• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında hayat daha mı iyi?

Fiyat konusunda bende Turkiye ile kiyaslayinca uzuluyorum.H&M , C&A ve Primark kalitesi dusuk ama ucuz markalar, Turkiyede nerdeyse ulasilmaz fiyatalar.Et urunleri , market alisverisi bunlari dusunemiyorum.Bende alisverisimi lidl dan yapiyorum.Urunleri guzel ve uygun, lidl dan 70eu ile gayet haftalik alisveris yapabiliyorken Carrefour , Delhaize gibi marketlerden o paraya anca ivir zivir ve cerez alabilirim.Turkiyedeki Sok, Bim ve Migros gibi.Biz 3 yil once geldik, ev ve 2araba aldik.Cok fazla borcumuz var haliyle,tatil,restorant ve gezmelerden kisiyoruz.Bu sebeple biraz mutsuz ve negatif bakiyorum olaylara.Yaslarimizda 40larda oldugu icin refaha eremeyecek gibiyiz😔.Siz Turkiyedemisiniz suanda, lidl nerden biliyorsunuz?
ev ve iki araba harika
Türkiye'de belki 3 senede araba borcu ancak bitebilirdi🙈🙈 Ev fiyatları ne kadar orda?

ev ve iki araba harika
Türkiye'de belki 3 senede araba borcu ancak bitebilirdi🙈🙈 Ev fiyatları ne kadar orda?
Haklisiniz, biz Turkiyede kredi cekemedigimiz icin ne ev nede araba alabiliyorduk.Ev fiyatlari sehirlerde daha yuksek olup koylerde daha ucuz 2-3 odali mustakil evler 130m2 230-300bin euro,daire fiyatlari da hemen ayni.Yalniz burada kira oder gibi tamamini kredi cekip 25sene oduyorsun.Oyle 5 10 yillik ev kredisi ceken neredeyse hic duymadim.

Hanım arkadaşlarım, benim meraklı eşim üye olduğumdan beri forumda ne konuşuyorsunuz, gündeminizde ne var, bende fake nick alıcam deyip duruyor 🤦🏻‍♀️ Neyse bende dedim “Yurtdışında yaşamak” bugünkü konumuz. O da dedi ki
“ Yurtdışında enflasyon yok. Bir arabayı 5 sene önce 50 bin Euro’ya alıyorsan 5 sene sonra da aynı para” dedi. Doğru mudur? Özellikle Avrupa’da yaşayan, yaşamış çok üye var. Cevap verirseniz çok sevinirim.

Hanım arkadaşlarım, benim meraklı eşim üye olduğumdan beri forumda ne konuşuyorsunuz, gündeminizde ne var, bende fake nick alıcam deyip duruyor 🤦🏻‍♀️ Neyse bende dedim “Yurtdışında yaşamak” bugünkü konumuz. O da dedi ki
“ Yurtdışında enflasyon yok. Bir arabayı 5 sene önce 50 bin Euro’ya alıyorsan 5 sene sonra da aynı para” dedi. Doğru mudur? Özellikle Avrupa’da yaşayan, yaşamış çok üye var. Cevap verirseniz çok sevinirim.

Evet doğru tabi ki. 8 yıldır burdayım market fiyatları aynı, kiram aynı çünkü enflasyon yok. Döviz almak satmakla uğraşmak yok, euro hep değerli, stres yok. Türk ekonomisi adeta rollercoaster, insanlarımız habire ellerindeki para değer kaybetmesin diye bir şeyler alıp satma peşinde. Parayı huzurla bankaya koyup uyuyamıyorsun.

İnsanlarımız enflasyona alıştığı için yazdıklarıma inanmamakta serbest tabi😂😂

Evet doğru tabi ki. 8 yıldır burdayım market fiyatları aynı, kiram aynı çünkü enflasyon yok. Döviz almak satmakla uğraşmak yok, euro hep değerli, stres yok. Türk ekonomisi adeta rollercoaster, insanlarımız habire ellerindeki para değer kaybetmesin diye bir şeyler alıp satma peşinde. Parayı huzurla bankaya koyup uyuyamıyorsun.

