- 3 Eylül 2012
- 21.874
- 57.636
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Kursa gidip çalışırsan olur. Ama dil çalışılmadan öğrenilmiyor, hele kısa bir sürede hiç. Bol bol dizi izle kitap dergi oku. İng-ing sözlük kullan dil için tavsiyelerim bunlar olabilir herhalde.
Onun dışında yapabilirsin tabii ki neden yapamayasın. Bunun için bir mülakattan falan mı geçiliyor?
Yabancı arkadaşlar edinip net üzerinden konuşabilirsin. Sesli, yazışarak vs.. Bunun için uygun bir platform bulmaya çalış.
Grammar di, yazılıydı hallolur ama dil kullanılmadan ogrenilmiyor.
Önce yazılı sınavı var.
Oradan belli bir puan alırsan sözlü mülakata giriyorsun.
Avrupa için dil sınavından da geçerli bir puan almalısın.
Türkiye Cumhuriyetleri için dil şartı yok ama ona da başvuru çok olur şansın azalır.
Kolay olduğunu düşünmüyorum, açıkçası ciddi bir emek vereceksem değsin isterim.
Çünkü yeteneğim olmuş olsa da çok ara verdim ve sıfırdan başlayacak gibi hissediyorum.
Sartlari uyuyorsa dene tabiki.
Neden olmasin?
5 yil sarti var diye biliyorum.
Çok teşekkür ediyorum. Siz böyle yazınca yapabilirim gibi geldi sahiden.:)Öncelikle en azından bir sene iyi bir dil kursuna yazılın eğer gerçekten bunu yapmak istiyorsanız hem bir diliniz daha olmuş olur yanınıza her şekilde kar kalır. Bu dil kursları bazen 1 ay felan ingiltere gibi ingilizce konuşulan yerlere götürüyorlar öğrencilerini böyle bir programın olduğu kursları tercih edebilşrsiniz çünkü her ne kadar pratikte öğrenseniz de dilin yaşandığı yerde çok daha fazlasını öğrenirsiniz. Başarılar diliyorum
Bence dil konusunu hallederseniz yaparsınız! Zaten mutlaka belli bir seviye ingilizceniz vardır tekrar ettikçe hatırlarsınız.
İnşallah olur :)
Dili pek kullanacağım ortam yok ama
Netten ne kadar yapabilirim bilmiyorum.
Teşekkürler yorumunuz için.
Yabancılarla muhabbet etmen gerek kız. Ankara, Istanbuldaysan Internations diye bir grup var internetten ona üye ol derim. Etkinlik olacağı zaman postana bildiri geliyor. Sen de kaptırıp gidiyorsun :) Yabancılarla yerliler bir araya geliyor :) Her ay en az 1 etkinlik oluyor. Herkes birbiriyle sohbet edihor zaten yabancılarla sohbet edersin.
Teşekkür ederim Cherry bir bakalım yükledim programı telime. :)
Bir araya gelmeye cesaret edebilir miyim bilmem ama
Niyepanpa?
Italyan abiler falan da gelirse selam et yerime
Ahahaha iki kelime konuşabilirsem senden de selam söylerim tamam :)
Ahhh bu özgüvensizlik işte beni bitiren..
Ahahaha iki kelime konuşabilirsem senden de selam söylerim tamam :)
Ahhh bu özgüvensizlik işte beni bitiren..
Neden özgüvensiz olasın her gün onlarca kişiye ders anlatıyorsun ya
Dil kursu önemli yazılı sınav da önemli ama bence sertifikalar vs daha önemli forklör Türk kültürü yemek vs hatta spor değişik benim bilmediğim sizin aklında gelen etkinlikler
Kitap yazmak belediyelerin falan etkinliklerinde eğitmen olup belge almak gönüllü olmak değişik her şeyi yaparım imajı
Kızlar bu ilk atandığımdan beri aklımda olan bir şey ama hep çok az kişi seçiliyor,
o ben mi olacağım sanki diyerek uzak durduğum, kendime güvenmediğim bir konu.
Zaten şu kendimi pazarlama konusundaki yetersizliğimden nefret ediyorum :)
Hani hiç yeteneğin olmasın pazarlama yeteneğin olsun yeter, çünkü yeteneklerini pazarlamayı bilmiyorsan
çok boş. Bu gerçeği anladım.
Şimdi açıkçası aklımda ille şu ülke olsun diye bir şey yok.
Ama gitmişken Avrupa olsun, en güzeli olsun harika bir fırsat olur düşüncesindeyim.
Ama oralar için dil şartı aranıyor ve benim yabancı dil yeteneğim olsa da en son lise sıralarında bıraktım İngilizce'yi benHani okuduğumu daha iyi anlıyorum ama gramer yok diyeyim.
Acaba diyorum bunun için kursa gitsem, sınavdan iyi bir puan almama yeterli olur mu?
Sonra da sözlü mülakat kısmı var ki, orada İngilizce devam et falan diyorlarmış mesela.
Bunun dışında sordukları sorular da ohaa dedirtiyor :)
Sizce şansımı denemeye değer mi?
Başarabilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?