Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Kizlar tesekkurler mesajlariniz icin. Cok kotu grip oldum yeni girebildim buraya. Yani hayatim boyunca hic hamile kalamadim. Onun icin bunun mumkun olabilecegine dair umudum gittikce azaliyor. Ama denemeye devam edicegim. Genetik testede gonderemiyorum malesef cunku 1 ya da 2 embiryom oluyor.
Canım, umudunu kaybetme, umudunun azalması normal bu yol psikolojik anlamda kolay bir yol değil ama umudununun yok olmasına izin verme.
Yransferdwn sonra bekleme suresini nasil gecirdiniz? Embroyo transfer edince beni sadece 15 dk yatirdilar. Turkiye de 30 dk yatiriyorlarmis. Siz bekleme suresinde neler yaptiniz. Benim dr hic birsey soylemedi.
ben de 10-15 dakika yattım. Sonra hemen tuvalete koşturdum. Transferde bu sefer nedense canım çok acımıştı, o metal aletler içimde can yakmıştı. Neyse..
Transferden sonra bi yerde yemek yedik ve eve gelip hemen yattım. İlk 1-2 gün dinlenerek geçirdim. Sonra yavaş yavaş normal hayatıma geri döndüm ama hiç ev işi yapmadım diyebilirim. Tatil havasına soktum kendimi. Moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Bir de duş almadım 1 hafta 🙄
Doktor alabilirsin demişti ama ben kışın baya sıcak suyla duş aldığım için güvenemedim kendime. Banyo sauna gibi oluyor.
aslında içimi nasıl rahat tutabileceksem onu yaptım.

Benim transferden sonra kafama takılan bir şey var.

Doktor transferden önce progynova ve kalp ilacı vermişti anlatmıştım. Transfer günü bu kalp ilacının pıhtılaşmayı önlediğini öğrendim, peki doktorum bana bunu ilk transferden sonra niye vermedi de bu 2. transferden sonra veriyor

Progynova yine aynı şekilde ben sana daha önceden de vermiştim dedi, hayır dedim ve bunu da 2. transferde günde 3 kere kullanıyorum. ---> hamilelik devam ederse 3. aya kadar

Folik asit yazmayacak mısınız dedim, evet onu zaten kullan mıyor musun dedi. Bir şey demediniz dedim 😔

Ayriyeten günde 3 kere vajinal fitil kullanıyorum.

Canım acayip sıkkın, belki bu pıhtılaşmayı önleyen ilacı ilk transferde kullansaydım bebeğin kalbi durmayacaktı😔

Bulunduğum ülkede gidecek daha iyi bir merkez yok ve tavsiye üzerine özellikle bu doktoru seçtim.
Türkiye'de tüp bebek yaptıramam, ne yapacağımı, düşüneceğimi bilmiyorum.

Yalnız üzgünüm 😔
Canım DilanBoran DilanBoran ’ın dediği gibi insan tam güvenemiyor hiçbir doktora. yazıp not edip gidiyorum artık. Tüp bebek doktorunun gebelik boyunca kullanacaksın hiç bırakmayacaksın dediği tiroid ilacımı bıraktırdı bana. Yazmadı reçeteye alamadım. Sonra bi test daha yaptı düşmüş değerim. Yani bazı şeyleri de biz içgüdüsel midir nedir tahmin edebiliyoruz yani. Biliyodum değerimin düşeceğini. Ben de çok kızdım bu noktada ona. Sormasam bırakacağım ilaca devam ediyorum, ya da kullanmam gerekeni kullanamıyorum. dalıyorlar mı? Hayati önem mi taşımıyor nedir bilmiyorum.

mesela tüp benek doktoruma da çok kızmıştım zamanında. Benim de Türkiye’de yaptıracak durumum yoktu yine aynı yerde denedim. Bem de kan sulandırıcıyı ilk denemede kullandım. 2.sinde vermedi ama 2. sinde ne yapsa eyvallah dedim üzernde çok düşünmedim.
ara ara kızdım hemen geçti ama bebeğim tutundu. Sonra “ haaa bildiği bişey varmış demek ki, boşuna mı kızmışım ki?” dedim tabii hamile kalınca.

