- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.754
- 548
- 38
- Konu Sahibi nymphedoraa
Takipteyim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
eşim iyi bir yazılımcı evet işte bu yüzden gitmek istiyor çünkü tr de karşılığını alamıyor
Avustralya veya Kanada'da olan var mı? En büyük hayalim koalalarla selfie yapmak![]()
Onu bilmiyorum,oglu 18 yaslarinda sanirim,epey olmus,degismistir belki.Kullanici adiniz cok tatli,Gulru,bir kizim daha olsa adi olabilirdiYok canim o kadar da degil, hangi eyaletmis acaba, ben Amerikadayim iki vajinal dogum yaptim, doktor bana cek cikar dese bayilirdim heralde.
Kanada'dan blog ceken bir cift var Youtube'da tavsiye ederim. Kanada gayet iyi, tek kotu yonu asiri soguk olmasi. Soguga fitsen git![]()
Liseye baslayan oglum yazilim muhendisligini hedefliyor Miss,yurtdisi bağlantılı bir isle ulkemizde calissin isterim,bu da zor mu,cok cok kalifiye mi olmali acabaBen katılıyorum
Türkiye'de çalışmayı bir süreliğine denedim, hem de adı sanı olan bayağı duyulmuş bir yerde. Parası iyiydi ama mutlu olamadım yani, bir kere adamakıllı bir yazılim sirketine alisinca Turkiye'de yapamiyorsun cunku yazilim uretimi yok. Yok yani, uretmeyi bilen kimse yok, adamakilli kurulu bir duzen yok, kendini gelistiremiyorsun, saplanip kaliyorsun. Mesleki tatmin bulamiyorsun. Ben iyi para kazaniyordum ama yine profesyonel olarak mutsuz oldum, geri dondum.
Esiniz maddi de karsiligini alamiyorsa hic dusunmeyin. Hem mesleki tatminsiz, hem paradan mutsuzsa onun icin Turkiye'de calismanin bir alemi yok.
ABD’de satiliyor :)ya onu bunu bilmem de Almanya da yaşayan arkadaşlara yalvarıyorum: EUCERIN isimli kremi bana yollasınlar. sadece Almanya da satılıyormuş. ücretini misliyle yollarım.
Liseye baslayan oglum yazilim muhendisligini hedefliyor Miss,yurtdisi bağlantılı bir isle ulkemizde calissin isterim,bu da zor mu,cok cok kalifiye mi olmali acaba
Zaman ve nasip ne gosterir bilinmez de simdilik hedefi bu...
ABD’de satiliyor :)
Esiniz yazilimciysa ve ingilizcesi cok iyiyse, Almanya’da son kararınız değilse, silikon vadisine de bakın derim. Sosyal devlet değil kabul, ABD’nin de en pahalı yerlerinden biri ama bence işin olduğu sürece hem birikim yapıp, hem rahat yaşanılacak bir yer. Bizim olduğumuz yerde eğitim, Türkiye’de ki özel okullardan daha iyi, tecrübeyle sabit. İyi okul bölgesini araştırmak gerekiyor. Her yer yeşillik, park, bahçe. Silikon vadisinin alım gücüne göre yeme içme ucuz, araba ucuz. benzin ucuz. Göçmene alışık bir bölge. Dünyanın en zeki insanlarıyla bir arada bulunup, çalışma şansı. Mükemmel değil ama daha yaşanılası bir yer gibi geliyor bana.
Eucerin niye lazım hayırdır cildiniz çok mu hassasABD’de satiliyor :)
Esiniz yazilimciysa ve ingilizcesi cok iyiyse, Almanya’da son kararınız değilse, silikon vadisine de bakın derim. Sosyal devlet değil kabul, ABD’nin de en pahalı yerlerinden biri ama bence işin olduğu sürece hem birikim yapıp, hem rahat yaşanılacak bir yer. Bizim olduğumuz yerde eğitim, Türkiye’de ki özel okullardan daha iyi, tecrübeyle sabit. İyi okul bölgesini araştırmak gerekiyor. Her yer yeşillik, park, bahçe. Silikon vadisinin alım gücüne göre yeme içme ucuz, araba ucuz. benzin ucuz. Göçmene alışık bir bölge. Dünyanın en zeki insanlarıyla bir arada bulunup, çalışma şansı. Mükemmel değil ama daha yaşanılası bir yer gibi geliyor bana.
