Ben bu tarz konularda Turkiye dahil herhangi bir ulkeyi yerip diger ulkeleri yuceltenlerin uzun sureli yurtdisinda yasayip yasamadigini samimiyetle merak ediyorum.
Ben su an 3.ulkemde yasiyorum, ayni zamanda yasadigim 3.kita burasi. Oldukca fazla ulkeye de seyahat ettim. Tecrubelerimden cikardigim tek sonuc hemen hemen butun ulkeler birbirinin bir degisigi. Ve icinde yasayan insanlara sorarsaniz mutlaka sikayet edecek bir suru konu buluyorlar :) Ben mesela su an suc orani en dusuk ulkelerden birinde yasiyorum ama yine cinayet oluyor, hirsizlik oluyor, taciz oluyor. Bazen medyaya yansiyor, bazen yumusatilip anlatiliyor kisaca. Ve intihar orani oldukca yuksek bir ulke burasi. Anlatsam dersiniz bu kadar imkanin arasinda neden intihar ediyorlar? Ama onlarinda kulturleri kapsaminda yuklendigi ve altinda ezildikleri sorunlar oluyor. Hicbir ulke sorunsuz degil. Insanlarin oncelikleri ayni degil. Yasadiginiz yer secimi siyah ve beyaz olmak zorunda degil, grilerde yasayip onceliklerinizi belirleyebilirsiniz. Ben doktora egitimim icin geldim, sonrasinda bizi neresi bekliyor bilmiyorum. Benim onceligim kariyerim, esimle islerimizi en iyi yurutebilecegimiz ulkeye gidebiliriz. Hicbir ulkeye kapali degilim, her ulkenin icindeki guzellikleri veya sorunlari gorup degerlendirebiliyorum. Tavsiye ederim.