Yurtdışına temelli taşınmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar karmasik duygular ile okudum.. Ben saniyordumki.. Yurtdisi özlemi seksenli yillarda kaldi.. Ama 90% yurtdisina giderim diyor.. Ben almanya icin konusabilirim sadece.. Senenin 9 ayi soguk (nankörlük etmeyim, iki senedir güzel yazi var) insanlari saygili diyorsunuz.. Almanlarin büyük bir kismi yabancilara karsi.. Fakat bunu acik acik dile getiremeyen de bir o kadar cok.. Ev is muracaatinda yabanci oldugunu anliyorsun.. Yüzüne gülümseyerek bir baskasini tercih ettik dediginde.. Biliyorsunki yabancisin, ve o yüzden tercih edilmedin..
Surda iki senedir suriyeli mülteciler almanya ya Akin ettiki.. Yerli yabancilar onlarin sayesinde bir kademe üste ciktilar.. Burda okumus, meslek yapmis ama yinede isi olmayan cok insan var.. Türkiyeden gelip, bir iki sene dil kursuna gideceksin.. Cogu arkadaslar cocuk icin git diyor.. Eger kiziniz okulda herhangi bir haksizliga ugradiginda, onu savunamayacak kadar aciz olursun. Buda insanin zoruna gider.. Kizin cok cabul dili kavrayacak okula baslayacak.. Inan hicbir dersine yardimci olamayacaksin.. Cünkü onun kadar almanca bildiginde, o okulu bitirmis olacak.. Ha ac kalmazsiniz issiz olsaniz bile, devlet bakiyor.. Fakat ölmek icin cok fazla para, yasamak icinde cok az bi para.. Herkesin fikrine saygim sonsuz.. Ben sadece birde bu bakis acisindan durumu degerlendirmek istedim..
Yazdıklarınızın tamamını ben de düşünüyorum ve kızım için en azından göze alabilirim.Bu yazdığınız sıkıntıları sizin Türkiyeden Almanyaya göç eden dedeniz veya babanız da çekmiştir ama siz rahat ediyorsunuzdur.

Çok haklısınız yeni biriyle tanışınca isimlerden sonra nerelelisin denir trakya desen tuhaf diyarbakır desen buz keser

:)yurt disinda oldugumdandir belkide fakat o sapiklar heryerde inanin. Bende burda cocuk yetistirmenin cok zor oldugunu dusunuyorum.
Hangi ülkedesin bilmiyorum ama sizin yaşadığınız ülkede şort giydiği için tekme yiyen kız var mı? Böyle bir olay olsa o ülke ayağa mı kalkar yoksa bizdeki gibi haketmiş mi der? Ülkede eğitimden sorumlu kişiler makyaj yapan kadınları zina ile suçluyor mu? Ülkemizi özlediğiniz için size güzel geliyor ama buralar çok moktan. Yüzü gülen insan yok, herkes patlamaya hazır....

Çok haklısınız yeni biriyle tanışınca isimlerden sonra nerelelisin denir trakya desen tuhaf diyarbakır desen buz keser

Türkiyedeki ırkçılık Avrupadakinden çok daha tehlikeli aslında.

Avrupa yabancı sevmezliği bir noktaya kadar anlaşılabilir. Bizim memlekette de Suriyelileri kimse sevmiyor, Avrupanın Suriyelisi de Türkler işte. İkinci olarak adamlar ülke zenginliğini ne genetik ne kültürel bağı olmayan insanlarla paylaşmak zorundalar ki, burası bana da saçma geliyor. Herkes kendi ülkesine gitsin kardeşim toprağımızı, paramızı paylaşmak zorunda mıyız diyorlar düşününce bunda haksız bir şey yok.

Kürt, Alevi,Laz,G. Doğulu sevmemekse gerçekten saçmalık. İnsan aynı kültürden, topraktan, kandan candan insana nasıl ayrımcılık yapar, ne hakla yapar?

