Yurtdışına temelli taşınmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
benzer durum bizde de var. siz bizden bikac adim ondesiniz evraklar konusunda. ben de cine yerlesmek istiyorum. esim orada cok iyi isler bulabilir bikac kisi ile gorustu ama oyke kaldi uzerine gitmiyor o da...
valla ben bikacadim gerid olmama ragmen ugrasiyorsam sen de uzerine git derim.

Birden o ne yaw dedim. Meğerse aynı resmi seçmişiz...

Yalnız taban tabana zıtız bu konuda. Fırsatım olsa hemen giderim. Kızım var, şort giyince tekme yemekten endişelenmesin, özgecan gibi sapıklara rastlamasın istiyorum. Yalnız hayalim Avustralya. Kocam he dese yarın başvurulara başlarım.
:)yurt disinda oldugumdandir belkide fakat o sapiklar heryerde inanin. Bende burda cocuk yetistirmenin cok zor oldugunu dusunuyorum.

Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
Daha önce yaşadınız mı?

Ben su an Türkmenistanda yasıyorum. Sartlar cok iyi. Fakat insanın memleketi gibi olmuyor.

Ben su an Türkmenistanda yasıyorum. Sartlar cok iyi. Fakat insanın memleketi gibi olmuyor.

Memleket gibi tabi ki olmuyor. Tanıdığım bir Rus abi ben Rusya'dan başka yerde yaşayamam, anadilimi 1 hafta duymayınca bunalıyorum demişti. Sokakta anadil duymamak beni de daraltıyor bir noktadan sonra.

Konu sahibesi, ben de Almanya'dayım şartlar iyi ammaaa Almanlardan usandım. Bütün Avrupanın Almanlardan hoşlanmamasının cidden bir sebebi var hayatımda böyle tuhaf,mal bir topluluk daha görmedim. Paralı iş bulsam Londra'ya kaçarım durmam. Almanya uzun vadede yaşanacak bir yer değil bence , insanlar çok garip.

Irkclik nedir? Irkciliga maruz kalanlara soruyorum, hangi sebeplerden karsi karsiya geldiniz bu sorunla

Bir suriyeli turkiyeye yerlesir ulkenin kurallarina uymaz hunharca davranirsa halk onu benimsemez itekler.. ozaman bu irkcilik oluyomu olmuyomu?

Bide soyle soyleyim, sen kalkip Almanyaya veya baska ulkeye git
Ulkeye adapte olma, dil ogrenme onlara asimile olma (yanlis anlamayin kulturunuzu onlar gibi yasayin demiyorum) adamlar kalksin sana ayni turkiyeye gelen suriyelere kizdigimiz gibi bikac bise desin hemen irkcilik diyoruz
Olabilir bunlatda irkcilik yapiyorlarsa.Simdi suriyeliler dil ogrenmediler hala.Isyerinde cok kufrediyorum.Ama yok tere irkcilik yapiyorlarsa bilemem..

Ya kizlar ben de sevdigim icin kamudaki meslegimi birekip gidecektim.Heekes birakma meslegini dedi etrafimdaa...O siralar boyle bir konuya da rastlamadim..o konuda konu da acmadim...Ama keske ozaman deseydesiniz yaa bunlari;(Meslek varken birakmak aptalca sanmstiim beeen.Meslegin varsa da birak git yani meslegin bugine zaten getirmis seni niye birakip gidilmesin...;(Her boyle konu acilsiginda icim parcalaniyor...Hem R..Hem viyana yaaa....Sevdigimden ayrildigim icin de cok zorlandim zaten..Ha R uzaktan zordu nane mollaydi ama yine de iyiydi ya gecinebilirdim aile kurmak icin son sansimdi boyle de tatsizim zaten...Aha kizin biri evlendi zaten..Ben de evlenebilirmisim..Gidebilir misim dusununce...Ben yurtdisini da severim halbuki.Dil ogrenmek bana zul degildi.Sikici hayatima renkti oraya gitmek...
Icim parcalaniyor her bu konuya rastladigimda..

Memleket gibi tabi ki olmuyor. Tanıdığım bir Rus abi ben Rusya'dan başka yerde yaşayamam, anadilimi 1 hafta duymayınca bunalıyorum demişti. Sokakta anadil duymamak beni de daraltıyor bir noktadan sonra.

Konu sahibesi, ben de Almanya'dayım şartlar iyi ammaaa Almanlardan usandım. Bütün Avrupanın Almanlardan hoşlanmamasının cidden bir sebebi var hayatımda böyle tuhaf,mal bir topluluk daha görmedim. Paralı iş bulsam Londra'ya kaçarım durmam. Almanya uzun vadede yaşanacak bir yer değil bence , insanlar çok garip.
Miss merak ettim ne gibi gariplikleri var,okul için gitmeyi düşünüyordum da araştırıyorum her şeyiyle ,cevaplarsan mutlu olurum :)

Ben de kamudayım. Geçen sene yerleşti bu fikir kafama. Brüksele basvurmustum iş icin mülakatta elendim. Bu yıl pes etmedim yeniden basvurucam. Gerekirse fransızca vs öğrenicem.

Kızımı bu ülkede büyütmek istemiyorum. Kocam gelirse gelsin gelmezse kendi bilir.

