arkadaşlar merhaba;
sizlere umut olsun diye hikayemi yazmak istedim. aylarca bu sitede gezindim, okumadığım konu kalmadı bu hususta.. başarıya ulaşan, bebeğini kucağına alan annelerin hikayeleri bana güç verdi. ben de başlayayım.. 31 yaşında ilk bebeğime hamile kalmam hiç zor olmadı ama düşük yaptım. o zamanki dr um kürtajı düzgün yapamadığı, parça bıraktığı için aylarca uğraştım rahimde yapışıklık, rahim filmi, histereskopi vb operasyonlar derken rahimde kalınlaşma olmadığı ince kaldığı tespit edildi. tabii bu arda bir sürü dr değiştirdim bi umut belki düzelir diye.. sonra bi prof bana "senin rezervlerin az görünüyor" dedi ama o ana kadar gittiğim bütün dr lar rezervler süper demişti. amh testi yapıldı ve sonuç 0,2.. erken menopoz hemen tüp bebek dedi drum. günlerce ağladım günlerce işe gitmedim yataktan çıkmadım yemedim içmedimm.. sonra bu sitede bu forumda bi arkadaş (ismini bile hatırlamıyorum ama Allah razı olsun ondan) "şimdi ağlama vakti değil tedavin için uğraş olmazsa sonra ağlayacak çook zamanın olacak" dedi ve o an güçlü olmam gerektiğini, çabalamam gerektiğini anladım. neyse başladık tedaviye çok az yumurta var 2-3 tane. yumurtalıklardan biri hiç çalışmıyor neredeyse.. bikaç embriyo oluştu ama rahim kalınlaşmadığı için transfer edemedik donduruldu. işte benim çetin sınavım burda başladı. hemen hemen her ay estrofemle rahmi kalınlaştırmaya çalışıyoruz ama 5,5 mm asla geçmedi. her ay bi umut denemediğim şey kalmadı.. tam bir yıl uğraştım rahmi kalınlaştırmak için ama nafile. dondurulmuşlar için rahmi hazırlıyoduk ilk başlarda sonrasında normal tüp gibi yumurta oluşturmaaya başladık ama bu sefer de 2-3 yumurta bile çıkmaz oldu.. en son kasımda tüp denedik ama yine kalınlaşma olmadı ve hgiç bir zam ay an transfere gidemedik. ilk başta toplanan dondurulan yumurtalar hala transfer edilemedi.. hem rezerv az hem rahim ince. dedim kii artık kaybedecek bişeyin yok son kozlarını oynayacaksın.
aralık ayında yaptıklarımın listesi;
1-500 yasin okuttum (Rabbim ol dedikten sonra olmayacak şey yok)
2-Adetin 2. günü soğan kürüne başladım yumurtlama gününe kadar günde iki kez içtim.
3-Üzüm çekirdeği yağı kullandım her sabah bir kaşık.
4-çörek otu
5-arı sütü bel polen (arı sütünü özellikle tavsiye ediyorum yumurta kalitesi için)
6-akupunktur yaptırmaya başladım (yumurtlamayı düzenleyici bir yöntemmiş ilk bende denedi o dr. acayip rahatlatıcı ve etkili oldu bende)
7-rahim bölgesini sıcak tuttum sürekli termofor koydum..
8-yumurtlama günlerinde kaplıcaya gittim..
sabah işe giderken metroda "allah de ötesini bırak" kitabını okuyordum. bankacıyım çok yoğun bir iş tempom var inan o kitap bana öyle rahatlatıcı geldiki içim huzurla doldu okudukça rahatladım..
veeee 26 aralıkta hamile olduğumu öğrendim

çok zor bir hamilelik geçirdim arkadaşlar. önce düşük tehlikesi, sonra erken doğum riski. o kadar operasyon geçirdiğim için rahim ağzı yetmediği vardı yani 9 ay yattım. 37. hafta bittiğinde kızımı kucağıma aldım çok şükür bin şükür.. dünya tatlısı kızım şuan 6 aylık

sizleri o kadar iyi anlıyorum ki.. dr olumsuz konuşur, aile-mahalle baskısı ayrı. her defasında heveslenirsin olmaz.. giden para da cabası. ama inanın vakti zamanı var. Rabbimin imtihanı bu deyin sıkı sıkı sarılın tedavinize... hepinizi çok öpüyorum, Allah gönlünüzden geçeni versin