Yumurtlama gnnde kanama :(((

iklim

canim kizlarim
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
9.980
17
408
kızlar yumurtlamamın sonlarındayımm ve 3 gün olucak kasıklarımda inceden bir ağrı var ve çamasırıma az az kan geliyor ve belirginde su an kahve rengine dönüştü bu durumda olanlar varsa yardımcı olabilirmi opuyorumnanaktan

canım adetin kaçıncı günü kanama oldu?
bu mittelschmerz dediğimiz yumurtlama kanaması olabilir.

canım 18. günü falan başladı hala devam ediyo 3 gündür o dediğini bi araştırayım

Mittelschmerz (orta ağrısı anlamına gelen Almanca bir sözcük) adet döneminin orta noktasında, yumurtlama sırasında ortaya çıkar. Birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilen, tipik künt bir ağrıdır. Az bir kanamayla birlikte veya tek başına olabilir. Sebebi belli değildir. Bir teoriye göre, yumurtalıkta yumurtayı salıvermek için aralanan folikülün içindeki sıvı karın boşluğuna kaçarak rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olabilir. Kanamanın sebebi ise yumurtlama sırasında östrojenin aniden düşmesi olabilir.

Belirtiler

- Yumurtlama sırasında alt karın bölgesinde ağrı;

- Bazen ağrıyla birlikte hafif bir kanama.

Ağrının yeri ve zamanlaması genellikle "Mittelschmerz"in tanımlanmasına yardım eder. Bazı ender vakalarda ağrının şiddetli apandisitle karıştırılmasına neden olabilir. Bu rahatsızlık hiçbir önemli bozukluğun belirtisi değildir.

ılaç Tedavisi

Ağrıyı rahatlatmak için hafif bir ağrı kesici alabilirsiniz.
NETTEN ALINTIDIR

21. gün bi progesteron baktırsana o yumurtlamanın olup olmadığını gösterir
Bu kanama lekelenme tarzında değil mi?

canım ilk başta sivilce patladı heralde dedim 1 gün geçti ince ip gibi gene geldi gün içinde ara ara bugün yine gedi ince ip gibi ama su an vajinamda bi ıslaklıkmı diyim içten bi kaşıntı gibimi diyim yumuşamamı diyim vajinam tuhaf yani... bide kan ip gibi ama bugün koyulaştı rengi

olabilir tabi canım yardımın için çok teşekkür ederim eksik olma hayırlısı olsun ne diyelim canım arkadaşımŞeniz

eğer adet döngün 28 günse dediğim gibi 21. gün progesteron baktırabilirsin
bu yumurtlamanın olup olmadığına dair fikir verir

eğer adet döngün 28 günse dediğim gibi 21. gün progesteron baktırabilirsin
bu yumurtlamanın olup olmadığına dair fikir verir
canım benim adet döngün diye bişey yok çok düzensizdir kendisi hapsız görmüyorum bile son olduğumda ilaçla olmuştu zaten umudum yokta ama hiç ara olmamıştı sebebini öğrenmek için giderim dr biraz daha geçsinde hele...ilgin alakan için çok teşekkür ederim sana allah razı olsun canım benimŞeniz

Sağolasın canım Allah hepimizden razı olsun. Tez zamanda hayırlısıyla ve sağlıkla bebeklimize bizi kavuştursun inşallah.

canım adetinin 18 günü başladıysa ovulasyon kanamasıdır..bendede oluyo..eskiden yumurtam adetin 13-17. günü oluyo sanırdım..ama değilmiş..17-19-21 de kanamam oluyordu..dr ye gittim ovulasyon kanaması dedi..yumurta çatlayınca kahverengi lekelenme yada kanama oluyo 3-5 gün az az sürüyo...bu günlerde mutlaka ilişkiye gir hamiş kalma ihtimalinin en yüksek olduğu günler

canım benim valla Allah ne muradın varsa versin. ne güzel moral verdin. iklim tuana duydun mu arkadaşım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canım benim valla Allah ne muradın varsa versin. ne güzel moral verdin. iklim tuana duydun mu arkadaşım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

duydum canım arkadasım ama napalım oda güzel en azında çatlıyo demekki bizde bol bol maç yaparızsırnaşık şey

ayrıca teşekkür ederim canım bilgin için hayırlısı ne diyelim

ayrıca teşekkür ederim canım bilgin için hayırlısı ne diyelim

sağol canım..büyük olasılıkla ovulasyon kanamasıdır seninkide...benim hemen hemen her ay oluyo..binevi hastalıkmış aslında..ama hamile kalmak isteyenler için büyük bi lütuf dedi doktorum..kaliteli yumurta ürettiğin zaman kanaman çok olur...yani ne kadar çok kanama o kadar çok birliktelikk :roflol: :roflol: .. ben yıllarca kanamam var kahverengi lekelenme var diye o günlerde ilişkiye girmezdim.. mikrop falan kaptım sanmıştım ..ilk iki dr . olabilir herkadında normal dedi ama açıklamamıştı kötükedihüso 3. dr ovulasyon kanaması mutlaka ilişkiye gir dedi..adetin 13 ile 22 günü olan az az devam eden kanamalar ovulasyon kanamasıdır büyük ihtimalle demiştii..

gecmiş olsun canım inşallah önemli birsey yoktur:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…