Yuksek kademelere getirilme/getirilmeme olayinin sadece irkciliga dayandigini dusunmuyorum. Su an universiteden tanidigim 3 kisi, Munih merkezli, dunya devi firmalarin cok cok iyi pozisyonlarindalar. Bir baskasi, ceo'dan sonra gelen pozisyona kadar yukseldi. Konusunda uzman Alman bir avukat tanidigima bunun nedenini nasilini sordugumda soyle demisti "her olayin, iyi ya da kotu, %90i iletisimdir, tabularin ayrimciligin bile onundedir iletisim" demisti.
Isyerimdeki tek yabanci benim. Ilk zamanlar buzdolabi gibi soguk duranlar da olduysa da, kendimi geri cekmedim. Onlardan tek farkimin dogdugum memleketin farkli oldugunu, full entegre oldugumu gordukleri zaman, yerini bambaska bir kabullenise birakti.
Buraya gelip de ayrimcilik yasadiginizi dusundugunuz anda, aynayi kendinize cevirip sorgulamanizi siddetle tavsiye ederim.
Not: o burnu buyukluk tavirlari da, sizi aralarina aldiklari anda kalmiyor. Tecrubeme dayanarak diyorum
Bizim basimiza geldiginden yazmistim
Ortalama bir egitimle basimiza gelenler bunlar
Tam tersi görümcemin basina hic gelmemistir, yazdiginiz gibi seylerle karsilasir
Ne kadar egitimli tayfayla ic ice olursaniz o kadar irkcilik azaliyor bizim düsüncemizde
Irkcilik yapan daha cok kendini bilmez, benim gözümde cahil kimselerden geliyor, tabi istisnalar disinda
Arkadasim ukraynadan gelip evlenmisti, ona komsulari git buradan seni sevmiyoruz diye bagirip duruyormus ilk zamanlar
Bana zorla bira icirmeye calisip saygisizlik edenler mi dersin türlü türlü yasiyoruz
Full entegreden kastin nedir?
Misal ben hayatta alkol almadim, almayacagim da en sana entegre olmayiz onlarin gözünde, farkli yasam tarzlari, hadi en basitinden kadin erkek iliskileri bile bizim icin fark
Fazla laubali olmaktan hoslanmiyoruz cift olarak ama ortama girince bazi seylerden ödün de vermek gerekiyor
Biz ödün vermiyoruz bu nedende asla onlarin gözünde entegre olamayagiz
Saygisizliga tahammülüm yok, sacma sapan ne kültür ne tarih bilen insanlar geliyor bana müslümanim diye geri kafalilik muamelesi yapiyor
En gicik oldugum da sen modern bir kadinsin demeleri, ne olacakti, neden yani neden modern oldugumu vurguluyorsun, o bile sasilacak birsey gözlerinde, sadece basim acik diye bile tabulari yikmisin aferin sana demedikleri kaliyor
Bu sacmaliklarla daha az karsilasmak icin asosyal olmayi tercih ediyoruz
Kimseye bu saatten sonra su söyledir bu böyledir diye aciklama yapmak istemiyorum, kendimi ispat etme cabasina hic girmek istemiyorum
Yani tercih meselesi, biz cift olarak böyle yasiyoruz
Sanssizligim bir akli basinda insanla karsilasamamam, kücük bir köyde yasiyorum imkanim da olmuyor
Türkiye de olsam bile asagi yukari ayni yasardik o ayri, biz fazla samimiyet sevmiyoruz, kendimizden ödün vermekten de hoslanmiyoruz
Ama sosyal iliskilerde bu mümkün degil, en basidinden plan yapilir ona uymak zorunda kalirsin diye düsünüyorum
Yani kastettigim irkcilik ve arti olarak bizim karakterimiz bu sonucu doguruyor
Evimde neden agac yok bu mevsimlerde evime gelen elektirikciye dert olmustu mesela, ya ben bayram dahi sevmem, bir de kendi kültürümden olmayan bir süs esyasini neden alayim
Cocuklar icin hallowen gibi eglenceli etkinliklere gidiyoruz, sirf istedi diye kizima kücük yilbasi agaci alip orasina da koydum, ama onlarin istedigi entegre olayi bizde malesef tutmuyor, ha cok mu kati kurallarimiz var, cok mu önyargiliz , kesinlikle degil
Hassas insanlariz sadece