O kadar paranoyak oldum ki, kızımı sevmek icin yaklasan insanları bile potansiyel sapık gibi görüyorum. Okuduğum her hikaye anne ruhumda yaralar acıyor. Bir yere kadar koruyabileceğim onu sonrası yok. İşte o yüzden ipler benim elimdeyken hayatı yeniden şekillendirmek istiyorum.

İmkanı olan durmasın bu ülkede. Kendi ülkemizde sığıntı olmuşuz zateb.

Merhabalar
sen esin olmadan tek basina yasamayi nasil goze aliyorsun ??bunu anlamadim
cok zor yurt disinda yasamk istedihin herseyi bulamiyorsun??
ulasim guvenlik ben krndimi tr de guvende hissettigim kadr hicbir ulkede hissetmedim..

ırkçılık avrupada var da Türkiye de yok mu

bizde bırakın ırkı, kişiler illere hatta illerin ilçelerine göre ayrılır

kişi Çorumludur da Alacalı mı acaba İskilipli mi

(örnek birden geldi aklıma hedef bildirme amacım yok; annem Çorumlu da bilin bakalım neresinden? )

yani sadece ırk değil, mezhep de ayrımı vardır, doğu batı, kuzey güney vs vs

iç anadolulu karadenizliyi, karadenizli egeliyi beğenmez

biz kişilere insan oldukları için değil de şu ya da bu oldukları için muhatap oluruz

eşim kadın iş arkadaşı ile aynı arabada eve gelemez ya da ben kesseler iş yerinden bir adamın arabasına binmem diyenler de bu ülkede aman yalnız yaşamış o kesin namussuzdur diyenler de

ya da şuna bak bu yaşa kadar annesi ile yaşamış anakuzusudur diyenler de

biz hep birilerini kategorize eder, kalıplarla düşünürüz

Sezen Aksu yıllar önce şarkı yapmıştı beni kategorize etme diye ama hala eski tas eski hamam

Bir erkegin çalışıp para kazanması lazım, dil bilmeyince istedigi işi yapamaz atıyorum en fazla temizlik işleri verilir.Kadınlar için daha kolay , ama siz ben çalışıp eşime bakarım diyorsanız buyrun gelin, Avrupa'da yaşıyorum, buranında artık cazibesi kalmadı.

Merhabalar

Eger kisliginiz gelismeye ve ogrenmeye meyilli ise gidin, esiniz gelemeyebilir. Bir sure dolasin ama, goc meselesi o kadar kolay degil, hele gocmen konusunda Benelux ulkelerinin son derece sert oldugu bir zaman dilimindeyiz, ney eguvendiginizi anlayamadim.

Bu konuda kesin oneride bulunmak cok zor.

Mesela benim hayattaki oncelik kistaslarima gore insan haklari ve insan gibi yasamak en onde geliyor. Bu sebepten imkan varken burada yasamayi oneremem.

Ancak hayatinin cogunu komsuya caya gitmek, aile akraba ziyaretleri, yogun bir muhafazakar yasam olusturan insan elbette gitmesin.

Gittiginde irkciligi korukluyor ve sonra irkciliktan sikayet ediyor.

Insan gibi yasamak istegimizi her gun kendimize ve cevremize telkin etmek zorundayiz . Bu desigim ancal telkin ve azimle olur. TR 21. yuzyila girmek ve diger ulkelere medeniyet konusunda yetismek zorunda. Eger is olanaklari TRde olsaydi kesinlikle yurt disinda durmazdim. Deli miyim? Uc tarafi deniz cennet vatanim dururken!

Miss merak ettim ne gibi gariplikleri var,okul için gitmeyi düşünüyordum da araştırıyorum her şeyiyle ,cevaplarsan mutlu olurum :)

Bombshell bence git beni dinleme :) Vallahi billahi insanlarda bir tuhaflık var. Yani aşırı durgunlar ,hiç hayat enerjileri yok yürüyen ceset gibiler, hiç konuşmuyorlar, hayat çok statik. Benim için sıkıcı ama iyi bir Hans bulursan güzel olabilir tabi :)

Bombshell bence git beni dinleme :) Vallahi billahi insanlarda bir tuhaflık var. Yani aşırı durgunlar ,hiç hayat enerjileri yok yürüyen ceset gibiler, hiç konuşmuyorlar, hayat çok statik. Benim için sıkıcı ama iyi bir Hans bulursan güzel olabilir tabi :)
Kolay degil tum Avrupa'yi yonetmek, benim Belcikali arkadaslar da tam tersi ama onlar bayagi kozmopolitler; cok severim kendilerini ama ozel cocuklar hepsi.

Canım sen ilk kez mi gideceksin Belçika'ya dil biliyor musun tanıdıkların çevre varmı. Evet yabancı ülkede üç dört ayda düzenini kurarsın dış ülke ailenle vakit geçirmek geçim sıkıntısı çekmemek acısından ii kafan rahat herşeyden önce gerisi gelir ama yardımcı olacak birileri lazım ilk etapta
Canım Belçikaya ilk kez gideceğim.Bir akrabam var ev tutmak için ve işin için yardımı olur ama fazla bir şey beklemiyorum açıkçası.

Bende evlendikten sonra turkiyede kaldim.. Bu konu yu bastan konusup noktalamaniz lazimdi bence.. Belcika da hayat şartlari diger avrupa ulkere daha kolay diye biliyorum... Esinle beraber belcikayi diger avrupa ulkelerini eşleştirt bence..
Almanyada olabilir aslında ama Belçika Avrupanın başkenti ve yabancılar orada daha rahat diye biliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X