• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumuşak Patates Kızartması pisirebilmek icin ne yapilmali...

arkadşlar size çok güzel bir tarif vereceğim hem yumuşak hem değişik bir lezzet; patattesleri 4 e bölüyorum küçük boy olanlarla daha iyi oluyor düdüklüde haşlıyorum,ardından kabuklarını soyup kızgın yağda kızrtıyorum hem yumuşak hemde bambaşka bir lezzet hiç yağ çekmiyor üstelik en güzelide eşim çok sevdi...deneyenler olursa görüşlerinizi beklerim..

canımcım bız bunu patateslerı haslıyoruz
daha sonra küp küp dogruyoruz.
daha sonra hafıf yagda kavuruyorum.
en son üzerine toz kırmızı bıber ve tuz atıyorum şahane oluyorr.a.s.a.s.

bırşey dıkkatımı cektı patateslerı kızartırken altını kısmak cok yag cekmesıne neden olmazmı?

ımmmmh çok severim yumuşak patates kızartmasını bendede bazın yumuşak oluyor bazen sert ama deneyeyim bakalım. ama ben hamileyim bana patates kızartın noluuuuuur.(size sökmedi kocişime demem lazımdı böyle o da uyuyor)

Bende kıtır severim hic kıtır olmaz. Hep yumusak yemıyorum onuda. Kızartma yaparken yagın ıcıne bı kac damla lımon suyu damlatırsanız guzel kızarıyor.

Yumuşak olması için patetesleri biraz daha kalın boyutlarda kesiyorum ve yağdan çıkarttığım pateteslerin üzerini sürekli kapalı tutuyorum. Buhar pateteslerin üzerine düşmesin diye de kağıt mutfak havlusu kullanıyorum. Yumuşacık oluyor.

bende ilk kez duyuyorum valla.ama zevk meselesi tabi.bende çıtır çıtır seviyorum.yumuşak olunca haşlanmış gibi oluyor.bu seferde içinde kıtırları seçiyorum :smiley-cool:
güzelim kolayı var kapak kapatmakla-altını kısmakla olmaz hafiften kızardıgında alırsan yumuşak olur çok pişirirsen çıtır olur

Kızartma yaparken altını kısmayın çok yağ çeker, kızartmalarımı harlı ateşte piişiririm böylece yağ çekmiyorlar.

az yağda kesin yumuşak oluyo ama dikkat et birbirine yapışmasın
peki canım sen nasıl çıtır çıtır yapıyosun formülü ne bende bol yağda kızartıyorum ama benimkilerde çıtır çıtır olmuyo sende bize onun sırrını söyle :)

arkadşlar size çok güzel bir tarif vereceğim hem yumuşak hem değişik bir lezzet; patattesleri 4 e bölüyorum küçük boy olanlarla daha iyi oluyor düdüklüde haşlıyorum,ardından kabuklarını soyup kızgın yağda kızrtıyorum hem yumuşak hemde bambaşka bir lezzet hiç yağ çekmiyor üstelik en güzelide eşim çok sevdi...deneyenler olursa görüşlerinizi beklerim..

Ben çoğunlukla öyle yapıyorum, kızardıktan sonra da üstlerine nane, kekik, k.biber falan karıştırarak serpiyorum, garnitür olarak da çok güzel oluyor, bazen de kızarttığım patateslere rende sarımsak, limon suyu ve sirke ile sos yapıyorum, garip gelebilir ama ben çok seviyorum..:sm_cool::sm_cool:

Canım benim yaptığım patates kızartmalarını görsen patatesi soyduğum gibi direk uzunlamasına 4e bölerim. Ama kısık ateşte ve üzeri kapalı olarak kızartırım. Yumuşacık olur.

Back
X