Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Bana bir tarih vermediler canım.. aramam gerekirmi tekrardan bir arayıp bilgi alayım..
Geç olsun güç olmasın inşallah napalim canım vardır bir hayır.. muhakkak vardır rabbimin bir bildiği...
Bence de ara canim. Yani bir hayir vardir dicez artik. Ben de artik Hollanda'da mi yaptirsam acaba dusunmeye basladim cunku bu 1 sene gecmeyebilir diyorlar. Oyle olursada sikinti olabilir tedaviye baslayinca birden yollari tekrar kapatirsalar.

Ay bilemiyorum zor isimiz.

Canım mayisa kadar bekle lütfen..
Belcikadaki merkezler daha iyi iptal etme bence... 1 yıl süreceğine inanmıyorum ben insanlar 1 yıl bütün herşeyden mahrum yaşayamaz bence.. yazla birlikte bitecek inşallah..
Benim tedavim erteleyince şöyle düşündüm..
Henüz melegimin vaktigelmedi ve nisan da yapılacak tedavim yine negatif olacaktı RABBİM beni korudu..
Vardır rabbimin bir bildiği şuan zaten zor zaman bekleyip görücez Inşallah Hayırlısı ile herşey yoluna girecek...

O Ovku22 senin dondurulmuslarin vardi. Onlari alacaksin dimi? Onu dami erteledirler?
Canım evet benim şu an bir sürü dondurulmuş var ama almayacağım. Fransanın durumu şu an pek iyi değil o yüzden doktora bir iki kez de olsa git gel yaparak risk almak istemedim. Yani ben doktorla bile görüşmeden kendim ertelemeye karar verdim. Bir yandan vardır bi hayır derken bi yandan çok canım sıkılıyor tabi. 2020 de yine anne olamayacağım, çocuk isteginin 5. Yılına koşuyoruz artık kendimi hiç anne olmamanın avantajlarını düşünerek mutlu olmaya ikna etmeye çalışıyorum

sürecin etkileri belki dediğin gibi bir yıl sürer ama bizim gibi tedavisi olacak hastalar için bir kaç aya bence düzen tekrar kurulacaktır. Yazı bekle derim ben çünkü şu an hollanda da olsa bu sürece başlaman riskli olabilir.

canim negatif olma bunda da bir hayir vardir diye dusun. Hem senin devami gelmesede bebis tutunmustu. Ben de Ilk bebegimi 9. Hafta kaybettim. Dondurulmuslarin da var Insallah onlardan biri sana evlat olur. Kac yasindasin?
Caprice24 canım bende sonucumu aldım 16.gün 3290 çıktı, çarşamba testi yenileyeceğiz. Hayırlısı olsun bu yolda hepimiz için
hayirli olsun canim, Allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin.. Iki embrio mu transfer ettirmistin?

Sağol canım, rabbim hayırlı kılar inşaAllah. Evet 2 embriyo transferi olmuştu. Hepimizin gönlüne göre olsun. Bu arada hayırlı kandiller

Caprice24 canım bende sonucumu aldım 16.gün 3290 çıktı, çarşamba testi yenileyeceğiz. Hayırlısı olsun bu yolda hepimiz için
Hayırlı olsun. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Benim de yarın 19. Günüm ve ikinci kan testimi yaptıracağım bir hafta aradan sonra. İnşallah değerlerim gerektiği kadar yükselmiştir. Buradan yazarım yine. Hayırlı kandiller

inşallah canım umudumu erken kaybetmemeye çalışıcam 31 yaşındayım.

G Gulsumiklima hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al inşallah.

Bende almanyadanim bir kere tüp bebek yaptim ama olmadi
Benimde niyetim türkiyede yaptirmakdi ama corona girdi araya
8 senedir olmuyor malesef yasimds gittikce giyor korkuyorum sonra olmucak diye cok okudum almanlar bile türkiyeye gidiyor tüp bebek icin bence orda daha iyi tedavi ediyorlar.

