• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kanadaya gittiniz maden avrupaya geçin. Böyle bir imkanınız yokmu? Kanada da yaşayacak kadar dil biliyorsunuzdur avrupada da yaşayabilirsiniz.
Türkiye de yozlaştı zaten kültür falan kalmadı. Ayrıca Türkiye de anne baba karşısında uzanılmaz gibi saçma sapan saygı meseleleri, eş cinsel yargıları, kadın haklarını hiçe sayma, akraba dedikodu çekememezlikleri vs kültürünü öğrenmesi için gelmeyin.
Türkiye daha da dar bi boğaza girdi ekonomik anlamda da istediğinizi bulamayabilirsiniz. İşsizlikten kırılıyoruz artık. Zam üstüne zam. Hayat parası olana var. Sefalet çöktü üzerimize. Bence geri dönmek saçmalık.

Ben memnun değilim. Cinsiyet ayrımcılığı görüyorum. Sorgulayamıyorum sorgulamak günah sayılıyor. Erkekler her alanda önüme geçiyor. Kapalı olsun ayrı açık olsan ayrı dert. Meslek edinmek icin gecen gündüzün kalmıyor. İlgi ve isteklerin doğrultusunda bir meslek edinemiyorsun. Torpil dünyanın her yerinde vardır ama kücük ülkedesin iş yok olan işi de torpillilere kaptırıyorsun.
Daha geçen gün bir meclis üyesi. Sevgilisi tarafından öldürülen bir kadın için. "Özgürlük düşkünü olan kadınları sonu bu"dedi. Bizim sevmediğimiz şey ülkemiz değil. Zihniyet.
Kültürlenemiyorsun sadece matematigin iyiyse dahi sayılıyorsun. Spor,müzik,resim, bilim öğretilmiyor. Milli eğitim programının amaçları arasında "eleştirel düşünen ,üreten,sorgulayan,empati yeteneğine sahip bireyler yetiştirmek" deniyor. Uygulamaya gelince yok.
Eminim siz de cok basit bir sivil toplum projesi için gittiginiz 3 farklı kurumdan red yeseydiniz ve hicbirinin neden reddettigi hakkında bir fikri olmasaydı farklı düşünürdünüz

geçen sene, üstelik kurumsal bir yerde çalışan kadın arkadaşım, aynı pozisyon için beraber aday olduğu kişi erkek olduğu için seçilmedi.
kendisine şu işte yetersizsin, bu konuda seni beğenmiyoruz demediler, diyemediler çünkü. çünkü gayet iyiydi olması gereken konularda.
ve açık açık, öyle dümdük, öyle yüzüne yüzüne, kadın olduğun için yönetemeyeceğini düşündük diyerek kendisini müdür yapmadılar.

Memleketçi gelenekçi kültürçü bir insanım (ya da eskiden öyleydim) ama buna rağmen ben olsam gelmeyi düşünmezdim yazları tatile gelin yeter. Doğduğun yer değil doyduğun yer demişler. Çocukların kültürel yetişmesinde, değerlerini öğrenmesinde çevrenin etkisi elbette önemli ama yetiştirmek sizin de elinizde. Şunu da düşünün her yerde olduğu gibi buralarda da çevrenin etkisiyle kötü yetişen değerlerinden habersiz milyonlarca genç var. Akraba dediğiniz şeyler bizde çok ama çoğundan zarardan başka birşey görmedim.Çocuklarınız evrensel değerleri öğrensin yaşatsın yeter.Şu yazdıklarıma bakıyorum da ben bile baya baya değişmişim dünya değişiyor boşverin.

Kanada bence daha güzel
Avrupa’da insanlar daha ırkçı
Ne bilim bence dönmeyin pişman olursunuz
Orda devlet çocuk yardımı vs yapıyor destek oluyor burda öyle şeyler yok
Eşin iyi bir iş bulursa burda o zaman düşünebilirsin belki ama zor
Soğuk falan iklim berbat biliyorum ama bilemedim ya
Ben olsam çocuklarım kendi kültürümü öğrensin dayatması yapmam öğrenmesin ne olucak iyi bir insan olsun bana yeter
Ama bakış açısı tabi

Mükemmel yer diye bir şey yok 😁 Önemli olan eksileri kabul etmek. Kiminde hava kötü, kiminde dil çok zor, kimi Türkiye'ye çok uzak, kiminde hayat pahalı, kiminde yerliler kazma gibi...

