- 17 Kasım 2019
- 1.513
- 455
- 123
- Konu Sahibi Mavis Deniz
-
Yapamazsan geri gelirsin. Bence yaşın 26- ise denemeye değerİyi geceler arkadaşlar.. Ben Türkiye’de ailemle yaşıyorum ve yaşam standartlarım düşük değil, okulum bitti ve işim var. Güzel denebilecek bir hayatım var. Fakat aklımın bir köşesinde acaba yurt dışı imkanları nasıldır diye bir düşünce vardı bunun için bir arkadaşım aracılığı ile birileriyle görüştük bölümüme en uygun ülkenin Almanya olduğunu ya yüksek lisans ile gitme ya da denklik ile çalışma imkanlarımın olabileceğini söylediler. Bir yandan bu fikir hoşuma gitti fakat ciddi düşününce aklımda bir sürü soru işareti oluştu fikirlerinizi almak istiyorum. Mesela ben oraya ailemle değil tek başıma gideceğim. Ben üniversite dahil olmak üzere hep ailemin yanında kalmış biri olarak bu konuda çok zorlanır mıyım, çok özler miyim ve pişman olur muyum? Oraya gidince kalacağım yere bağlı olarak birkaç türk arkadaşla kalacağız muhtemelen ve ben yeni tanıdığım insanlarla kalmayı becerebilir miyim? Tamamen farklı bir kültür ben buna ayak uydurabilir miyim? Almanca zor bir dil bu dili öğrenmeyi başarabilir miyim? Bunların yanında avantajları da vardır tabi ki benim için bir deneyim, bir dil, belki yüksek lisans imkanı olacak ama değer mi? Bunun kararını veremiyorum. Bunları aslında kendim cevaplamalıyım ama bu deneyimi yaşayan veya empati yapıp fikir vermek isteyen olursa çok sevinirim.
Haziran ayında gideceğim burada a2 yapacağım. Orada bir yıl hazırlık olacakHic Almanca bilmeden gidebilmeniz,egitim almaniz mümkün mü?
Aynen yaşım 24. Değil mi denemekte fayda var sonradan pişman olmamak adınaYapamazsan geri gelirsin. Bence yaşın 26- ise denemeye değer
Haziran ayında gideceğim burada a2 yapacağım. Orada bir yıl hazırlık olacakHiç Almanca bilmeden nasıl gideceksiniz ki?
Her anlamda soğuk seviyorum diyorsanız tam size göre bir ülke. Mimarisinden tutun da vatandaşına mevsimine kadar. Sosyalleşmesi okula gideceğiniz için daha çabuk yapabilirsiniz diye umuyorum. Neresine gitmeyi planliyorsunuzHaziran ayında gideceğim burada a2 yapacağım. Orada bir yıl hazırlık olacak
Valla şöyle söyliyim ben düşünmeden giderdim bu arada yüksek lisansla nasıl gideceksin onu da bana ayrıten anlat ben de istiyordum çünküİyi geceler arkadaşlar.. Ben Türkiye’de ailemle yaşıyorum ve yaşam standartlarım düşük değil, okulum bitti ve işim var. Güzel denebilecek bir hayatım var. Fakat aklımın bir köşesinde acaba yurt dışı imkanları nasıldır diye bir düşünce vardı bunun için bir arkadaşım aracılığı ile birileriyle görüştük bölümüme en uygun ülkenin Almanya olduğunu ya yüksek lisans ile gitme ya da denklik ile çalışma imkanlarımın olabileceğini söylediler. Bir yandan bu fikir hoşuma gitti fakat ciddi düşününce aklımda bir sürü soru işareti oluştu fikirlerinizi almak istiyorum. Mesela ben oraya ailemle değil tek başıma gideceğim. Ben üniversite dahil olmak üzere hep ailemin yanında kalmış biri olarak bu konuda çok zorlanır mıyım, çok özler miyim ve pişman olur muyum? Oraya gidince kalacağım yere bağlı olarak birkaç türk arkadaşla kalacağız muhtemelen ve ben yeni tanıdığım insanlarla kalmayı becerebilir miyim? Tamamen farklı bir kültür ben buna ayak uydurabilir miyim? Almanca zor bir dil bu dili öğrenmeyi başarabilir miyim? Bunların yanında avantajları da vardır tabi ki benim için bir deneyim, bir dil, belki yüksek lisans imkanı olacak ama değer mi? Bunun kararını veremiyorum. Bunları aslında kendim cevaplamalıyım ama bu deneyimi yaşayan veya empati yapıp fikir vermek isteyen olursa çok sevinirim.
