Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Anladım inş iyi çıkar da insüline gerek kalmaz.

Ben buna kesinlikle katılmıyorum canım. Canan Karatay o videoları nedeniyle 15 gün meslekten men edildi.ama bence yarattığı algı çok tehlikeliydi. Yükleme şeker testi 100 gr şeker ile yapılıyor ve bu da 2 baklavaya (24 küp şeker var 2 baklavada) denk geliyor. Bu tarz işlemlerde fayda zarar hesabı yapmak lazım, evet vücuda direk 100 gr şeker almak çok da sağlıklı olmayabilir, ama hamilelik şekerinden haberdar olmadan bir hamilelik geçirmek bence daha sağlıksız.

Anladım inş iyi çıkar da insüline gerek kalmaz.
Ben ilacı bıraktığımdan beri yapay şeker içeren şeylerden uzak duruyorum. Meyveyi de günde bir ya da iki porsiyon yiyorum, yanında da mutlaka süt içiyorum şekeri dengelemesi için. Umarım çıkmaz çünkü o durumda ekmeğinden, yemeğine kadar her şeyi organize etmen lazım, kolay bir şey değil :)

Ben zaten konuya tam hakim değilim gebelik yaşamadığım için şekerini de çok araştırmadım açıkçası :) Sadece şunu hatırlıyorum. Baklava sıvı olmadığı için sindirimi uzun sürüyor ve hızla kana karışmıyor, ama su çok hızlı karıştığı için şekerde ani fırlama yapıyor bağırsaklarda çok hızlı emiliyor demişti. Onu duyunca bir gün hamile kalırsam asla bu işlemi yaptırmam dediğimi hatırlıyorum sadece. Ama sen yükleme yapılınca sonuç itibariyle ona göre hayatımı düzenlerim diyorsan o da farklı bir bakış açısı tabi ki.

Doğru bir gün iki gün değil 9 ay her lokmaya dikkat etmek kolay iş değil. İnş çıkmaz. Ama zaten sen de sağlıklı beslenmeye çalışıyorsun anladığım kadarıyla. Bu şekilde çok sıkıntı olmaz Allahın izniyle

Ben insülin direnci nedeniyle daha önce de yaptırdım, doktorum da çok güvendiğim bir endokrin doktoruydu. hamilelikte de kafamda soru işareti olmadan yaptırmayı düşünüyorum. Çünkü buradaki endokrin doktorumun da bilgisine çok güveniyorum. Canan Karatay benim referans alacağım bir doktor değil.. ama tabiki herkes kendisine yakın bulduğu, fikrini benimsediği doktora göre hareket etmeli ki kafasında soru işaretleri olmasın. Senin öyle bir şüphen varsa, doktorun da kafandaki soru işaretini gideremiyorsa belki yaptırmaman en iyisidir. Ama bende 2 endokrin 2 jinekolog yaptır dediği için, hepsine de ayrı ayrı güvendiğim için yaptırmasam çok kötü hissederim :)

Benimki zaten sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer olayına dönmüş. Allahım hayırlı doktorlar çıkarsın karşıma

Merhaba Kizlar, biliyorsunuz yüzlerce vitamin takviyesi öneriliyor Internetde, Sperm ve Yumurta kalitesini yükseltmek icin, Profertil F ve Profertil M var, kadin ve erkek icin, icerigini buldum ve bu vitaminlerin bazisini Takviye olarak kullaniyorum, ama sadece hap ile degil ayni anda hangi yiyeceklerde var diye arastirsim, ve Liste yaptim :) Herkes yararlansin isterim,, Avusturyada yasadigim icin Almanca yaziyor, umarim icinizden faydalananlar olur :)
Bu Listeyi Eşim icin hazirladim, Kadin icin ayriyeten sadece Omega 3 fazladan öneriliyor, onunda takviyesini verdiydi Doktorum, ve birde B Vitamin Kompleks kullaniyoruz

Eklentiler

• 20190711_153010.webp
    52,6 KB · Görüntüleme: 37
Aynen bende katılıyorum kesinlikle yapılması taraftariyim bende yaptım hiç bi zararı yok .Doktor zaten söylüyor zararı olsaydi zaten yapılmazdı benim içtiğim içecek eksiydi hatta vişne suyu gibi hiç bi sıkıntı olmuyor .Gebelik şekeri daha tehlikeli .Hem gün içinde yediğimiz herseyde şeker var zaten.

