Hoşbulduk kızlar çok sağolun. Evet yurt dışında yaşıyorum. Malesef IVF tedavisine başlamadık. 2011'de evlendim. Hamilelik olmayınca 2014'te tedaviye başladık ve o zaman üye olmuştum hala buralardayım. Klomen kullandım ama yumurtalarım kaliteli değildi, 2 aşılamada iyi yumurta elde edildi çatladı ama tutmadı malesef. Birkaç yıl sonra bir
tüp bebek merkeziyle görüştük, ama genel muayene içindi. Kendiliğinden olur dedi ilaç verdi ama işe yaramadı hatta gastrit yaptı beni ya da vardı ama tetikledi bilemiyorum, hiç ilaç kullanamadım o dönemde bir yıl da öyle geçti. Uzun konu ama eşim de tüp bebek asla istemiyor bu süreçte çok ikna etmeye uğraştım ama olmadı, her konuşmamda, yalvarmamda daha da geri çekti kendini, uzun bir süredir eşimle bu konuyu konuşamıyorum bile

İkna etmeye çalışırken de çok yıprandım sonra tamamen vazgeçtim dil kursuna filan gittim iyi geldi kafayı dağıttım 6 ay bir sene kadar kafamı toparladım, stresten uzak durmaya çalıştım. Fakat her şey bir yere kadar, ne yaparsam yapayım bebeğime kavuşmadıkça bu konu bir yerlerde karşıma çıkacak belli. Eşime biraz çıtlattım yokladım baktım hala geri çekiyor kendini tüp bebekten, doğal olsun boşver diyor, ben de işte o zaman başladım bu kadar araştırmaya, soruşturmaya. Bir sürü makale okudum, farklı doktorların sitelerindeki yazıları okudum, pko'yu hayat tarzı değişikliği ile tamamen yenen kişilerin yazılarını okudum vs sonra alternatif tıp uzmanı bi arkadaşım da yardımcı oldu, bazı takviyeler verdi ve hormon düzeltici diyet tavsiye etti. Baktım aynı Karatay diyeti, ben de Karatay'ı araştırmaya başladım o da pko tamamen geçebilir diyor, neredeyse 2 ay olacak Karatay diyeti yapıyorum. Diyete başlamadan hormonlarıma baktırdım, bir de işte en son dün baktırdım hormonlarıma, sonuç cumartesi akşam çıkacakmış. Ama ben ilk defa bir tedavinin işe yaradığını vücudumda gördüm, sivilcelerim azaldı, olmadık yerlerde çıkan tüylerim azaldı, hiçbir adetimde ağrı hissetmezken yumurtalıklarıma resmen can geldi, kıpır kıpır hafif kasık ağrısı, akıntıda değişme vs çok iyi geldi bana, gastritim tamamen bitti. Eşim de seviniyor doğal olacak herhalde diye o nedenle çok ama çok heyecanlıyım, çok uzun anlattım kusuruma bakmayın, kimseye anlatamıyorum dolmuş içim :) kimle paylaşacağımı bilemiyorum. Sizi bulduğum için çok şanslı hissediyorum kendimi. Çok sıcak ortam gerçekten. Ben de bu tedavi sürecinde burlarda takılırım artık :) Sizleri de okuyordum ama isimlere çok dikkat etmediğim için kim hamile kim transfer olmuş karıştı herkes. Zamanla oturacak artık, iyi ki varsınız kızlar