Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Dr ne dedi canim bu durum icin. Sut gelmeye baslasa yumusar. Insallah bir kac gune duzelir canim. Bak burda bu sekilde satiliyor o kapaklar. Ingilizce olarak yaz belki bulursun.
Aldım canım var bende bundan .göğüsler fena şişti gece emzirdik sağdık hep hiç durmadı ikimiz sabaha kadar agladik. Aç olduğu için uyuyamıyor da .gece sıcak kompres yaptık falan aynı hala sadece emzir diyor ebeler bende emziriyorum durmadan o yüzden daha hastanedeyiz bugünde çıkmıyoruz.

Hayırlı olsun canım çok sevindim :) sımsıkı tutunsunlar inşallah :)

Ah, çok sevindim senin için.. maşallah size.. hastanede misin eve çıktın mı?

canım, ne zaman ne olacağı belli değil.. zamanını bekliyordur.. gelecek bence.. hiç sıkma canını.. anlıyorum seni, yoruyor gerçekten, yıpratıyor. Biraz dinlenmek iyi gelir.
Hiç takma insanları kafana, anlamıyorlar hic insanin halinden. Anlamak icin de caba sarfetmiyorlar.. kimileri tabii...

canım yeni okuyorum yaşadıklarını.. bu bekleyişler çok zorluyor insanı.
Yapsın bir kahramanlık. Kalp atışının olması istenildigi gibi olmamis olsa da beni çok umutlandırdı aslında ama yine de beklememiz gerekecekmiş, napalım bekleriz... peki beklenecek sey ne? Ultrason ve yeni kan testi mi? Simdi 5. hafta mi oluyor 6. hafta mi?

Aman da ne tatlısınız, maşallah size :) göğüslerine krem sürebiliyor musun canım? Yoksa şimdi sakıncalı mı?

Hayırlı olsun canım transferin... sıkıca tutunsun sana. Çok tatlı bir süreç başladı senin için, tadını çıkartmay
Sürebiliyorum canım lansinoh 'ün kremini kullanıyorum onu temizlemeden de verebilirsin bebek için için de sakıncalı hiç bisey yok.
Daha hastanedeyiz.

Selma’cım geçmiş olsun. Her anne ilk emzirme sürecinde bu sorunları yaşıyor, panik yapma. Düzenli süt sağmayı bırakma, o damlalar birden çoğalacak ve sende mucizeye inanamayacaksın :) Ben 2 gün her 3 saatte 1 sağmıştım, damla damla süt geliyordu ve çok üzülüyordum, 2. gün akşam birden artıp biberonu 10-12 cc doldurunca ağlamıştım sevinçten :KK70: 3-4 inciri suda kaynatıp içmek te çok sütü hemen getiriyor aklında olsun.

Doğumdan 2-3 hafta önce emzirme hazırlığı diye birşey var, herkes çok faydasını görüyor. Buraya yazayım belki faydalanmak isteyen olursa; Öğlen güneşinde, mümkünse direk, değilse pencereden güneş ışığında meme uçlarımızı siyah çay sürerek güneşlendiriyoruz. Amaç çok hassas olan ve gebelikle iyice hassaslaşan meme uçlarını biraz kurutup hassasiyetini gidermek. Bu şekilde bebek emerken meme uçları hazır oluyor, yara olmuyor. Demir kapaklarda aynı işi görüyor ama emmeye başlamadan yapılsa daha iyi.

Bence sende şimdi güneş ve siyah çayı deneyebilirsin emzirme aralarında. Meme uçlarını nemli bırakma, çok hassas davranma, birde çok gergin bile olsa bebek tutabilir merak etme. Sadece en ucundan tutmasına izin verme, kahverengi kısmını tamamen tutmalı ki yara yapmasın.

Afiyet olsun kuzucuğa :) bol sütün olsun, yarasın inşallah.
Sağol canım inşallah benimde bi an önce gelir çok üzülüyorum gerçekten dün çok agladim bebeğimin karnını doyuramıyorum diye kendimi suçladım.
Inşallah hemen atlatırız bizde bu süreci. Eve çıksam herşeyi denicem gerçekten ama burda imkanlar kısıtlı ebeler de sağmaya da izin vermiyor dün 3 defa sağdım bebeği tut sadece çeksin akar diyorlar. Birtanesini rahatlıkla tutturuyirumama sağ göğsümü tek başına tuturamiyorum çok sert ve şiş alamıyor.
Benimkilerin ucuda mahvolmuş kanıyor artık ama inan hiç artık umursamıyorum süt gelsin ben acısına katlanırım.

