Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Ben iyiyim canim, Sen nasilsin?
Ben de iyiyim canım. Dondurulmuş embriyolarım ile devam edemedik. Yeniden tedaviye başlamak gerekecek. İlaçları aldım dün bir kaç hafta sonra regl olur başlarım muhtemelen. İlaçları aldım dolaba attım ama konuyu gündemime alamadım bu kez :) Neden bilmiyorum ama bu dondurulmuşlar beni çok etkiledi, moralim çok bozuldu. Daha doğrusu bu konuda fikrim değişti; daha önce bu bir tedavi bir aşamada pozitif olacak diyordum biliyorsun, artık pozitif olacağına inanmıyorum. O yüzden de üstüne pek düşünmüyorum. ileride yarıda bıraktığım için pişman olmamak adına tedaviye başlamaya karar verdik. Haklarımızı kullanıp bu defteri kapatmak niyetindeyim.

canim bu surec cok zor, belirli donemlerde karamsarliga dusebiliriz ama azimli olmaya devam et. Hic bir zaman pes etmemeye calis. Bildigim kadari ile 4 hakkin daha var. Insallah birinde bebisine kavusursun.
Tedavide oldugunu bilmiyordum, embriolar cozdurulurken mi bozuldu?

Evet çözülürken bozuldu..
ya aslında ben genel olarak negatif yaşamaya katlanabilen birisi değilim. bu konuyu ya kapatacaktım ya da haklarımı kullanacaktım.. bence en sağlıklı yol devam etmemekti ama bunun için gelecekte ne hissederiz emin olamadım. sonuçta henüz yaşamadan bilemeyiz neler olacağını. Ama ben inanmıyorum. Fakat tedavinin de benim inancıma ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. bu iş inançla olsa beş tane doğururdum herhalde :) oltamızı denize atıyoruz işte balık gelir, gelmez yaşayıp göreceğiz. Ama sanki konu benim gündemim değil gibi yaşıyorum .. bunu bilerek seçiyorum çünkü konuşurken hep negatif şeyler söyleyip, olumsuzluk üretiyorum. Kendimden en çok kendim sıkılıyorum. O yüzden görmezden geliyorum. Görmeyince, düşünmeyince, olumsuzluk da üretmiyorsun

Tam da eşimi yumurta dondurmaya ikna etmeye çalıştığım bi dönemde bunu görmek beni de düşündürdü. Bu akşam iğne yaparken epey ağladım çünkü. Dondurmanın ve çözdürmenin ayrı ayrı fiyatlandırılması artı üstüne bir de altı ayda bir bekletme ücreti falan eşim pek yanaşmıyordu. Şimdi birde çözülürken bozulması ihtimali biraz mesafeli bakmama sebep oldu. Ama bir sonraki tedavin olumlu sonuç verecek. Ama moral çok önemli bu işte sanırım. Benim de tam bu sıralar sinirimi bozacak bi sürü gelişme oluyor. Çareyi akşamları komedi filmi izlemekte buldum. Bakalım işe yarayacak mı?

Kizlar biliyorsunuz Ben bebisime 17 yil sonra kavustum. Ilk tup bebek tedavisini 15. Yilda yaptirabilmistim. Sayisiz dr a gittim sayisiz yumurtalik takipleri yapildi 1. Denememde tam oldu derken kaybettim ama yine yikilmadim. 9 tane dondurulmusum var derken 3 u cozdurulurken bozuldu 6 taneden sadece oglum saglam geldi. Ben de ve esimde sorun yoktu Ben hepsini saglam gelir diye dusunuyordum bir an esim ve ben uzulduk ama bir yandan 1 tane saglam var diye sukrettik. Ben hayalimden hic vazgecmedim Insallah Siz de her olumsuzluga karsi vazgecmezsiniz.

benim oglumda dondurulmus embriyo ile dunyaya geldi.Cözülürken illaki birkaci bozuluyor,fakat saglam kalaninda tutunma orani yuksek.eger elde 4 den fazla embriyo kalmissa dondurmayi dusunmek lazim,bir ikisi bozulsa dahi saglam kalan oluyor.ve dondurmus embriyo transferi cok kolay oluyor,ilacsiz zahmetsiz. Insallah gerek kalmaz tutar ama embriyon kalirsa dondurmayi tavsiye ederim.bu yol zorlu bir yol 3 hakkimiz var ,dondurtunca hakkin sakli kaliyor bu guzel birsey

O kadar uzun zaman sonra kavustunuz demek Allah bagislasin.Zorlu bir yol fakat dediginiz gibi pes etmemek gerek.benimde 6 tup bebek denemesi haricinde asilama ,klomenle yumurta takibi gibi sureclerim oldu,tedavinin birinde kalp atisi durdu 7 haftalikken kaybettik.ama hep olacagina inandim.benim esimde ciddi sperm sorunu var ama Allah nasip ederse oluyor.inanmak guvenmek sabretmek lazim.insallah burdaki herkesin cabasi guzel sonuclar verir

Aynen canim ben de hep eninde sonunda olacak bu benim sinavim dedim. 17 yildir tek dilegim saglikli bir evlada sahip olamak oldu. Hatta hala dilim bu duaya o kadar alismiski dua ederken ayni seyi istiyorum sonra kendime geliyorum dualarim kabul oldu cok sukur diyip Onun icin saglikli ve mutlu bir yasam istiyorum. Allah im her isteyene nasip eder insallah .