Insallah canim. Yani aslinda bilemiyorum tam neden oldugunu belki de rahimden kaynakli tutmiyor. Nasil emin olabilirler rahimde bisey olmadigindan bilemiyorum. Ama embiryolara genetik test yapilmadigi icin tam bilemiyorum neden tutmadigini. Ama buyuk ihtimalle yumurta kalitesinden. Bu ay baslicaz bir sonra ki tedaviye bakalim. Sen TRdesin dimi? Nasil gidiyor tatil?
Tatil çok güzel. Yeğenimin satranç turnuvası var bugün oradaydık yarın da devam edecek. Her açıdan bana moral motivasyon veren bir tatil. Tabiki bol aksiyonlu bir tatil oluyor ve olacak :)

Ben o sancıdan sonraki rahatlama ve mutluluk hissini tatmak isterdim.
Sezaryanda bebek çıkarken sancı hissetmiyorsun belki ama sonrasında hemen ayağa kalkamıyorsun, sancın doğumdan sonra oluyor. 7 kat kesip sonra 7 kat dikiyorlar karnını... o sırada bebeğine dokunamıyorsun.
Tabiki i duygu çok güzel ama önemli olan bebeğine kavuşman.bakarsin annesine sürpriz yapar döner de belli olmaz hiç.

Evet, ben de düşünüyorum bu hareketleri özlerim diye ama heyecanlıyım.. umarım ikimiz de sağlıkla kurtuluruz bu ameliyattan.
Kurtulacaksın allahın izniyle hiç korkma bittikten sonra boşuna bu kadar endise duyduğuna pişman olacaksın ben o sancıları unuttum bile. Rabbim sağ salim kavuştursun canım.

Kurtulacaksın allahın izniyle hiç korkma bittikten sonra boşuna bu kadar endise duyduğuna pişman olacaksın ben o sancıları unuttum bile. Rabbim sağ salim kavuştursun canım.
Canım, sezaryan günden güne kesinleşiyor. Benim bebeğim makat pozisyonunda. Bu haftadan sonra da ilk gebeliklerde dönmüyormuş genelde.
sezaryandan ve sonrasından biraz çekiniyorum. Bunda ameliyat sonrası çekiyorsun ya çileyi :)

Canım, sezaryan günden güne kesinleşiyor. Benim bebeğim makat pozisyonunda. Bu haftadan sonra da ilk gebeliklerde dönmüyormuş genelde.
sezaryandan ve sonrasından biraz çekiniyorum. Bunda ameliyat sonrası çekiyorsun ya çileyi :)
Haklısın ama onlar da hızlı toparlıyor artık teknoloji çok gelişti. Ben bir kaç sene önce miyim ameliyatı oldum doktorum sürekli aynı sezaryen gibi sadece bebek yok derdi. Sezeryan öyle bir şeyse hiç korkacak bir şey yok. Normal doğum gibi bebek gelince her şey bitmiyor belki ama eskiye göre iyileşme süreci daha kısa, ağrısı sızısı da daha az sanki

Haklısın ama onlar da hızlı toparlıyor artık teknoloji çok gelişti. Ben bir kaç sene önce miyim ameliyatı oldum doktorum sürekli aynı sezaryen gibi sadece bebek yok derdi. Sezeryan öyle bir şeyse hiç korkacak bir şey yok. Normal doğum gibi bebek gelince her şey bitmiyor belki ama eskiye göre iyileşme süreci daha kısa, ağrısı sızısı da daha az sanki
Çok sağol canım. Ayy miyomların büyük müydüler? ben de bazen korkmuyorum bazen de korkuyorum işte.. heyecan da bastı artık :)

Canim her hafta gidiyormusun kontrole?
Yok be canım 2 haftada 1 gidiyorum. Yeni kontrolüm bu haftaiçi. Ama her hafta gitsem iyi hissedecektim kendimi.
senin nasıl?
aslında türkiye’deki sitelerden okuduğum kadarıyla doktorlardan dinlediğim kadarıyla şu aşamada her hafta gidilmesi tavsiye ediliyor ama bana 2 haftada 1 verdiler randevuyu.

Yok be canım 2 haftada 1 gidiyorum. Yeni kontrolüm bu haftaiçi. Ama her hafta gitsem iyi hissedecektim kendimi.
senin nasıl?
aslında türkiye’deki sitelerden okuduğum kadarıyla doktorlardan dinlediğim kadarıyla şu aşamada her hafta gidilmesi tavsiye ediliyor ama bana 2 haftada 1 verdiler randevuyu.
Hiç sknti etme sen heycanladigin icin oyledir. Yoksa bni bile 2 hafta da bir cagirmisti. Sonrası beklemek

senin nasıl?
Ben basladim her hafta gitmeye. Kendini daha iyi hissedeceksen her sancin oldugunda git dr a gor bebisini. Sayili gunlerin kaldi bebisin ile bulusmaya. Insallah sorunsuz sekilde bebisin ile kucaklasirsin canim.

