- 10 Nisan 2014
- 1.644
- 2.253
- 333
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #12.341
Evet normal görünüyor. Önceki yıllarda TSH sınıra yakındı şimdi daha iyi 1.4'e kadar düşmüş çok şükür.Bu arada troid hormonlarına bakıldı mı ? O değerlerin nasıl?
Hamilelik için 2,5 altı istendiğinden değerinin düşmesi iyi olmuş canım.. yaşam tarzını değiştirmenin karşılığını vücudun sana her konuda gösteriyor ne güzel..Evet normal görünüyor. Önceki yıllarda TSH sınıra yakındı şimdi daha iyi 1.4'e kadar düşmüş çok şükür.
Ben de sevindim canım... evet göreceksin sen de hem de her yeriniBen de senin yazmani bekliyordum. Kotu bir sey cikmamasina sevindim canim. Bu sayede minigini devamli gormus oldun. Benim de ayrintilim haftaya Sali gunu. Ben de gorecegim bol bol.
Evet canım.. Benim regl ağrılarım her zaman çok yoğun olurdu zaten ağrı kesicisiz duramazdım her seferinde ilk günü aşırdım. Bir de ufak bünyeli olduğum için de bu ağrıları belki fazla hissediyor olabilirmişim yerim yokmuş, hastanedeki ebe demişti böyle..Bal karabiber yaptım bugün ama henüz geçmedi.. bugün arkadaşımlaydım çok konuştum o da beni olumsuz etkiledi şu an öksürüyorum :)
kendi doktorunla geçen bu görüşme seni rahatlatmıştır.. olumlu geçmesine çok sevindim canım. Sonuçta hamilelikten olduğunu sen de düşünüyorsun ama doktoruna gitmek, bunu ondan duymak istiyorsun.. bu da çok normal.. artık daha rahat edersin.
Canım benim bu konularda kadın kaynaklı sorunlarda tam bilgim olmadığı için bu konularda yorum yapamıyorum. Bizim sorunumuz spermlerle ilgiliydi. Hormon değerleri ile ilgili de fazla bir bilgim yok. Ama her değerin en güzelini diliyorum sana.Evet normal görünüyor. Önceki yıllarda TSH sınıra yakındı şimdi daha iyi 1.4'e kadar düşmüş çok şükür.
canim tam anliyamadim, metformin iyimiymis kötümüymüs ?Önceki sayfalarda bahsetmiştim bir kitap okuyorum ve sadece o doktora güveniyorum bu konuda diye. Kitap bana çok yardımcı oldu, ilaçlar neden bende yan etki yapmış, tedavilerimin nerelerinde hata yapılmış bütün sorularımı cevapladı. Öncesinde vücudun toparlanması ve gebeliğe hazırlanması için ve gebelikte de devam edilecek 7 adımlı bir protokolden bahsediyor. Sağlıklı gebelik ve doğum oranları da metformin grubundan daha yüksek. Tüp bebekte de başarı oranı iki kat yüksekmiş. Oturdum eşime güzelce anlattım, sadece diyetle olmayabilir bunu da yapalım diye, o da olumlu baktı. Tedavide yeni bir adım olur inş. Ben de vücudum toparlayana kadar bir süre tüp bebek mevzusunu rafa kaldırdım artık kesin kararım bu yönde.
canim tam anliyamadim, metformin iyimiymis kötümüymüs ?
Çok teşekkür ederim. İnşallah sen de rahat bir hamilelik geçirip güzelce kucağına alırsın bebeğiniCanım benim bu konularda kadın kaynaklı sorunlarda tam bilgim olmadığı için bu konularda yorum yapamıyorum. Bizim sorunumuz spermlerle ilgiliydi. Hormon değerleri ile ilgili de fazla bir bilgim yok. Ama her değerin en güzelini diliyorum sana.
Canım eğer polikistik over hastasıysan kitaptaki diğer bilgiler de hayati derecede önemli özellikle yumurtalık fonksiyonlarının geri dönmesi ve kaliteli yumurta elde edilebilmesi için. Elimden geldiğince okuduğum bilgilerle yardımcı olmaya çalışırım.canim tam anliyamadim, metformin iyimiymis kötümüymüs ?
Allah razi olsun canim, uzun uzun yazmissin, bende sanirim pko yok :) Hormon degerlerim ve Amh bunu destekliyor, ama insulin direnci sinirda cikti, cok asiri kilom yok (kendimce :) ) ama doktorum düsük dozda metformin kullandiriyor, sabah aksam 1 tablet (500mg) hicbir yan etkkisini görmedim, gecen hafta vitaminlere baktirdim B12 500 seviyelerindeydi, TSH ilacsiz 2,5 üzerindeydi, simdi günlük 50mg ile 1-1,5 arasinda oynuyor,, hayirlisiyla bir hamile kalabilirsem dozacini yavas yavas düsürerek azaltirim insallahCanım eğer polikistik over hastasıysan kitaptaki diğer bilgiler de hayati derecede önemli özellikle yumurtalık fonksiyonlarının geri dönmesi ve kaliteli yumurta elde edilebilmesi için. Elimden geldiğince okuduğum bilgilerle yardımcı olmaya çalışırım.
