Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Bilmiyorum sadece haftaya direkt laboratuara gidip kan vericem. Doktor randevusunu ondan sonra ayarlayacağız büyük ihtimal. Bulantılar en fazla 12.haftaya kadar sürer diye biliyorum. İnşallah en kısa zamanda geçer.Benim de haftaya üç gün günde 7 defa şekerimi ölçüp yediklerimi listelememi istedi Endokrin doktorum. Şimdilik tablet Metformin kullanıyorum ve hamilelikte güvenli ilaç statüsünde. İnşallah iğne yapmama gerek kalmaz tabletle devam ederim. Ondan korkuyorum biraz. İğne tam bir işkence olmuştu yumurta geliştirme döneminde.
Öncelikle tebrikler canım pozitif sonuç almışsın. Bendede insülin direnci çıkmıştı ve metfirmin ilacı kullanmıştım. Merkezdeki drum 12. Haftaya kadar kullan sonra bırakabilirsin demişti. Sonra kendi kadın doğum drum bu ilacı kullanmama pek sıcak bakmadı. Ama ben yinede kulandım.gebeliğimin 13.haftasındada şeker yüklemesi yapuldı ve malesef gebelik şekeri çıktı. Gebeliğim boyunca hiç insülin iğnesi kullanmadan yediklerime dikkat ederek gebeliğimi tamamladım. Bu tedavimdede drum ( önceki drum başka merkeze gitmiş yeni dr) kendisi endokrin uzmanı ayrıca ,bu ilacı ömür boyu kullanabilirsin dedi, gebelikte, çocuk emzirmede hiçbir zararı yok dedi. 3. Dünya ülkelerinde bile çok rahat kullanılan bir ilaçmış. Bilmiyorum kullanmaya başladım artık hayırlısı.

Öncelikle tebrikler canım pozitif sonuç almışsın. Bendede insülin direnci çıkmıştı ve metfirmin ilacı kullanmıştım. Merkezdeki drum 12. Haftaya kadar kullan sonra bırakabilirsin demişti. Sonra kendi kadın doğum drum bu ilacı kullanmama pek sıcak bakmadı. Ama ben yinede kulandım.gebeliğimin 13.haftasındada şeker yüklemesi yapuldı ve malesef gebelik şekeri çıktı. Gebeliğim boyunca hiç insülin iğnesi kullanmadan yediklerime dikkat ederek gebeliğimi tamamladım. Bu tedavimdede drum ( önceki drum başka merkeze gitmiş yeni dr) kendisi endokrin uzmanı ayrıca ,bu ilacı ömür boyu kullanabilirsin dedi, gebelikte, çocuk emzirmede hiçbir zararı yok dedi. 3. Dünya ülkelerinde bile çok rahat kullanılan bir ilaçmış. Bilmiyorum kullanmaya başladım artık hayırlısı.
Teşekkürler Gülsüm. Benimde tüp bebek merkezindeki doktorum hamilelik boyunca kullanabilirsin hiç bir sakıncası yok dedi. Hatta bu ilacı o verdi. Endokrinim de biliyor bu ilacı kullandığımı hatta dedi ki kadın doğumcular genellikle bu tarz durumlarda kullanılmasını istiyorlar dedi ama devam eden tedaviye evde kan ölçümlerimi yaptıktan sonra karar verecek. Tam hamileyiz canımız ne çekiyorsa yeriz diyoruz hop dur bakalım diyorlar 😁 kendi kadın doğum doktoruma henüz gitmedim tüp bebek merkezinin benle işi bitince yönlendirecek. Bu arada senin sonuç ne oldu. Pozitiftir umarım. Diğer topiğine hızına yetişemediğim için takip edemedim

Teşekkürler Gülsüm. Benimde tüp bebek merkezindeki doktorum hamilelik boyunca kullanabilirsin hiç bir sakıncası yok dedi. Hatta bu ilacı o verdi. Endokrinim de biliyor bu ilacı kullandığımı hatta dedi ki kadın doğumcular genellikle bu tarz durumlarda kullanılmasını istiyorlar dedi ama devam eden tedaviye evde kan ölçümlerimi yaptıktan sonra karar verecek. Tam hamileyiz canımız ne çekiyorsa yeriz diyoruz hop dur bakalım diyorlar 😁 kendi kadın doğum doktoruma henüz gitmedim tüp bebek merkezinin benle işi bitince yönlendirecek. Bu arada senin sonuç ne oldu. Pozitiftir umarım. Diğer topiğine hızına yetişemediğim için takip edemedim
Pzt kan vericem beklemedeyim. Umarım bende güzel sonuçlar alırım. 😍

Kizlar selam herkes iyimi. Benim Belcika'da ki tedavim ertelendi bu corona yuzunden. Beklemediyim cok sinir bir durum.
Herşeyde bir hayır vardır,ben korkuyorum mesela böyle sağlıksız bir ortamda ya bişey olursa diye.Olsun şu virüs tehlikesi bi geçsinde kafanız rahat rahat başlarsınız

Kizlar selam herkes iyimi. Benim Belcika'da ki tedavim ertelendi bu corona yuzunden. Beklemediyim cok sinir bir durum.
Seni anlıyorum. Opudan sonra bizi de aradılar isterseniz transferi erteleyebiliriz bu coronadan dolayı dediler. Eşim hem evde olduğumuz süreyi rahat hamilelik geçirme açısından mantıklı bulduğu için hem de dondurulmuş embriyo transferini sigortamız karşılamadığı için transferi gerçekleştirelim dedi. Zaten 20 Mart transfer oldum ertesi gün itibariyle kısıtlamalar geldi. Şu an transfer yapıyorlar mıdır bilmiyorum. Ancak Pelin’in de dediği gibi benim de içim böyle rahat değil insan sevincini bile istediği gibi yaşayamıyor sürekli diken üstündeyiz. Allah en kısa zamanda bizi bu virüsten kurtarsın 🤲🏻
Herşeyde bir hayır vardır,ben korkuyorum mesela böyle sağlıksız bir ortamda ya bişey olursa diye.Olsun şu virüs tehlikesi bi geçsinde kafanız rahat rahat başlarsınız

