- Konu Sahibi mutlubirpatates
-
Ben de konu sahibinin istediği yaşamı anlayınca neden Türkiye değil dedim. Düşündüklerimi yazmışsınız. Ama belki gitmek için başka sebepleri vardır, gitmişken de böyle bir hayat yaşayalım diyorlardır.Türkiye ‘den ideolojik olarak göç etme isteginizi anlamakla birlikte, hayalini kurduğunuz ekolojik ve doğal yaşama en kolay ulaşacağınız yer Türkiye.
Karı-koca 2-3 yıl kapitalist sistemin kölesi olun.
Ardından tercihen Muğla’da bir köyde kendinize bir arazi edinin.
İster kerpiç, ister ahşap, doğal malzemeden evinizi yapın. (Kerpiç için Harran evlerinin tasarımına mutlaka bakın)
Facebook ta gruplar falan var, ata tohumu, ücretsiz fidan vs gönderiyorlar yaparım diyene. Ayrıca tarımı nasıl yapacagını da anlatıyorlar. Zirai ilaç yerine eski usul çözümlere kadar her şey var.
Tavuk, hindi vs de alın bir kümes yapın, yumurta yapsın, yavrulasın, vejeteryan degilseniz doğal besleyin tüketin vs...
Türkiye de işler böyle bir hayat hayal ediyorsanız çok daha kolay.
E zaten köyde yaşadığınızda ve doğal bir hayat sürmeye çalıştığınızda ülkeyi kimin yönettiği de umurunuzda olmayacak diye düşünüyorum. :)
Aslında istediğiniz gibi yaşayıp evden freelance çalışabilirsiniz. Tasarım buna uygun bir iş.Ciddi giden bir ilişkim var. Seçimlerin sonucuna göre bu karara varicaz ama büyük ihtimalle Türkiye'den ayrılmamız gerekicek. Bu yıl okulda son senemiz(inşallah) evliligimizi olabilicek en kisa sürede halletmeye calisicaz.
Avrupa vatandasiyim ama İngiltereye gitmeyi düşündüğümüz için çalışma vizesiyle gitmemiz gerekicek. (İngiltere AB'den çıktıgi için vatandaşlığımdan faydalanamiycaz)
Ben tasarımcıyım. Sevgilim gıda mühendisi.
İngiltere'yi kuzenim orda yaşadığı için seçtik. Restorant açtıkları için garsonluk vb.. pozisyonlar için çalışma izni almak istiyoruz.
Sorun şu ki çevremiz kendi mesleklerimizi yapmamız konusunda baskı uyguluyor. Ben şehir yaşamından kaçmak ve ekolojik bı yaşama yönelmek istiyorum ama iş alanım şehir hayatında aktif. Kendi mesleğimden para kazanmak gibi bir derdim yok. Sevgilim ise oralarda bulabilicegini dusunuyo ama onun için de bunun bir önemi yok.
Çok paralar kazanmadan yurt dışında istediğimiz huzura kavusmamiz mümkün değil mi?
Deneyim ya da bilgi sahibi üyeler lütfen beni bilgilendirebilir mi?
Insanlarin yorumlari beni hic ilgilendirmedgi icin dinlemem. Onemli olan sizin calistgnz isten ve yasadgnz yerden mutlu olmaniz. He gittiniz mutlu olmadiniz mi? Geri gelirsiniz. Eger insanlar donersek laf eder derseniz de kimseyle ilerisi hakkinda fikirlerinizi cok paylasmayim derim. Ingiltere cok cok pahali bi yer. Ama kuzeninz varmis basta bi yardmlari dokunur sonra da kafa rahat yasarsiniz.Ciddi giden bir ilişkim var. Seçimlerin sonucuna göre bu karara varicaz ama büyük ihtimalle Türkiye'den ayrılmamız gerekicek. Bu yıl okulda son senemiz(inşallah) evliligimizi olabilicek en kisa sürede halletmeye calisicaz.
Avrupa vatandasiyim ama İngiltereye gitmeyi düşündüğümüz için çalışma vizesiyle gitmemiz gerekicek. (İngiltere AB'den çıktıgi için vatandaşlığımdan faydalanamiycaz)
Ben tasarımcıyım. Sevgilim gıda mühendisi.
İngiltere'yi kuzenim orda yaşadığı için seçtik. Restorant açtıkları için garsonluk vb.. pozisyonlar için çalışma izni almak istiyoruz.
Sorun şu ki çevremiz kendi mesleklerimizi yapmamız konusunda baskı uyguluyor. Ben şehir yaşamından kaçmak ve ekolojik bı yaşama yönelmek istiyorum ama iş alanım şehir hayatında aktif. Kendi mesleğimden para kazanmak gibi bir derdim yok. Sevgilim ise oralarda bulabilicegini dusunuyo ama onun için de bunun bir önemi yok.
Çok paralar kazanmadan yurt dışında istediğimiz huzura kavusmamiz mümkün değil mi?