Tsh düşmesi lazım canım gebelik isteniyorsa 2.5 hatta 2 nin altında olmalı diyorlar. Belki kitapta dediği gibi buna neden olan metformindir. Myo inositol en az metformin kadar etkili ve zararsız. Günlük 4 gr tavsiye ediliyor. Ve gebelikte de kullanılırsa insülin direnci kaynaklı düşükleri engelliyor.Allah razi olsun canim, uzun uzun yazmissin, bende sanirim pko yok :) Hormon degerlerim ve Amh bunu destekliyor, ama insulin direnci sinirda cikti, cok asiri kilom yok (kendimce :) ) ama doktorum düsük dozda metformin kullandiriyor, sabah aksam 1 tablet (500mg) hicbir yan etkkisini görmedim, gecen hafta vitaminlere baktirdim B12 500 seviyelerindeydi, TSH ilacsiz 2,5 üzerindeydi, simdi günlük 50mg ile 1-1,5 arasinda oynuyor,, hayirlisiyla bir hamile kalabilirsem dozacini yavas yavas düsürerek azaltirim insallah
TSH icin ilac kullaniyorum günlük 50mg ve suan 1-1,5 arasinda oluyor hep :) birsüre myo inositol kullanmistim metforminle beraber, ama myo inositol u biraktim, belki yeniden baslarim doktoruma sorayimTsh düşmesi lazım canım gebelik isteniyorsa 2.5 hatta 2 nin altında olmalı diyorlar. Belki kitapta dediği gibi buna neden olan metformindir. Myo inositol en az metformin kadar etkili ve zararsız. Günlük 4 gr tavsiye ediliyor. Ve gebelikte de kullanılırsa insülin direnci kaynaklı düşükleri engelliyor.
canim tam anliyamadim, metformin iyimiymis kötümüymüs ?
metformin grubu ilaçlar hamile kalana kadar kullanılsa da hamilelikte kesiliyor. Ben insülin direnci nedeniyle kullanıyordum sabah akşam. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri içmiyorum. Bebek sahibi olmak istediğimiz bildiği günden beri Türkiye’de ya da buradaki doktorlar beni ilk bu konuda uyardı. Endokrin ve dahiliyeciler de dahil. Henüz doktora gitmedim biliyorsun ama öğrendiğim anda keseceğimi söyledikleri için şu an ilacı bırakmış durumdayım..Kitaptan aktarmaya çalışayım.
Metformin, daha önce diyabet tedavisinde uzun süre tavsiye edildi, şu anda da polikistik over tedavisinde doktorlar tarafından öneriliyor, hatta pcos hastası diyabetik olmasa bile. Metformin kullanıyorsanız kan şekerinizi, tiroid fonksiyonlarınızı ve B12 seviyenizi yakından takip ettirmeniz gerekir. Haşimato hastasıysanız tiroid ilaçlarınız metforminin etkisini azaltabilir ve metformin tiroid fonksiyonlarınızı değiştirebilir. Bir endokrin doktoru TSH seviyelerinizi düzenli takip etmeli. Metformin B12 seviyelerinizi tüketir, bu nedenle yıllık B12 tahlili ile takip yaptırın. Metformin, benim tercih ettiğim insülin duyarlılığı ilaçlarından biri değil. Endokrin sistemini bozucu etkilerinden dolayı endişeliyim, -özellikle de hamilelikte-.
Metformin polikistik overlilerde gebe kalmak için klomenden daha fazla etkilidir. Burada her şey güzel gibi görünse de infertilite tedavisinde ilk seçenek olarak bakılmasından hoşlanmıyorum. Çünkü metformin çok güçlü bir endokrin bozucudur. Metformin verilen balıklarda korkutucu derecede çift cinsiyetli balık yavrulamaya eğilim görülmüştür. Yıllarca kadınlara metformin verildi ve doğan çocuklarda sorun yok diye kullanımına devam edildi. Ancak biz 2018'de yayımlanan bir araştırmada görüyoruz ki hamilelik sırasında metformin alan pcos hastası annelerin çocuklarında, metformin almayan pcos'lu annelerin çocuklarına nazaran neredeyse iki kat daha fazla obezite oranları görülmektedir. Metformin alan annelerin çocukları 4 yaşına geldiğinde %32'sinde fazla kilo veya obezite görülmüştür. Kısaca gebelikte metformin kullanımı uygun değildir ancak bu çok yeni bir araştırma olduğu için doktorunuz bunu bilmeyebilir. Eğer gebe kalmak için metformin kullanıyorsanız, gebelik başlar başlamaz metformini bırakın. Ancak malesef siz bu ilacı gebe kalır kalmaz bırakırsanız, insülin direnciniz geriye dönecek ve hem düşük ihtimalinizi hem de gebelik diyabeti ihtimalinizi yüksek oranda arttıracaktır.
Ben her zaman insülin duyarlılığını arttırmak hem gebelik öncesinde hem de gebelik süresince myo-inositol öneriyorum. Aynı zamanda gebe kalmak istiyorsanız beberin kullanmanızı öneririm ancak berberini sadece gebe kalana kadar kullanmalı, gebelik başlayınca bırakmalısınız.
