Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Teşekkür ederim canım.. 5. Tedavi 3. Transfer sonunda nihayet pozitifi gördüm canım.. hepimiz için böyle olacağını biliyorum. Sadece bazılarımızın yolu daha uzun, bazılarımızın daha kısa.. umarım sonunda hepimiz bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alırız..
Amin canim insallah, Allahim Anlimiza Hayirli Güzel Kaderler yazsin insallah, gec olsun güc olmasin derler ya..

kizlar sizin tecrübelerinize dayanarak birsey sormak istiyorum :KK43: ben 29 yasima yeni girdim, gecen seneden 2 tane donmus orta kalite blasto var, sizce yeniden opu mu olayim yoksa o 2 donmus a sans mi vereyim ? ilk opu dan 1 8haftalik kaybim, 1 kez kimyasal yasadim, simdi son kalanlar i mi transfer ettireyim, yoksa onlar beklesin üzerine yeniden opu mu olayim ? :KK43: :KK43: Dr Orta kalite dedi o yüzden kafam karisti, ve istersen tekrardan OPU ol dedi ama donmuslarida deneyebilirsin dedi, ben ne yapayim :KK43:

Canim
IVF yumurta ve spermin bir kapta doğal döllenmeye bırakılması. ICSI spermi yumurtaya enjekte ederek döllenmesini sağlamak değil mi? Seni ilk aradıklarında IVF demişlerdi zaten. Acaba IVF le döllenme elde edilemezse aynı yumurtalarla ICSI ye geçilebiliyor mu? Yoksa yeniden yumurtamı toplanacak?

Bizede IVF yapılmıştı, Türkiye’de bir doktor buna hata dedi. Zaten hamile klma sorununuz yok, klinikte sizin doğal olarak 2-3 dk da yapabileceğiniz şeyi 1 ay bir sürü müdahale ile yapıp paranızı almışlat bir güzel dedi :))))
Aslında düşününce öyle, zaten yumurta var, dölleniyor, döllenen yumurta tutunuyorda... Ama gebelik ilerlemiyor. IVF ile yumurtayı alıp, spermi alıp dışarda döllendirip geri transfer etmenin zaten bizim yapabildiğimiz şeyden farkı ne? Düşündükçe kızıyorum kendime nasıl yaptırdım diye :) hiç tarama yaptırmadan...
Canim benim durum biraz farkli yumurtalar dolu ve disardan iyi gorunuyor ama dollenmiyorlar. Bundan dolayi birde bunu denemek istiyorlar. Benim gibi hasas yumurtalari olan insanlarinda bazen bu tedavi sonuc verebiliyormus. Normal gebelikten ne farki var dersen. Her siklus sadece 1 yumurtladigimiz icin sansimizi yine arttitiyor bence. Bu tutmazsa zaten ICSI deneyecekler.

canim eger dollenme olmaz ise enjekte edemiyorlar mi?
senin dediklerini ben cok yasadim. Esim ile cogu kavgamizda olmasin falan diyip vazgecmek bile istedi. Genelde de bu kavgalar tedavi surecinde daha cok oluyor. Bizler hormon da aldigimiz icin daha hassas olabiliyoruz ama bazi erkekler bunu anlamiyor. Bizler anne olabilmek icin her seyi yapmaya haziriz ama erkekler biraz daha pasif bu konuda. Ama eninde sonunda ikna oluyorlar hepsi.

Bu dedigin dr u ne uzerinden takip ediyorsun? YouTube mu?
Bunu bir sorayim canim. Belki yapabilirler.

Kızlar kan tahlilimi dün aldım bir şey danışmak istiyorum size. Öncelikle diyet işe yaramış fsh 9 lardan 3 lere düşmüş, o da çok düşük ama zaten pko öyle oluyor artık neyse. Lh 19 lardan 13 e düşmüş. Testosteron ve prolaktin çok farketmese de onda da azalma var. Benim kafama takılan şu. Bana yıllar önce AMH bakıldı galiba ama ben hiç hatırlamıyorum o zaman kaç çıktı bu meseleleri çok anlamıyordum. Şimdi tahlil sonucumda AMH 16 çıkmış.
Polikistik over nedeniyle yüksek çıkacağını tahmin etmiştim ama bu kadar da beklemiyordum doğrusu. Değeri 9 olup yumurtaları tüp bebekte döllenmeyen varmış kalitesiz olduğu için. Bu diyetle o da düşer diye bekliyorum ama ilk defa ölçüldüğü için anca bir iki ay sonra ölçtürüp farkı görebilirim. O yüzden benzer şeyler yaşayan varsa tecrübelerinizi dinlemek isterim.

