- 4 Temmuz 2015
- 1.012
- 1.968
- 133
Merhaba arkadaşlar,daha öncede yazmıştım.ben dün Zeynep Kamile gittim. Bir sürü evrak istediler onları hazırlayıp reglinin 2.veya 3.günü eşinle beraber geleceksin dediler.Zeynep Kamile giden var mı ? Çok uzun bir süreç mi olacak ? Normalde hep özele gittim ve doktorlar hep bişi yok diyip gönderdiler. En son kendim araştırdım yapılması gereken testleri yaptırdım amh 0,7 fsh 11,89 çıktı doktorum tüp bebek dedi bu kadar zamandır git gel yapıyordum en baştan neden yaptırmadılar bu testleri anlam veremedim.hep zaman kaybı oldu.Eurofertil'e gitmeyi düşünüyorum burası hakkında fikri olan var mı ?
Ben de çok ünlü bir kadın doğumcunun hastasıydım çok güvenirdim her yıl düzenli kontrole giderdim tek bir kez bile bana bu testlerden, risklerden, folikül sayımın azlığından bahsetmedi. Nasıl doktorlar nasıl insanlar anlayamıyorum, yıllarım gitti keşke daha önce gitseymişim başka doktorlara. Özel devlet fark etmiyo önemli olan vicdanlı doktorla karşılaşmak. İnternet var neyse ki öğrenebiliyoruz bazı şeyleri, keşke bu kadar güvenmeyip hep kendim araştırıp karar verseymişim neyse artık. Süreç uzun sayılmaz, gidince değerler uygun folikül de istenen sayıdaysa tedaviye başlanır, 10-14 gün kadar iğnelere verilen cevaba ve hormon değerlerine göre tedavi uygulanır. Yumurtalar iyi yanıt verdiyse uygun zamanda toplanır, dolu çıkan yumurtalar döllenirse uygun günde transfer edilir. Sonra sonuç almak için bekler inşallah mutlu haber alırsın :)