Yüreği güzel hanımlar bana akıl verir mısınız?

Konu müdürden kısmete nasıl bağlandı yaaa?

Sizi evlilige surukleyen sey hayirli olsun denmemesi mi...
Bence siizinn suruklenesiniz var
Konu nasıl bağlanmış çünkü evlilik = koca parası bazıları için.

Aaa gerçekten mi? Hey allahım akıl fikir versin.

Bu tarz yerlerde böyle oluyor genelde, insanın suratına bakmazlar.
Yani ya da bizim coğrafyamızda mı böyle demeliydim, bilemedim..
Hakimi bağırır çağırır, patronu ukala ukala insanın suratına bile bakmaz, herkes kendi işinde mafya gibi takılır. Kim için neresi üst noktaysa orada krallığını ilan eder, düzgün iletişim neredeyse hiçbir kademede yok, olmuyor, yapmıyor, kurmuyorlar.

Ben göstermek zorunda mı diyenlere katılmıyorum, yeni işe başlayan birine müdür, merhaba hoş geldin, dese en azından belki çalışan arkadaşa şevke gelir. İletişim insanlar için var, iletişim kurdukça da çevremize karşı daha verimli olduğumuzu düşünüyorum.

Ama insanlar bu suratsızlığı bile normal karşılıyor en üzücüsü de bu işte bu sistemde eriyip gidiyoruz bu durumu eleştirmek bile eleştirenleri haksız yapıyor.

Ay benim görümce sizin gibi yok müdürüm yüzüme bakmıyor yok günaydın demiyor yok hayırlı olsun demiyor kafasındaydı. İstifa etti resmen ebesininkini gördü.
Yani o da sizin gibi para kazanmaya çalışan bir insan. Günaydın dese ne demese ne. Biraz aşın bunları dünya sizin etrafınızda dönmüyor. İşinizi yapın paranızı kazanın geçin bakın hayatınıza.
Ben şu an çalışmıyorum eşimin işi dolayısıyla. Maddi gelirimiz çok iyi. Keşke çalışsam diyorum zaman zaman

O zaman suratsız insanla çalışan herkes işi bırakıp evde otursun. Eve de Zeki Müren mi bakacak?

O zaman suratsız insanla çalışan herkes işi bırakıp evde otursun. Eve de Zeki Müren mi bakacak?
Kimse işini bıraksın dememişim ne alaka ?çarpıtmayın lütfen.
Ben olan durumdan bahsettim, bunun için eleştiri yapınca da işte tam olarak böyle cevaplar alıyoruz diye de zaten ekledim.

Bugün biri mobbingten dolayı intihar etti, altına gelen yorumları okudum, aynı firmaya ait diğer çalışanların yorumlarını. Herkesin 'herkes zaten mecbur katlanıyor' diyebileceği yorumlardı ama zaten sorun katlanılıp katlanılmaması değil, sorun işlerin asla evrak üzerinde gösterildiği gibi yürümemesi ayrıca üstlerin altlara kötü veya çok kötü davraması. Evet belki herkesin başına gelen şeyler, ki geliyor da ben de böyle işlerde çalıştım müdürüm bana bağırırdı işi yanlış yaptım diye, beni yönlendiren şu kişiydi derdim onu çağırıp gülerek konuşurdu mesela ama bunu eleştirince bu tepkileri almak hoşuma gitmiyor. Herkes her şeyi çekiyor diye konuşmaya hakkımız yok mu? Konuşunca da bu tepkileri vermekten vazgeçin lütfen. Cümlelerimin hiçbirinde işten çıkın iması bile yoktu. Ben yozlaşmaktan bahsettim.

Konu sahibi işi bırakıp bir an evvel evlenmekten bahsediyor. Yorumunuz direkt teşvik gibi olmuş. Müdürünün somut bir zorbalığı falan da yok anladığım kadarıyla. Çalıştığı ilk günden bu kadar şikayet de mantıklı mı?

Teş Teşvik edici olduğunu düşünmüyorum zaten konu sahibi kafasında hesabını kitabını yapmış çünkü.
Şu kadar çalışırım elime para geçer, evlilik için üstüme düşeni o parayla yaparım sonra işi bırakırım diye düşünmüş bence.

Mantıklı veya mantıksız bence ülkenin genel sorunlarından biri insanların çok suratsız olması. Bir ortama girilince hoş geldin deyip iletişime geçmek zor bir şey değil.
Ama takılması gerekir mi? Hayır, bu durum bunu takan kişiye zarar verir ancak ama takan var mı? Evet var.
Niye takıyorsun diye yargılamak yerine ben de konu sahibine bu durum için hak verdim gördüğüm örnekleri anlattım ama bunun için iş bırakılır mı? Tabiki de hayır zaten ben kendim diyorum her kurum bu şekilde nerdeyse. Buradan çıksa diğer markete girse değişen tek şey marketin ismi olacak.

Ay çalışmam evlenirim diye düşünmese ben de aynı minvalde konuşurum. Market çalışanlarının çalışma şartları çok zor. Ben mahallem dışına çıkmayı sevmediğim için hep aynı yerlere gidiyorum. Çalışan sirkülasyonu o kadar hızlı ki bir gördüğün elemanı bir daha göremiyorsun mesela. O kadar yorulunca gözlerinde fer kalmıyor ne yapsınlar. Yine de güleç, pozitif insanlar var da az işte. Bunu da değiştiremeyiz ki. Ama evleneyim de kocam bu hayattan kurtarsın mantığı da doğru değil. Günümüz şartlarında tek maaşla insani şartlarda yaşam çok zor çünkü. Ama bu da doğru değil ya. Modern şehirli yaşam bize sürekli bir şeyleri empoze ediyor. Gerçekten doğru olan nedir, gerçekten neyle mutlu oluruz. Bunu çok düşünüyorum ve çıkış noktası bulamıyorum.

Bende calismayi hic bir zaman sevmedim evlendim 4 yil calistim sonrasinda biraktim.Sana soyle diyeyim markette calis parani kazan ve kendini gelistirebilecek seyler yap meslek sahibi ol.oyle evde oturmak sandigin gibi olmuyor.El oglunun parasina muhtac olma hic bir zaman.Simdiki aklim olsa mutlaka bir meslek sahibi olurdum.Ayrica bu saatten sonra tek kisinin çalışmasıyla gecinmek cok zor.

İş yerine ilk başladığım gün kıdemlim bana selam bile vermemişti aynı hislerle bende ona gıcık olmuştum ama zamanla birbirimizi tanıdık çok yakın arkadaş olduk hatta o şehir değiştirdi hala kopmadık. Bazı insanlar yeniliklere çabuk adapte olamıyor biraz zaman ver derim
Ama şunu da söylemeden geçemicem evlenip evde oturma kafasına şimdiden girdiysen o da sıkıntı söyleyeyim hayatta güvenebileceğin bir b planın hep olmalı

İlk defa duyuyorum bunu Yani müdürümüz bize günaydın demediğinde mobbing davası açabiliyor muyuz eğer öyleyse kesinlikle hakediyor
Bizimki de hiç demez valla.koca gün sadece iş için konuşuyoruz.o da birkaç cümle.düşünsene orada oturan iki kişi var.sen hiçbir şey demeden yerine geçip oturuyorsun.tuhaf geliyor yani.insan utanır ama utanmıyorlar işte.

Bizimki de demiyor.düşünsene orada 2 kişi orada oturuyor.sana bakıyor.hiçbir şey demeden geçip oturuyorsun.çok tuhaf bir hava esiyor.sebebini anlamak mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…