• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışı ama hangi ülke?

Filtreme ozelligi herkes icin.

Profilinize puanim:
İlgi cekicilik/surukleyecilik/merak uyandiricilik: 3/10

3 puani da Pegasus’un size verecegi cevaba verdim. Yoksa yurtdisi deyip en fazla reddiye yediginiz kisilerle gorusmeye gidebileceginiz gayet acik. :KK51:
Ya ben sizi engelliycem ama yine eski yorumlarımın peşinden koşup beğenmedim emojisi atacak mısınız? Hayır size üzülüyorum ne bu uğraş:)

Bir dili sifirdan C1 seviyesine kadar ogrenmek en az 5 yil diye hesaplamak lazim bence,
tabi ki ogrenci degilseniz ve gittiginiz ulkede 8 saat mesaili bir iste calisacaksaniz.

Aksam geldiniz, evde 2 saat ders calistiniz, falan zor yani.

ben 3.5 yildir yasiyorum hollandada, B1 seviyesindeyim.

Hadi ben cok ders calismiyorum diyelim,
az bucuk almancasi ile Almanyaya tasinin arkadasim, (son 4 yildir surekli kurslarda), 5. yilinda C1 seviyesi kursuna gidiyor, C1 seviye anlasa da konusmasi o seviyede degil.

Mesleginiz doktorluk oldugu icin, bence biraz hastaneleri arastirin, direk yerel dilde is bulmaniz bence zor. Ama ornegin Hollandada Acibademin hastanesi var, orada Turkce hizmet veren doktorlar var diye biliyorum.
5 yıl çok aslında çevremden kısa sürede halledenler oldu. İlk etapta B2 istiyor. C1 i oraya gittikten sonra veriyorsun. Burada B2 ye gelip gidince C1 i Almanya karşılıyor. Tabi iş bulup gitmek gerek. İnanın 1 yılda halledip giden bile var. sınav sürecinden çıktım. Çalıştığım günlerde 4-5 saat, haftasonu 10-11 saate kadar çalışabiliyorum. İstersem yaparım inşallah öğrenirim zorlarım diye düşünüyorum. Ülkenin şartları o kadar kötü ki herkes kurtulmak için canla başka çalışıyor. Türkçe hizmet veren hastanelere bir bakayım onu hiç düşünmemiştim. Çok teşekkürler

Belçika yı görmüştüm evet küçük ama dediğiniz ülkelere yakınlığı açısından güzel.
Belçika için sıfırdan dil öğrenmektense Almanya için çabalamak daha mantıklı değil mi?
Belcika dil konusunda gercektende cok karisik. Fransizca konusulan bolgede oturuyosun 20km ileri gittinmi flemenkce sart
Almanya daha mantikli gibi

Bence kanadada olur. Orda iyi kötü bir sosyal sistem var ve eğer inglizcen varsa, dil öğrenme sorunuda olmaz.

Avrupada dil sorunu olur. Doktor olarak birde sadece "sokak dili" önemli değil, profesyonel dil daha önemli, terimler felan. Onu ögrenmek tabiki dahada zor olur.

Bence kanadada olur. Orda iyi kötü bir sosyal sistem var ve eğer inglizcen varsa, dil öğrenme sorunuda olmaz.

Avrupada dil sorunu olur. Doktor olarak birde sadece "sokak dili" önemli değil, profesyonel dil daha önemli, terimler felan. Onu ögrenmek tabiki dahada zor olur.
Kanada yı da araştırıcam.
Zaten bi ülkeye gittikten sonra ülkeler arası geçiş daha kolay oluyor sanırım. Almanya ya gidip oradan İngiltere ye geçenler de hayli fazla.

Arkadaşlar ülkenin hali belli gitgide de kötüye gidiyor.
Yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Elimden geleni de yapıcam bunun için en azından denemek istiyorum. Ama hangi ülke çok kararsızım. Karar verip bir yerden başlamam gerek. Almanya nın dil sorunu var. İngiltere nin şartları daha zor. Aranızda yurtdışında yaşayan, sıfırdan dil öğrenip giden, gitmeyi düşünen var mı? Almanca yı sıfırdan ne kadar sürede hallettiniz ? Yada zor ama ingiltere den mi şansımı denemeliyim? O kadar ki ortadoğu ülkelerini bile düşünür oldum:KK43:
Belçika satlari daha iyi diye biliyorum kırlarda uygundur.. ayrica İngiltere çok zor gidersiniz Avrupa ülkesinden cikti birde nasil gidiceksiniz vatandaşlık yoksa

Kanada yı da araştırıcam.
Zaten bi ülkeye gittikten sonra ülkeler arası geçiş daha kolay oluyor sanırım. Almanya ya gidip oradan İngiltere ye geçenler de hayli fazla.
Ingiltere brexit yapti
Ben belcika vatandasiyim benim bile vize almam gerek

Belçika satlari daha iyi diye biliyorum kırlarda uygundur.. ayrica İngiltere çok zor gidersiniz Avrupa ülkesinden cikti birde nasil gidiceksiniz vatandaşlık yoksa
Doktor açığı var İngiltere de. Mesleki denklik alarak gidiliyor.
Oet dil sınavı, sonrasında plab1 ve 2 sınavları var. Oet ve plab1 zor değil deniyor. Plab 2 biraz zorluyormuş. Bu sınavları verdikten sonra iş bulmak zor değilmiş. Epey açık varmış.
Sınav süreci uzmanlığını saydırmak vs ingiltere de daha yavaşmış. Almanya da daha kolay sınavları da dili bildikten sonra kolaymış. İş bulma vs. Ama yeni bir dil öğrenmek gerekli. Karar verip başlamam lazım bakalım.

