Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Geçmiş olsun canım dikkat etmek lazım bu süreçlerde bende durmadan buzlu su içecek dondurma yiyordum son zamanlarda boğazım ağrıyınca yapmıyorum artık .zencefil bal limonda kaynatıp içebilirsin ben grip olunca yada boğazım ağrıyınca onunla geçirmeye çalıştım hep.
Yanında suyun olsun hep öksürük tutunca içersin çok öksürmek de iyi değil.
Evet canım yanımda ılık su bulunduruyorum genelde. Önceden işte bu hep soğuk su oluyordu o yaptı bekli de.. Gün içinde daha az oluyor ama gece yatınca çok öksürüyorum. Çift yastıkla yatmaya başladım belki biraz fayda görürüm.

Alıntı yapmıştım da pek beceremedim sanırım 😂😂😂
Bu arada dennisgo dennisgo canım gebelik takvimini ayarlarda kişisel bilgilerinde ayarliyirsun beklenen doğum tarihini öğrenmen lazım yada kendin de hesaplayabilirsin .
O zaman ilk kontrolü bekleyeyim. Çünkü değerlerim düşük başladı ya kendim hesaplasam da muhtemelen transfer tarihine göre biraz geriden gelecek. İlk kontrolde beklenen doğum tarihini söyleyeceklerse iki hafta daha bekleyeyim.

Insallah bu tedavi sende ise zarazacak canım. Benim sormak istedigim, eger IVF ile döllenme olmazsa, hemen o siklusta toplanan yumurtadan ICSI ye geciliyor mu? Yoksa 1 OP dahami olmali?

Cok gecmis olsun yelek`cim. Umarim ciddi birsey yoktur. Doktorunla konusurken magnezyum eksikligini de sorar misin. Magnezyum eksikliginde uykudan uyandiracak derecede kramplar oluyor, belkibiliyorsundur. Buna benzerse agrilarin, doktorundan tarama isteyebilirsin. Veya tedbiren gunde 1 adet muz ye.

Canim gecmis olsun, yine hastalik donemi geldi, benim cevremde de baya hasta insan var :KK43: Bizim kreste hamile bir kadin maskeliydi dun :) Bol dinlen ve bogazini rahatlatacak seyler ic.
Teşekkürler canım. Aslında ağır gripten sonra başlayan bir öksürüktür ben böyle tanırdım şu zamana kadar. Ama bu defa farklı ilerliyor.. Bol bol bir şeyler içiyorum ama havalar çok sıcak olduğu için soğuk içiyordum bu da yanlış bir şeydi. Şimdi ılık içmeye başladım düzelir umarım yakında. Böyle olunca insan öksürmekten yoruluyor

gecmis olsun,evet o sprey rahatlatiyor, ama gargara yapabilirsin oda agrilari uyustruruyor ama hamilelikte kullaniliyormu bilmiyorum, eger kullanilirmiyorsa tuzlu suyla gargara yapmakta iyiymis
Saol canım şu an ağrım sızım yok ama bir kuru öksürüğüm var gıcık şeklinde.. gün içinde de daha az oluyor, akşamları ve geceleri artıyor..

Teşekkür ederim canım darısı başına.. bugün ilk randevumuzu aldık 24 Temmuz’da gideceğiz. Keyfim yerinde, her şey yolunda şu an canım. Üstümde böyle garip bir sakinlik var :) sen nasılsın?
Hayırlı olsun canım. Bi süredir giremedim yeni öğrendim. Senin için çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻

Canım
O kadar büyüdü de annesine sağlı sollu ağrılar yaratmaya mı başladı senin oğluş.. bu konuda çok bilgisizim.. ne zaman ne olur. O konuya daha yeni geldim. Sen böyle yazınca ilk tepkim o bilmez halimle “AA ne zaman başlıyor bu yaramazlık acaba “ oldu :) büyüdükçe, yerleri daraldıkça ne yapsın o da anneye çalışıyor :)
Canim benim karnim hic yoktu belim de cok inceydi. Zayiflar erken hissedermis bebegin hareketini derlerdi bu dogruymus. Ben 16. Haftada bebegin tekmelerini yemeye basladim. 18. Haftadan sonra da her gun hissetmeye basladim. Ama genelde ilk hamililiklerde 22. Haftaya hissetmemek de normal diyorlar. 30. Haftaya kadar yerleri daralmiyor. Suan yeri genis oldugu icin baya hareketli Masallah. Suyun icinde yuzup duruyor minik.🧿😁👶🏻

