Yurtdışına temelli taşınmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Alweer

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
1.378
698
323
Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?

Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
Aslinda Belcikaya gelse boyle dusunmez emin olun (ben belcikada yasiyorum)
Ama esinizi cok iyi anlayabiliyorum, bir Turk vatandasi olarak kendi vatanima ulkeme yerlesemeyede ben cesaret edemiyorum dusunun artik

Bende esimi bırakıp gidemezdim herhalde. Ailemi niye parcaliyimki yabancı ülke sevdasına ?
Aile niye parcalaniyo ki ?
Dil ogrenicek alt tarafi
Beyin nakli yaptirmayacak...
Belki imkanlari daha iyi olacak
Belki daha huzurlu yasayacak ..
Sartlari bilmeden
Konusmam..

Belçika'da yıllardır yaşayan tanıdıklarım da oradan kaçmak ve Türkiye'ye yerleşmek istiyor. Evet eğitimi bizden iyi, sağlık sektörü harika ama onun haricinde hayatın çok pahalı olduğundan şikayetçi. Öyle çok iyi paralar kazanılmıyor ve ev sahibi olmak falan Türkiye'dekinden çok daha zor. Bunaltıcı ve kasvetli bir ülke olduğunu söylüyorlar. Orada doğup büyüyenlerin çoğu Türkiye'ye gelmek istiyor. Hani gidecekseniz daha iyi bir ülkeye gitseniz, Almanya, İngiltere falan. En azından oralarda da hayat pahalı ama iyi bir iş bulma şansı daha yüksek.

Eşimi bırakıp gidemezdim ben ya.
Ama dil öğrenir,gelirse harika olur.
Orada bile dil kursuna falan gidebilir.
Çocuğunuz düzgün bir yerde yaşasın büyüsün

Belçika'da yıllardır yaşayan tanıdıklarım da oradan kaçmak ve Türkiye'ye yerleşmek istiyor. Evet eğitimi bizden iyi, sağlık sektörü harika ama onun haricinde hayatın çok pahalı olduğundan şikayetçi. Öyle çok iyi paralar kazanılmıyor ve ev sahibi olmak falan Türkiye'dekinden çok daha zor. Bunaltıcı ve kasvetli bir ülke olduğunu söylüyorlar. Orada doğup büyüyenlerin çoğu Türkiye'ye gelmek istiyor. Hani gidecekseniz daha iyi bir ülkeye gitseniz, Almanya, İngiltere falan. En azından oralarda da hayat pahalı ama iyi bir iş bulma şansı daha yüksek.
+1 bunu atlamisim

Aile niye parcalaniyo ki ?
Dil ogrenicek alt tarafi
Beyin nakli yaptirmayacak...
Belki imkanlari daha iyi olacak
Belki daha huzurlu yasayacak ..
Sartlari bilmeden
Konusmam..
Aile parçalanacak derken ayrı ayrı yerlerde yasicaklar onu diyorum. Yada benim ailem hep ayrı yerlerde yaşadı bi çatı altına toplanamadik belki ondan gerek duymazdim gitmeye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X