8 senedir kira aynı mı ??Evet doğru tabi ki. 8 yıldır burdayım market fiyatları aynı, kiram aynı çünkü enflasyon yok. Döviz almak satmakla uğraşmak yok, euro hep değerli, stres yok. Türk ekonomisi adeta rollercoaster, insanlarımız habire ellerindeki para değer kaybetmesin diye bir şeyler alıp satma peşinde. Parayı huzurla bankaya koyup uyuyamıyorsun.
İnsanlarımız enflasyona alıştığı için yazdıklarıma inanmamakta serbest tabi
8 senedir kira aynı mı ??
3 sene aynı kira + 5 sene aynı kiraAynı evi 10yıldır kiralayanlar tanıyorum çok çok cüzi miktarda kira veriyorlar
Süpermiş . Sen bide İngiltere’deki kira fiyatlarına bak ...orda tüm maaş anca kiraya gidiyor3 sene aynı kira + 5 sene aynı kiraAynı evi 10yıldır kiralayanlar tanıyorum çok çok cüzi miktarda kira veriyorlar
Süpermiş . Sen bide İngiltere’deki kira fiyatlarına bak ...orda tüm maaş anca kiraya gidiyor
Belediyenin kendi evleri var , onlar biraz daha makul ama senelerce sırada beklemen gerekiyor . Ayrıca istediğin semt , mahalle ve iyi bir ev çıkmasıda garanti degil . Oradaki göçmenler bu şartlara rağmen nasıl ferah içinde yaşıyor anlamıyorumYani yani Londra kudurmuş zaten. Almanya'ya hayat çok pahalı olduğu için göç eden birden fazla İngiliz tanıyorum. Hepsi aynı şeyi söyledİ: Londra'da 1000sterline bir oda tutuyorsun, Almanya'da kendine ait bir daire tutabiliyorsun. Başka biri de dedi ki, yaşadığı paylaşımlı evde yaşayan evli çift varmışLondra'da maaşlar çok yüksek değil ama emlak fiyatları kudurmuş şekilde.
göçmek istiyorum :))) ama nasıl göçerim en ufak bir fikrim yokkBen 4 Sene olali türkiyeye göctük esimle cocuklarimla beraber, almanyada Dogduk büyüdük. Esim evlenmeden önce hep derdi cocuklarim almanyada büyümesinler, vatanimiza göcecegiz felan. Veee firsat gelir gelmez (süper Bir is vs) hemen geldik.. burda Iyi yasiyoruz allaha sükür, hic Bir eksigimiz Yok. Ama gurbet Cok zor be arkadaslar.. birde Ben sadece yari türküm, türkcem Cok zayif oldugu Icin pek anlasamiyorum burdaki insanlarla. Doktor vs hep esim yanimda olmasi lazim. Cok sikiciiiii
Gelelim egitime... burdaki Özel okulugun almanyanin Devlet okullugunun standartlari, ki burda pek Cok ücret aliyorlar. türkiyenin devlet okullari ne Adam gibi ingilizce ögretiyorlar ne Adam gibi ders saatleri var. Günde Bir kac Saat sadece.. gercekten Iyi Bir egitim icin Cok ama Cok az..bana kalsa hemen dönerim almanyaya... ekonomi durumlari hic tartismaya zorunda degiliz sanirim. Her sene 3-4 kere almanyaya ailemi ziyarete gidiyoruz.