Hmm, süpermiş. Ben ilk arabamı Opel corsa 97 senesinde 18 milyara almıştım. Sonra TL’den 6 sıfır attılar. Şu an o araba 18 bin TL olması gerekirken 200 bin TL. 23 senede 10 katına yükselmiş. Cevap için Teşekkür ederim MissCherryBlossom MissCherryBlossom 🌹

Hmm, süpermiş. Ben ilk arabamı Opel corsa 97 senesinde 18 milyara almıştım. Sonra TL’den 6 sıfır attılar. Şu an o araba 18 bin TL olması gerekirken 200 bin TL. 23 senede 10 katına yükselmiş. Cevap için Teşekkür ederim MissCherryBlossom MissCherryBlossom 🌹
Turkiyede sistem yanlis isliyor,burada arac eskidikce fiyati duser degerlenmesi mumkun degil.Biz gecen yil 2013 model Opel Insignia yi 7000eu ya aldik.Bu sene max 5000eu eder eger satmak istersek.

Turkiyede sistem yanlis isliyor,burada arac eskidikce fiyati duser degerlenmesi mumkun degil.Biz gecen yil 2013 model Opel Insignia yi 7000eu ya aldik.Bu sene max 5000eu eder eger satmak istersek.
biz de 14500euroya aldigimiz arabayi bir sene sonra 14000e satinca babam.niye zarar ettiniz demisti :)) turkiyede hep aldigindan fazlasina satmaya alismis :)

Yurtdışında akrabalar var hani onlarla iletişime geçmeye çalışıyorum kimsenin yardım ettiği yok millet gelmek istediğimizi duyunda yardım etmiyorlar akrabadan hayır gören var mı ya
Benim de Almanyada var ama hayırları yok gelmek istiyorum desem eminim telefonlara çıkmazlar

Ne imrendim size ülkemi seviyorum ama artık yaşanılası olmaktan çıktı maalesef lut kavmini lanetlerken bizimde o yöne doğru gitme eylemimizi gördükçe üzülüyorum. Araştırıyorum o yüzden devamlı gitme koşullarını.

Eşim mühendis olarak iş buldu ben de buradaki işimden ayrılmak zorunda kalcagım suanlık birikim var
Bence gidin
Eşin iş bulduysa vize çıkar heralde
İngiltere bence iyi
Ben olsam 5 dakka durmam
Ah Londra o kadar güzel bir şehir ki

Yüksek eğitim sınıfından bir yabancı olarak şunu söyleyebilirim ki, gittiğim mağazalarda, dükkanlarda hiç ırkçılığa uğramadım ,
1 kez olsun. Lakin bu iş gelir veya eğitim seviyesine değil tipe bakıyor bence. Doktoradan bir çocuk tanıyordum, İskenderunlydu ve esmerceydi. Esmerce olduğu için ev bulamadı kimse evini kiralamak istemedi :KK57: Aynı şekilde çok iyi giyimli olsan bile koyu renkliysen veya tipin Ortadoğuluya benziyorsa ayrımcılığa mutlaka uğruyorsun. İsmin Muhammed tarzıysa valla ev bile zor buluyorsun. Zenciysen zaten toptan öl daha iyi. Ben açık renkliyim, Allah affetsin ama beyaz olduğum için şükrediyorum bazen:bicak:
Ne kadar kötü aslında
Dünya neden böyle bir yer?
Herkes ırkçılığa karşı sorsan ama ben inanmıyorum insanların samimiyetine
Benimde yurtdışı deneyimim var
Bence tipten çok paraya bakıyorlar
Bir avmye gittim başımı şalla örtmüştüm süslü püslüydüm yanımdaki arkadaşım rahat giyinmişti eşofman falan
Pahalı markaların arasında dolaşıyoruz benle nasıl ilgi sanki ünlüyüm
Şaşırdık kaldık
Burası Stockholm düşünün
Arap sandılar heralde bir şeyhin karısı falan :)

ama sadece kendi eşiniz-çocuğunuz yaşıyorsanız
daha batılı denecek türdeyseniz. bayramda aile yanına değil otel tatiline gidiyorsanız mesela
çocuğa kendiniz bakıyoranız, evinizi kendiniz idare ediyorsanız
kurbanı memlekette değil büyükşehirde kesiyor, veya kesmiyor bağışlıyor belki görmüyor bile iseniz

