Yurtdışı meselesi

Korkmustum is bulamam o pozisyonlarda diye. Şimdi fikrim degisti evet dediğiniz şekilde bakmaya karar verdim. Ülkelere de oyle bakicam. Sağolun yardım için:)

Size iyi fırsatlar çıkmamış olabilir. Bana bu cesareti garsonluk yapmak için İngiltere'ye giden kuzenim vermişti. Önerinizi ciddiye alicam. İyi tartmam lazim

Turistik yerlerde mevsimlik işçi olarak çalışabilirsiniz.
Garsonluk yapacağım dediğiniz için söylüyorum bunu.
Kendi ürettiğiniz ürünler işin pazar geliştirebilir yada hali hazırda pazara yönelik ürün üretmeyi deneyebilirsiniz.
Bunu dışında sizin işiniz zaten freelance çalısmaya uygun. Biraz tecrübe edindiğinizde böyle bir yol izleyebilirsiniz.
Siz oralarda garsonluk yapıp ekolojik bir hayat süremezsiniz.
Ama burada ekolojik hayat sürüp kendinize yetecek parayı kazanabilirsiniz.
Orada çiftçi olacağım deseniz, ruhsatı belgesi bitmez.
Burada kendinize yetecek kadar üretir, fazlasını yol kenarında bile tezgah açıp satsanız karışanınız olmaz.
Bence siz önce ne istediğinize karar verin.
Yeter ki yurtdışı olsun, sürünsem de olur, mu?
Ben diplomalarımı bir kenara bırakıp kendimi ekolojik yaşama vereceğim, mi?
Doğal yaşam iyi güzel de, standartlarımdan ve paradan vazgeçmem mümkün degil, mi?

Yani siz kafanızda nasıl bir hayat hayal ediyorsunuz? Ama bu soruyu cevaplarken size tavsiyem gerçekçi olmaya bakın.

Ciftcilik yaparak para kazanmak istemedigimi söyledim. Kendi kendime yeticek kadar üretim yapicam . Sizin bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorum. Hayalini kurduğum yaşam için zengin olmama gerek yok. İğrenç mobbinglere ve saçma çalışma şartlarına maruz kalmama gerek yok. Yarini bilemeden günün kurtarmak adına mevsimlik calisamam. Millet güzelce gecinirken benim gecinememem saçma değil mi

Duzgun bir eğitiminiz varken, garsonluğa razı gelmeniz de saçma.
Ki o şartlarda gerçekten sürünürsünüz.
Bilmiyorum belki çok taşrada, yada farklı bir kasabada falan şartlar farklıdır.
İngiltere’de kardeşim 1.5 yıl eğitim için kaldı. sadece denemiş olmak için çalıştı, ama garsonluk gibi işler düşündüğünüz kadar kolay değil.
İngiltere gerek pahalılığı, gerek insanları, gerek iklimi açısından zor bir ülke.
Sizin istediğiniz her şey birbirinden tutarsız.
İnsan gibi yaşamak, doğal tarımla beslenmek fikirleri, İngiltere’de garsonluk yapma fikri ile hiç örtüşmüyor.
Siz deneyimleyin, tecrübelerinizi paylaşmak istediğinizde seve seve okurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…