- 30 Nisan 2018
- 547
- 130
- 103
- 37
Ciddimisiz siz ?? Yurtdısındaym keşke yer degıssek. Turkıyede işi iyi olan asla kıpırdamısınTürkiye de iyi bir pozisyonda yönetici olarak çalışıyorum, ülkenin geneline göre görece iyi durumda olduğum söylenebilir. Avrupa da imkanim olsa garsonluk yapmayı tercih ederim.
Berlin'i tercih eden sayica fazla. Sanatci olan ya da meslegini birakip ( mimar vs) müzik, pilak, film, kitap, fotograf, sergi isiyle ugrasan cok.hep mi mühendisler gidiyor
hiç sanatçı yok mu aranızda göç eden
biraz da bu konuda bilgi verin
Benim esim ismini degistirecek Alman vatandasiligina gecinceYabancilarda bir cok ev sahibi yaptigi ise bakiyor. Emlakci bir kere söyledi. Esimde esmer. Ne kadar alman pasaportu olsa da görüntü ve isim türk. Sükür hep cabuk ev bulduk, ama bunda ikimizin akademisyen olmamizin payi da büyük..Bir cok ev sahibi önceden yabancilarla kiraci olarak iyi tecrübe yasamadigi icin de vermiyor. Bizim akrabagin türk kiracilari mesela bir kac ay kira ödemedi, sonra bir gece birden ortadan kayboldular. Evin icindeki bir cok esyayi ve malzemeyi de söküp gitmişlerbir ev sahibi bana bir kere "Türklere ev vermiyoruz, cünkü cok misafirleri geliyor ve gürültü yapiyorlar" dedi yasal olarak biri size böyle birsey söylese mahkemeye de verebiliyorsunuz. Ama kadins 80 yasin üstündeydi
Nerde akademisyensinz bende başka bir ülkenin vatandası olacagım inşAllah iki yıl ıcınde bendemı isim değişssem. Ama karışıklık olmazmı resmî işlerdeBenim esim ismini degistirecek Alman vatandasiligina gecincebiz de akademisyeniz gayette memnunuz herseyden. Ama isim bile avantaj, isi kolaylastiriyor diyor
Akdeniz insani candir. Barcelonaya tasinasim var resmenilk resmini 15 yaşında yurtdışına sattı
umarım arkasından kendi gider
tesellim dünyanın her yerinde resim yapılabilir olması
konuda fransalar almanyalar havada uçuyor ama benim gönlüm hep italyadan yana
malum rönesans memleketi
akdeniz insanı ne olursa olsun yakın geliyor
Olabilir karisiklik. Annemin de iki ismi var. Iki pasaport ve en basitinden korona asisi ya da uluslararasi sigortasi vs bile sorun oluyor. Ama esim takmis kafayi ne diyeyimNerde akademisyensinz bende başka bir ülkenin vatandası olacagım inşAllah iki yıl ıcınde bendemı isim değişssem. Ama karışıklık olmazmı resmî işlerde
Eģer Türkiyede Maddi durumunuz iyi ise Türkiye derim kesinlikle. Degilse Almanya. Paran varsa türkiyede daha güzel yasarsin net.Merhabalar arkadaşlar 3 senedir evliyim eşimle İstanbul da yaşıyoruz bir kızım var burada ikimizinde işi var gelirimiz fena sayılmaz ev araba var fakat Türkiye’de bazen gelecek görmüyoruz hep aklımda yurtdında bir deneyim yaşamak vardı hiç gitmedim ama hayalimde vardı şimdi burda kurulu düzenimiz var ama bazen de çocuklar için gelecek için yurtdısı düşünüyoruz sizce yurtdışında hayat nasıl tamamen gitmek radikal karar mı orda nasıl bir geleceğimiz olur ? Yurtdışı gerçekten daha mı iyi orda kimsemiz olmayacak gidersek zorlanırmıyız Almanya yada İngiltere düşünüyoruz
Benim esim ismini degistirecek Alman vatandasiligina gecincebiz de akademisyeniz gayette memnunuz herseyden. Ama isim bile avantaj, isi kolaylastiriyor diyor
Ben de aldim kredi kiradan ucuza geldiBen artik kendim ev aldim. O yüzden ev aramaya bir süre son
Nekadar sitemizin, özel okulumuzun ve servisimizin konforunu özlesemde… Evet tamda öyle.Yurtdışından bildiriyorum: evet daha iyi
Haaa bu arada bizim Türkiye’de de gelirimiz iyiydi buna rağmen burada yaşam daha iyi çünkü Türkiye’de sin gelirin iyi olması toplumun genelinin yaşadığı mutsuzluğu ümitsizliği bıkkınlığı yok etmiyor ne yazık ki. Kendimizi güvenlikli sitelere kapatıp çocuklarımızı özel okula gönderip toplumun diğer kesiminden ayırmaya çalıştığımız sürece refah dediğimiz şeye uzağız ne yazık ki Türkiye’de. Hele kız evladınız varsa… akşamları ormanda şortla bisiklet sürmekten korkmuyorlar burada.
Ben de aldim kredi kiradan ucuza geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?