ABD’den PhD diploması olup çok iyi bir yerde çalışan kişinin, şu zamanda bile green card alması 5 yıl sürmez. En fazla iki yıl sürsün. Ya arkadaşınız şirketin başvurmasını beklemiştir para vermemek için veya başvuru dosyasında ciddi hatalar yapılmıştır üst üste, düzeltimesi zaman almıştır. Evet göçmen politikaları ve süreleri eskiye nazaran daha sıkıntılı ama Hindistan ve Çin harici ülkelerde doğanların başvurusu genelde 1-2 yıl içinde sonuçlanıyor.Çalışmak için çok çok iyi, yaşamak için de. Kariyer şartları harika. Tek eksisi çok uzak fiziksel olarak. 1 gün yolda geöiyor. Ben bekar olmasam, orda yalnızlık çekmeyeceğimi bilsem giderdim.
Bir de greencard sıkıntısı var, artık almak çok çok zor. Arkadaşım çok iyi bir yerde çalıştığı halde, phd diploması ABDden olduğu halde 5 yıl beklediHerkes alamıyor, halihazırda çalışanlara bile vermiyorlar artık.
ABD’den PhD diploması olup çok iyi bir yerde çalışan kişinin, şu zamanda bile green card alması 5 yıl sürmez. En fazla iki yıl sürsün. Ya arkadaşınız şirketin başvurmasını beklemiştir para vermemek için veya başvuru dosyasında ciddi hatalar yapılmıştır üst üste, düzeltimesi zaman almıştır. Evet göçmen politikaları ve süreleri eskiye nazaran daha sıkıntılı ama Hindistan ve Çin harici ülkelerde doğanların başvurusu genelde 1-2 yıl içinde sonuçlanıyor.
Valla panpa şimdi görmeden bilemezsin, toplum üyelerinin kafası genel olarak bir acaip. Bunların kafasından ne geçiyor sen ya da ben anlayamayız.
Genel olarak aile bağları yok mu tuhaf mı bilemedim. Evet, anneanneyi önemsemeyen torunlar var ama sokakta karşılaştığı torununa uzaktan öylesine el sallayıp geçen nine de gördü bu gözlerAkrabalık bağı falan zaten yok, çekirdek aile de garip olabiliyor. Misal diyelim ki kadının çocuğu Amerikaya gidiyor okumaya ya da çalışmaya, annesini 5 yıl 10 yıl aramıyor sormuyor. Döndüğünde kadın diyor ki kusura bakma uzun zamandır konuşmadığımız için seni çocuğum gibi görmüyorum artık annelik hissetmiyorum. Eeee şimdi bu doğaya aykırı, annelik sadece zihinsel değil ayrıca bedensel hormonsal bir durum vazgeçemezsin atamazsın satamazsın mümkün değil.
Bir başka acaip bulduğum şey de ailelerin çocuklarının hayatına nerdeyse hiç ilgi göstermemesi. Misal 14 yaşındaki çocuklar, sevgililerinin evlerinde gidip kalabiliyorBenim için 14 ne kız ne erkek çocuk için asla cinsellik yaşı değil ve sağlıksız ve yanlış bir durum bana göre. Kadınlar 14 yaşından başlayarak doğum kontrol hapı kullanıyor.
Ailelere sorarsan nasılsa eninde sonunda yapacak bari evde düzgünce yapsın gibi bir fikirleri var ... acaiplik bir yerde değil çok yerde.
Arkadaşlık ilişkisi yokla çok garip arasında, bu yüzden gençler de yalnız kalabiliyor. Yalnız kalmak. yalnız yaşamak vb gayet normal toplumda insanlar yalnızlığa ve kendine yetmeye alışkın ama bu durumdan mutsuz.
Şimdi bütün bunları toplayınca durum öyle anlaşılıyor. Dediğim gibi asosyal mi desem, mutsuz mu depresif öyle yalnız insanlardan kurulu bir toplum. Hiç bizim anlayabileceğimiz bir kafa değil.
H1B calisma vizesinde loto ve kota var ama bu yeni bir durum degil. Trump’dan once de vardi. Green card’da loto yok ama yillik kota var. Siraya giriyorsun basvuru tarihine gore, o da bahsettigim ulkeler harici cok uzun degil, tecrubeyle sabit. Arkadaslariniz H1B ile sirketin basvurmasini bekliyorlar gibi görünüyor para vermemek için. Halbuki CV’leri çok iyiyse ve 10 bin dolar gibi bir parayı gözden çıkarıp avukat tutup EB1A veya EB2 NIW üzerinden self-petition yapsalar, dedim ya en fazla 2 yıl sürer green card almaları. Amazon ve Google’da çalışan kişiye 10 bin dolar da gözden çıkmayacak bir para değil. Yeni başlayan yazılımcının vergi sonrası aylık elinde kalan para bu.Yok ablacim, Trump degistirdi Green Card politikasini. Simdi kota var. Lotyo da kotaya gore cekiliyor, her yil belli bir sayi var.
