Benim de hayırlısıyla tüp bebek tedavisi öncesinde son muayenem yapılacak yarın. Kan, idrar, smear, insülin direnci hepsini yaptırdım. Yarın ki muayenede de bi sorun çıkmazsa artık umarım tüp bebeğe yönlendirir doktorum. İlk kez doktora 5 ay önce gittim bebek istediğim için. Artık daha da uzasın istemiyorum süreç. Beklemek çok sıkıcı. Eşimin Üroloğu ona tüp bebek tedavisine yönlendiren raporu verdi Haziran ayında. Şimdi beni bekliyor. Herhalde tüp bebek merkezlerini kendimiz araştırmamız gerekecek. Eşimin doktoru şu merkez ya da bu merkez dememiş. Eşimin sağlık sorunları sebebiyle sigortayı da değiştiremeyeceğiz gibi görünüyor. Bu durumda devlet sadece %50 sini karşılayacak. Ama o %50 ne kadar tutar bilmiyoruz. İnternette çok bilgi bulamadım açıkçası. Umarım altından kalkabiliriz. Aranızda Almanya’da yaşayıpta Tüp bebeği kendi karşılayan ya da %50 sini karşılayan var mı acaba? Ne kadar maliyet oluyor aşağı yukarı. İnsan ister istemez düşünüyor. Eylül ortası tatile çıkıp. Ekim’de artık sürece başlamak istiyoruz hayırlısıyla