almanyaya göcmek düsünenlere tavsiyem, deneyin. Zaten devlet baya destekliyor sizi. Ev kirasi, su , kisilik 400 euroya kadar her Ay harclik veriyorlar vs... gidin deneyinKaybedecek birsey Yoksa
Biraz kendinden anlatirsan Belki Yardim ede bilirimgöçmek istiyorum :))) ama nasıl göçerim en ufak bir fikrim yokk
orda denk olabilecek bir mesleğim yok :) 26 yaşına giricem 2 ay sonra..Biraz kendinden anlatirsan Belki Yardim ede bilirim
buradan iş bularak, çalışma izniyle gidenlere o devlet yardımlarının hiçbirini vermiyorlarBen 4 Sene olali türkiyeye göctük esimle cocuklarimla beraber, almanyada Dogduk büyüdük. Esim evlenmeden önce hep derdi cocuklarim almanyada büyümesinler, vatanimiza göcecegiz felan. Veee firsat gelir gelmez (süper Bir is vs) hemen geldik.. burda Iyi yasiyoruz allaha sükür, hic Bir eksigimiz Yok. Ama gurbet Cok zor be arkadaslar.. birde Ben sadece yari türküm, türkcem Cok zayif oldugu Icin pek anlasamiyorum burdaki insanlarla. Doktor vs hep esim yanimda olmasi lazim. Cok sikiciiiii
Gelelim egitime... burdaki Özel okulugun almanyanin Devlet okullugunun standartlari, ki burda pek Cok ücret aliyorlar. türkiyenin devlet okullari ne Adam gibi ingilizce ögretiyorlar ne Adam gibi ders saatleri var. Günde Bir kac Saat sadece.. gercekten Iyi Bir egitim icin Cok ama Cok az..bana kalsa hemen dönerim almanyaya... ekonomi durumlari hic tartismaya zorunda degiliz sanirim. Her sene 3-4 kere almanyaya ailemi ziyarete gidiyoruz.
almanyaya göcmek düsünenlere tavsiyem, deneyin. Zaten devlet baya destekliyor sizi. Ev kirasi, su , kisilik 400 euroya kadar her Ay harclik veriyorlar vs... gidin deneyinKaybedecek birsey Yoksa
O zaman Senin isin zor olucak yaorda denk olabilecek bir mesleğim yok :) 26 yaşına giricem 2 ay sonra..
ünv.ögrencisiyim şuan ama dediğim gibi mezun olsamda doktor yada mühendis olmuyorum.
bekarım...:)
oda yok imkansız suan :)O zaman Senin isin zor olucak ya... ya doktor mühendis olmaya cabalakasin ya da almanyada yakinlarin varsa, onlarla yasayacagina , onlarin geliri iyi oldugu sartiyla göstererek denersin.
Unutma, bu hayatta hersey mümkün, sadece bol sabir ve gercek istek lazim!!!
Ne hoş bir anlatımbu tamamen görceli bir durum
ülkede nasıl yaşadığınız, neleri öncelediğiniz, neleri önemsediğiniz ve ne beklediğinizle alakalı
mesela siz işteyken evi silen süpüren bir de tencere yemek yapıp koyup giden bir hatice hanım varsa, çocuğunuz anneniz bakıyor, okula gitse okuldan ablanız alacak vs. ise
kurunuz tarhananız memleketten gelip, siz de yazın 1 ay memlekete gidip yaylaymış, obaymış fadime teyzenin kızının nişanı ali abinin oğlunun asker uğurlamasıymış kopup çoşup geliyorsanız, babanız mangalı yakarken siz söğüş hazırlıyorsanız
ne biliyim aynı mahallede doğdu, büyüdü tüm esnaf tüm mahalleli tanıdık sabah evden çıkıp akşam dönene kadar 29579286 kişiye selam vererek günü geçiriyorsanız
nebahat teyzeler akika kurbanı ya da "araba kuyruğu doğrultma"sı kesip size de kavurup getiriyorsa
görümcenizin kızının gelinlik provasına kayınvalidenizle eltinizle birlikte gidiyorsanız
hacı uğurlamaya, bayram temizliğine, diş buğdayına, mezuniyete, ve daha aklıma gelen gelmeyen her bahaneye bir arada iseniz, bir arada olmasanız ölüyorsanız. ezan sesi duyunca seviniyor, bayram sabahı aile görmeden o bayramı bayram saymıyorsanız
.....