Hiç sknti etme sen heycanladigin icin oyledir. Yoksa bni bile 2 hafta da bir cagirmisti. Sonrası beklemek
Bilmem ki heyecanlandığım için mi? Bence her hafta olması lazım ☺☺ Sen nasılsın? Nasıl gidiyor?

Ben basladim her hafta gitmeye. Kendini daha iyi hissedeceksen her sancin oldugunda git dr a gor bebisini. Sayili gunlerin kaldi bebisin ile bulusmaya. Insallah sorunsuz sekilde bebisin ile kucaklasirsin canim.
Ayy ne güzel, insan bi aşama atlamış gibi hissediyor randevular da sıklaştıkça.. NTS’ye de giriyor musun?
Canım evet az kaldı artık, hala inanamıyorum. Bu hafta içi benim de annem babam geliyor.
hala inanamıyorum şu aşamaya geldiğime...
umarım sağlıkla da kucağımıza alırız. Benim sancım olmuyor ki canım hiç...
1 kere gece oldu 3-5 saniye sürdü sadece ama acayip bişeydi. Dedim ki sanırım böyle oluyor doğum sancısı. uykumdan da uyandım.
1-2 kere da gaz sancısı gibi bişeyler oldu o kadar.
senin nasıl gidiyor?

Bilmem ki heyecanlandığım için mi? Bence her hafta olması lazım ☺☺ Sen nasılsın? Nasıl gidiyor?

Ayy ne güzel, insan bi aşama atlamış gibi hissediyor randevular da sıklaştıkça.. NTS’ye de giriyor musun?
Canım evet az kaldı artık, hala inanamıyorum. Bu hafta içi benim de annem babam geliyor.
1 kere gece oldu 3-5 saniye sürdü sadece ama acayip bişeydi. Dedim ki sanırım böyle oluyor doğum sancısı. uykumdan da uyandım.
senin nasıl gidiyor?
Bence heyecan. Aslında şunu bil yani bu haftalarda doktor cagirsada çagirmasada istediği zamanda gelecek ve canlısını görebilirsib her an 😊 yani zaten kavuşma yakın 🤲

senin nasıl gidiyor?
Gozun aydin canim. Aile de yanina gelince doguma hazirsin demektir. Evet Ben her gitmemde nst ye giriyorum cok sukur sanci cikmiyor. Benim de agrim yok ama sisligim cok fazla . Senin sancilarinin baslamasi normal vucudun hazirlaniyor artik doguma.

Bence heyecan. Aslında şunu bil yani bu haftalarda doktor cagirsada çagirmasada istediği zamanda gelecek ve canlısını görebilirsib her an 😊 yani zaten kavuşma yakın 🤲
ama en azından rahim ağzını ölçerler doğum yakın mı değil mi bilirim...
ya da ne biliyim bebek sağlıklı mı, nasıl bişey söylesinler istiyo insan. Bakalım, umarım gününü bekler de sakin sakin gireriz sezaryanımıza:)

Gozun aydin canim. Aile de yanina gelince doguma hazirsin demektir. Evet Ben her gitmemde nst ye giriyorum cok sukur sanci cikmiyor. Benim de agrim yok ama sisligim cok fazla . Senin sancilarinin baslamasi normal vucudun hazirlaniyor artik doguma.
Ah be canım, şişlik bende de çok var. sabahları ayağa kalkışımı görmen lazım. Üstüne basamıyorum ayaklarımın. Topal topal başlıyorum güne. Hatta bazen bacaklarım ne biçim ağrıyor, bütün bacağımdaki ödemi hissediyorum. Ama o duyguya bile sevindiğim oluyor zaman zaman. Senin de çok az kaldı canım... peş peşe doğurucaz oğullarımızı 🙂
Senin de ailen gelecekmiş çok güzel olacak..

Ben temmuz anneleri grubundaudim çoğu sezeryan oldu ve inanki hepsi benden daha önce ayaklandı iyileşti inşallah sende öyle olacaksın. Hiç kendine stres yapma bebeğin hayırla sağlıkla gelsin inşallah.iki şekilde de cekeceksin ama hemen de unutacaksın minik afacani görünce:)Ben şimdi çektiğim o acilari gülerek anlatıyorum ve unuttum bile .

Back
X