Kendi adıma hep korlardım. Bazılarının midesi bulanıyor falan filan. Yaptım normal içine şeker karıştırılmış su hiç bi sey de anlamadm zaten.bide ailede şeker varsa muhakkak tavsiye ediliyor.ki benim ailemde var. Teyzem komaya girip duruyor. Babam da da biraz var dikkat etmezse oluyor. Onun dışında ben bi oturuşta bi sürü baklava yerim. Hatta önceden çayıma öyle bi şeker atardm ki canan karatayin fikirlerini severim.bunu da söylerken vardır bi bildiği ama ben de bu konuda yine de katılmıyorum ona.

Evet canım rahatlattı... Bugün nasıl oldun? Hamilelik nasıl hissettiriyor?

Evet canım rahatlattı... Bugün nasıl oldun? Hamilelik nasıl hissettiriyor?
Bal karabiber çok işe yaradı hala öksürüyorum ama çok azaldı. Bir iki güne tamamen geçer. Şu an epey rahatım.. sen nasılsın canım ağrıların geçti mi. Dün gece ben de adet ağrısından biraz daha az bir ağrı ile uyandım aklıma sen geldin. Sabaha kadar sürdü, progestan fitil ile geçti ama benimki..

Aynen bende çok kişiden duymuştum içeceğim mide bulandirdigini ama ben iki defa yaptım bi tedaviden önce bide hamilelikte ikisinde de vişne suyu gibiydi hiç midem bulanmadı zaten bi bardak iciyorsun olsa daha içerdim

Aynen bende çok kişiden duymuştum içeceğim mide bulandirdigini ama ben iki defa yaptım bi tedaviden önce bide hamilelikte ikisinde de vişne suyu gibiydi hiç midem bulanmadı zaten bi bardak iciyorsun olsa daha içerdim
Adette ağrıya iyi gelsin diye şekerli su yaparlar onun gibi bi seydi. Bu arada sen ne alemdesin tam kaç oldu? Gelecek mi bebek ne âlemde

Adette ağrıya iyi gelsin diye şekerli su yaparlar onun gibi bi seydi. Bu arada sen ne alemdesin tam kaç oldu? Gelecek mi bebek ne âlemde
Valla son demlerdeyim artık sanırım.Kontrolum vardı bugün doktor dedi kanala giriyor bebek.kafasıyla bays baskı yapıyormuş.zaten hisediyorum çok ayakta duramıyorum. Tam 2 hafta kaldı. Zamanını doldurur gibime geliyor açılma falan yoktu çünkü.

Canim pazartesi randevum var. O zaman sorucam. Insallah canim hayirlisi.

Ay hadi insallah rahat bir dogum olacak canim. Umarim vaktinde gelir. Gerci vakti gelmis bile.

İyi sevindim, yavaş yavaş iyileşirsin
Ağrılarım geçti. Ara ara geliyorlar. Bir daha onladar uzun süre kalırlarsa da korkmam artık. Doktor bana çok iyi anlattı, moral verdi.

Ah kuzum benim geliyor desene :) son hazırlıklarını yapıyor doğmak için...

Leğen kemiğinde ağrıyı hissediyor insan evet. Hayırlısıyla gelsin inşaallah. Kız bebekler için tam vaktinde gelir diyorlar. Sen yine de squat hareketleri yap doğum zamanında iyi gelir inş. Çatı muayenesi yapılıyor mu orda? O da doğuma yakın yapılınca doğumu hızlandırıyor sayılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…