İranlı iş arkadaşım Kanada'ya göç etti. Karısı sosyal olarak burda mutsuzdu, Almanlarla yaşamayı sevmiyordu, ırkçılıktan mutsuzdu. Kimi çok seviyor burayı hayat nispeten ucuz, kreş okul bedava vb. Ama bu arkadaşımın karısı mutsuzdu sevmiyorsan sevmiyorsun yani. Şimdi gayet mutlular. Ben soğuk havayı sevmeyen biri olarak istemem.

geçen sene, üstelik kurumsal bir yerde çalışan kadın arkadaşım, aynı pozisyon için beraber aday olduğu kişi erkek olduğu için seçilmedi.
kendisine şu işte yetersizsin, bu konuda seni beğenmiyoruz demediler, diyemediler çünkü. çünkü gayet iyiydi olması gereken konularda.
ve açık açık, öyle dümdük, öyle yüzüne yüzüne, kadın olduğun için yönetemeyeceğini düşündük diyerek kendisini müdür yapmadılar.
Sivil toplum kuruluşlarında bile aynı. Proje icin gidiyorsun kadınsın diye ciddiye almıyorlar. Orada gönüllü bir iş yaomaya gitmissin halbuki topluma,hayvanlara,çevreye bir faydan olsun diye gitmişsin. 1-)Kadın olduğun için 2-)Kim uğraşacak simdi evraklarla kafasında olunduğu için ciddiye almak yok. Dershane hocam kadınlardan yönetici,idareci olmaz çekemiyorlar,kıskançlar dedi.

Kanada bence daha güzel
Avrupa’da insanlar daha ırkçı
Ne bilim bence dönmeyin pişman olursunuz
Orda devlet çocuk yardımı vs yapıyor destek oluyor burda öyle şeyler yok
Eşin iyi bir iş bulursa burda o zaman düşünebilirsin belki ama zor
Soğuk falan iklim berbat biliyorum ama bilemedim ya
Ben olsam çocuklarım kendi kültürümü öğrensin dayatması yapmam öğrenmesin ne olucak iyi bir insan olsun bana yeter
Ama bakış açısı tabi
Aaaa türkiye de de destek olunuyor ama cocuk başına TAM 200 tl 😂 Artık o para neye yetiyorsa

Bu şekilde yüzüne söyledilerse bu basbayağı bir dava sebebi. Arkadaşınızın yerinde olsam önce başka iş bulurum, sonra yöneticiyi çağırıp ağzıma geleni sayarım, sonra sosyal medyada bu kurumu ifşa ederim sonra da ayrımcılık davası açarım. Köpek gibi sürürüm 😇

belki 70li, 80li yıllarda bunları düşünmek doğruymuş. ama artık tüm dünya tek bir ülke aslında. herkes her yerde yaşayabiliyor gayet rahat. - mülteci mevzuları ayrı bir başlık.

insan herşeyden önce daha iyi imkanlarda yaşamayı hakeder. benim 90 yaşında anneannem bile, o kadar okuyup burada karın tokluğuna yaşıyorsunuz, yazık, avrupadaki amerikadaki kuzenlerinin imkanları ne kadar iyi diyor.

demek ki önce karnının doyması, insan olarak sana değer verilmesi, emeğinin karşılığını alabilmen önemli.

ben annemin hastalığı nedeniyle gidemedim, ama şimdi fırsatım olsa giderim.

böyle hem gidip hem de ağlayanlar, vatancılık kasanlar gerçekten sinir bozuyor. kimse kimseyi zorla göndermiyor. gönüllü gidip sonra dinim, vatanım duyarı sadece demogojidir bana göre.