Deneyim ya da bilgi sahibi üyeler lütfen beni bilgilendirebilir mi?
Ya öyle yemekleri çok güzel bence, neden zayıflama takımlarındayım acaba?
Ben seviyorum güzel memleket, sıcak, güneşli, insanları iyi, şehir güzel, kuzeniniz Lizbon’da mı?
Türkiye ‘den ideolojik olarak göç etme isteginizi anlamakla birlikte, hayalini kurduğunuz ekolojik ve doğal yaşama en kolay ulaşacağınız yer Türkiye.
İster kerpiç, ister ahşap, doğal malzemeden evinizi yapın. (Kerpiç için Harran evlerinin tasarımına mutlaka bakın)
Facebook ta gruplar falan var, ata tohumu, ücretsiz fidan vs gönderiyorlar yaparım diyene. Ayrıca tarımı nasıl yapacagını da anlatıyorlar. Zirai ilaç yerine eski usul çözümlere kadar her şey var.
Tavuk, hindi vs de alın bir kümes yapın, yumurta yapsın, yavrulasın, vejeteryan degilseniz doğal besleyin tüketin vs...
E zaten köyde yaşadığınızda ve doğal bir hayat sürmeye çalıştığınızda ülkeyi kimin yönettiği de umurunuzda olmayacak diye düşünüyorum. :)
Şu fiyatlara gidip mi buluyorsunuz yoksa tanıdık aracılığıyla mı? Çünkü fiyatlar çok iyi.Tam bunu yazacaktim
Çanakkale Çan'da 24 bine koyevi aldim yeni.
Mugla ozellikle Datca kisimlarinda da (sahile cok yakin olmayanlar) 45-50 bine cok guzel alternatifler var
Ben istanbuldan gidip gelecegim icin yakinliga gore tercih ettim.
Konu sahibi; ekolojikten kasit neydi bilmem biz mi yanlis anladik. Bir kac odali ev istemiyorsunuz fakat tek bir odada mi ekolojik yasam surecek? Yani biz tarim falan yapacaksiniz diye dusunduk. Yanildik mi?
Şu fiyatlara gidip mi buluyorsunuz yoksa tanıdık aracılığıyla mı? Çünkü fiyatlar çok iyi.
Kendime yetecek kadar tarım yaparım diye düşünmüştüm. Tarımla gecinmeyi düşünmüyorum. Enerjimii dogadan uretmek istiyorum aynı şekilde kendim için. Srhirdisina gidersem mesaili bı işte calismam gerekicek ama yine aynı şekilde yaşam kalitem düşük olucak.Tam bunu yazacaktim
Çanakkale Çan'da 24 bine koyevi aldim yeni.
Mugla ozellikle Datca kisimlarinda da (sahile cok yakin olmayanlar) 45-50 bine cok guzel alternatifler var
Ben istanbuldan gidip gelecegim icin yakinliga gore tercih ettim.
Konu sahibi; ekolojikten kasit neydi bilmem biz mi yanlis anladik. Bir kac odali ev istemiyorsunuz fakat tek bir odada mi ekolojik yasam surecek? Yani biz tarim falan yapacaksiniz diye dusunduk. Yanildik mi?
Yüksek maaş kazanmak bizim için sağlam ve uzun vadeli bir yaşam planı değil. Kuzenim bulunduğu bölgeden dolayı sanırım hiç pahalılık gibi seylerden söz etmedi bana. Gayet iyi olduklarını söylemişti. Belki de kasabalar ucuz bilmiyorumİngiltere pahalılığıyla dünyaca meşhur.Garsonlukla nereye kadar yani.İlişkiniz ciddiyse daha uzun vadeli ve sağlam planlar yapmanız gerekmez mi?
Onun vatandaşlığı yok maalesefSevgilinizinde Bg vatandaşlığı var mı? Eğer yoksa işleriniz uzar ve karışık olur.
Srhirdisina döndüğümüzde bile Türkiye'de varolan çalışma sartlariyla bogusucaz. Para da kazanmamız lazım sonuçta:d elbette isteğimiz çok uzaklara gitmeden bu meseleyi halletmek. Ama ulkedışı çözüm gibi gorunuyorTürkiye ‘den ideolojik olarak göç etme isteginizi anlamakla birlikte, hayalini kurduğunuz ekolojik ve doğal yaşama en kolay ulaşacağınız yer Türkiye.
Yüksek maaş kazanmak bizim için sağlam ve uzun vadeli bir yaşam planı değil. Kuzenim bulunduğu bölgeden dolayı sanırım hiç pahalılık gibi seylerden söz etmedi bana. Gayet iyi olduklarını söylemişti. Belki de kasabalar ucuz bilmiyorum
Kendime yetecek kadar tarım yaparım diye düşünmüştüm. Tarımla gecinmeyi düşünmüyorum. Enerjimii dogadan uretmek istiyorum aynı şekilde kendim için. Srhirdisina gidersem mesaili bı işte calismam gerekicek ama yine aynı şekilde yaşam kalitem düşük olucak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?