Nasil bir diyet yapiyorsun?

kizlar sizin tecrübelerinize dayanarak birsey sormak istiyorum :KK43: ben 29 yasima yeni girdim, gecen seneden 2 tane donmus orta kalite blasto var, sizce yeniden opu mu olayim yoksa o 2 donmus a sans mi vereyim ? ilk opu dan 1 8haftalik kaybim, 1 kez kimyasal yasadim, simdi son kalanlar i mi transfer ettireyim, yoksa onlar beklesin üzerine yeniden opu mu olayim ? :KK43: :KK43: Dr Orta kalite dedi o yüzden kafam karisti, ve istersen tekrardan OPU ol dedi ama donmuslarida deneyebilirsin dedi, ben ne yapayim :KK43:
Canim onlara genetik yapilmismiydi? Genetikten temiz gelmis ise Bence dondurulmuslar ile dene. Sen kan pihtilasmasina baktirmismiydin? Histereskopi yaptirdin mi?

Canim cok sevindim super haber. Bugun nasilsin hersey yolundami. Bak sonunda emeklerinin karsiligini aldin cok sukur 😊
Teşekkür ederim canım darısı başına.. bugün ilk randevumuzu aldık 24 Temmuz’da gideceğiz. Keyfim yerinde, her şey yolunda şu an canım. Üstümde böyle garip bir sakinlik var :) sen nasılsın?

Daha önce kayıp olması nedeniyle mümkünse genetik bakılsa bu embriyolara, için rahatça transferini olursun. Bence orta kalite diye onları gözden çıkarmamak gerekiyor. Tek neden buysa..

Teşekkür ederim canım darısı başına.. bugün ilk randevumuzu aldık 24 Temmuz’da gideceğiz. Keyfim yerinde, her şey yolunda şu an canım. Üstümde böyle garip bir sakinlik var :) sen nasılsın?
Simdi Sen basliyacaksin gun saymaya, asil stress bugunden sonra basliyacak 🤣🤣. Gunler gecmek bilmiyor bir turlu.

Canim onlara genetik yapilmismiydi? Genetikten temiz gelmis ise Bence dondurulmuslar ile dene. Sen kan pihtilasmasina baktirmismiydin? Histereskopi yaptirdin mi?
Pihtilasma bakildi temiz ama yinede ilac kuallandiriyor, Histeroskopi de yapildi ocak ayinda sonuc iyiydi sükür,, bizde zaten pgt tek gen bakiliyor gemerikte, ama tüm Chromosomen bakilmadiydi, bu son kalan embryomda tekgen den temiz gelen embryomuz, aslinda sadece orta kalite dedikleri kafami karistirdi, ama kalitesi yüzünden vazgecmek sacmalik olur bencede :(

Daha önce kayıp olması nedeniyle mümkünse genetik bakılsa bu embriyolara, için rahatça transferini olursun. Bence orta kalite diye onları gözden çıkarmamak gerekiyor. Tek neden buysa..
tüm Chromosomen bakilmadi ve 5ci gün oldugu icin cöz tekrar biopsi yap tekrar sondur mantikli degil dedi doktorum, genetik olarak bizdeki ragatsizliga bakildiydi ve temiz geldi

Kızlar benim karnım ve kasıklarım, hatta belim ve bacaklarım regl olmuşum gibi ağrıyor. Regl ağrılarım da baya şiddetlidir bu arada. Bu hafta bu 2. defa böyle ağrı ve bu defa daha şiddetli sanki.
Detaylı ultrason taramasındaki doktora ilkinde sormuştum, miyomların yapabileceğini söylemişti.
Ama dün gece uykumdan uyandırdı ve bu akşam üzerine kadar geçmeyince hem kendi doktorumu aradım, yarın sabaha randevu aldım. Hem de hastaneye gittim. Kadın doğum bölümünde incelediler, erken doğum riski yok, enfeksiyon yok. Herhangi bir sebep söylenmedi. Miyomlardan olduğunı sanmıyorum dedi bu doktor da... Kendimi yormuş olabilirmişim ama ben yormadım aslında kendimi... üşüttüm mü acaba?
Yarın sabah kendi doktoruma gidicem.
Ama ağrım hala devam ediyor maalesef ☹️

Pihtilasma bakildi temiz ama yinede ilac kuallandiriyor, Histeroskopi de yapildi ocak ayinda sonuc iyiydi sükür,, bizde zaten pgt tek gen bakiliyor gemerikte, ama tüm Chromosomen bakilmadiydi, bu son kalan embryomda tekgen den temiz gelen embryomuz, aslinda sadece orta kalite dedikleri kafami karistirdi, ama kalitesi yüzünden vazgecmek sacmalik olur bencede :KK43:
Ben de ayni fikirdeyim canim bu forumlarda orta kaliteli embriolarin tuttugunu cok gordum. Senin yerin de olsam ben de vazgecmezdim embriolarindan.