Hanımlar bende tedavime başladın bugün ulrasyon kontrolüm vardı. Dondurulmuş embriyo transferi olacak nasip olursa. Öncekilerden farkı ilaçsız transfer olcak. Bilgisi olan var mı bu konuda? Dr um artık merkezin bu şekilde işlem yaptıklarını söyledi. Başarı oranı fazlaymış. İlaç kullanmayınca bi garip hissediyorum

Hayirli olsun canim, Sen bu forumun Ilk sayfalarinda da yazmistin diye hatirliyorum. Ben de bir kac kisiden duymustum bu ilacsiz transferin basari oranini arttirdigini Insallah pozitifi gorursun.

Hayirli olsun canim, Sen bu forumun Ilk sayfalarinda da yazmistin diye hatirliyorum. Ben de bir kac kisiden duymustum bu ilacsiz transferin basari oranini arttirdigini Insallah pozitifi gorursun.
Evt canım formun ilk zamanlarında bende başımdan geçenleri yazmıştım. Bu arada seninde bebiş olmuş.. rabbim sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin. Darısı evlat hasreti çekenlere olsun İnşaAllah

Amin canim Sagol. Allah her isteyene nasip etsin

Bugün ultrason kontrolüm vardı. Pazartesi 9 dedikleri yumurta bugün sorduğumda 5 dediler. Bugün kendi doktorum yerine başka bir doktor ilgilendi benle. Pazartesi söylemişti doktorum Cuma başka bir doktorun olacağını. Neyse biz yine de dondurma ile ilgili bilgi alalım masraflar avantajlar dezavantajlar ne olur diye soralım dedik. Bu sefer ki doktor 5 yumurtadan dondurma için geriye birşey kalmayacağını söyledi. Açıkçası biraz moralim bozuldu çünkü kendi doktorum ve tüp bebek merkezinden önceki kadın Doğum doktorum da yumurta rezervlerimin iyi durumda olduğunu söylemişti. Tabi son anda ekstra ücret olan Blastokist ve Embryoscop’u da tedaviye eklettik. İcsi’ye ek olarak Picsi sperm seçme işlemini de onaylamıştık ekstra olarak. Yani ekstradan 1000 Euro çıkacak cebimizden. Artı birde sigortamız 3200 Euro ödüyor yani. İnşallah ilk denemede tutar da hem maddi hem manevi anlamda daha fazla yıpranmayız
Sen hangi sigortadasın? Benim sigortam DAK ve sadece taze transferi %100 karşılıyor. Dondurulmuş ile yapılan transferi karşılamıyorlar maalesef

Benimki AOK yuzde 50 yi karsiliyor sadece. Sirf tedavi icin DAK a gecmek istedik yeni uygulama geldi artik tamamini karsilamayacak dediler bize.demek hala tamamini ödüyor.bizde blastokist ve picsi istedik,kalan 5 embriyoyu dondurttuk,2000 küsür kendimiz odemis olduk.spermlerde problem varsa picsi cok iyi bir secim olmusHasarli olmayan spermleri secmede iyi bir method

Bizde Aok’daydık sadece %50 karşılıyor diye araştırdık DAK ‘a başvurduk dedilerki yakın da yüzde yüz karşılama kalkacak ama henüz karar onaylanmadı. O yüzden şimdi geçenleri karar çıksa bile mağdur etmeyeceğiz. Ok dedik geçtik. Yani geçtiğimiz 7 Kasım’a kadar geçenleri karar etkilemiyor. Yeni geçenlerde sadece %50 karşılanıyor. O yüzden biz Ekim ayında geçmiştik bizimkini karşılıyorlar ama işte dondurulmuş yumurtayla yapılan transferi karşılamıyorlar mesela. Bakalım göreceğiz picsi işe yarayacak mı diye. Sadece picsi 256 Euro. Embryoscop ve Blastosit 300 küsur lirada onların her biri. Allah yardımcımız olsun.

Selam arkadaşlar,
Tedavi süreci devam edenlerin güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum:) ben geçen ayki kimyasaldan sonra bir ay ara verdim. Bu ay sonu eğer şu virüs olaylarından sıkıntılar büyümesse 2. Transferim için ilaç kullanmaya başlıcam.

Yazdıkların benim son birkaç aydaki psikolojime çok benziyor. Ben bu şekilde düşünerek akıl sağlığımı daha iyi koruyabildiğimi keşfettim. Pek umutlu olamıyorum ama İleride pişman olmamak için elimden geleni yapacağım, oltama balık gelirse ne mutlu ama gelmezse de kendimi hazırladım ve o hayatı kabulleneceğim. Yani umarım:)

Benim bundan önceki tedavim öyle oldu.hic birsey kullanmadim,rahim
Biz ocakta gittik DAK’a gec kalmistik yani. Evet dondurulmus privat oluyor,Aok da karsilamiyor ve cok pahali maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…