Yurtdışı meselesi

mutlubirpatates

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2018
827
1.055
28
Ciddi giden bir ilişkim var. Seçimlerin sonucuna göre bu karara varicaz ama büyük ihtimalle Türkiye'den ayrılmamız gerekicek. Bu yıl okulda son senemiz(inşallah) evliligimizi olabilicek en kisa sürede halletmeye calisicaz.
Avrupa vatandasiyim ama İngiltereye gitmeyi düşündüğümüz için çalışma vizesiyle gitmemiz gerekicek. (İngiltere AB'den çıktıgi için vatandaşlığımdan faydalanamiycaz)
Ben tasarımcıyım. Sevgilim gıda mühendisi.
İngiltere'yi kuzenim orda yaşadığı için seçtik. Restorant açtıkları için garsonluk vb.. pozisyonlar için çalışma izni almak istiyoruz.
Sorun şu ki çevremiz kendi mesleklerimizi yapmamız konusunda baskı uyguluyor. Ben şehir yaşamından kaçmak ve ekolojik bı yaşama yönelmek istiyorum ama iş alanım şehir hayatında aktif. Kendi mesleğimden para kazanmak gibi bir derdim yok. Sevgilim ise oralarda bulabilicegini dusunuyo ama onun için de bunun bir önemi yok.
Çok paralar kazanmadan yurt dışında istediğimiz huzura kavusmamiz mümkün değil mi?
Deneyim ya da bilgi sahibi üyeler lütfen beni bilgilendirebilir mi?
Bu arada kasaba yaşantısından söz ediyorum.
......
Son olarak kendi mesleki yeteneklerimize uygun iş ilanlarına bakma kararı aldık.
Bu şekilde İngiltere harici ve AB uyesi yerlere yönelmeye cesaret ettik.
Teşekkürler yardımınız için. Hala acigiz önerilere

Son düzenleme:
Bu arada Manchestera yakın bir kasabada yaşamayı düşünüyoruz.

Sevgili konu sahibesi, Ingiltere pahali bir ulke. Benim muhendis tandiiklarim, muhendis geliriyle paylasilan bir evde cift olarak yasadilar. Hayat pahaliligindan ev tutamadilar, bir goz odada yasadilar. Ingiltere'den hayat pahali diye AB'ye gocen cok sayida insan var. Ben muhendislik maasiyla Ingiltere'yi goze alamiyorum. Siz bence biraz hayallarde ucuyorsunuz.

Yerlesmeden once gidin, bir marketteki fiyatlara bakin sonra ev kiralarina bakin. Garsonluktan hayatini kazananlar genelde ogrenciler yani, yetiskin hayatin masraflarini garsonlukla karsilamak mumkun degil. bana biraz toz pembe geldiniz. Ikinci olarak muhendislik calisma izni alinabilen bir meslek ama hicbir ulkeden orda niteliksiz bir iste calismak icin calisma izni alamazsiniz. Ingiltere calisma izni zaten zor. Sponsor sirket az, sirketin 4 hafta boyunca ilan acip sonra da Calisma Bakanligi'na bu isi yapacak Ingiliz vatandasi bulamadik seklinde yazi yazmasi gerek. Bu kadar ugrasmaya gonullu sirket zaten cok yok. Siz diyorsunuz ki garsonluk icin calisma izni alabilir miyiz...gerisini siz hesaplayin.

Cok parasiz huzur AB ulkelerinde oluyor. Ingiltere olmaz. Kuflu, karanlik bir evi 3-4 kisi pylasiyor ustune en az 600-800 sterlin oduyor. Ama siz dersenizki biz dusuk kalite bir hayata raziyiz, peki siz bilirsiniz. Kisa cevap veriyorum: Benim acimdan olmaz.

İngiltere'nin her bölgesi aynı pahalilikta değil. Biz küçük bir yerde yasiycaz ki zaten bikac odalı bı evde oturmak gibi bı derdimiz yok. Kuzenimin işletmesi sayesinde iş için firsatimiz var. Ama başka ülke onerilerini de duymak isterim. Başka ülkelere gitmeden iş bulamıycagimiz için elemek zorunda kaldik

Bu stil bir yasam bence Ingiltere'ye cok uygun degi. Ingiltere'nin konsepti canli sosyal hayat ve ticari rekabet. Daha dogal veya daha hipster stili bir hayat icin bence dogru adres degil.

Kucuk kasaba tabi ki olabilir ama bilemedim yani yerlesmeden once gidin bir bakin. Bir de Ingiltere ham asiri yagmurlu ve soguk, hem de havasi kirli. Yani dogal konseptli yasam icin bana hicbir yonden iyi bir secenek gibi gelmiyor.

Siz hangi ulkedesiniz? Neden oldugunuz yerde is bulamiyorsunuz? Ingilizce konusulan bir ulke mi bakiyorsunuz?