Kızlar benim karnım ve kasıklarım, hatta belim ve bacaklarım regl olmuşum gibi ağrıyor. Regl ağrılarım da baya şiddetlidir bu arada. Bu hafta bu 2. defa böyle ağrı ve bu defa daha şiddetli sanki.
Detaylı ultrason taramasındaki doktora ilkinde sormuştum, miyomların yapabileceğini söylemişti.
Ama dün gece uykumdan uyandırdı ve bu akşam üzerine kadar geçmeyince hem kendi doktorumu aradım, yarın sabaha randevu aldım. Hem de hastaneye gittim. Kadın doğum bölümünde incelediler, erken doğum riski yok, enfeksiyon yok. Herhangi bir sebep söylenmedi. Miyomlardan olduğunı sanmıyorum dedi bu doktor da... Kendimi yormuş olabilirmişim ama ben yormadım aslında kendimi... üşüttüm mü acaba?
Ama ağrım hala devam ediyor maalesef ☹
Canim cok uzuldum boyle olmasina. Kotu bir sey oldugunu sanmiyorum ama bizler cok zor buldugumuz icin bebisleri dikkate almaliyiz her agriyi. Acaba rahim buyudugu icin agrilarin olabilir mi? Yarin dr ile konus canim detayli. Kan da da bakildi mi enfeksiyona?

Canım benim çok derin tecrübem yok ama ben sana donmuş embriyolarınla denemeni tavsiye ederim. Bir de doktordan tavsiye almanı önerebilirim. Onun yorumu nedir diye..

Canim cok uzuldum boyle olmasina. Kotu bir sey oldugunu sanmiyorum ama bizler cok zor buldugumuz icin bebisleri dikkate almaliyiz her agriyi. Acaba rahim buyudugu icin agrilarin olabilir mi? Yarin dr ile konus canim detayli. Kan da da bakildi mi enfeksiyona?
İdrardan ve vajina akıntısından bakıldı canım sadece enfeksiyona. Karın kasılmam takip edildi 30 dakika, rahim boyuma bakıldı, ultrason da yapıldı.
Ben de sanmıyordum çok kötü bir şey olduğunu ama dün gece saat 04:00 ‘ten beri bir rahatsızlığım olunca ve bugün ağrım geçmeyince biraz keyifsiz oldum.
Bugünün takviminde de bende ne yazıyo baksana.
Bu kadar mı denk gelir.
Çok uzun sürebilir de demiyor ama. ☹

Ama ağrım hala devam ediyor maalesef ☹
Çok geçmiş olsun canım. O ağrılar bende de oluyordu çoğu zaman rahim büyüdüğü için oluyor hatta ben kaşık agrisindan yerimden kalkamadigim zamanlar oldu bende çok yaşadım ama her seferinde doktor normal diyordu bana magnezyum vermişti kasılmalar için. Bel ağrısı desen zaten alasını yaşadım oda normal ama sen yinede doktoruna git görün. Inşallah geçer bi an önce insan etkileniyor korkuyor ister istemez .

İdrardan ve vajina akıntısından bakıldı canım sadece enfeksiyona. Karın kasılmam takip edildi 30 dakika, rahim boyuma bakıldı, ultrason da yapıldı.
Ben de sanmıyordum çok kötü bir şey olduğunu ama dün gece saat 04:00 ‘ten beri bir rahatsızlığım olunca ve bugün ağrım geçmeyince biraz keyifsiz oldum.
Bugünün takviminde de bende ne yazıyo baksana.
Bu kadar mı denk gelir.
Çok uzun sürebilir de demiyor ama. ☹
Bak takviminde de agrinin olacagi yaziyor. Ben de o yuzden olacagini tahmin ediyorum. Yine de Sen yarin dr un ile gorus, kafan rahat etsin. Cok uzun ayakta kalmamaya calis. Yururken falan yavas yuru canim. Ben hizli yuruyunce kasigima agri giriyor genelde. Oturuyorum 10 dk. Biraz agrim gecince yoluma devam ediyordum. Simdi yavas yurumuye calisiyorum.

Back
X