• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına yerleşme ve eş faktörü

Benim eşimin de (mesleği yazılım) böyle bir düşüncesi var ve konumda belirttim kendisi bana da aynı şeyi yazmış şahane bir kafası var. Almanya sizi mi bekliyor demiş yahu ben mülteci miyim emeğimle gidicem çalışıcam tövbe estağfurullah.
Bi gurbetci olarak yazmadan edemicem
Biz gurbetci turkler asla suriyelilerle ayni keseye konulamayiz
Bizler ulkemizi satmak ugruna savasdan kacmadik
Zamaninda dedelerimiz calismaya gelmisler buraya duzen oturtmuslar bizde devam ettiriyoruz
Ayrica bizim icin sunulan extra avantajlar yok herkes nasil calisip kazaniyosa nasil duzen tutturuyosa kanunlara ayak uyduruyosa bizde mecburuz
Biz turkuz diye ayricalik yok
kimse bize once acima duygusu sonrada tiksinti ile bakmadi bakmiyor

Iyi bayramlar dilerim :)

Zamaninda dedelerimiz calismaya gelmisler buraya duzen oturtmuslar bizde devam ettiriyoruz
Ayrica bizim icin sunulan extra avantajlar yok herkes nasil calisip kazaniyosa nasil duzen tutturuyosa kanunlara ayak uyduruyosa bizde mecburuz

Elbette öyle haklısınız düşüncelerinizde sonuna kadar. Ben de size iyi bayramlar dilerim :)

Tabii canım. Dün açılan diğer yurtdışı konusuna da yazdım. Benim eski sevgilim Almanya’da iş adamıydı. 2.kuşak. Fabrika gibi kocaman bir deposu vardı. Çin’den ithal mallar getirip satıyordu. Maddi durumu çok iyiydi. Dusseldorfun yakınlarında müstakil bir evi vardı. Orda S class Mercedes’i vardı. Türkiye’de bir evi ve ayrıca bir arabası daha vardı. Bazen Türkiye’den de züccaciye üzerine mal alıyordu ama ağırlıklı olarak Çin’den getiriyordu. Tanıdığım ender disiplinli insanlardan biridir. Ezilmediği gibi aksine inanılmaz itibar görüyordu. Ama bence benim erkek arkadaşım kendini Türk hissetmiyordu. Almanya’ya ait hissediyordu.

Yani panpa adam şöyle haklı bir noktada, orda işsiz olacak dil bilmiyor sap gibi kalacak yani. İşi gücü bırakıp işsiz kalacağın yere gitmek bu noktada zor tabi ki. Yalnız bunu adam gibi iletişim kurarak söylemesi gerekiyordu, böyle mızlanarak laf sokarark anasına laf sokturarak hiç hiç olmaz. Baştan söyleyecekti derdini adam gibi şimdi uöak biletini görüncce mızıldanmaya başlaması saçma zaten.

Benim şöyle bir sorum var aslında yorumdan çok, konu sahibesi sen gördüğüm kadarıyla bir Avrupa kızısın, her şeyden önce birden fazla dilin var. Almanyada bakıyorum tüm Almanların İngilizceden de sonra birer dili var genelde İspanyolca ya da İtalyanca. gezmeyi seviyorlar, gençken bolca seyahat ediyorlar. Alman erkeği zaten çok eşitlikçi bir tür. Sen de bu kültürde büyümüş birisin, sonra eşinle nasıl evlendin ... her şeyden önce İngilizcesi bile olmayan biri kötü gelir yahu, yarın gezmeye gitse bir bardak su içmeyecek biriyle Avrupalı biri nasıl olabiliyor? Yanlış anlama, bunu hep merak etmişimdir, sen aklı başında birisin, aklı başında Avrupa kızı 'average Joe' olan Türk erkeğiyle nasıl oluyor, arada kocaman bir kültür farkı var:110:

Anlattıklarınıza bakılırsa eşiniz orada yapamaz. Ha yaparsa bunu bir mucize sayın.😃

İngilizce hiç yokmuş, hiç yok ingilzceyle ne işi olacak, en alt işler olur onda da zorlanacak zaten, tek başına dışarı çıkması bile dert olur o adamın.
Bence eşinizi alıp goturdugunuzde başınızın etini yiyecek, pişman edecek sizi şimdiden başlamış zaten mizmizlanmaya.

Siz zaten böyle biriyle nasıl evlendiniz onu da anlamadım. Avrupada doğmuş büyümüşsünüz. Bu adam da ingilzce bile yok, hayatında ülke dışına da çıkmamış sanırım. 🫠 Çok zor.

Tabii canım. Dün açılan diğer yurtdışı konusuna da yazdım. Benim eski sevgilim Almanya’da iş adamıydı. 2.kuşak. Fabrika gibi kocaman bir deposu vardı. Çin’den ithal mallar getirip satıyordu. Maddi durumu çok iyiydi. Dusseldorfun yakınlarında müstakil bir evi vardı. Orda S class Mercedes’i vardı. Türkiye’de bir evi ve ayrıca bir arabası daha vardı. Bazen Türkiye’den de züccaciye üzerine mal alıyordu ama ağırlıklı olarak Çin’den getiriyordu. Tanıdığım ender disiplinli insanlardan biridir. Ezilmediği gibi aksine inanılmaz itibar görüyordu. Ama bence benim erkek arkadaşım kendini Türk hissetmiyordu. Almanya’ya ait hissediyordu.
Kendimi Turk hissediyorum ama kendimi yasadigim ulkeye ait hissediyorum.

Yasadigim ulkede kendimi yabanci hissetmiyorum .. hic bizamanda irkcilikla karsilasmadim. Ustelik tesetturluyum. Cunku ben yasadigim ulkeye ayak uydurmak saygi duymak zorundayim buyuzden saygi goruyorum.

Hangi ulke oldugu yazildimi bilmiyorum.
Ben evlenince esim yasadigim (dogdugum) ulkeye geldi. Ingilizcesi yok. Ulkenin anadili zor bir dil. Hem kurs hem temizlik isi derken liseye basladi. Yine bir yandan ise gidiyordu. Sonunda meslegini aldi ,dilini cozdu. Hala ingilizcesi yok fakat onemi olmadi ulkenin dilini cozunce. 10senesini aldi bunlar.
Ikimiz icinde zor oldu. O yuzden cok guclu olmak gerek. Hemen pes edip, tek Maas ile gecinemem derseniz hic zorlamayin. Esinizin dili ogrenme istegi var mi ? Eger yoksa cidden hayat size zindan olur.

Back
X