Yurtdışında hayat daha mı iyi?

8 senedir kira aynı mı ??

3 sene aynı kira + 5 sene aynı kira Aynı evi 10yıldır kiralayanlar tanıyorum çok çok cüzi miktarda kira veriyorlar

Ya ben şeye çok şaşıyorum, bazı şeylerin fiyatı düşebiliyor.
Türkiyede bir şeyin fiyatının ucuzladığını günlük-indirimler hariç hiç görmedim
Balık fiyatları 4$ daha ucuz
Neden acaba

Süpermiş . Sen bide İngiltere’deki kira fiyatlarına bak ...orda tüm maaş anca kiraya gidiyor

Yani yani Londra kudurmuş zaten. Almanya'ya hayat çok pahalı olduğu için göç eden birden fazla İngiliz tanıyorum. Hepsi aynı şeyi söyledİ: Londra'da 1000sterline bir oda tutuyorsun, Almanya'da kendine ait bir daire tutabiliyorsun. Başka biri de dedi ki, yaşadığı paylaşımlı evde yaşayan evli çift varmış Londra'da maaşlar çok yüksek değil ama emlak fiyatları kudurmuş şekilde.

Belediyenin kendi evleri var , onlar biraz daha makul ama senelerce sırada beklemen gerekiyor . Ayrıca istediğin semt , mahalle ve iyi bir ev çıkmasıda garanti degil . Oradaki göçmenler bu şartlara rağmen nasıl ferah içinde yaşıyor anlamıyorum

Ben 4 Sene olali türkiyeye göctük esimle cocuklarimla beraber, almanyada Dogduk büyüdük. Esim evlenmeden önce hep derdi cocuklarim almanyada büyümesinler, vatanimiza göcecegiz felan. Veee firsat gelir gelmez (süper Bir is vs) hemen geldik.. burda Iyi yasiyoruz allaha sükür, hic Bir eksigimiz Yok. Ama gurbet Cok zor be arkadaslar.. birde Ben sadece yari türküm, türkcem Cok zayif oldugu Icin pek anlasamiyorum burdaki insanlarla. Doktor vs hep esim yanimda olmasi lazim. Cok sikiciiiii
Gelelim egitime... burdaki Özel okulugun almanyanin Devlet okullugunun standartlari, ki burda pek Cok ücret aliyorlar. türkiyenin devlet okullari ne Adam gibi ingilizce ögretiyorlar ne Adam gibi ders saatleri var. Günde Bir kac Saat sadece.. gercekten Iyi Bir egitim icin Cok ama Cok az..bana kalsa hemen dönerim almanyaya... ekonomi durumlari hic tartismaya zorunda degiliz sanirim. Her sene 3-4 kere almanyaya ailemi ziyarete gidiyoruz.
almanyaya göcmek düsünenlere tavsiyem, deneyin. Zaten devlet baya destekliyor sizi. Ev kirasi, su , kisilik 400 euroya kadar her Ay harclik veriyorlar vs... gidin deneyin Kaybedecek birsey Yoksa

göçmek istiyorum :))) ama nasıl göçerim en ufak bir fikrim yokk

Biraz kendinden anlatirsan Belki Yardim ede bilirim
orda denk olabilecek bir mesleğim yok :) 26 yaşına giricem 2 ay sonra..
ünv.ögrencisiyim şuan ama dediğim gibi mezun olsamda doktor yada mühendis olmuyorum.
bekarım...:)

buradan iş bularak, çalışma izniyle gidenlere o devlet yardımlarının hiçbirini vermiyorlar
hatta o yardımlara ihtiyacınız olmadan geçinebileceğinizi ispatlamanızı bekliyorlar (yani eşi çalışmayan koca mesela eşini götürebilmek için eşine de yetecek gelir göstermek zorunda).

ancak bir şekilde gidip 3-5 sene çalıştıktan ve oturum aldıktan sonra o yardımları alabilir buradan giden kişi.
sürekli hatırlatıyoruz:
arkadaşlar lütfen yanlış yönlendirmeyin, buradan sonradan gidecek olanla orada uzun süredir olan (vatandaş veya sürekli oturumlu) kişinin durumu aynı DEĞİL DEĞİL DEĞİL.

not: COVİD dönemine özel olarak karşılıksız verilen yardımlar istisnadır.

orda denk olabilecek bir mesleğim yok :) 26 yaşına giricem 2 ay sonra..
ünv.ögrencisiyim şuan ama dediğim gibi mezun olsamda doktor yada mühendis olmuyorum.
bekarım...:)
O zaman Senin isin zor olucak ya ... ya doktor mühendis olmaya cabalakasin ya da almanyada yakinlarin varsa, onlarla yasayacagina , onlarin geliri iyi oldugu sartiyla göstererek denersin.
Unutma, bu hayatta hersey mümkün, sadece bol sabir ve gercek istek lazim!!!

bu yurt dışında yaşama konusunun abartıldığını düşünüyorum. nerede yaşamak istediğimiz ne aradığımız ile alakalı bir şey. ben yurt dışında eğitim dışında hiçbir sebeple yaşamak istemem. çocuğum yok ama çocuğum olsa sırf o daha iyi eğitim alsın diye isveç, isviçre, finlandiya gibi birkaç ülke düşünebilirdim onun dışında aklımdan dahi geçmez. ülkemin havası bile bambaşka... bu iklim, bu denizler, bu ovalar kaç ülkede var ki? bazı şeyler gelip geçicidir kimler geldi kimler geçti ama sistemler kolay kolay değişmez, eğitim sistemi beni düşündürüyor hep, onun dışındaki mevzuların birçok ülkede benzer olduğunu düşünüyorum. mesela amerika... yaşamadım ama güvenli bir şehir mi pek sanmıyorum bazı kesimleri güvenli olabilir tabi.