Bende belcikadayim canım benimde tedavim ertelendi.. gent deki merkeze mi karar verdin yazışmıştık seninle hatırlarsan?
Ben brüksel de tedavi görüyorum..
Bana dediler ki biz sizi arayacağız.. 2 haftam kalmıştı iğnelere başlayacaktım.. iptal ettiler..
Hakkımız da hayırlısı olsun inşallah...

Bende şuan aynı durumdayım...
NEGATIFim.. tabi negatif sonuçları ala ala negatif oldum.. Ilk tedavimde o kadar umutla sevinçle bekledimki.. yarın 3. Tedaviye başlayacaktık iptal oldu korona dan dolayı..
Kim bilir ne zaman başlarım artık..
Benim içimdeki ses ben anne olamayacağım bu benim ömürlük imtihanim diyo.. ilerde de pişman olmak istemiyorum o yüzden devam edeceğiz.. kendi içimdeki kararım sonuna kadar mücadele edip sonrada boşanmak..
Eşim den baba olma hakkını almak istemiyorum.. sorun bende eşim afedersiniz 5 erkek de olan spermler varmış hem çok hem kaliteli...hatta doktorluk hayatım da bukadar çok sperm görmedim dedi.. onda hic bir sorun yok.. hayatım boyunca ona engel olamam.. bu konu da içimi kemiriyo... Allah sonumuzu hayır etsin inşallah... senin düşüncelerini fikirlerini kendime benzettim o kadar iyi anlıyorum ki seni... inşallah bir gün herşey güzel olur inşallah...
Benim tedavi de iptal oldu benzer nedenle. Açıkçası şu süreçte hamile olmayı da istemezdim herhalde. Ne kadar süreceği bizi ne zaman etkileyeceği belli olmayan bir virüs ile hamilelik dönemi yaşamamak iyi bence. Senin de benim de şansımız bu.
boşanma konusuna gelince ben sana katılmıyorum. Eşin baba olmak istiyoRum diye boşanacaksa diyecek bir şey yok ama onun adına karar vermek bence yanlış. Kaldı ki herkes anne baba olacak diye bir şey yok.
sonuçta tedavilerimiz ne zaman başlayacak pozitif olacak mı olmayacak mı bilmiyorum ama hayatta sağlıktan ve bu süreci birlikte atlatacak insanların olmasından daha önemli bir şey yok bence canım. O yüzden anne olamıyorsak hayattaki diğer keyifleri rollerimizle mutlu olmayı başarabiliriz bence

Tebrikler canım umarım sağlıkla kucağına alırsın
Senin adina çok sevindim. Allah tamamına erdirsin 🤲 kese ve kalp atışını gör ve evde güvenle kal inşallah 🙏
Teşekkürler kızlar. Allah razı olsun.Keseyi ve kalp atışlarını ne zaman göreceğim bilmiyorum. Önümüzdeki Çarşamba tekrardan kan testim var ondan sonra randevu almam gerekecek sanırım. Çarşamba gidince öğrenicem.

Seni anlıyorum. Opudan sonra bizi de aradılar isterseniz transferi erteleyebiliriz bu coronadan dolayı dediler. Eşim hem evde olduğumuz süreyi rahat hamilelik geçirme açısından mantıklı bulduğu için hem de dondurulmuş embriyo transferini sigortamız karşılamadığı için transferi gerçekleştirelim dedi. Zaten 20 Mart transfer oldum ertesi gün itibariyle kısıtlamalar geldi. Şu an transfer yapıyorlar mıdır bilmiyorum. Ancak Pelin’in de dediği gibi benim de içim böyle rahat değil insan sevincini bile istediği gibi yaşayamıyor sürekli diken üstündeyiz. Allah en kısa zamanda bizi bu virüsten kurtarsın 🤲🏻
Canim endise etme. Su an icin bu virusun hamile kadinlari ya da bebegi etkiledigine dair bir kanit yokmus. Sen yine de mumkun oldugunca kendini koru. Hayirlisi olsun diyelim belki de hayirlisi budur benim icin bakalim.

Bende belcikadayim canım benimde tedavim ertelendi.. gent deki merkeze mi karar verdin yazışmıştık seninle hatırlarsan?
Ben brüksel de tedavi görüyorum..
Bana dediler ki biz sizi arayacağız.. 2 haftam kalmıştı iğnelere başlayacaktım.. iptal ettiler..
Hakkımız da hayırlısı olsun inşallah...
Evet canim doktor Ghent'e refer etti beni. AMA simdi bu durum baslayinca randevumu Mayisa ertelediler. Cok rahatsiz edici tabii tedavinin ertelenmesi ama hayirlisi diyelim.

Evet canim doktor Ghent'e refer etti beni. AMA simdi bu durum baslayinca randevumu Mayisa ertelediler. Cok rahatsiz edici tabii tedavinin ertelenmesi ama hayirlisi diyelim.

Bana bir tarih vermediler canım.. aramam gerekirmi tekrardan bir arayıp bilgi alayım..
Geç olsun güç olmasın inşallah napalim canım vardır bir hayır.. muhakkak vardır rabbimin bir bildiği...

Back
X