İnsanlarımız saçmalıyor bazen. Sen kapı komşunu sevme sonra bik bik bik yabancıları sevmiyorlar....sen kendi kardeşinden hazzetmezken el adamı senden hazzetmek zorunda mı kardeşim?

Canım Belçikaya ilk kez gideceğim.Bir akrabam var ev tutmak için ve işin için yardımı olur ama fazla bir şey beklemiyorum açıkçası.
Yani dil felan bilmiyorsun o yüzden bayagı zorlanırsın Can'ım açık konuşmak gerekirsee dil olmadan zor. Yani akraba dan cok şey beklemiyorum diyorsunuz ama Yen'i bi yere alışmak ayak uydurmak cok zor kendi basınıza bunu yapması zaman alır yasayan biri olarak söylüyorum bunu

Yazdıklarınızın tamamını ben de düşünüyorum ve kızım için en azından göze alabilirim.Bu yazdığınız sıkıntıları sizin Türkiyeden Almanyaya göç eden dedeniz veya babanız da çekmiştir ama siz rahat ediyorsunuzdur.
Evet benim dil problemim yok.. Okulumu meslegimi burda bitirdim.. Cocuklar im burda dogup burda büyüdüler.. Benim cektigim sikintilari ( Anne babanin dil bilmeyisi, veliler toplantisina bu yüzden katilmamalari vs.) benim cocuklarim cekmedi.. Fakat farkli boyutta sorun yasiyorum.. Ben almancayi anadil gibi konustugum icin cocuklarim türkceyi ögrenmede hic gayret göstermediler.. Ne kadar ugrastiysam.. Türkceyi anliyorlar fakat konusmak istemiyorlar..

Hangi ülkedesin bilmiyorum ama sizin yaşadığınız ülkede şort giydiği için tekme yiyen kız var mı? Böyle bir olay olsa o ülke ayağa mı kalkar yoksa bizdeki gibi haketmiş mi der? Ülkede eğitimden sorumlu kişiler makyaj yapan kadınları zina ile suçluyor mu? Ülkemizi özlediğiniz için size güzel geliyor ama buralar çok moktan. Yüzü gülen insan yok, herkes patlamaya hazır....
Fransadayim sort giydigi icin tekme yiyen duymadim ama basini orttugu icin kafasina 5 defa sikilani duydum 2 gun evvel hemde Pariste avrupanin gobeginde. Suan icin heryer karisik. Hakkimizda hayirlisi olsun. Dileyen diledigi gibi yasasin.

Fransadayim sort giydigi icin tekme yiyen duymadim ama basini orttugu icin kafasina 5 defa sikilani duydum 2 gun evvel hemde Pariste avrupanin gobeginde. Suan icin heryer karisik. Hakkimizda hayirlisi olsun. Dileyen diledigi gibi yasasin.

Şiddeti tabi ki meşru göstermez ama Fransa çarşafın toplumsal alanlarda giyilmesini yasakladı, kültüre uymadığı gerekçesiyle. Hem yabancı ülkede yaşayıp hem yasaları çiğneyemezsiniz.

Canım Belçikaya ilk kez gideceğim.Bir akrabam var ev tutmak için ve işin için yardımı olur ama fazla bir şey beklemiyorum açıkçası.