Amh da pco ile bu kadar yükseliyor zAten. Tekrar test yaptırabilirsin. Ama iyi bir endokrin doktoru ile görüşsen faydası olabilir. Zaten insülin direnci de bulursa onun da tedavi edilmesi de gerekir. Senin protein ağırlıklı beslenmen kensinlikle bir çözüm olabilir ama yeterli olmayabilir.
İnslülin direnci Formülü ; açlık glikozu X açlık şekeri / 405 şeklindedir ve sonuç 2,5 altı çıkmalıdır. Daha önce yapılan kan testlerin varsa ve değerlerini biliyorsan kendin kontrol edebilirsin.
Genelde hızlı kilo alırlar ve fazla kiloları varsa %10 unu vermek hamile kalmAyı olumlu etkiler diye biliyorum.
İnsülin direncim yok, hatta sonuç 2,5 altı normal diyorlar bende 1,5 civarı... sınır bile değil. Beden kitle indeksim 17. Kilo almam gerek. İştahım da iyi ama bilemiyorum neden bu şekilde.

Amh değişiklikleri oluyor diye biliyorum ben .. ama şöyle, aslında mevcutta olması gereken amh, başka faktörlerle ( pco mesela) düşüyor ya da yükseliyorsa, o faktör ortadan kalkınca olması gereken seviyeye geliyor.. yani aslında rezervde bir iyileşme değil de çeşitli nedenlerle baskılanan rezervlerde sorunların ortadan kalkması ile mevcut seviyeye gelmesi görünüyor..
Valla bravo... Geçen gün size sordum burada ertesi gün okuduğum kitapta aynen buna benzer bir açıklama okudum. İçim rahatladı. Gerçekten de AMH'a, vücuttaki diğer hormonların akıntısına kapılan başka bir hormon olarak bakıyorlarmış. Sorunun kendisi o değil, sorunun habercisi sadece.

Ayneyn`cim bende PCO ile ilgili bilgi sahibi degilim ama moonlovers in yazdiklari cok mantikli geliyor bu konuda. Sen hic esinle birlikte bir doktorun karsisina oturup, bizim durumumuz bu, bizim bebek sahibi olmamiz icin en iyi tedavi ve yontem hangisidir diye sordun mu? Yoksa sen evde kendin birseyler deneyip esine bu uyguladigin diyetlerle dogal yoldan gebelik sansinin oldugunu mu soyluyorsun? (yanlis anlama, elbette sansin var, zaten konuya cok hakimsin ve diyetlerin tahlil sonucuna gore ise yaradigi ortada). Benim anlamak istedigim, bir uzman gorusunu alarak ortak bir karar verme noktasina geldiniz mi?

Est yanlış anlamam tabi ki kastettiğin şeyi çok iyi anladım. Ama galiba ben konuya çok ortadan girdiğim için belki kendimi tam ifade edememiş olabilirim. Yani çok uzun uzadıya da yazmak istemedim ama özetlemeye çalışınca da yanlış anlaşıldı galiba :) Neyse sorduğun sorunun cevabı şu şekilde.

Biz 7-8 doktor gezdik zaten. İlaçla yumurtlama takibi yapıldı 6 ay ama çoğu aylar kalitesiz yumurta oldu, büyüme çatlama vs beklendiği gibi gitmedi. Sonra 2 aşılama oldu ama onlar da yumurtalar istenilen tepkiyi vermesine rağmen tutmadı.

Sonra biz ara verelim dedik zaten ilaçlar çok etkilemişti beni… baş ağrısından dışarı çıkamayacak hale geldiğim günler oldu, ileri bir bebek tedavisinden önce benim genel pco kaynaklı sıkıntılarımın geçmesini istedik ama öyle bir tedavi yok dediler. Ancak baskılama yaparız dediler. Mesela adet göremiyorsan adet söktürücü kullan ya da doğum kontrol hapı kullan (ki kullandım bir süre), sivilce ve tüylenme için dermatolojiye git, mide bağırsak iltihap vb durumlar için dahiliyeye git vs dendi. O şekilde de gittik ama onlar da mesela dahiliyenin de verdiği ilaçlar baskıladı fakat ilaçları bırakınca eski haline döndüm. Üstelik artık daha fazla ilaç kullanamayacak kadar vücudumda yan etkiler oldu. Doktorlar geçer filan dediler, oluyor öyle dediler. Ama ben fizyolojik ve psikolojik olarak bitmiştim, derdimi anlamıyorlardı.

