Yurt dışına gidebilir miyim sizce?

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.834
49.138
798
Selam kızlar, yine ben....
Eğer 5 gün içinde yeşil pasaport çıkartabilirsem yurt dışına eğitim için gidebileceğim.
Araştırdım netten ama kesin yanıt bulamadım, sizden net yanıt almak istedim.
Daha önce yeşil pasaport alan var mı? Eğer aldıysanız kaç günde aldınız?
5 gün içinde çıkartmak için neler yapabilirim?

Şimdiden teşekkürler...

5 gün icinde cikartabilir misin bilmem ama biraz daha uzun sürüyor .

normal pasaportlar 1 bilemedin 2 gunde cikiyor ama yesil pasaport nasil bilemiyorum:26:

Gidecegin ulkeye bagli... Ayrica sanirim vize alman gerekiyor ama emin degilim her ulke icin gecerli degildir. Durumun iyise pek sorun cikmaz.

benim bildigim yesil pasaport demek vizesiz her ulkeye gidebilmek demek degilmi :26:

başvuru yaptığın dönemdeki yoğunluğa göre değişir.. ya da başvuru yaptığın emniyette tanıdık biri olursa, ya da acelen olduğunu söyleyip, tatlı dille ikna edebilirsen oradaki görevliyi, 1-2 günde bile çıkar.. ama normal süre ortalama 1 haftadır.. 5 günde de gelebilir, 10 günde de..(bu dediğim süre emniyete başvurunu yaptığın andan itibaren, öncesindeki iş yerinden alınan evrak, basvuru formu vs. ne kadar sürer bilmiyrm, onları babam halletmişti çünkü, ama aynı gün içindeydi sanırım)

Canım en geç bir hafta içinde çıkar yeşil pasaport, ama biran önce işlemlere başla bence yapılacak tonla işin var fotoğraf çektirmek, karakoldan parmak izi çıkarttırmak vs. vs. bir de baba durumundan alıyorsan, onun da gerekli evrakları hazırlaması lazım. Kolay gelsin şimdiden :)

Yeşil pasaportu öyle elinizi kolunuzu sallaya sallaya alamazsınız :S Eğer aşağıdaki şartları taşımıyor iseniz Bordo (umuma mahsus) pasaport alabilirsiniz.

1- TBMM eski üyeleri (kurucu ve danışma meclisi üyelerine bu sıfatları gereği yeşil pasaport verilmez).
2- Eski bakanlar
3- 1. 2. 3. derece kadroda bulunan devlet memurları ve kamu görevlileri ile emeklilik veya çekilme sebepleriyle görevlerinden ayrılmış bulunanlara,

4- 1. 2. 3. derecede kadrolara karşılık gösterilmek üzere sözleşmeli olarak çalıştırılan devlet memurları ve diğer kamu görevlileri ile emeklilik veya çekilme sebepleriyle görevlerinden ayrılmış bulunanlara,

5- Sözleşmeli olarak çalışanlardan kadro karşılıkları olmayan ancak T.C. emekli sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri 1. 2. 3. kadro derecelerden kesilmekte olan devlet memurları ve diğer kamu görevlileri ile emeklilik veya çekilme sebepleriyle görevlerinden ayrılmış bulunanlara,
6- Görevleri süresince, Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanları ve ilk kademe Belediye Başkanları, eşleri, bu tür pasaportu almaya hakkı bulunduğu sırada vefat eden ve başkasıyla evlenmemiş eşlere
7- 18 yaşını ikmal etmemiş çocuklara ( müracaat tarihi itibariyle ay, gün ve yıl dikkate alınarak 6 aydan az olmamak kaydıyla)

Edit; tabi yukarıdaki şartları baba veya eş taşıyorsa o ayrı :)

Son düzenleme:

Yanlız ilgili şartları taşıyan memurların çocuklarına 18 yaşını doldurmuş olsa da sigortaları başlamadığı sürece çıkartıyorlar diye biliyorum, en azından ben öyle almıştım kendikimi.

Sigortaları başlamadığı sürece alıyorlar evet, ben de almıştım. Tabi sonra iade etmek durumunda kaldım o ayrı

Ben de 25 yaşa kadar sıınır var diye biliyorum

normalde pasaport çıkarmak çok uzun sürmez en fazla 3-4 günde çıkar ama tabi başvuru yaptığınız emniyet müdürlüğündeki yogunluğa göre de değişebilir.

Hangi ülkeye gideceksin bilemiyorum ama normalde vizeniz gidebildigin bir ülkeye egitim için gideceksen ogrenci vizesi Alman gerekebilir

benim yeşil pasaport kullandım babamdan dolayı.evlenince değiştiriyorsun
yeşil pas. alman için öncelikle kimden dolayı alıyorsan babandan,veya annenden önce onların alması gerekiyorki sende alabilesin.
ilçedeysen,ile bağlı merkeze gidiyorsun.ben tarsusluyum ersin mezitli emniyetinden almıştım.
birgün içinde çıkıyor.
6senelik oluyor pasaportun.bu on senelik pasaport harcından muaf oluyorsun.sanırım 80 lira bir ücreti oluyor.ben zamanında 60liraya almıştım şimdiki fiyatı 80 küsür olacak.
yeşil pasaporta vize isteyen ülkelere mecbur vize alacakssın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…