Bir araştırma sonucuna göre Ivf tedavisi gören pcos hastaları kadınlar üç gruba ayrılmış ve bir gruba metformin, bir gruba berberin verilmiş, 3. grup ise kontrol grubu olarak bırakılmış ve ekstra takviye yapılmamıştır. Canlı doğum oranları berberin alan grupta %48.6 ile metforminden hayli yüksek bulunmuştur. Metformin grubunun canlı doğum oranı %36.8 iken, kontrol grubu %20.6'da kalmıştır.
Evet canim hamilelikte kesilmesi gerektigini banada söylendi, ben oraya kadar gelemedim henüzmetformin grubu ilaçlar hamile kalana kadar kullanılsa da hamilelikte kesiliyor. Ben insülin direnci nedeniyle kullanıyordum sabah akşam. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri içmiyorum. Bebek sahibi olmak istediğimiz bildiği günden beri Türkiye’de ya da buradaki doktorlar beni ilk bu konuda uyardı. Endokrin ve dahiliyeciler de dahil. Henüz doktora gitmedim biliyorsun ama öğrendiğim anda keseceğimi söyledikleri için şu an ilacı bırakmış durumdayım..
Bu arada hamilelik şekeri için de normalde planlanan hafta beklenmeyecek sanırım bu gittiğimde yükleme şeker tahlili de erkene alınacak..
Ben de iki üç senedir folik asit içiyorum hamile kalacağım diye :) ama erken ama geç, hepimizin sırası geliyor ve de gelecek.. umarım senin de zamanın yakındır ve bir sonraki tedavi de pozitif sonuç alırsınEvet canim hamilelikte kesilmesi gerektigini banada söylendi, ben oraya kadar gelemedim henüzHayirlisiyla Allahim bu sene tekrar denedigmizde hamile kalmayi ve doguma gün saymayi nasip eder insallah,, Allahim tüm hamilelere saglikla kucagina almayi nasip etsin, Amin :)
ay evet o folik asiti bende 1 yildir iciyorumBen de iki üç senedir folik asit içiyorum hamile kalacağım diye :) ama erken ama geç, hepimizin sırası geliyor ve de gelecek.. umarım senin de zamanın yakındır ve bir sonraki tedavi de pozitif sonuç alırsın
Şimdi anladım 1-1,5 dediğin miktarın TSH olduğunu ben de ilaç mg filan zannettim tam anlayamamıştım. Güzel o zaman :)TSH icin ilac kullaniyorum günlük 50mg ve suan 1-1,5 arasinda oluyor hep :) birsüre myo inositol kullanmistim metforminle beraber, ama myo inositol u biraktim, belki yeniden baslarim doktoruma sorayim
metformin grubu ilaçlar hamile kalana kadar kullanılsa da hamilelikte kesiliyor. Ben insülin direnci nedeniyle kullanıyordum sabah akşam. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri içmiyorum. Bebek sahibi olmak istediğimiz bildiği günden beri Türkiye’de ya da buradaki doktorlar beni ilk bu konuda uyardı. Endokrin ve dahiliyeciler de dahil. Henüz doktora gitmedim biliyorsun ama öğrendiğim anda keseceğimi söyledikleri için şu an ilacı bırakmış durumdayım..
Bu arada hamilelik şekeri için de normalde planlanan hafta beklenmeyecek sanırım bu gittiğimde yükleme şeker tahlili de erkene alınacak..
Peki gebelik şekeri çıkarsa ona ilaç veriliyor mu? Metformin yasak, insülin yasak... Ne veriyorlar?metformin grubu ilaçlar hamile kalana kadar kullanılsa da hamilelikte kesiliyor. Ben insülin direnci nedeniyle kullanıyordum sabah akşam. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri içmiyorum. Bebek sahibi olmak istediğimiz bildiği günden beri Türkiye’de ya da buradaki doktorlar beni ilk bu konuda uyardı. Endokrin ve dahiliyeciler de dahil. Henüz doktora gitmedim biliyorsun ama öğrendiğim anda keseceğimi söyledikleri için şu an ilacı bırakmış durumdayım..
Umarım hepimiz çabalarımızın, emeklerimizin karşılığını alırız canım. Ve alacağız :)ay evet o folik asiti bende 1 yildir iciyorumŞifa olur insallah, Allahim herkese Saglikli Hayirli Evlat versin insallah ❤❤ Amin
Nasıl bir şeker seyredeceğine bağlı, bir kere kesinlikle diyetisyen kontrolünde şeker hastaları gibi diyet beslenmeye başlayacağım, düzenli şeker ölçülecek ve yükselirse de insülin vurulacak. Gebelik şekeri varsa ve beslenme ile kontrol edilemediği zamanlarda insülin kullanılıyor.. ama yiyeyim baklavayı vurayım insülin gibi bir durum değil tabiki :)Peki gebelik şekeri çıkarsa ona ilaç veriliyor mu? Metformin yasak, insülin yasak... Ne veriyorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?