Canim o agrilar normal bende devolmustu benimkide eve merdiven cikarken kansmisti 1 gafta icinde biseyin kslnaz .
Net girmek için gaz veriyorlar içeriye o bende çok omuz ve göğüs ağrısı yapmıştı sende de olursa endişelenme. Bol bol dinlen.
Kizlar selam,
Ameliyattan sonraki 3. gün, iyiye gidiyor gibiyim genellikle, ama´hala yataktan kendi kendime dogrulamiyorum. Bir de sag taraftaki kesinin alti hala deli gibi agriyor, sanki biri icerden cimdikliyormus gibi. sag taraf daha cok kanamisti zaten, sargi daha kalindi ve belime kadar kurumus kan izlerini gördum ayildiktan sonra. Ama ne oldugunu soracak kadar ayilamamistim anlasilan. Simdi korkuyorum hic gecmeyecek gibi agrisi, ne cimdikliyor beni icerden :KK43:

Canim o agrilar normal bende devolmustu benimkide eve merdiven cikarken kansmisti 1 gafta icinde biseyin kslnaz .
Net girmek için gaz veriyorlar içeriye o bende çok omuz ve göğüs ağrısı yapmıştı sende de olursa endişelenme. Bol bol dinlen.
Canim cok sagol yanitin icin, o kadar derdinin arasinda zaman ayirip yazdin, ne kadar iyisin.
Gaz sancim vardi biraz o gecti, diger kesiklerde de birsey yok bir tek bu sagdaki kesiden icerden acili cimdiklenme hissi gecmedi.
Emzirme konusunda deneyimim yok ama anne olmayi kafaya koydugumdan beri bu konuda cok sey okudum.
Gümüs kalkanin cok ise yaradigini duydum mesela, kardesim de kullandi parcalaniyordu gögüs ucu iyi gelmisti. Silvretta markasi,
Eve gidince lahana yapragini kaynatip sogutup gögsüne koyabilirsin,
gögüs uclarinin hava almasi ve sik sik sütünle islatman iyi gelir.
Bu kadar biliyorum, Umarim biri isine yarar.
Sevgiyle kal :)

Canim cok sagol yanitin icin, o kadar derdinin arasinda zaman ayirip yazdin, ne kadar iyisin.
Gaz sancim vardi biraz o gecti, diger kesiklerde de birsey yok bir tek bu sagdaki kesiden icerden acili cimdiklenme hissi gecmedi.
Emzirme konusunda deneyimim yok ama anne olmayi kafaya koydugumdan beri bu konuda cok sey okudum.
Gümüs kalkanin cok ise yaradigini duydum mesela, kardesim de kullandi parcalaniyordu gögüs ucu iyi gelmisti. Silvretta markasi,
Eve gidince lahana yapragini kaynatip sogutup gögsüne koyabilirsin,
gögüs uclarinin hava almasi ve sik sik sütünle islatman iyi gelir.
Bu kadar biliyorum, Umarim biri isine yarar.
Sevgiyle kal :)
Sağol canım denicem inşallah gümüş kalkanida baktım amazonda varmış. Inşallah alıp denicem onuda .Inşallah sende bi an önce toparlanirsin .

Hayirli olsun canim. Insallah sana simsiki tutunur canim. Bir kac gun dinlen cok yorma kendini. Test gunun ne zaman ?
Sagol canim insallah. 7 agustosta. Sabah gidip kan vericem. Dinleniyorum evet evde bugun cok yaz bir yuruyus yapicam. Doktor normal hayatina devam et dedi. Ben yine de abartmicam:)

canım, ne zaman ne olacağı belli değil.. zamanını bekliyordur.. gelecek bence.. hiç sıkma canını.. anlıyorum seni, yoruyor gerçekten, yıpratıyor. Biraz dinlenmek iyi gelir.
Hiç takma insanları kafana, anlamıyorlar hic insanin halinden. Anlamak icin de caba sarfetmiyorlar.. kimileri tabii...

Yapsın bir kahramanlık. Kalp atışının olması istenildigi gibi olmamis olsa da beni çok umutlandırdı aslında ama yine de beklememiz gerekecekmiş, napalım bekleriz... peki beklenecek sey ne? Ultrason ve yeni kan testi mi? Simdi 5. hafta mi oluyor 6. hafta mi?

Aman da ne tatlısınız, maşallah size :) göğüslerine krem sürebiliyor musun canım? Yoksa şimdi sakıncalı mı?

Hayırlı olsun canım transferin... sıkıca tutunsun sana. Çok tatlı bir süreç başladı senin için, tadını çıkartmay
Sagol canim insallah. Evet aynen tadini cikariyorum. Sen nasilsin? Hamilelik nasil?

Cok sagol canim insallah:) Senin agrilarin nasil bugun?

Genelde iyi canim sagol, sadece sag tarafimda icerden cimdik yer gibi agrim oluyor, genellikle kalkarken oluyor. Saga sola dönüp yatamiyorum hala o zaman da oluyor.
Bu arada benim derdim bitmemis daha, tüp bebek doktorum devlet sigortalilari kabul etmiyormus ekime kadar, ilk gittigim jinekologa da gitmek istemiyorum ameliyat sonrasi kontrol icin. adam hep hersey yolunda deyip durdu, 2 senem onun yüzünden bosa beklemekle gecti. bakalim bugüne kadar gittigim doktorlardan birini secip gidecem artik kontrole

PaZartesi kan vereceğim, Salı günü kontrolüm var canım. Pazartesi doktor hastanede değiş Salı öğlen öğreneceğiz durumu.

Canim baya kosturmacali bir gundu anca yazabildim. Transfer yapildi. 2 tane embiryo varmis. 2 transfer istedim. Ama doktor 1 transferde israr etti. Sonuc olarak doktoru dinledim. 1 transfer yapildi. Digerinin blastocysts olmasini bekleyecekler. Eger olursa donduracaklar. Transfer sonrasi akapintriste gittim simdi dinleniyorum canim:)
Canım
Umarım sıkıca tutunur bebeğin sana pozitif sonuç alırsın.

Back
X