce bir özet yapayım benim yaşım 40 ve 20 ay önce evlendim. hemen hiç regli olmadan evlenir evlenmez hamile kaldım ancak gelişmedi ve kürtaj oldum 8. haftada. ve iki ayda öyle korundum tam 16 aydır hamile kalamıyorum. bir çok bir çok doktora gittim o öyle dedi bu böyle enerjimde tükendi. ve bugün vardığım noktada özet sadece yaşımdan dolayı rezervim düşük yumurtalarım kalitesiz olduğu için olmuyor.:)
ağustosta tüp yaptırdım ve sadece 2 folükülüm vardı. ikisi de 1. kalite 10 hücreli olarak 3. gün transfer edildi.ama olmadı. ama neden olmadı diye düşündüm madem herşey iyiydi. demekki rahimde sorun var dedim. bu arada semra kahraman bana demiştiki sol overde 2 cm çikolata kistin var bunun alınması lazım. kafama koydum o öyle dediyse bunu aldırayım dedim. ve bu sefer memorial e değilde brüksel
tüp bebek merkezinde yücel karaman a gittim. hayır dedi 2 cm çikolata kistini biz alınmasını uygun bulmuyoruz ve ayrıca bu çikolata kisti değil dermoid kisti dedi ve ve ama bir kürtaj geçirmişsin madem histereskopi yapalım belki yapışıklık vardır dedi.bu olay 2 ekimde oldu. bende evime çok mutlu döndüm laparoskopiden kurtuldum histereskopiye razı bir şekilde. ve 7 ekimde yücel hoca ya 3 500 lira para verdim histereskopi oldum. rahimde çok çok hafif bir t şekline dönüklük varmış onu düzeltmiş yapışıklık yokmuş.bu hamile kalmaya engel değilmiş ama erken doğum ya da düşük olabilirmi. bu kadar bir açıklama yaptı. ilk reglinde gel tüp başlayalım dedi.
evimize geldik bir hafta hep kanamam sürdü. sonra telefon açtım siz dediniz ki ilk regliyle tüp e başlayalım ama önce bu yaranın iyileşip iyileşmediği ile ilgili bir muayene olmam gerekmiyormu. dedim yok gerek yok iyileşir dedi. benim içim rahat etmedi cuma günü randevusuz gittim merkezine beni muayene etmedi bile iyileşir o gel 2. gün tüp e başlayalım dedi. dosyan yok şimdi dedi. dosyamı ben getirdim dedim ama gene de etmedi muayene. rahatsız oldum.
pilpirikliyim biraz. ayrıca yeniden tüp için merkez ararken dört ayrı merkeze gittim hepsi de ünlü pprof bunların ismini merak eden olursa özelden yazabilirim. ama ayıp olmasın şimdi onlar meslektaş.yani yuh dedi biri hatta rahim filmi ortada bu rahimde ne t var ne yapışıklık yeminle söylüyorum dört doktorun dördüde eleştirdi. biri de dedi meslektaşlarımı asla kötülemem ama buna sessiz kalamayacağım dedi bu rahim filmi üzerine histereskopi ihtiyacını nasıl duymuşta kesmiş dedi.
böyle işte. ben de yücel bey e büyük bir güvenle gittim reglimin 2. günü ve 7.günü histereskopi oldum. en son bugün gittiğim hoca ben olsam bir ay daha beklerim iyice iyileşsin yaran dedi. bu proflardan biri o kesilen yerler tekrar geri yapışır zaten dedi ve belkide bu işlem yapışıklık oluşturabilir dedi. diğer üçü de ne faydası olacak ne de zararı olacak bir işlem ama zaman ve para kaybı dedi.şimdi biz de en son bir ay daha ertelemeye karar verdim. yücel hocaya bakarsan hemen başlayabilirim. ama diğer bir prof şunu dedi rahimin iyileşip iyileşmediğinin kontrolu reglinin 2. günü olacak bir şey değil bunun için 12. gün muayene edilmelisin dedi. ama yücel bey reglinin 2. günü gel muayene eder başlarız dedi:) yorumu size bırakıyorum.
ha muayenemde reglimin 22. günü 5 folükül göründü aslında geçen ay da 5 ti. bu fırsatı kaçırmak istemem belkide önümüzdeki ay bu kadar folükülüm de olmayacak ama napayım iyileşsin iyice madem
sevgiler...