böyle yaşıyorsanız zor. gitmeyin daha iyi.
ama sadece kendi eşiniz-çocuğunuz yaşıyorsanız
daha batılı denecek türdeyseniz. bayramda aile yanına değil otel tatiline gidiyorsanız mesela
çocuğa kendiniz bakıyoranız, evinizi kendiniz idare ediyorsanız
kurbanı memlekette değil büyükşehirde kesiyor, veya kesmiyor bağışlıyor belki görmüyor bile iseniz
AVM'ye gitmeyi aktivite saymıyorsanız
işten çıkıp spora gidip, doğa yürüyüşüne gidip, az tüketip, çok okuyup her işinizi kendiniz yapıyorsanız, 35 yaşında dil öğrenmek ya da yüksek lisansa başlamak gibi şeyler yapmak isteseniz bu yaştan sonra delirdin mi otur ourduğun yerde " değil de "evet insan her yaşta gelişmeli öğrenmeli" kafasında iseniz...(çünkü belli düzeni olan insanlar başka ülkeye gidince en çok b konfor alanından çıkma sorununu yaşıyor, esnek ve gleişmeye çaık olmak önemli)
trafikte harcadığınız zamana üzülüyor
çocuğunuz hele ki kızsa giydiğine yediğine kimse karışmasın istiyorsanız
hayatınızı planla programla geçiriyor mesela son dakika değil 2-3-4 senelik planlar yapıyor ; sonra memlekette her gün bi olay olmasından dolayı sıtkınız sıyrılıyor ise
durduğunuz kabahat.
Ablam 25 senedir medeniyetin beşiği özgürlükler ülkesi diye tabir edilen Amerika da yaşıyor. İki oğlu var.rahat da bir hayatı var.univeesite mezunu işi de iyi kazancı da fena sayılmaz. Karı koca çalışıyorlar .hem New York da hem de Florida da yasadi.Ama Türkiye ye yerleşmek için bı taraflarini yirtiyorlar afedersiniz. Başta sağlık sistemi olmak üzere orada çoğu şey çalışmaz durumda. Geçenlerde karın ağrısı ile acile gitmişler sigortalari olmasına rağmen 15 bin dolar ödeme çıkmış. Irkçılık ayrımcılık zaten felaket. Sağlıklı yiyecek yani sebze meyve felan anca maddi durumu iyi olanlara. Ve çoğunun da tadı yok yani. Daha da birsuru şey yazabilirim olumsuz. Tek iyi yanı yollar geniş ,evler arabalar kocaman, eğitim güzel. Almanyada yasayan akrabalarim da var. Onlar da sosyal hayatın sıfır olmasından muzdarip. Hatta bir tanidigimiz akşam sokak lambalarının kapatıldığını iftar vakti öyle kapkaranlık ve ürkütücü olduğunu söylemişti.erken yatıp erkenden çalışmaya başlıyorlarmis. Yani iyi düşünüp karar verin. Memleketi beğenmeyip gidip elin yurduna ne ettik biz de diyebilirsiniz. Hakkımızda hayırlısıMerhabalar arkadaşlar 3 senedir evliyim eşimle İstanbul da yaşıyoruz bir kızım var burada ikimizinde işi var gelirimiz fena sayılmaz ev araba var fakat Türkiye’de bazen gelecek görmüyoruz hep aklımda yurtdında bir deneyim yaşamak vardı hiç gitmedim ama hayalimde vardı şimdi burda kurulu düzenimiz var ama bazen de çocuklar için gelecek için yurtdısı düşünüyoruz sizce yurtdışında hayat nasıl tamamen gitmek radikal karar mı orda nasıl bir geleceğimiz olur ? Yurtdışı gerçekten daha mı iyi orda kimsemiz olmayacak gidersek zorlanırmıyız Almanya yada İngiltere düşünüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?