Bu noktada her şeyi bırakıp kafa dinlemeye eşimle beraber karar verdik zaten. Dinlenme süresi beni toparladı. Ama sonra her şey bir yere kadar ve ben tüp bebek yaptıralım dedim eşime o kabul etmedi, o arada tekrar uzman bir profa gittik iyi de ücret ödedik, yeter ki bize bir çıkış kapısı göstersin, belki bakış açısı farklı olur yeni bir sayfa açarız diye. Oturduk ayrıntılı konuştuk isteklerimizi, beklentilerimizi... Diğerlerine göre daha iyi yaklaştı, çok umut verdi, ama o da olumsuz sonuçlandı.

Şu an ben sadece ultrasonda kistlerimin takibi yapılsın, iltihabıma bakılsın vb. durumlar için doktora gideceğim, rutin muayene için. Tedavi gibi bir beklentim yok çünkü yazılan ilaçları artık ezberledim ve bende işe yaramıyor. 3 ay iyi olmak için kullandığım ilaçlar sonrasında 6 ay hasta ediyor belki. Ben zaten vücudumun bu şekilde çalışmaya devam edeceğini kabullenip en azından hamile kalayım bari diyerek tüp bebekte ısrar ediyordum. Eşim kabul etmeyince ben de şu son 2-3 ay kendi çabamla araştırarak bu rahatsızlıkla baş edebileceğimi öğrendim ve öyle de olmaya başladı. Bunun bizim için ne kadar önemli olduğunu bilemezsiniz. İltihaplar gitti, sivilceler çok çok azaldı, tüyler çok yavaş çıkmaya başladı, hatta bazı yerlerden hiç çıkmıyor artık, adet rengim bile değişti, psikolojim düzelmeye başladı. Hiçbir ilacın yapamadığını hayat tarzı değişikliği ile elde etmeye başladım ve yan etkisiz olarak. Kendi kendime bulduğum tedaviler zaten tüp bebeğe karşı şeyler değil, tam tersi bir gün eşim ikna olursa başarı oranını arttıracak şeyler. Ve ben bunları yapıyorum diye eşim tüp bebeği istemiyor değil, ben 4 yıldır ikna etmeye uğraşıyorum. Diyet meselesi ise 2-3 aylık mevzu.

Est yanlış anlamam tabi ki kastettiğin şeyi çok iyi anladım. Ama galiba ben konuya çok ortadan girdiğim için belki kendimi tam ifade edememiş olabilirim. Yani çok uzun uzadıya da yazmak istemedim ama özetlemeye çalışınca da yanlış anlaşıldı galiba :) Neyse sorduğun sorunun cevabı şu şekilde.

Biz 7-8 doktor gezdik zaten. İlaçla yumurtlama takibi yapıldı 6 ay ama çoğu aylar kalitesiz yumurta oldu, büyüme çatlama vs beklendiği gibi gitmedi. Sonra 2 aşılama oldu ama onlar da yumurtalar istenilen tepkiyi vermesine rağmen tutmadı.

Sonra biz ara verelim dedik zaten ilaçlar çok etkilemişti beni… baş ağrısından dışarı çıkamayacak hale geldiğim günler oldu, ileri bir bebek tedavisinden önce benim genel pco kaynaklı sıkıntılarımın geçmesini istedik ama öyle bir tedavi yok dediler. Ancak baskılama yaparız dediler. Mesela adet göremiyorsan adet söktürücü kullan ya da doğum kontrol hapı kullan (ki kullandım bir süre), sivilce ve tüylenme için dermatolojiye git, mide bağırsak iltihap vb durumlar için dahiliyeye git vs dendi. O şekilde de gittik ama onlar da mesela dahiliyenin de verdiği ilaçlar baskıladı fakat ilaçları bırakınca eski haline döndüm. Üstelik artık daha fazla ilaç kullanamayacak kadar vücudumda yan etkiler oldu. Doktorlar geçer filan dediler, oluyor öyle dediler. Ama ben fizyolojik ve psikolojik olarak bitmiştim, derdimi anlamıyorlardı.