Yani belgelerin tam da olsa, lotoyu cikmazsa karti alamiyorsun. Trump'tan once cok daha kolaydi, belgen varsa hemen aliyordun. Arkadasim Google'da calisiyor bu arada, yani basvuru evrakinda ciddiyetsiz bir durum yok asla.
Sadece bu arkadasim degil, Amazon'da calisan 2 eleman daha taniyorum sirf bu yuzden Avrupa'ya geri mi donsek diye dusunuyorlar. Ya loto cikmazsa diye ev alamiyoruz, diken ustundeyiz, kok salamiyoruz stresten bikip cikip gelsek mi dediler. Ikisi de Avrupali Hint vb degil. Boyle.
Tebrik ederim Miss,cok basarilisin masallah.Ailen seninle gurur duyuyordur eminim.Mesajini favorilerime ekledim,eminim yararlanacak vazgecmezse:)Şimdi ablacım, Türkiyede Google ofisi var mesela ama yazılım yok. Pazarlama var.
Bildiğim bir Huawei RD var İstanbul'da onun gibi başka ofisler açılırsa olur. Gelecekte belki daha da çok şirket gelir.
Ben şu şekil yapıyorum/yapicam: Yurtdışında iyi bir yerde çalışıyorum, kendimi istedğim yere getirdim diyebilirim. Yayınlarımı yaptım, istediğim yerlerde çalıştım, teknik blogum var.... Son 1 yılda freelance iş aldım 2 tane, memnun kaldılar devam etmek istiyorlar. Türkiye'ye dönersem bu 2 şirkete freelance devam ederim, akmaz kokmaz paramı alır giderim diye düşünüyorum.
Ya da kendi isinde devam eder ama uzaktan calisir. Tanidigi bildigi yeri olan bir sirket uzaktan calismasina evet der.
Öbür türlü kendi işimi kurma seçeneği var ama onu da ben istemiyorum, ihalede adam kayırması, ihale dağıtanlara yaranması derken dürüst iş yapmak imkansız, dürüst iş yaparsan finansal olarak ayakta kalamıyorsun.
Senin oğlan için başka seçenek de, alır bavulunu göürşür iyi bir şirketle gelir der ki benim deneyimim bu, yaptığım işler bu kendi departmanımı kurucam, kendim yöneticem bu kadar. Nitelikli insana değer verilir daima. Yani durum o kadar da kötü değil diyeyimDöndükten sonra ücretli çalışanlık artık yapamaz, kimseyi beğenmez doğru. Ama başka seçenekler de yok değil
Ben tavsiye ederim girsin :) Bakmak isterse blog linkimi yollarim ama ozelden :)
Esimle ben de green card surecindeyiz, en son asama olan mulakata gidecektik virus yuzunden iptal edildi simdilik. Trump dan sonra gercekten surec cok uzadi, mulakat zorunlulugu yoktu, mulakat getirildi. Green cardin loto olaninda kota var ama isverenin ya da kisinin kendi basvurdugunda kota yok ama eger Cinli veya Hintliysen onlarin bekleme suresi cok uzun oluyor gercekten.Biz kendimiz basvurduk, bir avukatla hazirladik belgeleri, national interest waiver basliginda basvurduk, genellikle PhD liler bunu tercih ediyor. Biz basvurali iki sene olmak uzere.Yok ablacim, Trump degistirdi Green Card politikasini. Simdi kota var. Loto da kotaya gore cekiliyor, her yil belli bir sayi var.
Yani belgelerin tam da olsa, lotoyu cikmazsa karti alamiyorsun. Trump'tan once cok daha kolaydi, belgen varsa hemen aliyordun. Arkadasim Google'da calisiyor bu arada, yani basvuru evrakinda ciddiyetsiz bir durum yok asla.
Sadece bu arkadasim degil, Amazon'da calisan 2 eleman daha taniyorum sirf bu yuzden Avrupa'ya geri mi donsek diye dusunuyorlar. Ya loto cikmazsa diye ev alamiyoruz, diken ustundeyiz, kok salamiyoruz stresten bikip cikip gelsek mi dediler. Ikisi de Avrupali Hint vb degil. Boyle.