Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Doğal yoldan olması tabiki en güzeli ama bazen de doğalı beklerken yıpranıyor insan. Ama anladığım kadarıyla sen her yıpranma sürecinde kendine bir çıkış yolu bulmuşsun. Başka şeylere odaklanarak hayatını dengelemeye çalışmışsın. Umarım bakış açın, yaptığın diyet hepsi sana çok istediğin bebeğini getirir..
Evet canım çok uzun süre beklemek yoruyor ama dediğin gibi bir yol buldum bakalım. Güzel tarafı da hastalığın tamamen geçmesi ve yumurtalık fonksiyonlarının uzun vadede geri dönmesi için uğraşıyorum yani aslında sadece bebek değil sağlığıma kavuşabilirim bu da bir umut bana. Rabbim hepimizin yuvasını şenlendirsin inş.
Aslında benim yeğenimde de böyle bir şey yaşamıştık. Adeti bir hafta geçmişti kardesimin idrar testi silikti, kan testi ile kesinleşti, şimdi 6 yaşında.. umarım benim de öyle bir durumdur, cumartesi günü kan testim var zaten o zaman öğreneceğiz bakalım.
İnş canım benim ya...
Okadarda silik gelmedi canim ya, insallah hamilesindir, saglikli bir hamilelik gecirirsin insallah
Bence de öyle aman aman silik değil ki. Gayet bariz görünüyor.

Kızlar
Sabah erken gebelik testi yaptım, bugün transfer sonrası 9. Gün olmasına rağmen çizgi çok silik, sanırım kimyasal oldu. Cumartesi kesin olarak öğreneceğiz bakalım.
Canım bak bakalım kutuda ne yazıyor? 2. çizgi varsa gebelik var demek. Koyu veya açık farketmiyor. Kutuda resimli olarak yazması lazım, 2 şekilde de pozitif demektir diye.

Hoşbulduk kızlar çok sağolun. Evet yurt dışında yaşıyorum. Malesef IVF tedavisine başlamadık. 2011'de evlendim. Hamilelik olmayınca 2014'te tedaviye başladık ve o zaman üye olmuştum hala buralardayım. Klomen kullandım ama yumurtalarım kaliteli değildi, 2 aşılamada iyi yumurta elde edildi çatladı ama tutmadı malesef. Birkaç yıl sonra bir tüp bebek merkeziyle görüştük, ama genel muayene içindi. Kendiliğinden olur dedi ilaç verdi ama işe yaramadı hatta gastrit yaptı beni ya da vardı ama tetikledi bilemiyorum, hiç ilaç kullanamadım o dönemde bir yıl da öyle geçti. Uzun konu ama eşim de tüp bebek asla istemiyor bu süreçte çok ikna etmeye uğraştım ama olmadı, her konuşmamda, yalvarmamda daha da geri çekti kendini, uzun bir süredir eşimle bu konuyu konuşamıyorum bile :KK42:İkna etmeye çalışırken de çok yıprandım sonra tamamen vazgeçtim dil kursuna filan gittim iyi geldi kafayı dağıttım 6 ay bir sene kadar kafamı toparladım, stresten uzak durmaya çalıştım. Fakat her şey bir yere kadar, ne yaparsam yapayım bebeğime kavuşmadıkça bu konu bir yerlerde karşıma çıkacak belli. Eşime biraz çıtlattım yokladım baktım hala geri çekiyor kendini tüp bebekten, doğal olsun boşver diyor, ben de işte o zaman başladım bu kadar araştırmaya, soruşturmaya. Bir sürü makale okudum, farklı doktorların sitelerindeki yazıları okudum, pko'yu hayat tarzı değişikliği ile tamamen yenen kişilerin yazılarını okudum vs sonra alternatif tıp uzmanı bi arkadaşım da yardımcı oldu, bazı takviyeler verdi ve hormon düzeltici diyet tavsiye etti. Baktım aynı Karatay diyeti, ben de Karatay'ı araştırmaya başladım o da pko tamamen geçebilir diyor, neredeyse 2 ay olacak Karatay diyeti yapıyorum. Diyete başlamadan hormonlarıma baktırdım, bir de işte en son dün baktırdım hormonlarıma, sonuç cumartesi akşam çıkacakmış. Ama ben ilk defa bir tedavinin işe yaradığını vücudumda gördüm, sivilcelerim azaldı, olmadık yerlerde çıkan tüylerim azaldı, hiçbir adetimde ağrı hissetmezken yumurtalıklarıma resmen can geldi, kıpır kıpır hafif kasık ağrısı, akıntıda değişme vs çok iyi geldi bana, gastritim tamamen bitti. Eşim de seviniyor doğal olacak herhalde diye o nedenle çok ama çok heyecanlıyım, çok uzun anlattım kusuruma bakmayın, kimseye anlatamıyorum dolmuş içim :) kimle paylaşacağımı bilemiyorum. Sizi bulduğum için çok şanslı hissediyorum kendimi. Çok sıcak ortam gerçekten. Ben de bu tedavi sürecinde burlarda takılırım artık :) Sizleri de okuyordum ama isimlere çok dikkat etmediğim için kim hamile kim transfer olmuş karıştı herkes. Zamanla oturacak artık, iyi ki varsınız kızlar:KK25:

İnşallah doğal olur biran önce canım. Çıkan hormon sonuçlarına göre de tedavini olursun. Daha önce sende rahim ve tüplere bakılmış mıydı? Tüm taramalar yapıldı mı?

Eşinin tüp bebek istememe nedenini çok iyi anlıyorum. Benim eşimde 3 sene hiç ikna olmadı. Sonra ikna oldu ve 2 deneme yaptık, ikiside negatif. Artık bir daha denemekten yana değiliz.

Biz birazda duygusal yaklaştığımız için her yola başvuruyoruz, erkekler bu şekilde yapay müdahaleyi gerekli görmüyorlar. Bu konuda konuşmak bile tabu gibi... Durumunu anlıyorum :(

İnşallah doğal olur biran önce canım. Çıkan hormon sonuçlarına göre de tedavini olursun. Daha önce sende rahim ve tüplere bakılmış mıydı? Tüm taramalar yapıldı mı?

Eşinin tüp bebek istememe nedenini çok iyi anlıyorum. Benim eşimde 3 sene hiç ikna olmadı. Sonra ikna oldu ve 2 deneme yaptık, ikiside negatif. Artık bir daha denemekten yana değiliz.

Biz birazda duygusal yaklaştığımız için her yola başvuruyoruz, erkekler bu şekilde yapay müdahaleyi gerekli görmüyorlar. Bu konuda konuşmak bile tabu gibi... Durumunu anlıyorum :KK43:

2 yıl önceydi galiba dr bakalım HSG ile dedi ama çok iltihap vardı ilaç kullansam da geçmedi çünkü midede iltihap sindirim sistemine, oradan da idrardan vajinaya geliyormuş böyle açıklama yaptı ve bu halde bakamayız dedi. İlaçlar da azalttı ama hiç tam geçirmedi iltihabı. Anca anca düzeliyorum geçti gibi iltihap bakalım olmazsa bu sefer baktırabilirim inş HSG. Onun dışında hep kan tahlili ve ultrason ile bakıldı düzenli. Başka tetkikleri denemedik hiç. He eşime de bakıldı sıkıntı yoktu. Şu aşamada başka da bakılacak bir şey yok diye biliyorum. Bildiğiniz bir şey varsa tavsiyelere de açığım yani.

Ya canım benim bu zamana kadar kimseye tam anlatamadım. İlk defa gördüm eşi benim gibi istemeyen :) Peki sizin sıkıntı neydi ve nasıl ikna oldu eşin tüp bebeğe? Zamanını mı beklemek lazım bilemedim ki :KK64:

Evet canım çok uzun süre beklemek yoruyor ama dediğin gibi bir yol buldum bakalım. Güzel tarafı da hastalığın tamamen geçmesi ve yumurtalık fonksiyonlarının uzun vadede geri dönmesi için uğraşıyorum yani aslında sadece bebek değil sağlığıma kavuşabilirim bu da bir umut bana. Rabbim hepimizin yuvasını şenlendirsin inş.

İnş canım benim ya...

Bence de öyle aman aman silik değil ki. Gayet bariz görünüyor.
Garanti cevap kan testinde.. iki gün sonra öğreneceğiz bakalım. İyi yanı genelde transferin 9. Günü adet başlardı şimdiye kadar başlamadı :)
Bazı hastalıklar beslenme, yaşam tarzı kaynaklı olduğu için; sen kendini değiştirdiğinde ondan kurtulman da mümkün oluyor. Umarım sen de pco dan böyle kurtulacaksın..

Garanti cevap kan testinde.. iki gün sonra öğreneceğiz bakalım. İyi yanı genelde transferin 9. Günü adet başlardı şimdiye kadar başlamadı :)
Bazı hastalıklar beslenme, yaşam tarzı kaynaklı olduğu için; sen kendini değiştirdiğinde ondan kurtulman da mümkün oluyor. Umarım sen de pco dan böyle kurtulacaksın..
O zaman çok iyi canım hadi hayırlısı inş bu sefer olmuştur. Cumartesi güzel sonuçlarla geleceğine inanıyorum ben.
Evet polikistik over beslenmeden çok etkileniyor. İnş herkes kurtulsun çok yaygın artık yediğimiz her şey bozuk.

