Yumurtalıkta Kist

• Konu Sahibi Konu Sahibi karamelito
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

karamelito

Ziyaretçi
ılk tüp bebek denemem başarısızlıkla sonuçlandı. ılaçları kestikten 3 gün sonra adet göördüm. Dün 2. adetimim 3, günüydü tekrar başlamak üzere dr. gittim.

Sağ overda 4cm. büyüklükte bir kist gördü. Bu kist sıvı/ jel kıvamında ultrasonu oynatınca çalkalanma gibi bir hareket yaptı. Renkli ultrason veya doppler damarlanma var mı diye baktı kist üzerinde damarlanma yok (bu da sanırım katı olmadığını anlamak için)

Bana takipte olan bir hasta olduğum için endişelenmeme gerek olmadığını bir ay içerisinde küçüleneceği, yumurtalıklarıda baskılamak için doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi.

Muhtemel çatlamayan yumurtadan kaynaklanmış dedi.

Bu aşamadan sonra tüp bebek tedavisinin öneminden ziyade kistim önem kazandı. Damarlanma olmadığına , sıvı / jel kıvamda olduğuna göre Over Ca gibi birşey olma olasılığı var mıdır ?

saygılarımla

merhaba, doktorunuzun ultrason bulgularına güvenmek durumundayız, basit kistler genellikle doğumkontrol haplarına cevap verir ve bir sonraki ay muayenede izlenmezler. endişeleriniz çok ise başka bir göz tarafından da değerlendirilsin önerisinde bulunabilirim. ca tanısı için ca125 testi yapılsa da birçok durumda da yükselebilidiğinden tek başına anlam taşımaz. kendinize kötüleri değil iyileri yakıştırın lütfen. geçmiş olsun. dilerseniz kistinizi değerlendirmem için gelebilirsiniz de tabii.

hocam teşekkürler, eğer bir ay içerisinde DK hapına cvp vermez ise (ki inşallah verir) tabiki başka yorum ve görüş almak için muayeneye gelirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…