Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ayzan inan okurken okadar duygulandımki beni anlatıyorsun sanırım ay duygular icerisindeyım suan bende 26 yasındayım 7 senelik evliyim benımde yumurta rezervelerım azmıs ole dedı doktor ama suan sol tarafta 6 tane yumurtam varmıs pazartesi toplancak ıns yazdıklarını okuyunca umudum daha arttı tesekkürler..ALLAH bebeğini hayırlsıyla kucagına almayı nasip etsiniyi akşamlar arkadaşlar 32 yaşındayım,aylardır bu başlığa yazılan hemen her yazıyı okuyup çıkıyodum.benimle birlikte bu sıkıntıyı yaşayan insanların yazdıklarında,yaşadıklarında kendimi buluyodum.5 yıllık evliliğimde ilk 3 ay dışında hiç korunmadık,ve hep bebek için uğraştık geçen yıl başarısız bir aşılamam oldu,o zaman dr um bana rezervimin azaldığını ve bir sonrakinde mutlaka tüp bebeğe geçmemi söyledi.bu yıl şubat ayında istanbul medicana da tüp bebek tedavisi gördüm,onca iğne ilaca hormona rağmen,sol tarafımda topu topu 3 yumurtam oluştu,1 tanesi transfer edildi,diğer ikisi de dondurulucak kalitede değildi.dr'um çok ümitli konuştu evet rezerviniz sınırda ama transfer ettiğimiz embriyo birinci kalite ve 8 hücreli ben pozitif bekliyorum sizden diyince onca ümitsizlik içinde bana ilaç gibi geldi bu konuşma ve hamile olduğuma o kadar inandımki,ama gelin görünki 12 gün sonra test bile yapmama fırsat kalmadan adetim başladı,yıkıldım,kahroldum,herşeyin bittiğini düşündüm.kendimle beraber eşimi de yiyip bitirdim,ona üzüldüm,benden başkasıyla evli olsan normal yollarla şimdiye kadar boy boy çocukların olmuştu diye kendimi kahrettim.sonra Rabbime sığındım,tekrar peşine düştüm,dr,merkez araştırmaya başladım ve ege üniversitesi hastanesiyle görüşmeye gittim,durumumu anlattım ve ilk olarak fsh ve diğer hormon testlerim yapıldı,ve şok oldum fsh'ım bir önceki ay 8 iken o ay 27'ye çıkmıştı,dr daha emin olmak içim amh testi istedi,neyse biraz zaman aldı ama tüm testlerimi yaptırıp dosyamı aldım,3 dr'a gösterdim sonuçlarımı hepsinden "sınırdasın,her an menapoza girebilirsin" cevabını aldım,bi kez daha yıkıldım ama durmadım.o sıralarda çok sık duyduğum çörek otu,bal,polen karışımını kullandım o ay, tekrar ege üni.hast'sinin yolunu tuttum.ordaki dr'um hiç yorum yapmadı,ve hazırsanız adetinizin 2 günü gelin başlayalım tüp bebeğe dedi,bu benim için bir umut ışığı oldu.geçen eylül ayında adetim 3 gün gecikince ben artık sona geldiğimi ve menapoza girdiğimi düşündüm,anlattığım kadar kolay geçmedi tabi bu 3 gün,kendimi kadınlığım gitmiş gibi hissettim ama neyseki 3 günün sonunda adetim başladı ve ben 2.günü hastanedeydim.o ayda kullandım bal,çörek otu,tarçın karışımını ve iğneler ilaçlar testler derken yumurta toğlamaya kadar geldik,sol tarafımda yine 3 yumurta ve uzun zamandır yumurta üretmeyen sağ tarafta 1 yumurta oluşmuştu,ertesi gün 3 yumurtamın döllendiğini haber verdiler,daha sonraki günde transfer için gittim merkeze,1 embriyo tarnsferi yapıldı yine kalan 2 kuzumda dondurulucak kadar kaliteliydi bu kez,dün transferimin 15. günüydü ve ben büyük bir ümitsizlikle hastaneye kan vermeye gittim,eşime bu defada olmadı neyseki dondurulmuşlarımız var dedim ama için için yine kahroldum.öğleden sonra aldığım sonuç hayatımda gördüğüm en güzel rakamlardıdeğerim 386'ydı ve ben ağlamaktan dr la konuşamadım bile,inanamadım,defalarca dr'a sordum doğru diğilmi,yanlışlık olamaz diye.bu tarz hikayeler çok okudum burda,çoğunu şans olarak değerlendirdim,bazılarını kıskanarak okudum,asla benim böyle hikayem olmayacak,asla hamileyim diyemeyeceğim dediğim zamanlar o kadar çokki.ama içten asla ümidimi kesmedim rabbim den,çok dua ettim,canı gönülden çok istedim ve rabbim yüzüme baktı.şimdi keseyi görmeyi ve kalp atışlarını duyacağım günü bekliyorum.özet olarak naparsanız yapın,ister istemez üzülüyor,yıpranıyoruz ama ümidinizi asla asla asla yitimeyin nolur.bilhassa bu fsh'a hiç aldanmayın ama unutmayınki fsh moralle çok alakalı,siz kendinizi üzerseniz fsh'ta sizi üzer.her şeyin bi günü zamanı var emin olun,Allah'ım hiç kimseyi,hiç bir kadını bu duygudan mahrum etmesin,hiç birimizi evlat hasretiyle sınamasın.hepiniz her zaman dualarımdasınız.sevgiler.
