Yurtdışı ama hangi ülke?

eslem89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
1.940
1.549
53
36
Arkadaşlar ülkenin hali belli gitgide de kötüye gidiyor.
Yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Elimden geleni de yapıcam bunun için en azından denemek istiyorum. Ama hangi ülke çok kararsızım. Karar verip bir yerden başlamam gerek. Almanya nın dil sorunu var. İngiltere nin şartları daha zor. Aranızda yurtdışında yaşayan, sıfırdan dil öğrenip giden, gitmeyi düşünen var mı? Almanca yı sıfırdan ne kadar sürede hallettiniz ? Yada zor ama ingiltere den mi şansımı denemeliyim? O kadar ki ortadoğu ülkelerini bile düşünür oldum:KK43:

Almanca zor bir dil. Bir de göç edip vasıfsız iş kadar mı Almanca, uzmanca işini yürütecek kadar mı?
Bi dönem Almanya'da çalıştım. Çok iyi şirketler zaten İngilizce anlaşıyor senle.
Vasıfsız iş için de az bir şey öğren gel diyor.
Dil öğrenmek kolay değil. Bir umut için öğrenilmez. Başka şeyler tutuyorsa alırlar seni dili de süreçte öğren derler.
Sırf göç lafası ile bavul toplanıp gidilmez.
İngiltere'de de kaldım bir dönem.
İki ülkede de evlerin hepsi neredeyse eşyalı kiralanıyor bu avantaj ama fiyat anlamında dezavantaj.
Göçmensen depozito artırımı ya da peşin kira istiyorlar.
İkisi de Türkleri pek sevmiyor.
Bazı istihdam büroları Almanya'da iş buluyor ama aylarca maaşınızın yarısını komisyon diye alıyor.
Almany'da Berlinde ya da Paddeborn'da, İngiltere'de Londra'da ya da Brimingham'da olmak Türkiye'de İstanbul'da ya da Sivas'ta olmak gibi iki koca uç.
İki ülke de kışın feci soğuk.
Almanya görece ucuz. (Kazanç harcama noktsında)
İngiltere inanılmaz fahiş. İngiltere'de sürekli web sitelerinden market aktüeli takip etmeli kolayı, peçeteyi stoklamalısın ihtiyaç anında alarak geçinemezsin.
Almanya'da yemek içmek daha kolay kazandığınla.
Almanya'da sağlık sorunu yaşamadım ama İngiltere bu konuda leş ve çok pahalı. Telefonda onay almadan doktora gidemezsin. Özel Türk klinikleri açılıyor ufak ufak Ama hem aşırı kırsalda hem de aşırı pahalı.
Diğer ülkelere devam edeceğim..

Arkadaşlar ülkenin hali belli gitgide de kötüye gidiyor.
Yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Elimden geleni de yapıcam bunun için en azından denemek istiyorum. Ama hangi ülke çok kararsızım. Karar verip bir yerden başlamam gerek. Almanya nın dil sorunu var. İngiltere nin şartları daha zor. Aranızda yurtdışında yaşayan, sıfırdan dil öğrenip giden, gitmeyi düşünen var mı? Almanca yı sıfırdan ne kadar sürede hallettiniz ? Yada zor ama ingiltere den mi şansımı denemeliyim? O kadar ki ortadoğu ülkelerini bile düşünür oldum:KK43:
Kuveyt Dubai İsviçre İtalya ya da Amerika düşünebilirsiniz

O zaman iş değişir. İngiltere'de yeni açtı bikaç Türk doktor polikliniği. İyi de hizmetleri var. İlgi, alaka, randevu e full çekiyor. Türkler gitse yeter.
Öyle mi bilmiyordum bunu hiç.
İngiltere de Türk polikliniği çok iyiymiş

Öyle mi bilmiyordum bunu hiç.
İngiltere de Türk polikliniği çok iyiymiş
Branşınız nedir? Bu da çok değiştirir cevapları.
Devam edeyim bir yandan.

Macaristan, Polonya, Slovenya gibi orta Avrupa ülkelerini hiç düşünmeyin. Fiyat, performans, yaşam, hakkını alma konuları çok karışık.

Gelelim Balkanlara. Burda da yaşadım ve çalıştım.
Estetik cerrah, plastik cerrah, cildiye iseniz Kosova ve Makedonya'da para basarsınız. İki reklama ve kliniğe bakar. THY ofis memuru maaşı 1000 Euro, emekli maaşı 300 Eurodur burda.
Yaşam avrupaya göre oldukça ucuzdur. Acıbadem gibi Türk hastaneleri vardır. Hastane sayısı az olduğundan ve zenginler kendilerini üst görüp devlet hastanesine tenezzül etmediğinden branşa göre özel muayenehane ihtiyacı çoktur.
Zira doktor sayısı çok değil.

Branşınız nedir? Bu da çok değiştirir cevapları.
Devam edeyim bir yandan.

Macaristan, Polonya, Slovenya gibi orta Avrupa ülkelerini hiç düşünmeyin. Fiyat, performans, yaşam, hakkını alma konuları çok karışık.

Gelelim Balkanlara. Burda da yaşadım ve çalıştım.
Estetik cerrah, plastik cerrah, cildiye iseniz Kosova ve Makedonya'da para basarsınız. İki reklama ve kliniğe bakar. THY ofis memuru maaşı 1000 Euro, emekli maaşı 300 Eurodur burda.
Yaşam avrupaya göre oldukça ucuzdur. Acıbadem gibi Türk hastaneleri vardır. Hastane sayısı az olduğundan ve zenginler kendilerini üst görüp devlet hastanesine tenezzül etmediğinden branşa göre özel muayenehane ihtiyacı çoktur.
Zira doktor sayısı çok değil.

Ne kadar bilgilisiniz maşallah 🤩

Son düzenleme:
1,5 yil evvel calismaya baslasaydiniz simdiye Cince dahil ogrenmistiniz.

Sizinkisi lafuguzaf.

1,5 yil evvel calismaya baslasaydiniz simdiye Cince dahil ogrenmistiniz.

Sizinkisi lafuguzaf.

İki seçeneğim vardı ilkini seçtim yurtdışı da bundan sonraki planımdı. Evet belki dil çalışmaya başlasaydım şimdiye gitmiştim. Ama o zaman şartlar nedeniyle zordu. Ama şu an o ilk sıkıntımı halletim tüm gücümle yurtdışı için hazırlanıcam. Dilerseniz özelden yazabilirim detaylıca, meraklı bi hava sezdim sizde :)
Bu arada ben konuyu açtığımı unutmuştum hatırlattığınız iyi oldu 1.5 yıl olmamış henüz. Tam 1 yıllık bir planım vardı zamanlamam çok iyiymiş görmüş oldum ☺️

İki seçeneğim vardı ilkini seçtim yurtdışı da bundan sonraki planımdı. Evet belki dil çalışmaya başlasaydım şimdiye gitmiştim. Ama o zaman şartlar nedeniyle zordu. Ama şu an o ilk sıkıntımı halletim tüm gücümle yurtdışı için hazırlanıcam. Dilerseniz özelden yazabilirim detaylıca, meraklı bi hava sezdim sizde :)

Ne munasebet? Gerek yok.

Back
X