Bu noktada her şeyi bırakıp kafa dinlemeye eşimle beraber karar verdik zaten. Dinlenme süresi beni toparladı. Ama sonra her şey bir yere kadar ve ben tüp bebek yaptıralım dedim eşime o kabul etmedi, o arada tekrar uzman bir profa gittik iyi de ücret ödedik, yeter ki bize bir çıkış kapısı göstersin, belki bakış açısı farklı olur yeni bir sayfa açarız diye. Oturduk ayrıntılı konuştuk isteklerimizi, beklentilerimizi... Diğerlerine göre daha iyi yaklaştı, çok umut verdi, ama o da olumsuz sonuçlandı.

Şu an ben sadece ultrasonda kistlerimin takibi yapılsın, iltihabıma bakılsın vb. durumlar için doktora gideceğim, rutin muayene için. Tedavi gibi bir beklentim yok çünkü yazılan ilaçları artık ezberledim ve bende işe yaramıyor. 3 ay iyi olmak için kullandığım ilaçlar sonrasında 6 ay hasta ediyor belki. Ben zaten vücudumun bu şekilde çalışmaya devam edeceğini kabullenip en azından hamile kalayım bari diyerek tüp bebekte ısrar ediyordum. Eşim kabul etmeyince ben de şu son 2-3 ay kendi çabamla araştırarak bu rahatsızlıkla baş edebileceğimi öğrendim ve öyle de olmaya başladı. Bunun bizim için ne kadar önemli olduğunu bilemezsiniz. İltihaplar gitti, sivilceler çok çok azaldı, tüyler çok yavaş çıkmaya başladı, hatta bazı yerlerden hiç çıkmıyor artık, adet rengim bile değişti, psikolojim düzelmeye başladı. Hiçbir ilacın yapamadığını hayat tarzı değişikliği ile elde etmeye başladım ve yan etkisiz olarak. Kendi kendime bulduğum tedaviler zaten tüp bebeğe karşı şeyler değil, tam tersi bir gün eşim ikna olursa başarı oranını arttıracak şeyler. Ve ben bunları yapıyorum diye eşim tüp bebeği istemiyor değil, ben 4 yıldır ikna etmeye uğraşıyorum. Diyet meselesi ise 2-3 aylık mevzu.
Ben yanlış anladım mesela, hiç doktora gitmediğimiz kendi başına çabaladığını düşündüm kusura bakma.
Sonuçta 7 8 yıllık evlilikte hiç doktora gitmeden evde olmasını beklemek bana yanlış geliyor.
Hakkında hayırlısı olsun emeklerin karşılığını en kısa sürede alırsın umarım.

Önceki sayfalarda bahsetmiştim bir kitap okuyorum ve sadece o doktora güveniyorum bu konuda diye. Kitap bana çok yardımcı oldu, ilaçlar neden bende yan etki yapmış, tedavilerimin nerelerinde hata yapılmış bütün sorularımı cevapladı. Öncesinde vücudun toparlanması ve gebeliğe hazırlanması için ve gebelikte de devam edilecek 7 adımlı bir protokolden bahsediyor. Sağlıklı gebelik ve doğum oranları da metformin grubundan daha yüksek. Tüp bebekte de başarı oranı iki kat yüksekmiş. Oturdum eşime güzelce anlattım, sadece diyetle olmayabilir bunu da yapalım diye, o da olumlu baktı. Tedavide yeni bir adım olur inş. Ben de vücudum toparlayana kadar bir süre tüp bebek mevzusunu rafa kaldırdım artık kesin kararım bu yönde.

Ben yanlış anladım mesela, hiç doktora gitmediğimiz kendi başına çabaladığını düşündüm kusura bakma.
Sonuçta 7 8 yıllık evlilikte hiç doktora gitmeden evde olmasını beklemek bana yanlış geliyor.
Hakkında hayırlısı olsun emeklerin karşılığını en kısa sürede alırsın umarım.
Teşekkür ederim inş öyle olur. Demek ki ben anlatamamışım tam. Tabi ki o kadar süre hiç dr'a gitmesek çok abes olurdu haklısın.