Ben açık söylüyorum: Almanyadaki sisteme ve düzene alıştıkdan sonra Türkiyede yaşamak bana çok yorucu gelir. Sadece kiracılarimizdan çektiklerimiz bir kitap doldurmaya yeter. Hak hukuk işleri zor, eğitim sistemi zor. Iyi insanımız olduğu gibi zor imanımız da başka birseye benzemiyor. Burdaki eğitim imkanı Türkiyede çocuğuma o kadar kolay veremem.
Bunu da eklemek isterim: akrabalardan da çok kazık yedik Almanyada olduğumuz halde/için. Heleki annemin babam vefat ettikten n sonra orda olmadığına çok sevindim. Cünkü bir sürü baskı görecekti cevreden bir cok konuda. Yok ben burda iyim. Kimsenin dedikodusunu da çekmiyorum. Kendi halimizde yaşayıp gidiyoruz

Kanadada yaşayıp konu sahibesi kadar cahil olmaya bravo diyorum

Kanada düşünce özgürlüğüne ve politik şeffaflığa önem veren bir ülke konu sahibesi hiç mi gazete okumaz, TV izlemez? Ortadoğudan çıktığı gibi kafası eşcinseller, dinsizler münafıklar, onun dini, bunun uçkuru ... bırakın bunları Allah aşkına karşıdaki İNSAN mı düzgün biri mi ona bakın yeter. Bizim ülkede inanılmaz bir kültürel dejenerasyonu var ayrıca. Hayvanlara işkence, kadın düşmanlığı, tecavüz olayları, şiddet olayları... en çok hayvan düşmanlığı midemi bulandırıyor. Ağzı dili olmayan kimseye zararı olmayan hayvanlara işkence yapılıyor.Bu nasıl bir vicdan aklım almıyor.

Türkiye'de son 10 yılda o kadar vahşice ve iğrenç olaylar yaşandı ki, ne din engelleyebildi bunları ne de ahlak. Özgecanı vahşice katlettiler. Ensest çok yaygın hala, gayet büyük bir şehirde çalışan doktor bir arkadaşım 15yaşında hamile çocuk gördüklerinde ilk kızın abisinden şüpheleniyorum diyor, tarikat denen yobazlık leşlik aldı başını gitti, halkı din adıyla uyutma var, cemaat mekanında erkek çocuklara istismar var da var ... işin daha kötüsü toplum tepki gösterse bile failler ceza almıyor. Toplum ataerkil tecavüzcü yırtıyor, cemaatleri iktidar koruyor bakan 1 kerecikten bir şey olmaz diyor. Nerde adalet? Adaletin olmadığı yerde insanlar nasıl rahat yaşasın? Burda kim yarın öbür gün mağdur olursa devletin yanında olacağına güvenebilir??

Konu sahibesi yazmış ki ateistler var, ne yaptı bu ateistler kendisine babasını mı öldürdü? Bunca dert edinecek şey varken masada hala eşcinsel, ateist, din elden gidiyeahhh yazan insana Ortadoğulu deniyor maalesef. Ortadoğulular akıllanmaz arkadaş. İçsavaşta birbirlerini de keserler, mezhep savaşında birbirlerini de yakarlar, hayvanları da öldürürler. Coğrafya kader de insan az biraz akıllanır yahu yüzyıllar geçti dünya aydınlanalı insanımız akıllanmadı.
şu yazının alnı olsa da öpsem...

Mükemmel yer diye bir şey yok 😁 Önemli olan eksileri kabul etmek. Kiminde hava kötü, kiminde dil çok zor, kimi Türkiye'ye çok uzak, kiminde hayat pahalı, kiminde yerliler kazma gibi...

İranlı iş arkadaşım Kanada'ya göç etti. Karısı sosyal olarak burda mutsuzdu, Almanlarla yaşamayı sevmiyordu, ırkçılıktan mutsuzdu. Kimi çok seviyor burayı hayat nispeten ucuz, kreş okul bedava vb. Ama bu arkadaşımın karısı mutsuzdu sevmiyorsan sevmiyorsun yani. Şimdi gayet mutlular. Ben soğuk havayı sevmeyen biri olarak istemem.