ben 7 senedir yurtdisindayim,3 yasinda evladim var ve yasadigim yerin dilini gayet duzgun konusuyorum tabi aksanimdan anliyorlar yabanci oldugumu..oglum bu sene krese basladi tam gun ve burda dogup buyuyor olmasina,dillerine asina olmasina ragmen oyle sIkinti yasiyor ki -kaldi ki esim oglumuzla buranin dilini konusuyor - anlatamam..
esim butun gun iste,okulda yasanan butun problemlere ben kostururuyorum haliyle,bide hamileyim..simdi kara kara ilkokulda ne yapicam diye dusunuyorum..
hic oyle uzaktan gorundugu gibi degil.
bi cok turk arkadasim sadece ingilizceyle isi goturmeye calisti ama cocuklari okula baslayinca cok sIkinti yasadilar,ya su meshur turk okullarina vermek zorunda kaldilar cocuklarini ya da paralari bayilip ingilizce egitim veren ozel okullara..
desteksiz kimsesiz bi basiniza buralarda cocukla cok zorlanirsiniz hele ki dil bilmiyorsunuz..
hani coluk cocuk olmasa gozunuzu karartin gelin derim ama inanin cocukla bu yuk cok agirlasiyor.
Belcika zaten son zamanlarda irkciligin arttigi bi ulke.
iyi dusunun derim ben.

Bombshell bence git beni dinleme :) Vallahi billahi insanlarda bir tuhaflık var. Yani aşırı durgunlar ,hiç hayat enerjileri yok yürüyen ceset gibiler, hiç konuşmuyorlar, hayat çok statik. Benim için sıkıcı ama iyi bir Hans bulursan güzel olabilir tabi :)
Teşekkür ederim mesaj için,belki giderim bulurum ya her şeyin hayırlısı :)

Ben de aynı şekilde düşünüyorum limoncu ama taşlarlar ikimizi de burda sağ koymazlar :bicak:
valla ister taslasınlar ister sutlasınlar suna avrupadayım tatildeyiz yeni geldik cennet cennet burası trafık yok insanlar yer tükürmüyo küfür yok insanlar birbirine yol veriyo istersen cıpka gez kimse kimseye bakmıyoo

hem issizlik maasını al hem cocuk parasını al kira yardımı al sonra fransa söyle böyle sen gel buraya 125 lira ben vercem askeri gecim indirimi gel degistirelim dicem ama nerdeeeeee

Şiddeti tabi ki meşru göstermez ama Fransa çarşafın toplumsal alanlarda giyilmesini yasakladı, kültüre uymadığı gerekçesiyle. Hem yabancı ülkede yaşayıp hem yasaları çiğneyemezsiniz.
İstediklerini yasaklayabilirler değil mi, peki devrimci iran konusunda da bu kadar hoşgörülü konuşabiliyor musunuz, sözüm ona özgür Avrupa.... Tanrının pis faşistleri, kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayan iki yüzlü özgürlük cigirtkanlari... Aynı şey turkiye de olsa nasıl da mutlu olacaksınız, size ne, kim nasıl giyinirse giyinsin size ne?
İrandaki zorbalığa da fransadaki zorbalığa da karşıyım... Bunu yapamayan iki yüzlüdur, anarşist ruhludur bu da net.

İstediklerini yasaklayabilirler değil mi, peki devrimci iran konusunda da bu kadar hoşgörülü konuşabiliyor musunuz, sözüm ona özgür Avrupa.... Tanrının pis faşistleri, kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayan iki yüzlü özgürlük cigirtkanlari... Aynı şey turkiye de olsa nasıl da mutlu olacaksınız, size ne, kim nasıl giyinirse giyinsin size ne?
İrandaki zorbalığa da fransadaki zorbalığa da karşıyım... Bunu yapamayan iki yüzlüdur, anarşist ruhludur bu da net.

Bakın örtü, çarşaf vs kadınlar için özgürlük değil ki. Konu zaten pantolon gömlek vb bir giysi de değil, konu giyinme değil o giysinin temsil ettiği ideoloji.

Kadını örtmek ona özgürlük vermek değil, toplumda ikinci yapmak. Örtü size özgürlük vermiyor, sizi erkeğin arkasına atıyor. Kadınlar bu şekilde toplumu kabul etmiş oluyor o giysiyi giyerek. Ben de , kadının 2. olduğu toplumu kabullenmek zorunda değilim. Siz örtünerek özgür olmuyorsunuz, kendinizi de beni de diğer kadınları da 2. sınıf insan kategorisine sokuyorsunuz, kadını toplumsal hayattan soyutluyorsunuz, bu kadar. Kadın erkek eşit toplumda örtü, çarşaf kabul edilemez bu faşizm değil.

