- 30 Ocak 2013
- 29.440
- 43.939
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canim sirf burada dogum yapmak icin bi oturum izni yokcevap yazdıgın için tşk ederim hayatım ama bu benım için sadece güzel bir hayal ,
işimiz gücümüz herşeyimiz burda , hayalden öte geçemez
ama ben ıkıncı bebek dusunuyorum onu orada dogurmayıda çok isterdim oda ayrı bir konu ,
Belcikada yasayan biri olarak yazmak istiyorum
Ne Almanya ne Ingiltere Belcikadan daha iyi degil ...
Belcika Avrupanin en iyi olanak saglayan ulkesinden birisi (Luksemburgdan sonra)
27 yasindayim calisiyorum kizimla tek yasiyorum evimide aldim arabamda var
sene 1 Turkiyeye tatilede geliyorum herhaftasonu gezmemden geride kalmiyorum
Kizlar bu kesinlikle durumunuza bagli
Mesela ne amacla gelmek istiyosunuz? ogrenci? aile birlesimi?
Canim dediklerine katiliyorumHerkesin beklentisi farklı sanırım. Benim çok yakın akrabalarım (babamın amca çocukları) çok eskiden beri orada, çok memnundular son yıllara kadar ama yeni jenerasyon Türkiye'ye dönmek istedi, işsizlik, hayatın pahalı olması vs. Onun haricinde sonradan tanıştığım çoğu kişi yine hayat pahalılığı ve işsizlik gibi sebeplerle Türkiye'ye dönmek istediğini belirtti. Özellikle Belçika'da mutlu olmama sebepleri de sürekli basık ve kapalı hava, yazın buraya gelince dönmek istemiyorlar. Ben yaşamadım bilmiyorum, anlatılanlar böyle, bana göre herhangi bir Avrupa ülkesi gelişmişlik, modernlik, insana saygı vs söz konusu olunca Türkiye'den daha iyidir ama yine de yurt dışında yaşamak istesem sanayisi gelişmiş Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere gibi ülkeleri tercih ederdim, iş için o da. Ama maddi olarak Avrupa'dan çok şey beklememek gerek, genel olarak Avrupa'da da işsizlik sıkıntısı çok fazla ve öyle çok çok iyi ücretler verilmiyor. Maaş buradan yüksek ama hayat da bir o kadar buradan pahalı.
Master icin, belcika universitesine kayit yapiyosun vize basvurusu yapiyosun ama ingilizcen guzel duzeyde olmali veya 1 yil hazirlik okuyosun dilini gelistirmek icinKendi mesleğimi orada yapabilmem için master yapmam (belki de daha fazlası) gerekecek muhtemelen. Bunlar farklı mevzular tabi.
Genel olarak sormuştum. Oturum izni taleplerine yaklaşım nedir? Kolay mıdır? Yabancılara bakış açısı nedir?
Belcikadada patlama oldu mart ayinda Guvenlik seviyesi 3deDüşünmesin bile hiç. Yaşam şartları türkiyeden daha iyi. Hepsini geçtim, yolda yürürken patlayan bi bomba sebebiyle ölme ihtimali yok. Dil öğrenmekte ne var ki? lingusta yöntemiyle 3 ayda öğrenebilir.
Hangi anlamdw kötü ve neresi tam olarak kötü?Gidişat gayet kötü
Yerinizde olsam asla düşünmezdim
Canım sen ilk kez mi gideceksin Belçika'ya dil biliyor musun tanıdıkların çevre varmı. Evet yabancı ülkede üç dört ayda düzenini kurarsın dış ülke ailenle vakit geçirmek geçim sıkıntısı çekmemek acısından ii kafan rahat herşeyden önce gerisi gelir ama yardımcı olacak birileri lazım ilk etaptaAyrılmayı bile konuştuk açıkçası ama tek başıma burada da orada da yapamam.Eşimin işlemlerini bu ay başlatacağız pasaportu bir hazır olsun hele..Belçika benim için de hiç kolay değil..gurbet her zaman zordur ama ilk 3_4 sıkıntısını çekeriz bence sonra rayına oturur.