Bu yazdığınız inanın herkese söylediğim şey 'sevmiyorsan sevmiyorsun'. Ben şu an tropikal iklimde yaşıyorum ve cidden bu kadar sıcak havayı sevemedim bir türlü, 12 ay yaz fikri gelirken yaşanabilir geliyordu ama içinde yaşayınca gerçekten sıcağı pek sevmeyen biri için çok zor. Bir de Türkiye' de istediğim gibi bir iş bulamasam bile yakın olmak istiyorum, o yüzden burada kalmayacağım uzun vadede. Her seferinde açıklama yapıyordum önceden neden diye soranlara artık sevmiyorsa sevmiyor insan deyip geçiyorum :)

Sivil toplum kuruluşlarında bile aynı. Proje icin gidiyorsun kadınsın diye ciddiye almıyorlar. Orada gönüllü bir iş yaomaya gitmissin halbuki topluma,hayvanlara,çevreye bir faydan olsun diye gitmişsin. 1-)Kadın olduğun için 2-)Kim uğraşacak simdi evraklarla kafasında olunduğu için ciddiye almak yok. Dershane hocam kadınlardan yönetici,idareci olmaz çekemiyorlar,kıskançlar dedi.

malesef ülkemizde kadınlar hala 2. sınıf insan.

Bu şekilde yüzüne söyledilerse bu basbayağı bir dava sebebi. Arkadaşınızın yerinde olsam önce başka iş bulurum, sonra yöneticiyi çağırıp ağzıma geleni sayarım, sonra sosyal medyada bu kurumu ifşa ederim sonra da ayrımcılık davası açarım. Köpek gibi sürürüm 😇

bu vesile ile bambaşka bir alana geçti ve şu an çok mutlu. tekrar dava vs ile muhattap olup huzurunu kaçırmak istemiyor. :)

Bu yazdığınız inanın herkese söylediğim şey 'sevmiyorsan sevmiyorsun'. Ben şu an tropikal iklimde yaşıyorum ve cidden bu kadar sıcak havayı sevemedim bir türlü, 12 ay yaz fikri gelirken yaşanabilir geliyordu ama içinde yaşayınca gerçekten sıcağı pek sevmeyen biri için çok zor. Bir de Türkiye' de istediğim gibi bir iş bulamasam bile yakın olmak istiyorum, o yüzden burada kalmayacağım uzun vadede. Her seferinde açıklama yapıyordum önceden neden diye soranlara artık sevmiyorsa sevmiyor insan deyip geçiyorum :)

Bir tanıdık Almanyadan İspanyaya göç etti. Ne yapıyorsun orada iş yok, maaşlar düşük ekonomi kötü Almanya vb bırakılır mı dediler. Adam da sevmiyorum dedi o kadar. Mutsuzkan nedeni niyesi aması yok çantanı toplayıp çekip gidersin o kadar 😊

Ben açık söylüyorum: Almanyadaki sisteme ve düzene alıştıkdan sonra Türkiyede yaşamak bana çok yorucu gelir. Sadece kiracılarimizdan çektiklerimiz bir kitap doldurmaya yeter. Hak hukuk işleri zor, eğitim sistemi zor. Iyi insanımız olduğu gibi zor imanımız da başka birseye benzemiyor. Burdaki eğitim imkanı Türkiyede çocuğuma o kadar kolay veremem.
Bunu da eklemek isterim: akrabalardan da çok kazık yedik Almanyada olduğumuz halde/için. Heleki annemin babam vefat ettikten n sonra orda olmadığına çok sevindim. Cünkü bir sürü baskı görecekti cevreden bir cok konuda. Yok ben burda iyim. Kimsenin dedikodusunu da çekmiyorum. Kendi halimizde yaşayıp gidiyoruz

çünkü insanlar birbirlerinin yaşamına saygı duymayı daha küçükken öğreniyor oralarda.
şimdi çıkıp birileri Türklerdeki yardımseverlik yok burada der belki ama burada da insanların genelde yardımlarını ne amaçla yaptıkları ortada. ya gösteriş ya da kaz gelecekse tavuk esirgememe.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X