Almanya’da kaç kere denedin. Eğer doldurmadıysan üç hakkını da doldur derim sonuçta evinin rahatında yapacaksın ve sık sık kan vermeye çağırıyorlar. Türkiye’de çok iyi evet. Almanya’nın Türkiye’ye göre tek bir avantajı var bence. O da transferi yapana kadar her türlü detayı inceliyorlar o yüzden biraz uzun sürüyor ama temkinli gidiyorlar. Türkiye’de de çok ileri teknolojili çok başarılı yerler var. Git gel yapman gerekecek ama belki de istediğin sonuca orada ulaşacaksın. Senin için nerede rahat edecekse orada dene. Çünkü moral çok önemli. Allah tez zamanda yüzünü güldürsün bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.

G Gulsumiklima bugün 19. Günüm kan testimi yaptırdım. Bir hafta önce bugün 535 ti bugün 7252 çıktı. Sen daha tecrübelisin. 19. Gün için yeterli mi acaba? Doktor randevumu da verdiler taaa 27 Nisana. Daha 19 gün var. Yine beklemeceler

Canım değerin çok çook güzel MaşaAllah aklına değerle ilgili hiç soru gelmesin 27 nisanda çok uzun olmuş Ama napıcan eli mahkum beklicen. Bende bekliyorum aramalarını bakalım bana ne zamana vericekler randevuyu

Aynen mecbur bekleyeceğiz halbuki o kadar yoğunlukta yok. Haftaya çağırsalar ne olur sanki. Artık kese ve kalp atışı oluşmuş olması lazım herşey yolundaysa inşallah. Almanya’da hayat beklemekle geçiyor vallahi. İnşallah seninkisi uzun sürmez

Amin insallah tüm istiyenlere insallah..
1 kere yaptim ama kendimi rahat hissetmiom burda niyese bilmiom hersey hizli ilerliyor sanki hic dogru düzgün bi iyice kontroll yok sanki.
Bu sene sigortada ztn deyisdi ve yüzde 50 sini ödüyor tek onu burda vereceme türkiyede deniyim diyordum ama simdide corona cikdi.
Türkiyede tüp bebek nekadar sürüyor bilgin varmi

maalesef canım bana randevu vermediler onlar haftaya arayıp verceklermiş. Coronadan dolayı çalışma düzenleri değişmiş. Benimde 18.gün 7952 çıkmış. Ama progeston düşük çıkmış fitil kullanıyordun fitille birlikte iğnede kullancakmışım. 12. Haftaya kadar . Çocukluğumdan beri iğne takıntım var bi de göbekten.. ayyyyy içim daraldı.
Biz bebekleri görmeye gidinceye kadar karnımızda diş çıkartırlar. Hahahaaa
Kese ayrı kalp için ayrı gitmemiş olacağız. İnşAllah ikisini birden görmek nasip olur canım

Merhaba hangi sehirdesin canm hangi doktora tup bebek yaptirdin.

Evet bizim sigortada %50 ye geçti ama biz %100 den son yararlananlardan olduk. Buna rağmen ekstra hizmetler için de cebimizden bi sürü para çıktı. Eğer %50 ise Türkiye daha mantıklı. Bu arada burada süreç benim için çok yavaş işledi. Yani sürece başlamamın 11. Ayında (neredeyse 1 sene) ilk transferimi yaptılar. O arada Endokrinoloji, Radyoloji gidip geldim. Genetik testlerimiz vs detaylı yapıldı. Ama demek ki senin bulunduğun yerde hızlı işletiyorlar süreci. Bende bi ara acaba Türkiye’ye mi gitsek diye düşündüm araştırdım ama sanırım gitmeden önce buradan doktora Tüp bebek iğnesi ve ilacı yazdırma ihtimali yok gibi. Öncesinde zaten bütün tetkiklerini detaylı yapmak için belirli bir süre ayırman gerekiyor. Eğer vaktin varsa. Türkiye’de maksimum 1 ayda işlerini halledersin. Tabi bu tahminim internet araştırmalarına dayanıyor. Bahçeciyi çok övüyorlar ve Whatsapp hatları var. Yurtdışından gelenlere de epey yardımcı oluyorlar diye biliyorum. Bi yaz istersen. Kafan daha net olur.
Bende fitil kullanıyorum ve aynen senin gibi iğne fobim var. Yumurta geliştirme döneminde kaç kere ağladım. Transferden sonra da iki kere progesteron iğnesi yapmıştım. Transfer olduğum akşam birde 3 gün sonrası. Daha sonra fitile devam ettim. Dediğin birşey de çok mantıklı geldi. Kese ve kalp için ayrı ayrı gitmemiş olucaz. Allah yardımcımız olsun