Insallah bu tedavi sende ise zarazacak canım. Benim sormak istedigim, eger IVF ile döllenme olmazsa, hemen o siklusta toplanan yumurtadan ICSI ye geciliyor mu? Yoksa 1 OP dahami olmali?

Cok gecmis olsun yelek`cim. Umarim ciddi birsey yoktur. Doktorunla konusurken magnezyum eksikligini de sorar misin. Magnezyum eksikliginde uykudan uyandiracak derecede kramplar oluyor, belkibiliyorsundur. Buna benzerse agrilarin, doktorundan tarama isteyebilirsin. Veya tedbiren gunde 1 adet muz ye.

Magnezyum kullanıyorum canım zaten, kramplarım oluyor diye de başlamıştım.

Canim gecmis olsun, yine hastalik donemi geldi, benim cevremde de baya hasta insan var :KK43: Bizim kreste hamile bir kadin maskeliydi dun :) Bol dinlen ve bogazini rahatlatacak seyler ic.
Allah korusun canim, insallah önemli birsey degildir
Çok sağolun kızlar
Gecmis olsun canim, bugün daha iyisindir umarim
çok teşekkür ederim canım, daha iyiyim. Ama ağrım devam ediyor.

Çok sağolun mesajlarınız için. Bugün kendi doktorumla görüştük. Muayne etti. Ağrılarımın normal, doğal klasik gebelik ağrısı olduğunu söyledi. Rahim büyüdüğü içinmiş. ağrın olacak bunlar çok normal dedi. Hemen panik yapma dedi. Artık rahatla dedi. Karnıma dokundu karnın çok sert bu ne böyle dedi, kendini çok kasmışsın dedi. Miyomların tehlikesi yokmuş. Rahim ağzını ölçtü, ultrasonla rahime baktı.
Ağrım hala devam ediyor ama rahatladım.

Çok sağolun mesajlarınız için. Bugün kendi doktorumla görüştük. Muayne etti. Ağrılarımın normal, doğal klasik gebelik ağrısı olduğunu söyledi. Rahim büyüdüğü içinmiş. ağrın olacak bunlar çok normal dedi. Hemen panik yapma dedi. Artık rahatla dedi. Karnıma dokundu karnın çok sert bu ne böyle dedi, kendini çok kasmışsın dedi. Miyomların tehlikesi yokmuş. Rahim ağzını ölçtü, ultrasonla rahime baktı.
Ben de senin yazmani bekliyordum. Kotu bir sey cikmamasina sevindim canim. Bu sayede minigini devamli gormus oldun. Benim de ayrintilim haftaya Sali gunu. Ben de gorecegim bol bol.

İnsülin direncim yok, hatta sonuç 2,5 altı normal diyorlar bende 1,5 civarı... sınır bile değil. Beden kitle indeksim 17. Kilo almam gerek. İştahım da iyi ama bilemiyorum neden bu şekilde.

Valla bravo... Geçen gün size sordum burada ertesi gün okuduğum kitapta aynen buna benzer bir açıklama okudum. İçim rahatladı. Gerçekten de AMH'a, vücuttaki diğer hormonların akıntısına kapılan başka bir hormon olarak bakıyorlarmış. Sorunun kendisi o değil, sorunun habercisi sadece.
Bu arada troid hormonlarına bakıldı mı ? O değerlerin nasıl?

dennisgo dennisgo çook geçmiş olsun canım. Çözüm buldun mu? Ilık ballı limonlu su beni rahatlatıyor.
Toz zencefil bal karışımı da iyi geliyor.
Bal karabiber yaptım bugün ama henüz geçmedi.. bugün arkadaşımlaydım çok konuştum o da beni olumsuz etkiledi şu an öksürüyorum :)
kendi doktorunla geçen bu görüşme seni rahatlatmıştır.. olumlu geçmesine çok sevindim canım. Sonuçta hamilelikten olduğunu sen de düşünüyorsun ama doktoruna gitmek, bunu ondan duymak istiyorsun.. bu da çok normal.. artık daha rahat edersin.

Back
X