Bu stil bir yasam bence Ingiltere'ye cok uygun degi. Ingiltere'nin konsepti canli sosyal hayat ve ticari rekabet.

Siz hangi ulkedesiniz? Neden oldugunuz yerde is bulamiyorsunuz? Ingilizce konusulan bir ulke mi bakiyorsunuz?
Ben turkiyedeyim. Burda parasal anlamda baya gelirimiz olucak ama bizim ihtiyacimiz bahsettiğim şekilde daha farklı bir yaşam. Bulgaristan vatandasiyim ama oranın ekonomisi kotu. Derdimiz normal şekilde geçinmek ve saçma çalışma sartlariyla uğraşmamak istiyoruz. Evet tercihimiz İngilizce konuşulan bir yer ama gitmeden işimizin hazır olması gerektiği için kuzenimin yanını sectim

Yasiniz genc dil ogrenirim derseni bence AB'de kalin. AB ulkelerinde hayat daha kolay, ulasim daha acisiz :), hayat daha ucuz. Ingiltere'de marketler asiri pahali. Kucuk Alman/Isvicre/Hollanda kasabalarinda tarim yapiliyor belki tarimla ugrasmak istersiniz? Ben Guney Avrupa'yi seviyorum aslinda, insanlarsicakkanli. gunesli, neseli, ufak bir yerde de yasarim hayattan sikilmam derseniz Portekiz, Malta stili bir yer yapardim ben olsam. Is bulabilsem Guney Avrupa'ya yonelirdim, Kuzeyden baydim acikcasi.

Son düzenleme:
Evet mantıklı ama nereye gidicez nerden iş bulucaz evimiz barkimiz nerede olucak diye bilmediğimiz için korktuk diğer ülkelere gitmeye. Ama hiç bilmediği bi yeri secen kimsesi olmayan kişilerin deneyimlerini duymak isterim.

Vatandaşlığınız var mı ?
Eğer varsa oralarda iş bulmak için yönlendiren şirketler var onlara başvurabilirsiniz .

MissCherryBlossom haklı.
Ben hiç gitmedim, orada bulunmadım fakat benim de duyduklarım o yönde . Kuzenim kısa bir sürede orada yaşadı amcamlar para yetiştiremedi buradan. Ki orada çalışıyordu da kendisi. Hem oradan aldığı maaş hem buradan amcamın oluk oluk para yollamasıyla geçinmeye çalışıyordu çocuk. Sonra baktı olmuyor radikal bir kararla Portekiz'e gitti. Şimdi rahat.

Merak uyandırmaya mı çalışıyorsunuz? Konuya böyle yazmak da ne bileyim
Yoo öyle bir niyetim YÖK, sadece kendisine özel mesaj atacağımı yazmak istedim pat diye özel mesaj atmaya çekindim tanımadığım için. Ben Portekiz’de yaşıyorum , konu sahibine buradaki imkanlardan bahsetmek istedim sadece..
Şimdi gördüm benden önceki kili de Portekiz hakkında yazmış
:)

Evet benim kuzenim orada. Çok mutlu görünüyor. Yemeklerini falan beğeniyor. Hatta amcamla yengem gittiğinde bir kaç yemeği beğenememişler; sosluymuş sanırım, bu yenmez mi sizin ağzınızın tadı yok diye kızmış. O kadar benimsemiş orayı.

Ya öyle yemekleri çok güzel bence, neden zayıflama takımlarındayım acaba?

Ben seviyorum güzel memleket, sıcak, güneşli, insanları iyi, şehir güzel, kuzeniniz Lizbon’da mı?

Türkiye ‘den ideolojik olarak göç etme isteginizi anlamakla birlikte, hayalini kurduğunuz ekolojik ve doğal yaşama en kolay ulaşacağınız yer Türkiye.

Karı-koca 2-3 yıl kapitalist sistemin kölesi olun.
Ardından tercihen Muğla’da bir köyde kendinize bir arazi edinin.
İster kerpiç, ister ahşap, doğal malzemeden evinizi yapın. (Kerpiç için Harran evlerinin tasarımına mutlaka bakın)
Facebook ta gruplar falan var, ata tohumu, ücretsiz fidan vs gönderiyorlar yaparım diyene. Ayrıca tarımı nasıl yapacagını da anlatıyorlar. Zirai ilaç yerine eski usul çözümlere kadar her şey var.

Tavuk, hindi vs de alın bir kümes yapın, yumurta yapsın, yavrulasın, vejeteryan degilseniz doğal besleyin tüketin vs...

Türkiye de işler böyle bir hayat hayal ediyorsanız çok daha kolay.
E zaten köyde yaşadığınızda ve doğal bir hayat sürmeye çalıştığınızda ülkeyi kimin yönettiği de umurunuzda olmayacak diye düşünüyorum. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…