Türkiye coğrafi avantajları dışında orta sınıfın hayatını boşa harcadığı bir ülke.
İnsan hakları noktasında acınası bir konumda.
Zenginsen, ama şöyle sıkı zenginsen okey.
Değilse Avrupa'da ya da o düzey medeni bir ülkede yaşa, tatile de Türkiye'ye git.
Yaşadığın yerin refah standartlarından faydalan, Türkiyeyse sadece eğlenmeye, yılda 2-3 ay yeter.
Değilse hayatın geçim debelenmesiyle tükenir.
Etrafındaki cahiller de cabası.

Gidip yine buradaki standartlarınızı yakalamaya çalışacaksanız gitmenin anlamı yok bence. Burada ikiniz de çalışıyormuşsunuz, gidince siz iş arayacaksınız muhtemelen. İngilizceniz iyi mi? Mesleğiniz orada yapılabilecek nitelikte mi? Benim mesleğim orada yapılamadığı için 1 sene çabaladım ve döndüm geldim ne yazık ki. Ve bıraktığım işime geri dönemiyorum, muhteşem pandemi piyasasında işsizim.

Burada kendi evinizde oturuyorsanız, arabanız varsa ve senede birkaç sefer tatil-gezme yapabiliyorsanız(İstanbul’da 1-2 saat yakın çevrede gezecek tatil yapılacak bir sürü yer var mesela bunları hesap kitap yapmadan vakit bulunca çat diye yapabiliyor musunuz?) ve gidince arabasız ve kirada yaşamaya başlayıp ay sonunu zor getiren bir aileye dönüşecekseniz psikolojiniz bozulur, neden geldim diye sorgulamaya başlarsınız. Orada yaşıyorsanız oranın nimetlerinden faydalanacak ve yaz tatiline başka bir ülkeye gidebilecek kadar kazanabilmelisiniz bence. Mesela popüler bir konser olsa etkinlik olsa “paramız yetmiyor” diyip evde buhran çekecekseniz, iş-ev-market ve halka açık gezme yerlerinden ibaret olacaksa hayatınız gitmeyin bence.

Merhaba kızlar hayırlı sahurlar dilerim.. Benim şimdiki aklım olsa gitmek isterdim yabancı ülkeye. Çünkü gerçekten Türkiyede şartlar çok zor.. İş yok aş yok. Nerenin kapısını çalsan imkansızlık. Bazen düşünürdüm hayatından vazgeçenler ama maddiyat yüzünden vazgeçenler neden yaptılar diye. Ama şuan o kadar iyi anlıyorum ki. En basiti biz. O kadar çaresiz bir durumdayız ki anlatamam. İftar da ya iftarda sadece çay ve ekmek oda eksik ekmek, sahur da sadece çay. Çocuklarım hele kahroluyorum karşılarında. Allah ım diyorum nolur kimseyi çaresiz bırakma bizi de.. İmkanım olsaydı şimdi bile giderdim... Ama işte ne yapalım.. Çok üzgünüm. Bize dua edin lütfen kızlar.. . Sadece içimden geçenleri konuşup rahatlamak istedim. Hakkınızı helal edin. Yoksa Allah korusun bilmiyorum ya

Ne hoş bir anlatım

Ablam 25 senedir medeniyetin beşiği özgürlükler ülkesi diye tabir edilen Amerika da yaşıyor. İki oğlu var.rahat da bir hayatı var.univeesite mezunu işi de iyi kazancı da fena sayılmaz. Karı koca çalışıyorlar .hem New York da hem de Florida da yasadi.Ama Türkiye ye yerleşmek için bı taraflarini yirtiyorlar afedersiniz. Başta sağlık sistemi olmak üzere orada çoğu şey çalışmaz durumda. Geçenlerde karın ağrısı ile acile gitmişler sigortalari olmasına rağmen 15 bin dolar ödeme çıkmış. Irkçılık ayrımcılık zaten felaket. Sağlıklı yiyecek yani sebze meyve felan anca maddi durumu iyi olanlara. Ve çoğunun da tadı yok yani. Daha da birsuru şey yazabilirim olumsuz. Tek iyi yanı yollar geniş ,evler arabalar kocaman, eğitim güzel. Almanyada yasayan akrabalarim da var. Onlar da sosyal hayatın sıfır olmasından muzdarip. Hatta bir tanidigimiz akşam sokak lambalarının kapatıldığını iftar vakti öyle kapkaranlık ve ürkütücü olduğunu söylemişti.erken yatıp erkenden çalışmaya başlıyorlarmis. Yani iyi düşünüp karar verin. Memleketi beğenmeyip gidip elin yurduna ne ettik biz de diyebilirsiniz. Hakkımızda hayırlısı

Turkıyede yaşayınca oyle düşünüyor insan ama yurtdısına cıkınca oyle olmuyor . Keşke yer degısebılsek turkıyede yaşasam ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…