Bu arada eskileri okuyorum biraz tanımak için sizi :KK49:

bu sefer hangi ilaclari kullandirtilar sana canim ?
Dondurulmuş transferdi canım. Adetle birlikte sabah akşam 3 tane östrojen içerikli prognyova hap kullandım. 15. Gün progestan fitil başladım. Şimdi de öyle devam ediyorum. Doktor vermedi ama kendim de her gün corasprin içiyorum bir tane.

Kızlar ya internette yumurta kalitesini arttıran 10-15 şey sayıyorlar, kimi bitki, kimi meyve, kimi vitamin, kimi arı ürünleri... Sizin bizzat kullanıp çok iyi geldiğini gözlerinizle gördüğünüz ne oldu? Biraz takviye yapmak istiyorum ama bütün bu ürünleri kullanmam mümkün değil. Omega 3, folik asit (daha doğrusu folat aldım ben), d vitamini, b12 yeterli mi sizce? Onun yanına arı ürünlerini de eklemeli miyim ?

Bu yazıyı buldum sitesinde: İçeriğinde özel miktarlarda ve özenle seçilmiş Adaçayı, Aslanpençesi, Civanperçemi, Çörekotu, Hayıt Tohumu ve Özel Çam Balı bulunmaktadır.

Malesef içeriği bana uygun değil canım. Daha yeni araştırmıştım hayıt kullanacaktım ben de ama Fsh ve Lh hormonunu arttırıyor. Bu hormonları düşük olanlara iyi yarıyor ama yüksekse kullanmayın diye uyarılar vardı okuduğum yerlerde. Forumda da hayıt kullanıp hormonları daha da yükselenler var. Benim fsh 9, lh 19 yani kullanamam malesef. Diğer bitkilerin de çayını kür olarak yapmıştım bi faydasını görememiştim. Yine de içinde hayıt olmasa bir şans verebilirdim. Hayırlısı. Yine de tavsiyede bulunduğun için teşekkür ederim.
Benim de fsh 9 ben hayıt otu kapsülü kullanıyorum.

2 yıl önceydi galiba dr bakalım HSG ile dedi ama çok iltihap vardı ilaç kullansam da geçmedi çünkü midede iltihap sindirim sistemine, oradan da idrardan vajinaya geliyormuş böyle açıklama yaptı ve bu halde bakamayız dedi. İlaçlar da azalttı ama hiç tam geçirmedi iltihabı. Anca anca düzeliyorum geçti gibi iltihap bakalım olmazsa bu sefer baktırabilirim inş HSG. Onun dışında hep kan tahlili ve ultrason ile bakıldı düzenli. Başka tetkikleri denemedik hiç. He eşime de bakıldı sıkıntı yoktu. Şu aşamada başka da bakılacak bir şey yok diye biliyorum. Bildiğiniz bir şey varsa tavsiyelere de açığım yani.

Ya canım benim bu zamana kadar kimseye tam anlatamadım. İlk defa gördüm eşi benim gibi istemeyen :) Peki sizin sıkıntı neydi ve nasıl ikna oldu eşin tüp bebeğe? Zamanını mı beklemek lazım bilemedim ki :KK64:
İltihap varsa o da gebeliğe engel malesef. Sizin yerinizde olsam kendi başıma birşeylerin geçmesini beklemem. Eşinizin değerleri nasıldır yaşınız kaç bilmiyorum ama zaman kaybı gibi geldi bana.

İltihap varsa o da gebeliğe engel malesef. Sizin yerinizde olsam kendi başıma birşeylerin geçmesini beklemem. Eşinizin değerleri nasıldır yaşınız kaç bilmiyorum ama zaman kaybı gibi geldi bana.
Evet canım dr da öyle dedi iltihap engel diye. Ama ben bir sürü ilaç kullandım dr verdi yani hep azalttı iltihabı tam bitirmedi ama ilaç bittiğinde ertesi ay daha kuvvetli geri döndü iltihaplar. Vücutta bakteri florası düzelirse iltihabın geçtiğini okudum ve diyetle buna dikkat edince kendiliğinden günden güne iltihabım azaldı şu iki ayda. Hatta bitti gibi duruyor da emin olamıyorum ben. Zaten dr'a gideceğim inş soracağım nasıl olmuş iltihap diye. Tahlillerimi götürüp ultrasondan kistlere filan da baktıracağım.

Malesef çok zaman kaybettik zaten haklısın ama her halükarda zaten eşimi ikna edemiyorum ki tüp bebeğe, bir şey fark etmeyecek yani zaman kaybı açısından.