Hamileyiiiim :) ben de de rezerv sorunu oldugundan yazmak istedim kizlar. Bu 2.denememdi, hayit suyu-corekotu-polen kullandim. Hergun 1-2 fincan adacayi ictim ve haftanin 3-4 gunu 1 saat kadar yuruyus yaptim. Ben de cikolata kisti de var. Su ani yasamak bile o kadar guzel ve kiymetli ki herbirinize Allahim bunlari yasatsin ve umarim hepimizin saglikli hamilelikleri ve bebekleri olsun.
![]()
Canım tebrik ederim...sağlıkla kavuş bebeğine...
darısı başımıza:)
ayzan sorun neydi sendeki? nedne erken menepoz?
ayzan inan okurken okadar duygulandımki beni anlatıyorsun sanırım ay duygular icerisindeyım suan bende 26 yasındayım 7 senelik evliyim benımde yumurta rezervelerım azmıs ole dedı doktor ama suan sol tarafta 6 tane yumurtam varmıs pazartesi toplancak ıns yazdıklarını okuyunca umudum daha arttı tesekkürler..ALLAH bebeğini hayırlsıyla kucagına almayı nasip etsin
3 ay önce endometriozis ameliyatı oldum. amh 0,2 fsh 18 çıktı. sizce tüp bebek başarı oranım nedir?
Teşekkürler...Allah bizede yaşatır inşallah
Daha önceden bu forumu takip ediyordum hatta 2-3 kez yazdım buraya.Benim sorunumda sizinle aynı yumurta rezervi azlığı ve her an menepoza gireme ihtimali.Ben durumumu nisan ayında öğrendim fakat dah öncede varmış sağo olsun ünv hastanesindeki doktor bana söylememiş.Neyse haziran ayında tüp denedik fakat tutmadı ben kendi yumurtalarımla anne olma hayalimi bıraktı donör denyecektim hatta hazılandım bile fakat birden içinden birşeyler geçti ben donörden var geçtim.Tekrar kendi yumurtalrımla denicem sizinle burada bilgi paylaşımlarında bulunmak istiyorum ve umutlarımı artırmak istiyorum.İnşallah veridği kararden pişman olmam.
Canim yuzde vermek gercekten zor. Ama ben simdiki doktoruma ilk gittigimde bana amh konulu bir arastirmanin sonuclarini okutmustu. Orneklemin buyuklugunu hatirlamiyorum ama yaslari 37-42 arasinda degisen ve amh'leri 0,3 olan kadinlar uzerinde yapilan bu arastirmada ortalama 3 transfer sonunda hamile kalma orani %25'ti. % 25 bayagi yuksek bir orandi benim icin. Benim de amh'm 0,2'ydi ve 3. Tup bebek denemesinde hamile kaldim canim. İnsallah sen ilkinde hamile kalirsin, guzel haberlerini buradan paylasirsin.
benim amh test sonucum 2.90 yaş 35 ama ben ne doğal nede tüp bebkle hiç hamile kalamdımmmm.......... yani arkadaşlar bu sonuçlara çok fazla takılmayınnn:26::26::26: rabbim ol dedikten sonraaa gerisi boşşş :44::44::44:RABBİM SAĞLICAKLA EVLATLARIMIZ KUCAKLAMAYI NASİP ETSİN HEPİMİZE İNŞŞŞŞŞ
![]()
Daha önceden bu forumu takip ediyordum hatta 2-3 kez yazdım buraya.Benim sorunumda sizinle aynı yumurta rezervi azlığı ve her an menepoza gireme ihtimali.Ben durumumu nisan ayında öğrendim fakat dah öncede varmış sağo olsun ünv hastanesindeki doktor bana söylememiş.Neyse haziran ayında tüp denedik fakat tutmadı ben kendi yumurtalarımla anne olma hayalimi bıraktı donör denyecektim hatta hazılandım bile fakat birden içinden birşeyler geçti ben donörden var geçtim.Tekrar kendi yumurtalrımla denicem sizinle burada bilgi paylaşımlarında bulunmak istiyorum ve umutlarımı artırmak istiyorum.İnşallah veridği kararden pişman olmam.