Doktor açığı var İngiltere de. Mesleki denklik alarak gidiliyor.
Oet dil sınavı, sonrasında plab1 ve 2 sınavları var. Oet ve plab1 zor değil deniyor. Plab 2 biraz zorluyormuş. Bu sınavları verdikten sonra iş bulmak zor değilmiş. Epey açık varmış.
Sınav süreci uzmanlığını saydırmak vs ingiltere de daaşmış. Almanya da daha kolay sınavları da dili bildikten sonra kolaymış. İş bulma vs. Ama yeni bir dil öğrenmek gerekli. Karar verip başlamam lazım bakalım.
Dil olmadan iş imkanı zor zaten doktor ve dil bilmiyormu

Dil olmadan iş imkanı zor zaten doktor ve dil bilmiyormu
Sanırım ülkemizin eğitim sisteminden çok haberdar değilsiniz. Doktor olmak için dil bilmeye gerek yokki. Bilime yatırım yapılmadığı için doğru düzgün tez yayın yapmadan bitirebilirsiniz tıp fakültelerini ve asistanlık sürecini. Kişinin isteğine kalıyor kendini geliştirmek. İngilizcem iyidir benim o da kendim ayrıca kursa gitmiştim zamanında.

Sanırım ülkemizin eğitim sisteminden çok haberdar değilsiniz. Doktor olmak için dil bilmeye gerek yokki. Bilime yatırım yapılmadığı için doğru düzgün tez yayın yapmadan bitirebilirsiniz tıp fakültelerini ve asistanlık sürecini. Kişinin isteğine kalıyor kendini geliştirmek. İngilizcem iyidir benim o da kendim ayrıca kursa gitmiştim zamanında.
Anladim kimin şanslı olduğunu bilemiyoruz benim eşim çifte vatandaş bütün Avrupa ülkelerine gidip çalışabiliyor bende yanında gidebiliyorum

Hanımlar benim de aklımda hep Hollanda var, İngilizcem ileri düzeyde Almanca da eh çat pat var bir şeyler. Ülke olarak nasıldır uyum süreci vesaire bilen var mı? Gideceksem Ankara Anlaşması ile yani sıfırdan mesleğimin dışında yeni bir iş kurarak gidebilirim büyük ihtimalle, mesleğim avukatlık olduğu için pek iş imkanım açık değil çünkü.

Anladim kimin şanslı olduğunu bilemiyoruz benim eşim çifte vatandaş bütün Avrupa ülkelerine gidip çalışabiliyor bende yanında gidebiliyorum
Siz şanslı mısınız demek oluyor bu?
Konumla ilgisini anlayamadım.
Bir öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.

Hanımlar benim de aklımda hep Hollanda var, İngilizcem ileri düzeyde Almanca da eh çat pat var bir şeyler. Ülke olarak nasıldır uyum süreci vesaire bilen var mı? Gideceksem Ankara Anlaşması ile yani sıfırdan mesleğimin dışında yeni bir iş kurarak gidebilirim büyük ihtimalle, mesleğim avukatlık olduğu için pek iş imkanım açık değil çünkü.
Hollanda için Ankara anlaşması mı var bilmiyordum.

Siz şanslı mısınız demek oluyor bu?
Konumla ilgisini anlayamadım.
Bir öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Sizin dediklerinizi yapın sonucta zaten araştırmasıniz.. tek bildiğim orda dil olmadan ise almadıkları kaynim makine mühendisi ingikterede oturma iznini aldı ama dili olmadığı için iyi giremiyor ise

Arkadaşlar ülkenin hali belli gitgide de kötüye gidiyor.
Yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Elimden geleni de yapıcam bunun için en azından denemek istiyorum. Ama hangi ülke çok kararsızım. Karar verip bir yerden başlamam gerek. Almanya nın dil sorunu var. İngiltere nin şartları daha zor. Aranızda yurtdışında yaşayan, sıfırdan dil öğrenip giden, gitmeyi düşünen var mı? Almanca yı sıfırdan ne kadar sürede hallettiniz ? Yada zor ama ingiltere den mi şansımı denemeliyim? O kadar ki ortadoğu ülkelerini bile düşünür oldum:KK43:

Almanca zor bir dil ama dil öğrenmeden burda yaşamak mümkün, mesela benim eşim 10 senedir Almanya’da İngilizce ile çalışıyor. Almancası oldukça zayıf. Çok uluslu şirketler var oralara başvuru yapabilirsiniz, genellikle iş yerinde dil İngilizce oluyor.

Almanca için ise 8-9 ayda sağlam bir çalışmayla dil sınavından iyi bir seviye elde edebilirsiniz. Ama sınava yönelik çalışmak ile günlük hayatta konuşmak çok farklı. Sınavda aldığınız seviye bence pratikteki seviyemizi yansıtmıyor. Ben Türkiye’den online armut diye bir siteden özel ders almıştım. Fiyat olarak dil kurslarından daha uyguna geliyordu. Oradaki hocalar genelde sınava yönelik çalıştırdığı için ilk etapta faydalı olur. Önce b1 almanız gerekiyor muhtemelen bunu 5-6 ayda rahat halledersiniz, b2 ve c1 içinde 3-4 ay daha çalışmanız gerekir

Ankara Anlaşması AB ülkelerinde geçerli, ama İngiltere AB den çıktığı için artık anlaşma dahilinde değil, hatta bu kapsamda en çok gidilen ülke Hollanda imiş
Bir bakayım anlaşmanın detaylarını hiç bilmiyorum sadece adını duymuşum. Sanki meslek sahibi olup orada kendi mesleğini yapmak isteyenler için mesleki denklik daha uygun demişlerdi o yüzden araştırmamıştım hatırladım şimdi.

Back
X