Kızlar ya internette yumurta kalitesini arttıran 10-15 şey sayıyorlar, kimi bitki, kimi meyve, kimi vitamin, kimi arı ürünleri... Sizin bizzat kullanıp çok iyi geldiğini gözlerinizle gördüğünüz ne oldu? Biraz takviye yapmak istiyorum ama bütün bu ürünleri kullanmam mümkün değil. Omega 3, folik asit (daha doğrusu folat aldım ben), d vitamini, b12 yeterli mi sizce? Onun yanına arı ürünlerini de eklemeli miyim ?
Ben bir arkadaşımın tavsiyesi ile arı sütü bal polen kullandım ve bence iyi geldi. İlk tedavimde 4 yumurta toplanıp 1 tane 5. Gün embriyosu elde edilmişti. 1,5 ay kadar atı sütü bal polen kullandım. 6 yumurta toplandı 4 tane 5. Gün embriyosu elde edildi. İkisinde de aynı ilaçları kullandım sayılır, tek fark kullandığım bu karışımdı yani.

Evet canım dr da öyle dedi iltihap engel diye. Ama ben bir sürü ilaç kullandım dr verdi yani hep azalttı iltihabı tam bitirmedi ama ilaç bittiğinde ertesi ay daha kuvvetli geri döndü iltihaplar. Vücutta bakteri florası düzelirse iltihabın geçtiğini okudum ve diyetle buna dikkat edince kendiliğinden günden güne iltihabım azaldı şu iki ayda. Hatta bitti gibi duruyor da emin olamıyorum ben. Zaten dr'a gideceğim inş soracağım nasıl olmuş iltihap diye. Tahlillerimi götürüp ultrasondan kistlere filan da baktıracağım.

Malesef çok zaman kaybettik zaten haklısın ama her halükarda zaten eşimi ikna edemiyorum ki tüp bebeğe, bir şey fark etmeyecek yani zaman kaybı açısından.
Tüp bebeğe bu kadar karşı olmasının nedenini biliyorsan en azından onun üzerinden ikna etmeye çalışsan olmaz mı?
İltihap kaynağı ne çok anlamasam da; nasıl ki bağırsak florası için prebiyotikler öneriliyor, bu iltihap için de öyle bir beslenme katkı sağlar mı acaba?

Bizim şimdiye kadar bulunan bir sorun yok canım. 6 sene önce doğal yoldan 1 çocuğumuz oldu ve 3 yaşını doldurunca 2. yi istedik. Bir düşük ve dış gebelik geçirdim ben. Dış gebelik bizi çok korkuttu, sonrasında yine doğal yolla deneyerek risk almak istemedik. Eşim tüp bebeğe hiç sıcak bakmadı, hatta saçmaladığımı düşündü. Ben bunun erkeklere özgü güdülerle alakalı olduğunu düşündüm, yani doğal hayatımızın akışında olabilecek birşeye doktor müdahalesini kabul etmiyorlar sanırım. Benim eşim çok açık görüşlü birisidir ama bu konularda mahremiyete önem veriyor. Başına gelmeden uzaktan çok korkunç görünüyordu heralde bu klinikler ama işin içine girince anladı öyle olmadığıno.

Dış gebelikten sonra artık doğal yolla denemek istemediğimi söyleyince jinekoloğum bize broşürler verdi, klinikle görüşmemizi önerdi, benim çok istekli olduğumu gördüğü için ve yeniden dış gebelik yaşama ihtimalimi elemek istediğimiz için klinikten randevu aldık. Görüşme aslında bilgi almak amaçlıydı, tüp bebek değilde, ne gibi tetkikler yapılabilir vs diye konuşacaktık. Doktor aşılama, tüp bebek vs diye anlatırken ben biz IVF istiyoruz dedim, eşimde hatta öylemi istiyoruz? diye bi sorguladı orda :) Sonra bir daha üzerinde konuşmadan klinikten gelen planla başladık tedaviye. Eşim tedavi sürecindede yok saydı diyebilirim durumu. Kliniğe getirip götürmek dışında konuyla pek alakadar olmadı.
1 taze, 1 de dondurulmuş transfer denedik, ikiside olmadı. Laporoskopi, Hgs, Historoskopi, hormon tahlilleri temiz hep. Bu süreçte farklı doktor görüşleri aldım, hepside doğal yolla olacağı yönünde şeyler söylüyorlar. Ama şimdilik 2. çocuk fikri rafa kalktı :)

Ay çok heyecanlandim var canım inşallah tutunmuştur sana .
9. Gün için fazla silik sanki ama öyle ya da böyle ilk kez ikinci çizgiyi gördüm Selma vın. Bı da bir şeydir. Şimdilik sakince cumartesiyi bekliyorum. bakalım, umarım güzel haber alabilirim.

Back
X