Bilmiyorum net bir şey yok ama hayatımda bir değişiklik, bir deneyim istiyorum galiba. Orayı çok seversem yaşarım yoksa dönünce iş bulurum muhtemelenYurtdışını neden istiyorsunuz? Hedefleriniz neler? YL bitince ne olacak? Orada mı çalışacaksınız, dönecek misiniz dönerseniz burada bir iş bulabilecek misiniz?
Ya çok teşekkür ediyorum, genel olarak size katılıyorum. Sorun benim cesur bir insan olmamam ve aşırı kararsız bir karakterimin olması. Yazdıklarınız için teşekkür ediyorum.Valla şöyle söyliyim ben düşünmeden giderdim bu arada yüksek lisansla nasıl gideceksin onu da bana ayrıten anlat ben de istiyordum çünkühiçbir şeyi denemeden zorlanmadan ağlamadan bilemezsin. Ben de sizin gibi hep ailemle yaşamış biri olarak üniversiteyi Antalya'da okumaya gitmiştim şehrin büyüsü harika lakin ona rağmen çok ağladım zorlandım korktum döndüm. Sonra kendime sövdüm mal hem kalmak istemiyorsun hem de geri dönüyorsun diye çünkü ben sürekli rutin bi iş hayat seven biri değilim. Gezmeyi farklı ülkelerde farklı insanlarla tanışmayı seviyorum. Yaşadığım şehir o kadar küçük ve sıkıcı ki mutsuzluğumu anlatamam. Asla eğitim, sosyal anlamında faydası yok burada üniversite okusam bile yazık olur dedim ve Antalya'ya gitmiştim iyi ki gitmişim bu arada dondurmuştum ilk sene sonra geri döndüm eğitim harika profesör hocalarla derse katılmak harika bir sürü farklı aktivite farklı etkinlik şehir gezmeleri müthiş... Ve inanılmaz şeyler öğrendiğim gibi daha fatura bile yatırmaktan korkan ben asıl özgüvenimi orada tamamlamıştım. Evet ilkte çok zorlandım ağladım ama beni güçlendiren de orası oldu. Ben çok içe kapanık korkak büyüdüm böyle gençlerin mutlaka şehir dışına ne bileyim etkinliklere katılması gerek hatta keşke imkan olsa da yurt dışına gitseler şahsen ben çocuğumu lise de gönderirim kamplara. İşin özü gerekirse vazgeç geri dön imkanında varmış nasılsa ama ben bi git gör derim kariyerini geleceğini değiştirir kim bilir.
Ögrenci olarak yaşayacağın en guzel ulkelerden biri olacak eger gelirsen.İyi geceler arkadaşlar.. Ben Türkiye’de ailemle yaşıyorum ve yaşam standartlarım düşük değil, okulum bitti ve işim var. Güzel denebilecek bir hayatım var. Fakat aklımın bir köşesinde acaba yurt dışı imkanları nasıldır diye bir düşünce vardı bunun için bir arkadaşım aracılığı ile birileriyle görüştük bölümüme en uygun ülkenin Almanya olduğunu ya yüksek lisans ile gitme ya da denklik ile çalışma imkanlarımın olabileceğini söylediler. Bir yandan bu fikir hoşuma gitti fakat ciddi düşününce aklımda bir sürü soru işareti oluştu fikirlerinizi almak istiyorum. Mesela ben oraya ailemle değil tek başıma gideceğim. Ben üniversite dahil olmak üzere hep ailemin yanında kalmış biri olarak bu konuda çok zorlanır mıyım, çok özler miyim ve pişman olur muyum? Oraya gidince kalacağım yere bağlı olarak birkaç türk arkadaşla kalacağız muhtemelen ve ben yeni tanıdığım insanlarla kalmayı becerebilir miyim? Tamamen farklı bir kültür ben buna ayak uydurabilir miyim? Almanca zor bir dil bu dili öğrenmeyi başarabilir miyim? Bunların yanında avantajları da vardır tabi ki benim için bir deneyim, bir dil, belki yüksek lisans imkanı olacak ama değer mi? Bunun kararını veremiyorum. Bunları aslında kendim cevaplamalıyım ama bu deneyimi yaşayan veya empati yapıp fikir vermek isteyen olursa çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?