AVM'ye gitmeyi aktivite saymıyorsanız
işten çıkıp spora gidip, doğa yürüyüşüne gidip, az tüketip, çok okuyup her işinizi kendiniz yapıyorsanız, 35 yaşında dil öğrenmek ya da yüksek lisansa başlamak gibi şeyler yapmak isteseniz bu yaştan sonra delirdin mi otur ourduğun yerde " değil de "evet insan her yaşta gelişmeli öğrenmeli" kafasında iseniz...(çünkü belli düzeni olan insanlar başka ülkeye gidince en çok b konfor alanından çıkma sorununu yaşıyor, esnek ve gleişmeye çaık olmak önemli)
trafikte harcadığınız zamana üzülüyor
çocuğunuz hele ki kızsa giydiğine yediğine kimse karışmasın istiyorsanız
hayatınızı planla programla geçiriyor mesela son dakika değil 2-3-4 senelik planlar yapıyor ; sonra memlekette her gün bi olay olmasından dolayı sıtkınız sıyrılıyor ise

durduğunuz kabahat.
o zaman benim durduğum kabahat, ben nasıl gidebilirim acaba :)

Herkes ayni seyi yapiyor malesef,yeni gelenin cok derdi tasasi oldugu icin kimse sorumluluk almak istemiyor.Ev tutana kadar onlarda kalacaksiniz diye de korkuyorlardir
Herkes ayni seyi yapiyor malesef,yeni gelenin cok derdi tasasi oldugu icin kimse sorumluluk almak istemiyor.Ev tutana kadar onlarda kalacaksiniz diye de korkuyorlardir.
Türkiye ye ye de gelip millete gitmesini biliyorlar hava atıp olur olmadık geliyorlar

Ben ne edeyim ne diyeyim bilmiyorum. İngilteredeyim. İki tane çocuk var. Eşim şu an doktora yapıyor. Meşhur üniversitelerden birinden iş teklifi aldı. Çocuklarımın eğitimini, doğayı, sakin yaşamayı, dertsiz olmayı çok seviyorum. İnsanlar trafikte markette sokakta o kadar sakin ki mesela Türkiye’de markette işlem yaparken biraz elim ağır olsa arkadan homurtular gelir elim ayağıma dolaşır kalp hızım yükselerek marketten çıkardım. Burada bir kez arabamız ışıklarda arıza yaptı. Onbeş dakika çalıştıramadık. Arkada yığınla araba bir kişi bile kornaya basmadı. Burayı aşırı seviyorum herşeyin farkındayım ama gözüm Türkiye’de. Anneme babama kardeşlerime yakın olmak, çocuklarımın büyüdüklerine şahit olmalarını istemek gibi basit isteklerim var. Orda da burda da maddi sıkıntım yok ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu düşüncelerimi bir kısım insanlara açtığımda nankörlük olarak görülüyor. Bendeki imkanlar onda olsa bir dakika durmayacak çoğusu. İngilterede her zaman yaşama şansım var yani dönsem yakmıyorum gemileri acaba buna mı güveniyorum bilmiyorum .
Siz çalışıyor musunuz?

Haklisiniz, biz Turkiyede kredi cekemedigimiz icin ne ev nede araba alabiliyorduk.Ev fiyatlari sehirlerde daha yuksek olup koylerde daha ucuz 2-3 odali mustakil evler 130m2 230-300bin euro,daire fiyatlari da hemen ayni.Yalniz burada kira oder gibi tamamini kredi cekip 25sene oduyorsun.Oyle 5 10 yillik ev kredisi ceken neredeyse hic duymadim.
İnanamıyorum ya harika...
Burda peşinat istiyorlar...vs...
Darısı başıma ve düşünen herkesin başına diyorum yurtdışı konusunu :))

Araba içinde kızlar fiyatlar çok güzel 7000,14500 euro yani bakilinca biz burda 7bin Türk Lirasına ancak iphone 11 falan alırız :)) 7 bin tl ye araba hayal ettimde imkansız...
İşte içler acısı haldeyiz...Ve bu sisteme,düzene alışıp kendi konforunu elde edenler bizleri anlamıyor...Şu dönemde istediğim kadar çalışayım bir araba ve insanın yaşayabileceği düzeyde evi alabilmem için 65-70 yaşlarıma gelmem gerekir...

Zamlar her yerde oluyor ama çok çok az . Örnegin bir paket süt 10 sene önce 1 euroyken şimdi 1,3 euro ve Buda çok doğal . Ama bir ev fiyatları her sene kat be kat fırlıyor . Maaşlarımızda da senelik ortalama bir artış oluyor . Yani evet enflasyon Türkiye’ye göre çok düsük .

Back
X