Bende türkiyede yaptırmayı çok istiyordum, hatta eşime ilk deneyelim olmazsa türkiyede deneyelim demiştim. Burda okuduklarımdan dolayı düşüncem o şekilde oluşmuştu. İlgi alaka herşey fazlasıyla türkiyede var. Türkiyede tüp bebek yaptıranların hepsi, rezervlerinden tutun e2 değerlerine daha ne bileyim yumurta sayılarına herşeyleri biliyor. Bu iyi bir şey mi bilmiyorum. Ben ne e 2 değerimi bilirim, ne yumurtalıklarım çalışıyor mu bilirim. Hiç sormadım, drum da hiç söylemedi. 2016 da yumurtalarım toplandı, ve o dönem sigortamız sadece %30 unu karşılıyordu bu sene %50 çıkardılar biz zaten dondurulmuşları denediğimiz için sigorta karşılamıyor. 3. Transferim gerçekleşti hiç birinde transferden sonra dinlenmedim. Transfer oldu çataldan indirdiler evinize gidin dediler. Türkiyede yatırıyorlar dinlendiriyorlar vs ben kesin tutmaz hiç dinlendirmediler diye ağlamıştım ilk transferde ama hepsi pozitif oldu.
Eğer tedavi süresinde türkiyede kalabileceğiniz yer varsa neden olmasın. Sonuçta bir çok arkadaş türkiyede yaptırıp takibini burda yaptırıyorlar. Önemli olan tedavi gördüğünüz ya da göreceğiniz merkezin içinize sinmesi. Umarım virüs belası bittikten sonra gönlünüze göre türkiyede ya da burda merkez bulursunuz.

Canım bende 8 yıllık evliyim..
Aynı senin gibi düşündüm tr de 2 kez tüp bebek tedavisi yaptırdım negatif oldu...
Sonra tr deki doktor dediki ameliyat olmalısın olmadan olmaz senin çocuğun..
Ameliyat için brüksel tüp bebek merkezine gittim meğer ertesi hafta tr deki doktor da oradaymış.. ameliyat sonucumu söylemek için aradım öyle söyledi.. brüksel de gelip bunlardan öğreniyormuş...
Tr de 2 negatifim var hemde ünlü bir doktor..
Şuan burda brüksel de tedavi görüyorum ve nisan da transferim olacaktı korona dan dolayı iptal oldu...
Tr deki doktorun önemli değil dedikleri şeyleri bunlar HAYIR ÇOK ÖNEMLİ dedi..
Ekimde başladık tedaviye ve burdaki doktor yeşil ışık yakmadan transfer yok dedi..
Tr deki doktor a msj attım hocam benim prolaktinim yüksek.. önemli değil her şart da transfer olur yazdı.. eşim şüphelendi gitmeyelim ISSIZZ burda yaptıralım dedi dinlemedim eşimi.. çok pişman oldum...
Belçikada şimdi 6 hakkım var sigortam karşılayacak ve avrupanın en iyi merkezi diye geçiyor.. yurt dışından çok hasta var..
Ben burda mutlu sona ulaşırız diye umut ediyorum...
Eğer tr de tedaviye karar verirsen lütfen iyi araştır.. 2 negatifim var ama piskolojim bozuldu kimse benim durumuma düşmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…