Şah Pehlevi'yi ve düşüncelerini tabi ki destekliyorum.
Humeyni denen neymenetsiz molladan da diğer mollalardan da zerre kadar hazzetmiyorum, Ortadoğu'ya sadece karanlık , baskı ve zulüm verdiler.

İslam Devrimi, artık neresi devrimse İranı Ortaçağ karanlığına gömmüştür. Bunu desteklemek ciddi şekilde gerizekalılıktır.

Humeyni denen bu ruh hastası afedersiniz ama bebekle birlikte olunur diyecek kadar ağır sapıktır. Kadına ne mutlu ilk kanamasını koca evinde yaşarsa gibi hastaca bir cümlesi de vardır.
Bir arkadaşım Acem Drakulası demişti bu herif için resmini ne zaman görsem tüylerim ürperir.

İzinden giden kafadaki sapkınlar adamın cenazesini dokunucaz diye kefeninden çıkarmıştır, yaydığı zihniyetin sonucunda cenazesi yere düşmüş, toprağa girmeden önce yerlerde sürünmüştür layığını bulmuştur.

Doğrudur, Humeyni'ye sürgünde Fransa ev sahipliği yapmıştır, o şartlarda işlerine öyle geldiği için. Lakin ayağı taşa takılsa kafirden bilen İslamcı radikalist Humeyni Fransa'ya neden sığınmıştır çareyi neden her fırsatta b.k attığı kafirde bulmuştur?
Diyeceğim şu ki, Avrupalı Ortadoğuluya, Ortadoğuluya çamur atar doğrudur. Lakin işler karıştığında Ortadoğuya kaçan Avrupalı göremezsiniz ama tersi malum... keramet başa bağlanan çaputta değil, ülke ekonomisinde ve siyasi gücünde vesselam.

Siz de, nerdeyseniz oraya saygılı olmak mecburiyetindesiniz. Fransa'daki faşizmi beğenmiyor musunuz, o zaman kendi ülkenize döner özgür! demokratik! biçimde yaşarsınız. Zira kimse sizi ülkesinde misafir etmek mecburiyetinde değil.

Son düzenleme:
helal olsun keske bizdede yasaklansa
Özgürlüğün kelime manasindan bîhaber Avrupa çok özgür diye bik bik ediyor...
Zihin fukarasi özgürlük her turlu goruse ve giyimedir.. hem sortlu olan rahatça gezecek hem çarşaflisi... nalıncı keseri gibi kendine yontma...özgürlükten medeniyetten anladığın yok gelmiş buraya ahkam keser.... İçinizde bir diktatör, bir faşist var aman da Avrupa nasıl demokratik diye methiyeler düzer... entelektüel birikim deyince kahve içmek aklına gelen kadından ne beklwrsin ki

Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
eğer böyle bir şansınız varsa kızınızın en azından eğitim hayatı boyunca gidin. sonra yine dönersiniz ülkemiz kadar güzel bir memleket yok ayrı kalması zor ama kızınız için imkanınız varsa bir süreliğine de olsa gidin.

Özgürlüğün kelime manasindan bîhaber Avrupa çok özgür diye bik bik ediyor...
Zihin fukarasi özgürlük her turlu goruse ve giyimedir.. hem sortlu olan rahatça gezecek hem çarşaflisi... nalıncı keseri gibi kendine yontma...özgürlükten medeniyetten anladığın yok gelmiş buraya ahkam keser.... İçinizde bir diktatör, bir faşist var aman da Avrupa nasıl demokratik diye methiyeler düzer... entelektüel birikim deyince kahve içmek aklına gelen kadından ne beklwrsin ki
ne oldu zoruna mı gitti ....
çarsaflı.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X